Hög insulinnivå riskfaktor för Covid-19

Att övervikt och typ2-diabetes är riskfaktorer för att drabbas svårt av Covid-19 är välkänt. Men att hög insulinnivå är en riskfaktor är mindre känt. En artikel i Eurekalert berättar om en studie på det.

Man skriver där att åtgärder för att minska insulinhalten  är fysisk träning, insulinsänkande farmaka, och kalorirestriktion. Ingenting om att kolhydratrestriktion är det som effektivast sänker insulinnivån.
Tvärtom brukar etablissemangets behandlare tillråda diabetiker kolhydratintag och insulinmedicinering. Kontraproduktivt.

 

Comments

 1. 1

  Om vaccin och Japan! Kan detta verkligen stämma? Nu vill ju P spruta alla barn! https://www.facebook.com/groups/308341915015/permalink/10160027893315016/

 2. 2
  Christer Kamb säger

  Sorry jag anv inte FB! Vad är det för konstig länk? Vem är P och vem är denne Regt?

  Har du officiell källa?

  By the way: Du har säkert hört att Novavax haft stora problem. Mycket låg relativ effektivitet fr försök (<50%) och farliga biverkningar fr adjuvanter.

  Pfizer snart officiellt ett misslyckande tror jag pga ADE. Följer resten? Kommer politikerna att erkänna misstag? Ser fram mot kommande stämningar!

 3. 3

  Jag hade prediabetes och läste om följderna. Diabetessköterska och läkare ville sätta in Metformin och statiner. Eftersom jag fortfarande lever, lyckades inte BigPharma-ideologin på mig. Jag ändrade kosten till ett avsevärt mindre kolhydrat- och sockerintag. Folket på min vårdcentral är fortfarande förbluffade över resultatet.

 4. 4
  Johan Larsson säger

  Tidigare studier har ju visat att om typ1-diabetiker äter mindre kolhydrater, men låter blodsockret få vara något förhöjt, så får de bättre kärlhälsa relativt om samma urvalsprofil äter mer socker men mycket noggrannt håller ned BS på bra stadig nivå med välberäknade insulininjektioner. Alltså finns det fog att antaga att insulin gör större skada än blodsockret i sig.

  När det kommer till covid så får det ju dubbelt negativ effekt att ha gått länge med mycket insulin cirkulerande. Först det artikeln visar, att virusmängden kan bli högre som ett resultat, vilket säger sig självt ger en sämre prognos. Det andra är att, även om det i någon utsträckning ger en ökad inflammationsgrad i blodkärlen av de flesta virusinfektioner, så är ju covid-19 lite speciellt eftersom spikproteinerna allena har en mycket aggressiv påverkan i blodkärlsväggarna. Man skulle kunna säga att sjukdomen i andra hand är en luftvägsinfektion och i första hand en blodkärlssjukdom – åtminstone om man tittar på de svårare fallen. Spikarna skapar miniproppar i de små blodkärlen runt alveolerna, och det är bl a därför syresättningen i kroppen kan vara låg även om man fortfarande kan andas ganska fritt. Därför menar jag att det får dubbel negativ effekt av att gå med höga insulinnivåer. Först en högre virusmängd, och sedan angriper deras spikar kärl som redan har skador från åratal av högt insulin.

  Det är spikproteinerna som gör detta ganska mediokra virus så fruktat. Ändå finns det gott om folk som tycker det är en bra idé att spruta in 50 miljarder syntetiska sprikproteiner och kalla det för en vaccination… Men det är ju de ”välinformerade” som tycker de gör ett smart val, för de har tagit del av fakta från både SVT och Aftonbladet. Problemet i Sverige är inte att folk är lågutbildade, tvärtom är folket jämförelsevis väldigt allmänbildade i en internationell jämförelse. Problemet är att de UTbildade är FELbildade, eller rättare sagt de suger åt sig av mycket ”fakta” som levereras från överheten, det som är sanktionerat av staten, och ”skyddas” från ”desinformation”. Ungefär som att nordkoreanerna på riktigt faktiskt tror att de bor i världens bästa land.

  Utan att överdriva. Var jag tvungen att välja mellan att ta sprutan eller tvingas dricka 3 liter sockerdricka om dagen och byta smöret mot Beccel resten av livet, så skulle jag av hälsoskäl fortfarande välja bort sprutan – lätt! Alla som VERKLIGEN tagit del av all information förstår nog det valet. Att få sina M2-makrofager avaktiverade räcker ju som anledning att tacka nej, och det är ju inte det enda problemet.

  Christer Kamb. De adjuTanter du korrigerade stavningen på sedan, det skulle ju kunna vara de där så kallade ”Karen” som går runt och håller ordning. ;).

  För övrigt så använder inte jag heller FB/Meta, men det kan inte handla om alltför kritiska ord mot vad WHO tillåter, för sådant har FB lovat att rensa bort. Vad man kan säga om Japan annars är att de blivit mer positivt inställda till Ivermektin, eftersom det ju är en väldigt effektiv medicin.

 5. 5
  Christer Kamb säger

  #1,2,4 Helena m.fl

  Ang Novavax: Jag bör nog ta tillbaka eller åtminstone utropa ett frågetecken betr min kommentar ovan.

  P McCullough säger att försöken med Novavax istället fallit väl ut och menar att dröjsmålet med tillstånd ska beror på mindre förändringar som borde varit åtgärdade av ett så stort bolag vid det här laget. Kan det bero på tillkommande problem just för Delta? Kan vara så!

  Borde sparat nyhetsartikeln (och sökt grundkällan) till min ref om försöksutfall och adjuvant-problem. Eller har vi med motstånd mot icke-genterapeutiska vacciner att göra här? Saken nämns ivf i följande frågestund efter ett föredrag av honom. Novavax-sprutans innehåll stannar ivf kvar i armen.

  En f.ö stark presentation av Peter. Frågestunden följer separat.

 6. 6
  I kvällens sändning säger

  4 Johan Larsson

  Du skriver bl.a.: ”Tidigare studier har ju visat att om typ1-diabetiker äter mindre kolhydrater, men låter blodsockret få vara något förhöjt, så får de bättre kärlhälsa relativt om samma urvalsprofil äter mer socker men mycket noggrant håller ned BS på bra stadig nivå med välberäknade insulininjektioner.”

  Vilka studier är det?

 7. 7
  Christer Kamb säger

  #6 komplettering länk #4

  Tydligen bortföll sidan med P McCullough’ s föredrag.,,,

  https://aapsonline.org/presentation-by-peter-mccullough-md-on-10-27-2021/

  I pågående informationskrig måste man (jag) vara alltmer noggrann med källor då man numera kan räkna med stor bias i mediarapporteringen (lojala MSM).

  # Johan Larsson

  adjuTanter

  +1

  Jag har ett FB-kto men anv det sällan numera av en massa skäl.

 8. 8
  Christer Kamb säger

  Betr insulin-nivå som riskfaktor kan man väl knappast se FHM som en myndighet som promoverar hälsoförändringar som skydd mot Covid? När Tegnell på en sedvanlig presskonferens 2020 fick frågan om D-vitamin fick han nästan panik. Hänvisade kort med harklande röst till Läkemedelsverket.

 9. 9
  Christer Kamb säger

  Näringsfysiologen i SvD säger:

  /mattfullt-godisatande-kopplas-till-langre-liv (betalvägg)

  Korrelation är knappast orsaker är min omedelbara kommentar.
  Tänker annars på att Cancerfonden fått sponsring av Fazer som ursprungligen varit bara godistillverkare.
  Så vem betalar vem? Vem ska man tro på i dessa tider av penga- och säljdominerade begär?

  PS! Direktlänkar inte till svenska MSM då ny lag trätt ikraft (gäller EU)

 10. 10

  Vad heter näringsfysiologen?

 11. 11

  #5 Christer Kamb
  Om Novavax eller NVX-Cov2373. Det är ett s.k. proteinvaccin, där proteinet är ’spike’-dito med Matrix-M1 som adjuvens. Vad är det för fel på detta?
  • Först, Judy Mikovits har forskat kring den s.k. apvektorn, med SV 40 kontaminering från tidigare vaccinationer, polio, och multiplicering av detta i efterkommande vacciners adversa effekt. Detta har betydelse för värderingen av Novavax. NVX är tillverkat via baculovirus och celler för majsfly, en nattfjäril. Spikeproteinet har först infogats i detta specifika icke-humana virus som därefter tillsatts laboratoriemässigt i ovarieceller från den angivna nattfjärilens könsceller för multiplikation. Därefter har dessa ’spikproteiner’ skördats och samlats upp, 14 i taget, och infogats i en lipidbur tillsammans med adjuvensen. När dessa spikproteiner injekteras i människor följer de vågfunktioner, som är specifika för det använda baculoviruset resp ovariecellerna för majsflyet med in i kroppen. De hör inte hemma hos människor och kan ge samma ’vektor’-initierade felfunktioner som apvektorn enligt Mikovits forskning visat.
  • Matrix-M1 innehåller barrextrakt av såpnejliketrädet Quillara saponaria Molina tillsammans med fosfolipider och kolesterol. Aj då, saponiner är giftiga vid direktinjektion. Pilgift innehåller saponiner. Om Du träffas av en ’sådan pil’, dör Du, eftersom saponinerna ger hemolys, dvs höggradig förstörelse av röda blodkroppar. Saponiner som intas oralt tas om hand av ’metabolismen’ och göres icke-toxiska. Direktinjektion är att likna vid en ’pil’.
  • De 14 spikproteinerna lägges alltså tillsammans med saponinerna i en kolesterol/fosfolipidbur. Den anges ha storleken ca 40 nm, tillräckligt liten för att kunna gå in i lymfsystemet och ge T-cellsmedierad immunrespons. Det sker genom saponinerna, som ger cytokinstorm. ’Burens’ storlek är tillräckligt liten för ev. passage genom blod/hjärnbarriären. Huruvida det kan sker eller inte är jag osäker på. Det som talar för det är ’skalet’ kring de 14 spikproteinerna, eftersom det innehåller kolesterol. Kolesterol, som är ett slags hormon, låter blod/hjärnbarriären passera, såsom essentiell substans. Inte vill väl någon riskera dels hemolys i hjärnartärerna, dels direktinjektion av spike-proteiner i hjärnan?
  • Så har vi de numera välkända, vanliga problemen med immunrespons på ’spikarna’ själva. Dessa har i NVX samma potentiellt destruktiva verkan som dito via mRNA-tekniken. Genom igenkänningsfaktorn, s.k. molekylär härmning, kan vårt immunsystem vid aktivering omedelbart eller senare ge sig på och förstöra sådana proteiner, vilka kroppen behöver för felfri funktion, som innehåller exakt samma nukleinsyresekvens som spike-proteinet har. De är potentiellt många, eftersom den exakta nukleinsyresekvensen förekommer som kromosomdetalj på 70-86 olika ställen i det mänskliga DNAt.

 12. 12

  Etablissemangets behandlare tillråder kolhydratintag och insulinmedicinering.
  Finns det läkare som är helt ointresserade av hur kroppen fungerar eller kan De inte se glasklara samband?
  Finns det många läkare som inte kan tänka nytt?
  Är det delvis fel människor som utbildar sig till läkare?
  Hur kan detta fortgå?
  Önskar förklaring

 13. 13
  Christer Kamb säger

  #10 Jösses

  Hade själv inte tillgång till artikeln pga betalväggen. Jag skrev min rubrik efter tidningens då ämnesrubriken var just näringsfysiologi. Huruvida en fysiolog uttalat sig överhuvudtaget är för mig okänt men skribenten torde ivf ha stöd för rubriken att ”godis” är ok för långsiktig hälsa vilket måste betraktas som ett märkligt påstående eftersom koncentrerat socker är beroendeframkallande (lågg till övr ämnen). Knark är säkert ok det också om det intages i ”måttliga” mängder. Hade varit intresssant att oxå läsa motivet till ev studie.

 14. 14
  Christer Kamb säger

  #11 Göran Åkesson

  Stort tack för en mer detaljerad beskrivning av proteinvaccinet från Novavax.

  Vill först säga att jag upplever ett stort problem med odaterade nyhetsartiklar osv på nätet. Seriösa media anger inte bara datum utan även uppdateringsdatum (för ändringar sker).

  Nu har jag förstått att Novavax inte ännu fått klartecken av FDA på grund av att det handlar om EUA och stora leveranser (Sverige gjorde nyligen en större beställning inför 2022) vilket ställer stora krav på företagets logistiska och kvalitetsmässiga förmåga etc. Novavax är ju små i sammanhanget. F.ö. kan man ju undra varför inte myndigheterna så här sent kräver försök baserade på senaste virus-varianten (Delta t.ex)? Delta har uppenbarligen inneburit genombrotts-infektioner och allvarlig sjukdom.

  https://www.clinicaltrialsarena.com/analysis/novavax-covid-19-vaccine/

  Bekymrande info som du redovisar. Jag kan absolut inget kring grunderna inom vaccin-utveckling men att basera vacciner på art-främmande DNA (utöver SARS-CoV-2) låter ologiskt. Spikproteinet är som jag tolkar det med för att fästa i vaskulära celler, eller? Dock inte för att ta sig in och/eller massproduceras. Info att vaccinet stannar i armen är alltså en halvsanning då det snart når närmaste lymfa, dvs armhålan, där det.möter immunsystemets reaktion.

  Såvitt jag förstår är det mycket vanligt att just adjuvanser är det största problemet inom läkemedelsframställning liksom GMO-produkter. De är väl till för att förstärka och säkra effekter? Antar att så är fallet här med saponiner. Synd att jag inte snabbt kan återfinna uppgifterna om tidigare problem med NVX’s biverkningar?!

  Om inte vaccinet skall ta sig in i celler vad är då syftet? Att härma Sars-virusets protein JA men då utan att vilja koppla in sig mot ACE2-receptorer (eller ivf öppna för cellinträde)? Däremot är storleken alltså så liten att blodtransport riskerar intrång förbi hjärnbarriären eftersom hjärnan alltid behöver kolesterol.

  Ryktena från förra året var mao felaktigt att NVX skulle vara ett traditionellt vaccin (avdödat Sars-virus).

  Har jag fattat något rätt?

 15. 15
  Christer Kamb säger

  Den här typen av uppgifter är ointressanta för våra stora nyhetsbyråer etc

  https://www.zerohedge.com/covid-19/falsified-data-pfizer-vaccine-trial-had-major-flaws-whistleblower-tells-peer-reviewed

 16. 16

  #14 Christer Kamb
  Jag tror att Du fattat det mesta rätt. NVX är inget traditionellt vaccin. Det är inte heller något vaccin, såsom dess operationella definition anger, eftersom injektion dels inte garanterar att Du inte blir infekterad av C-19, dels inte förhindrar att Du sprider infektionen vidare. Injektionen skapar ett dominerande icke-neutraliserande antikroppsvar, dvs antikroppar som inte kan neutralisera Sars-Cov2 effektivt. Det är logiskt eftersom immunförsvaret endast har konstruerat sitt svar på en del av Sars-Cov2. Däremot kan dessa antikroppar ifall Du inte blir infekterad lätt arbeta vidare genom principen om molekylär härmning, dvs angripa kroppsfunktionella proteiner med identisk nukleinsyresekvens som spikproteinet. Som jag ser det finns inga som helst fördelar med NVX, eller för den delen något av mRNA eller DNA-injektionerna i förhållande till ’naturligt förvärvad immunitet’. Den korrekta behandlingen vid infektion är Hydroxiklorokin i första stadier eller Ivermectin generellt. Det bästa försvaret är profylaktisk behandling med D- & C-vitamin, Magnesium, Zink och Selen, ev i kombination med förökat intag av B1-vitamin.

 17. 17
  Nisse Hult säger

  One Meal A Day (OMAD) fungerar också bra

  Billigt enkelt effektivt

 18. 18

  #13

  Näringsfysiologen i fråga heter Linda Bakkman. Hon driver Bakkman Consulting sedan 2004. Hon är Vego-förespråkare och har gett ut några böcker om detta. Hon konsultar åt bland annat SOK och SvD.

  Fortsätter man söka info om henne finner man att hon verkar ha goda kontakter med både Brödinstitutet och Nestlé t ex, så jag bedömer Lindas trovärdighet i näringsfysiologiska frågor som något tveksamma.

  Varför hon skriver att måttfullt godisätande är kopplat till längre liv, det kan man bara spekulera i. Måttfullt jämfört med vad? Jag har inte kunnat läsa artikeln.

  Om jag får spekulera lite om SvD-artikeln så kan det ju vara så att den som äter mycket godis naturligtvis lättare blir sjuk, det är ju inte så svårt att räkna ut.

  Om man tänker sig en jämförelse mot de som inte äter godis alls, så kan det t ex vara så att de godisfria lever ett mindre lyckligt liv av andra orsaker. Lycka och god hälsa hänger säkert ihop. Men att lite godis i måttlig mängd i sig skulle ge oss ett längre liv, inte en chans om någon frågar mig.

 19. 19
  Christer Kamb säger

  Misstänker att godisförsäljning delvis har gått ner under Corona’s senaste år trots att folk riskerar att okynnesäta pga isolering och hemarbete. Marabou återkommer ofta senaste halvåret med stora rabatter i livsmedelsaffärerna.

  Det är väl lite blandat där de yngre kanske äter mer fel medan äldre lagt om. De äldre är köpstarka och glada i choklad, särskilt kvinnor vet man.

 20. 20
  Christer Kamb säger

  #18 jösses

  Trodde Bakkman var anställd skribent SvD enl första webb-upplagan. Nu ser jag att tidningen ger helutrymme (ser det ut som) till företagare att skriva sin egen marknadsföring! Ser det inte ut så? Får SvD köpt reklamplats eller sponsring i utbyte? Jag vet inte då jag inte kunnat läsa artikeln etc men det vore inte så konstigt mht till hur utvecklingen inom public-private relationer korrumperar. SvD har statsbidrag!

  Lyssna till intervjuv med SvD-arbetare Kvartal.

 21. 21
  Christer Kamb säger

  Här är intervjun med Anna Careborg, chefsredaktör SvD. Hon är ung och fostrad enligt syn som inte varit ok för 30 år sedan. Ett tydligt steg i korporativ utveckling där vinstkraven utvidgar moralens gränser utan tvekan. Anna vägrar att se intervjuarens perspektiv.

  https://kvartal.se/artiklar/gast-anna-careborg-publisher-svd/

 22. 22

  Även zinkbrist och låga nivåer av D3 i kroppen ökar risken att insjukna i covid i mycket hög grad enligt en metaanalys.
  https://www.pressmachine.se/pressrelease/view/forskningen-visar-att-d3-vitamin-och-zink-minskar-risken-att-insjukna-i-covid-19-med-90-32379

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa