Dan Larhammar anmäld för oredlighet i forskning

Anders Jensen har anmält Voffaren Dan Larhammar för oredlighet i forskning. Anmälan är skickad till ’Nämnden för prövning av oredlighet i forskning’, Npof.

Dan har använt en fallbeskrivning som bevis för att man kan bli blågrå i huden av att inta kolloidalt silver. I fallbeskrivningen har en person använt näsdropppar innehållande en hög koncentration av silvernitrat, lapis, en kemikalie som är giftig att tillföra systemiskt i stor mängd.

Det finns inga bevis för att KS i 10 ppm styrka kan medföra negativa konsekvenser, inklusive argyria.

Min kommentar: Jag har vid flera tillfällen använt förband, indränkta med KS, på infekterade sår med god effekt, inom ett dygn, på anhöriga som därvid sluppit systemisk antibiotikabehandling. Även utan ärrbildning. Suverän behandling.

 

Comments

 1. 1
  riklyckligåvacker säger

  Jag fick skärskador på min underarm och lade på kolloidalt silver, såren läkte fint trots att läkaren på akuten tappade ett verktyg på akutens synligt smutsiga golv och satte direkt in i ett av såren – ingen antibiotika
  Prova er fram !

 2. 2
  Cathrine säger

  Äntligen!

 3. 3
  Roland Åslund säger

  Anmälan tycks inte ha någon angiven mottagare. Finns det ingen instans som kan ta beslut i ett sånt här ärende?
  Jag använder ion silver men vågar inte dricka det eftersom jag inte vet om det påverkar tarmens bakterier, positivt eller negativt.

 4. 4
  XMargareta säger

  Roland Åslund
  Har många gånger läst om att de goda bakterierna har bättre skydd mot KS än de man vill bi av med.
  Man kurerar ju också magsjuka med KS. Ett exempel på länk nedan.
  http://www.kolloidaltsilver.me/vad-ar-kolloidalt-silver/kolloidalt-silver-och-tarmbakterierna/

 5. 5
  Christer Kamb säger

  Går själv i tankarna med KS mht till min långa historia med mögel/candida. Tänkte dock först slutföra tandsanering och ev ”traditionella” avgiftnings-kurer. Oxal-kristall dumpning lär oxå ta tid.

 6. 6
  Birgitta Widing säger

  Någon som vet till vem Anders har anmält Dan? Vetenskapsakademin eller? Intressant då många går miste om läkning. Någon som vet var alla filer från gruppen Koll 0.2 tog vägen? Där fanns otroligt många tips och fakta.

 7. 7
  Ann-Margret Lundgren säger

  Jag är förkyld just nu (inte covid) och tar ett par slurkar KS per dag. Tycker att jag bättrat mig snabbare än vanligt. Det kan ju visserligen vara olika från gång till gång hur man mår av förkylning, men ändå…
  Nåja. Jag tror på det i alla fall, och hursomhelst så är jag säker på att det inte är skadligt.

 8. 8
  Anna Maria Kraft säger

  Jag använder Ionosil för att snabbt bota snuvan. Jag tar en halv matsked i en kopp. Doppar lillfingret i lösningen och sätter mot vardera näsborre och drar in dropparna i näsan. Upprepar ett par ggr och inom en halvtimme är snuvan borta. Lät mina barnbarn testa med samma resultat. Samma om jag är tjock i halsen då gurglar jag med KS och besväret släpper. Jag baddar eventuella sår med det och de läker fint.

 9. 9
  XMargareta säger

  Enligt ”The Silver Edge”
  kan man ta för mycket EKS ( elektrokolloidalt silver.), men det är svårt. Enligt ”The Silver Edge” får man får kämpa och det handlar tydlige om ohemula mängder.

  https://thesilveredge.com/fact-you-can-take-too-much-colloidal-silver/

 10. 10

  #8
  Jag doppar en bomullstuss i KS och puttar in i näsborrarna.(vid förkylningssymtom, ev covid)
  Lägger mig på soffan i 10 min.

 11. 11
  Ann-Margret Lundgren säger

  Tack Anna Maria Kraft för tipset! Det ska jag komma ihåg nästa gång jag är förkyld. Jag har bara tagit oralt, men förmodligen har det inte så stor verkan då eftersom magsyran kanske förstör det.

 12. 12
  Christer Kamb säger

  Kanske ska jag börja testa KS för sköljning av mun och se hur tandficks-problemen påverkas? Eller om möjligen den vita Candida-beläggningen försvinner? Längst bak på tungan funkar inte skrapan tillräckligt bra. I samband med inflammation efter tandoperationen ökade bl.a förekomsten av den vita tungläggningen drastiskt precis som ökade tandficks- (ett fall av inflammation/karies) problem. Skölning med kokosolja tycks dock ha botat/dämpat inflammationen. Det är f.ö min uppfattning/tro att användandet av resistent stärkelse (potatismjöl i vatten innan läggdags) medverkat till ngn form av dieoff-effekt (mögel/candida) i min tarm eftersom de negativa effekter blivit värre än någonsin under särskilt en initial period.

  Vilka märken (KS) i Sverige ska man hålla sig till? Koncentrationer?

 13. 13
  Nisse Hult säger

  Gruppen som far fram med osanning är rätt stor i vårt land.
  Fingrar i diverse syltburkar har många.
  Sämst är att många som sägs värna om ”folkhälsa” i praktiken är styrda av industrin precis som
  Lars Bern har påtalat många gånger.
  Vitamin D förnekarna är klart med på prispallen i mina ögon

 14. 14
  XMargareta säger

  Ann-Margret Lundgren
  Det är riktigt, att många menar och har rätt i, när det gäller ”vanlig” kemi, att magsyran förvandlar silvret, så att det inte kan tas upp. Det finns dock undersökningar, som visar, att vi kissar ut en stor del av silvret och det betyder, att det varit i blodet strax innan, vilket skulle tyda på, att det ändå tas upp. Jag sökte lite, men fann inte referensen nu. Man säger om silvret i elektrokolloidalt silver, att främst jonen omger sig med vattenmolekyler i ett mönster, som skyddar. Det vore intressant om någon kunde veta och förklara.

 15. 15
  Katarina säger

  #12 Christer Kamb.
  Endast Pegamos IONPLUS.
  Kvalitetssäkring på högsta nivå därav mer effektivt än andra fabrikat.

  100% koncentrerad vid olika hälsoproblem både invärtes och utvärtes.
  eller
  10ml per 1 liter kranvatten som Du vill omvandlar till smakrikt vatten.

 16. 16

  Ett förtydligande. Jag har skickat anmälan till – Nämnden för prövning av oredlighet i forskning (Npof).

 17. 17

  Nästa år fyller jag mitt ”lilla jubileum” (10 år) – jag dricker ständigt kolloidalt silver sedan 2012.
  MEN
  Fortfarande inte blått i huden‍.

  Enligt alla läkemedels institutioner och myndigheter – KS saknar bekräftade studier däremot bevis för bra effekterna, men tack och lov finns det något mer trovärdigt som erfarenheter av själva användare.

 18. 18

  # 12 Christer Kamb
  Du bör veta att kolloidalt silver före antibiotikans tid framgångsrikt användes för att bota tandlossningsproblem p.g.a svårartade infektioner i tandhålor.

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  12 Christer Kamb
  Jag köper Ionosil KS 10 ppm. Starkare koncentration har inte bättre effekt enl Anders Sultan.

 20. 20

  Annika Dahlqvist- varför just ionosil?
  För att anders sultan är din kompis?
  Rabatterna ?

  Snälla Annika, blir objektiv i sina svar och ej vinklad , för att annars det är meningslöst med ärlig budskap som man försöker att informera människor här.

  Jag jobbade nära båda produkter
  IONPLUS och ionosil under många år.
  Kvalitetsmässigt IONPLUS är mycket bättre.
  anders sultan själv erkänt detta.

  IONPLUS är utvecklad endast av människor som skapade och etablerad ion silver företag samt många produkter bl.a ionosil.

  IONPLUS är mer avancerad produkt helt enkelt än
  ionosil.

 21. 21
  XMargareta säger

  Damian och alla.
  Läs noga det som står på sidan, till vilken jag länkar i post 9 ovan.
  Den borde alla, som använder silvervatten invärtes läsa.
  Det går nämligen, att få Argyria även med KS av till exempel 10 ppm, men det behöver ingen få.
  Och tänk om det blir någon ett, tu, tre och det gör det kanske till sist.
  Obetänksamhet finns ju här och var.
  Och tänk vilka som då fick vatten på sin kvarn.

 22. 22
  Birgitta Widing säger

  Angående post 9 så är det mycket tveksam info, sedan pandemin började jagas alla alternativa förespråkare hårt i USA. Om det vore så att det går att bli grå/blå på 10 ppm var är alla dessa? Media bevakar KS noga och skulle hugga direkt. Angående diskussionen Ion Silver eller Ionplus, varför tog man namnet Ionplus????? Säger allt tycker jag. Testade Ion silver igår hade 39,5 tog var tredje timme nu nere på 37,2 så snacka om kvalitet.

 23. 23
  Birgitta Widing säger
 24. 24
  XMargareta säger

  Birgitta Widing.
  Läs gärna sidan, så förstår du varför jag tycker man skall läsa den. Den handlar om ett fåtal personer, två om jag minns rätt, som ägaren av The Silver Edge själv träffat. Han säljer KS-produkter och vill berätta om de få personer, som fått Argyria med KS se till, att inte fler gör så.

 25. 25
  XMargareta säger

  forts.. Jag har själv också positiva erfarenheter av användning av EKS. Bl.a. fotsvamp.

 26. 26
  Christer Kamb säger

  15, 18 o 19

  Tack Katarina, Göran o Annika för svar om KS-köp.

  Ionosil’s hemsida visar ett sortiment där deras egna produkter alla tycks ha en koncentration om 10 PPM.
  Vad menar Katarina med 100% koncentration resp utspädning? Och för vad? Jag antar att du utgår från 10 PPM? Om jag skulle köpa en liter så tänkte jag skölja munnen med koncentratet likt det jag förr gjorde med fluor-vatten. Även prova sårvård etc men avvakta med att dricka tills jag sanerat mitt läckande amalgam (det har krympt och ”förflyttat” sig till brevidliggande tänder t.o.m).

  Xtra tack Göran för historiska fakta kring just tandproblem. Jag har sett yt’s om en t.ex en kvinna som botade en allvarligare Candida med enbart KS och utan uppgivna sidoeffekter.

  När det gäller metall-förgiftning, kvicksilver i synnerhet, så ska man vara mycket försiktig vid avgiftning. Inga s.k ”chelators” bör användas innan t.ex tänder sanerats. Jag använde under några månader i början av året en magnesium-chelator (2 molekyler glysin). Denna produkt kan ha medverkat till ”störningar” i mina metabola kanaler (pathways), t.ex betr oxal-syra utfällning inkl förstärkning av c-vitamin intagets (3mg/dag) omvandling till oxal-syra. Det är komplicerat och vi har alla en del olika metaboliska förutsättningar, inte minst då beroende förgiftningsbelastning.

 27. 27
  Christer Kamb säger

  26 ang Kelat

  Jag menade inte att KS är ett kelat utan bara att jag inte vill ”störa” mage/tarm och metabolism för mycket innan amalgamet tagits bort och ersatts. Jag lyssnar lite på både Mercola, A Cutler och Klinghard m.fl.

  F.ö. tog jag oxå chlorella i vintras vilket tillsammans med mycket oxalatrik föda, Xtra c-vit i vatten, mg-kelat, resistent stärkelse, mycket puriner (inkl xtra kosttillskott kollagen) samt depression kan ha bidragit till mage/tarm-revolutionen. Chlorella som annars är utmärkt är dock förbjudet enl Cutler vid ”akut” kvicksilver-belastning. Min LCHF har sannolik inneburit att inlagrade gifter frigjorts ur fettceller (snabb viktnedgång).

  Ist för xtra c-v tillskott dricker jag nu sedan en kort tid tillbaka tallbarrs-te. Innehåller även ämnen som enl vissa ska minska risken för

 28. 28

  Damian kommer med påståenden och en ren lögn som kräver lite förtydligande.

  Damian skriver: ”Jag jobbade nära båda produkter IONPLUS och ionosil under många år.”

  Damian har mycket riktigt jobbat ”nära” med Ionosil då han jobbade i företaget Ion Silver AB ända till han av olika anledningar gjorde sig själv överflödig. Det kan vara mycket därför som han nu som någon form av fånig hämnd öppet ljuger om att jag skulle ha påstått att IonPlus skulle vara bättre.

  Han skriver vidare: ”Kvalitetsmässigt IONPLUS är mycket bättre. anders sultan själv erkänt detta.”

  Ionosil har funnits på marknaden sedan 2001, det är det överlägset mest använda kolloidala silvret på den Nordiska marknaden och produkten har hjälpt många med sina besvär under de år som produkten har funnits på marknaden.

  Att jag skulle ha ”erkänt” att IonPlus skulle vara mycket bättre är en ren lögn som helt saknar substans.

  Numera verkar Damian ha lierat sig med IonPlus och han försöker nu uppenbarligen plocka marknadsandelar genom direkta lögner?

  Själva jobbar vi på Ion Silver AB istället vidare med att se till så att våra användare får tillgång till högkvalitativa och effektiva produkter som bygger på Ionosil. Förutom det kolloidala silvervattnet Ionosil så har vi nyligen släppt en silverbaserad fluorfri tandkräm. Sedan tidigare så har vi salvor, lotion, liniment, silvergel, ett silvercerat samt två silverbaserade deodoranter i vårt sortiment. Allt svensktillverkat.

  Trots att vi jagas av Läkemedelsverket, media och konkurrenter så firar vi 20 år i år!

  Läs gärna mer om våra produkter på:

  http://www.ion-silver.com

  Hälsar Anders Sultan

 29. 29
  Christer Kamb säger

  27 Något hände i slutet

  Skulle stå att tallbarrs-te även innehållet suramin, ett verksamt ämne mot parasiter och virus (jmf Hqkin och Ivermectin). Jag idkar kontaktsporter med vaxade och slipper helst att smittas av GMO-proteinet (har läst Pfizers egen dokumentation). Teet smakar dessutom bra! Plockar det utanför fastigheten.

  http://mobil.corneliasrum.bloggplatsen.se/2021/05/19/11718872-tallbarrste-och-hur-man-skyddar-sig-har-gm-pia-hellertz/

 30. 30

  @29
  Suramin,,,då körde en gammal barnlåt igång i min hjärna:-)
  https://www.youtube.com/watch?v=JNHVdqL5bcE

 31. 31

  Dan L. kanske även skulle anmälas för Redlöshet i forskning:-)

 32. 32
  Christer Kamb säger

  # 4, 9 XMargareta

  2 mycket bra länkar där. För en person som jag med noll kunskap om KS är dock S Barwick’s huvudargument logiskt tilltalande: ”Every Body’s Mechanism for Eliminating Silver Works Differently”. Det gäller friska människor och mellan friska/sjuka. Många vet inte heller om de är sjuka i ngt avseende. Det tar i allmänhet tid att utveckla flera brister/obalanser. Försiktighet torde vara huvudprincip.

  Ta mitt fall kring oxalat-syra och ev känslighet för askorbinsyra. Mina problem har sannolikt byggts upp under lång tid. Däremot vet jag att min konsumtion av oxalater är ett sentida fenomen hänförligt bara 1 eller maximalt 2 år bakåt. Och knappast en överkonsumtion sett till dagligt intag.

  Nedan rekommenderar jag Er att se hur kroppen själv kan producera oxalater under vissa förutsättningar. Min hypotes är att jag mycket väl kvalificerar för alla fall, nämligen brister i syntetisering av glysin, askorbinsyra samt metabolisering av fettproteiner. Filmen är teknisk men inte svår att följa (se den flera ggr och sätt gärna ner hastigheten). Film nr 2 handlar om ev koppling med Candida/överväxt. För mig är de en ögonöppnare och intag av vitamin B6 först och sedan en dryg vecka B1 kan vara det som fått mina tarmrörelser att normaliseras (3’e dagen med B1):

  https://m.youtube.com/watch?v=fFF55stxVIw&feature=emb_logo

  https://m.youtube.com/watch?v=NFrAJdvieCk

  Mycket sevärt och pedagogiskt. Om allt är sant är en annan fråga.

  Här en mycket bra webb-sida: https://www.hormonesmatter.com/marginally-insufficient-thiamine-intake-oxalates/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa