Beyond meat

På min Facebook kommer det ibland upp sponsrade annonser från Beyond Meat, som propagerar för vegankost.

Man kan undra vem som betalar annonserna? Någon som vet?

Laila berättar i kommentar:
Beyond Meat är ett börsnoterat företag som säljer och marknadsför sina produkter som är köttfria produkter det går att köpa i Sverige. Det är med all säkerhet ingen community som ligger bakom, bara ett företags marknadsavdelning. Jag har inget eget intresse av köttfria produkter, äter kött.

 

Comments

 1. 1
  XMargareta säger

  Verkar vara en community, som kanske blir sponsrad av vem vet jag inte.

  https://www.beyondmeat.com/
  Man vill lobba för konstgjort kött

  Kontrar med Svensk Kolinlagring. https//kolinlagring.se
  En plattform, som samlar lantbrukare, företag och forskare, för utveckling av jordbruk, så att kol inlagras. Tex genom betesdjur och tex höns i ett slags ekologisk agroforestry. Man får vackra marker med biologisk mångfald, undviker spannmål för de betesdjur man har, som just får beta och äta hö. På detta sätt fås kolinlagring i mark och så undviker man konstgjort kött. Snacka om industrimat.
  Där det sker mycken jordförstöring genom alltför mycken åkermark för just djurmat.

 2. 2

  Beyond Meat är ett börsnoterat företag som säljer och marknadsför sina produkter som är köttfria produkter det går att köpa i Sverige. Det är med all säkerhet ingen community som ligger bakom, bara ett företags marknadsavdelning. Jag har inget eget intresse av köttfria produkter, äter kött.

 3. 3
  Gunilla Westling säger

  Gissar att annonsören helt enkelt valt att köpa ett annonspaket som riktar sig till till Facebook grupper inom ämnesområdet kosthållning.

 4. 4

  Killen bakom företaget verkar inte ha illvilliga intentioner, tvärtom, men vissa av hans samarbetspartners luktar inte direkt jordgubbstårta, men det är klart att de kan ha förändrats genom konsumentmakt.

  En hel del ingredienser i hans burgare verkar vara riktigt nyttiga och GMO-fria. Min största anmärkning är inte företaget i sig självt för den amerikanska marknaden, men att de som köper produkterna från USA i utlandet kommer finansiera illegala krigsförbrytelser och massmord, för han är ju tyvärr tvungen att betala skatt till USA:s kycklinghökar och krigshökar.

 5. 5

  …och det är kanske därför företaget vädras flitigt på CIAs Zuckerbok?
  Var moraliskt högstående! Tänk på GDPR, ”en svensk tiger”, SoldF och brottsbalken!
  Don’t be a Zucker!
  https://stallman.org/facebook.html

 6. 6
  Bengt Nilsson säger

  @theketologist skriver på instagram (på engelska) om missförstånd när det gäller vego-diet:

  Inga djur dör när jag äter växter.
  Allt kött är samma.
  Kött är ohälsosamt.
  Fiber är essentiellt.
  Människor är inte skapade för att äta kött.
  Växter är bättre för miljön.

  https://www.instagram.com/p/CSIcL4qsqRb

 7. 7
  Bengt Nilsson säger

  Jag frågade Livsmedelsverket:

  Angående er artikel ”Vegansk mat till barn”

  Har det gjorts studier på hur barn mår som äter veganskt jämfört de barn som äter animaliskt varje dag?

  Kan vegetabilier ge tillräckligt med järn?

  https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad/barn-och-ungdomar/vegansk-mat-till-barn

  Livsmedelsverket skrev detta svar om vego-maten:

  Det finns en del sådana studier och det är dessa, men också en del studier på vuxna, som vi grundar våra råd på. Skillnaderna mellan olika veganska koster, men också mellan olika blandkoster är mycket stora. Därför är det svårt att göra bra jämförelser.

  Järn hör till de näringsämnen som man särskilt behöver se upp med när det gäller vegetarisk och vegansk kost. Vegetabilier kan utan tvekan ge rekommenderade mängder av järn, men järnet från vegetabilier tas inte upp lika bra som järn från animalier. Så även om beräkningar visar att rekommendationerna uppnås finns det risk för att barnets behov inte täcks. För att öka upptaget av järn är det bra att alltid servera något C-vitaminrikt till måltiden. Det ökar järnets tillgänglighet. Det finns även andra sätt att öka biotillgängligheten, vilket vi tar upp i texten som du länkade till.

  På sidorna 259-274 i den här rapporten kan du läsa mer om vegetarisk och vegansk mat för barn.

  https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/rapporter/2011/2011_livsmedelsverket_21_rad_om_mat_barn_0_till_5_risk_nytta_vardering.pdf

 8. 8
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Vegan-’maffian’ florerar flitigt på internet sedan ett bra tag. Det handlar om att söndra o’ härska – för makt och inkomster (för några få). Detta drabbar massan av enfaldiga människor som går med på vad f-n som helst för att ’vara till lags’. Dessutom ska man ju vara solidarisk med både det ena och det andra i dagens samhälle! Vi lever i en värld i förvandling – en mycket underlig och sorglig värld där rätten att tänka och uttrycka sin sanning inte längre finns. Resultatet blir naturligtvis att inte många vågar stå upp för sina åsikter.

 9. 9
  Christer Kamb säger

  Bill Gates et al samt riskkapitalfonder är först ute. I synnerhet nu när The Great Unwashed manipuleras via Agenda 2030 med säte hos WEF/Schwab. Övertagandet av världens livsmedelsförsörjning pågår där Gates leder jordbruksförvärven i t.ex USA med support av bank-finanskomplexet. På liknande sätt som på 20-30talet som toppades av The Dust Bowl. På egna-hemsidan agerar Blackrock ledare, med extremt billiga centralbanks-pengar sedan 2020, som uppköpare av privatbostadsfastigheter.

  The Great Reset: ”You will own nothing but be happy”. När vår ”blivande” statsminister nyligen kom hem från ett av flera ”hemliga” möten med WEF annonserade hon direkt ändringar (läs nyharmonisering) av vår hyreslagstiftning.

  ”Pandemin” är ett medel att totalförändra världen till förmån för en liten global elit. När ska svenskarna våga valna?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa