Enbart vegetarisk kost skadlig för fattiga länders kvinnor och barn

Artikel i ScienceDirect .  (ASF – Animal Source Food)

Kvinnor och barn i fattiga länder, främst i Indien och Afrika, som äter mestadels spannmålsmat, och inget animaliskt, drabbas av undernäring. Försämrad utveckling hos barnen. Om de skulle få en del animaliskt inslag i kosten kulle deras hälsa och utveckling förbättras.

 

Comments

 1. 1

  Ja att äta animaliskt förbättrar hälsan. Är det inte så med att Indien har väldigt många som drabbas av diabetes? Den så kallade hälsokosten från växtriket som gör oss sjuka. Även andra arter. Det destruktiva jordbruket gynnar inte ekosystemet eller miljötänk. En ond cirkel av sjukdomar som fattiga inte har råd att söka läkarvård för.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Mats
  Jo om jag inte missminner mig så har Indien ca 25%diabetiker, åtminstone i vissa delar av landet, sannolikt där folkkosten är vegetarisk. Till det bidrar det förstås, som i övriga världen, att sockret har invaderat landet.

 3. 3
  Krister säger

  Känner till Indien väl.
  Vegertariskt är visserligen
  vanligt men det äts tex mycket
  kyckling. Det skulle brytas om
  de fattiga kom ut ur fattigdomen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa