Ljusglimt i politiken

Piltson tipsar om en motion i Riksdagen om att det bör serveras näringsrik mat inom offentlig verksamhet.

En ljusglimt i mörkret.

 

Comments

 1. 1
  Christer Kamb säger

  Bra, javisst men är det inte lite tunnt för att vara en motion (nu var jag ironisk).
  Jämför med vad Dr Malhotra i UK haft som förslag, ang t.ex D-vitamin.
  Men som sagt, utmärkt med förslag att en handlingsplan för offentlig verksamhet ska upprättas baserad på bättre näring och mindre socker och inte minst utgå från olika gruppers särskilda behov (inkl äldrevård).

  Som många maktinnehavare agerar: ”varje kris ska utnyttjas”! Covid har onekligen fått människor med dålig livsstil etc att vakna.

  Kan vi hoppas att riksdagen vågar slå sitt eget verk på fingrarna?

 2. 2

  Oj oj, blir inte läkemedelsindustrin glad över.
  Det skulle spara inom vården om folket fick ”näringsrik” kost.
  Kanske skulle innebära att konventionellt jordbruk stoppas, med konstgödsel och besprutning som har en stor skuld med fossila avtryck. Samt ekosystemet neråt i jorden med monokultur och drivor av andra förgiftade döda arter. Varken ”hållbart” jordbruk, eller ”ansvar” från jord till bord. Maten har mycket mindre ”innehåll” mot förr när inte GMO och billiga insatts varor. Snabbväxande vegetabilier från gigantiska växthus utan sol. Skördade innan mognad, fraktas med lastbilar som drivs fossilt. Våra animalier som fylls med allt utom gräs, klöver och ört i den djurmisshandel som köttfabrikerna producerar. Syftet är att mjölka runt 40 liter ”fulmjölk” mot runt 10 liter av det ”näringstätaste” vi kan få i oss i oprocessad form Riktigt kött som inte köttfabrikerna ger. Bara slaktvikten är hög. Med att i samklang med naturen utan fossila eller andra ”tekniklösningar” är en väg till att överhuvudtaget kunna få ”näringsrikare” mat. Det är en lång väg till näringsrik mat OM vi ska vara ärliga. Men att en motion i riksdagen finns är ju bättre än inget. Bara man börjar i rätt ände.

 3. 3
  Thomas Jansson säger

  Alla ropar efter mera resurser men det är inte brist på pengar och antal personal inom sjukvården – det är för många sjuka.

  Jag har försökt att intressera politiker för just kosten men med noll resultat. Jag har blivit erbjuden att vara aktiv i sjukvårdspartiet men tackat nej — kom igen med ett ”friskvårdsparti” så kanske jag hänger på,,,,

  Börja med att lägga ned SLV!

 4. 4
  Karin Östergren säger

  Att det ska vara så svårt? Vi består ju av vad vi äter

 5. 5

  Thomas Jansson 3: ”Börja med att lägga ned SLV!”
  Nej, det vore ingen bra idé. SLV har värdefull, legitim verksamhet utöver uppgiften att meddela kostanvisningar. Men att flytta över denna funktion till folkhälsomyndigheten vore kanske meningsfullt. Och sedan behövs det ett överordnat vetenskapligt organ, oberoende av kommersiella intressen och helt fristående från WHO, med uppgift att granska att sådana anvisningar är vetenskapligt grundade. Fråga är hur ledamöter i ett sådant organ skulle tillsättas med tanke på att politikerna i allmänhet verkar så ointresserade och okunniga.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa