Fett vs Protein

Dr Bret Cher refererar i Diet Doctor en studie som jämför Högfettskost med en kost med lågt GI.

Jag tycker att jämförelsen är ganska ointressant. GI-begreppet är ointressant. Det handlar om hur snabbt kolhydraterna ger ett förhöjt blodsocker. Hastigheten betyder ju lite om blodsockret ändå höjs en stund senare, eller står kvar en längre stund. Det som skulle ha varit intressant är studier på LCHF vs LCHP, dels avseende viktminskning, men framför allt på hälsoaspekter, som tex HbA1c och blodsockersvängningar, inflammationsbenägenhet etc.

 

Comments

  1. 1
    Lars Henrik säger

    Det som skulle ha varit intressant är studier på LCHF vs LCHP, dels avseende viktminskning, men framför allt på hälsoaspekter, som tex HbA1c och blodsockersvängningar, inflammationsbenägenhet etc.

    Håller med! Jag antar att vi åtminstone kommer att se fler jämförande studier på LCHP vs högkolhydratkost. Förmodligen kan man härleda från dem?

    En fundering angående blodsockerkurvan: finns det något värde i att jämföra arean under en blodsockerkurva mellan snabbt och långsamt påslag? T ex kurvan efter en påse lösgodis och kurvan efter en pastarätt. Är det ena sämre än det andra om arean är densamma?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa