Mättat mejerifett höjer inte kolesterolet och ökar inte risken för hjärtsjukdom

American Journal of Clinical Nutrition har publicerat en studie: … Fetthaltig mejerimat… påverkar ej blodfetter eller blodtryck .

Hur länge ska (många av) etablissemangets professorer och dietister fortsätta att avråda från mjölkfett (och annat animaliskt fett, med hänvisning till hjärtats hälsa? Många forskningsstudier har visat att motsatsen snarast är rätt.

Peoples Pharmacy har skrivit om detta .

 

Comments

 1. 1

  Roligt att man nu fått fram en tillförlitlig studie som visar på att animaliskt fett inte är ohälsosamt,
  Tvärtom så förbättras hjärthälsan.

 2. 2

  Här är en av de som haft för mycket inflytande på vilket fett vi skall äta.

  ”Förskräckande exempel

  Konstgjort margarin nyttigare än naturligt mättat fett?
  Några kostexperter fick våren 2008 sparken från medverkan i Socialstyrelsens expertgrupp för utredning av kostråd till diabetiker.

  Bengt VessbyDN: Kostexperter stoppas efter risk för jäv

  Bland dem var Bengt Vessby, som sedan mitten av 90-talet varit adjungerad professor, betald av margarinindustrin. Han var också betald av Danisco Sugar.

  DN: Professor betald av två margarinbolag

  Bengt Vessby satt med i Livsmedelsverkets expertgrupp för kost- och hälsofrågor 1989-2005, i egenskap av fettexpert. Medan margarinindustrin betalade hans lön medverkade han till Livsmedelsverkets kostråd att äta mindre naturlig mättat fett. Och att istället äta mer fleromättat fett. Som finns i margarin.”

  Har tidigare lyft fram dessa ”adjungderade professorer” betalda av pasta, socker och oljeindustrin mm som de som har orsakat mest skada när de varit anställda som professorer i Socialstyrelsen, på Livsmedelsverket och på våra universitetssjukhus som de som orsakat mycket av vad vi och särskilt du Annika kämpar för att ställa tillrätta.
  Tyvärr har deras köpta professortitel imponerat så på våra myndigheter att deras dubbla och trippla lojaliteter gentemot olje/margarin, spannmåls och sockerindustrins intressen slagit rot i de kostvanor vi har presenterats som om de skulle vara bra för folkhälsan…

  mLCHFh B-) .

 3. 3
  Rolf Mellberg säger

  Vågar man hoppas ändå att detta inte är helt korrekt? Kolesterol är ju (utom i undantagsfall) nyttigt för kroppen.

 4. 4

  En snabb sammanräkning visade att uttrycket “mättat fett“ sedan 2007 har förekommit 46 gånger i rubriker här. Man kunde tro att det nu bör vara sluttjatat, men så är det inte så länge folkhälsomyndigheter i USA, Storbritannien och Sverige fortfarande varnar att sådant är skadligt. Hur de kan fortsätta med det säger sig inte ens Richard Feinman begripa, men nu har även Sebastian Rushworth gett sig på ämnet och erbjuder sin egen analys av statistiken:
  https://sebastianrushworth.com/

 5. 5
  Ulrika Nyblom säger

  NEJ, jag håller med men HOMOGENISERAT ÄR FÖRÖDANDE.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa