dLife.in, framgångsrik LCHF/Keto – site i Indien

dLife.in är en indisk site för LCHF/Keto. Den har vuxit kraftigt under senare år, och många människor i Indien har fått förbättrad hälsa, blivit medicinfri från sin diabetes, och andra sjukdomar.
Den har också en Facebook-sida.

Indien är möjligen världens diabetestätaste land? 20 – 40% av den vuxna befolkningen har prediabetes/diabetes 2, så problemet är oerhört stort.

 

Comments

 1. 1
  XMargareta säger

  Fantastiskt!
  Man kunde tänka, att det i ett så pass varmt land, där Hinduismen verkat länge, ( vegetarianskt levnadssätt.)
  att evolutionen skapat lite mer anpassning till denna kost, men inte ens där!

 2. 2

  Det finns även på Filippierna (där jag bor). https://www.facebook.com/groups/373308373312135
  Drivs i huvudsak av en läkare som brinner för detta och själv fått goda resultat samt många följare som fått det samma. Stora problem här också där vitt ris är stapelvara. Vissa restauranger erbjuder även Unli Rice där man får lov att äta så mycket ris man vill när man beställer en ”meny”. Dessutom finns street food och ”korvkiosker” i vartenda hörn och fast food är jättestort och billigt. Men så går nästan varenda filippinare omkring med en kalaskula och har ingen aning om kolhydraters påverkan på hälsan. Det är tom så att lite kulmage visar på status och pondus

 3. 3
  Lars Henrik säger

  XMargareta,

  Det spörsmålet är intressant tycker jag. Känner vi till exempel på mutationer gynnsamma för vegetarisk kosthållning? Ökad amylasproduktion? Skillnader i insulinproduktion?

 4. 4
  XMargareta säger

  Enligt flera bloggare i kostbranschen finns skillnader. På marginalen tror jag.
  Dvs en del tål mer spannmål osv men jag menar, att våra organ tex tarmar osv. tyder på att vi är blandkostare och när inte ens Indierna tål den kost de har, så är det för mig ännu klarare, att utan ganska stor del av kosten från animalier, så riskerar man, att komma metabolt snett.

 5. 5

  Vilka tarmar har människor för att bryta ner stärkelse och cellulosa? Svar: blindtarmen!!! Den har aldrig använts av människan! Vi har en 8 m lång rovdjurstarm.

  Indisk tradition är att lyssna på den som är smartast och höja dem som vet mer. Därför kan de utvecklas med moderna tankar.

  Enda syftet med monokulturer är att föda slavar. Fria människor är köttätare. Jag är fri Herre och äter sedan urtiden kött, mjölk och ägg.

 6. 6
  Eva Wahlbeck säger

  Sitter och tittar på ”Den stora älgvandringen” på Kunskapskanalen. Försöker tänka mig in i hur det var för några tusen år tillbaka, och hur våra förfäder klarade sig här i Norden. Det måste ju ha varit s.g.s. dukat bord för dem då älgvandringen kom igång, lättare att fälla älgarna, eller? Åtminstone behövde de inget jaktkort, jakträtt o.s.v. 🙂 Kan de ha levat ett gott liv ändå, med all vildfångad fisk, och kött, och olika bär att snaska på. Som jägare, och samlare, det är så man borde leva.
  Ett bra program är det hur som helst, ”Den stora älgvandringen”.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa