Alkohol kan störa vaccinet och läkningen efter Covid-19

Etidning.DN.se .
Alkoholbruk kan störa immunförsvaret. Det är alltså anledning till att minimera alkoholintaget i försvaret mot Covid. Troligen också i kampen mot långtidscovid.

 

Comments

 1. 1
  Eva Lena Sörman säger

  Vilken tur att jag inte dricker alkohol! Sista gången jag drack var i februari 2015! Det går alldeles utmärkt!
  / Eva Lena

 2. 2

  Det är ju otroligt med bland annat socker i alkoholen. Är man vardags drickare så är ju nödvändiga Näringsämnen inte högsta prioritet. Dåligt med C och D vitamin i dessa. Världens farligaste drog i alla 10 i topp lister över farligaste droger i världen.
  Det är lagligt märkligt nog när man ser följderna av alkoholen. Tjänas ju massor av skatt förvisso på det. Dock är ju kostnaderna ganska stora till följd av denna drog. Mig veterligen finns inga sjukdomar som gynnas av alkohol förtäring.

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Alkoholstopp är nog hälsofrämjande I största allmänhet tror jag.

 4. 4
  Kristina säger

  Berätta detta för de Servicehus och Äldreboende som serverar Öl varje dag till de gamla och handikappade !
  Troligen vet de inte detta.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  4 Kristina
  Fast det är väl en fråga om alkoholhalten? Lättöl är väl inte så farligt?

 6. 6
  Kristina säger

  Möjligen inte Annika..
  På Psyk.Klin. där jag jobbade rätt mycket, var det aldrig ens lättöl eller pilsner….
  Vi hade O alkohol hemma, inte ens lättöl någon gång, Bara svagdricka till julen… Därför har jag aldrig druckit alkohol.

 7. 7
  Per-Olof Persson säger

  SPARS 2025-2028 – ett dokument på 89 s som publicerades 2017 av World Economic Forum (WEC), Davos

  I en video ifrån infowars.com gås dokumentet igenom. Exempelvis skrivs det om att prognoserna över antalet döda har ”inflaterats upp” men att det verkliga antalet döda blev mycket lägre. Exempelvis 0:36:16 in i videon visas att:

  WHO ansåg att 14,5 % av personer under 64 år skulle dö
  Dödssiffran för de som är över 64 är 50 %
  Verkligt ”övningsantal döda” var 0,06 %

  I början av videon talas det om att vaxxinet kommer att skapa svåra sjukdomar efter 1-2 år. Framförallt barn kommer att få neurologisk hjärnsjukdomar. Det talas om prionproteiner som skapar bla galna ko-sjukan osv. Det talas om att hemliga fonder redan finns för att betala skadestånd till vaxx-skadade och om att man ska skylla på att vaxxet aldrig testats på djur.

  Jakob Nordangård skriver i sin bok ”Den globala statskuppen” att WEC har publicerat ”övningsdokument” sedan 2006 om att det kan komma ett farligt SARS-virus (virus som går igenom djur till människa).

  https://www.infowars.com/posts/emergency-saturday-broadcast-world-shocked-by-spars-2025-2028-document/

 8. 8

  Det är farligare att ge sockerdrypande läsk till barn, vuxna och gamla än lättöl.
  F.ö. måste jag vara en synnerligen usel människa som nu 65 i April ännu inte lyckats bli alkoholist.

 9. 9
  Lars Henrik säger

  CastoroPollux,

  Rätt på åtminstone första punkten 🙂
  För övrigt tack för länken till videon med Aseem på din blogg!

  Profit over Population Health – at the European Parliament !
  https://youtu.be/jcnd3usdNxo

 10. 10

  Efter många års studier kan jag konstatera att en LCHF-are som dricker alkohol varje dag, vandrar baklänges i livet och trivs med det. De går inte ner i vikt, behåller sina sjukdomar och förstör både sin moral och hjärna.

  Själv älskar jag alkohol. en snaps till maten som pappa, ett glas vin med en vän, en irish coffe med sötningsmedel. Men jag lärde mig tidigt att jag blev en helt annan person med alkohol i kroppen. Jag förlorar omdömet och min dåliga självkänsla/ödmjukhet. Jag tar kvinnor på brösten och klappar dem på rumpan. dessutom blir jag högljudd och utagerande.

  Som tur är är allt bara minnen från de katastrofer man ställt till med och min regel som jag levt efter är att jag dricker gärna om jag blir bjuden, men skulle aldrig lägga en krona på skiten. Samtidigt som jag varnar den generöse att jag kan bli en farlig person om jag blir full. Det har fungerat mycket bra. Nu har jag förlorat allt skydd mot alkohol och blir berusad bara jag luktar på det.

 11. 11
  Nisse Hult säger

  Storlek/mängd på VFA Visceral Fat Area kan också störa läkning, bidra till utfall, nått som ingen känns vilja
  prata om av någon anledning.

 12. 12
  Elisabeth G säger

  # 2

  ”Mig veterligen finns inga sjukdomar som gynnas av alkohol förtäring.”

  En mindre mängd alkohol dagligen lär vara bra för hjärt-kärlhälsan, enligt vad jag läst mig till och hört från läkarhåll. Vidare kände jag en gammal präst som av sin läkare fått veta att den ögonsjukdom han drabbats av kunde mildras av just alkohol. Så allting är nog inte svartvitt.

 13. 13
  Elisabeth G säger

  # 6

  Svagdricka innehåller alkohol…

 14. 14

  Tack Lars Henrik. Ingen dålig redovisning av hur Industrins profit styr över sjuk vård, kronisk misshandel, hopplöshet och mörker. Cynism är rätt blek i jämförelse.

  Den här om viktigaste Flora är minst lika skrämmande. En läkare påstod sig hittat Chlostridium Difficile hos mig och kuren jag fick var som en Salmonella lr Campylobact-infektion. Sjukvården är fullständigt galen och dess medicin håller samma klass.
  https://youtu.be/41IfdwLqtkA

  Min pappa lyckades inte få ordning på sitt liv och försökte följaktligen dränka inte bara sorgerna och bekymren utan också skaffa sig kompisar genom alkoholen. Mitt ansvar är att inte upprepa misstagen lr ens missa tåget att etablera förtroende till sitt eget barn. Att lära mig hantera livets svårigheter har andra lärt mig och dem är jag evigt tacksam till för deras generositet och värme, deras vilja att dela med sig av omtanke, djup och förstånd. Jag har roligt utan alkohol och då är väl livsandarna på alerten och humorn hoppar upp lika gubblik ur lådan som om det var jag själv. Livet har vänt på ett sätt jag aldrig kunde föreställt mig. Det är väl en ordentlig belöning för det mest misslyckade livet Jkpg en gång kunnat presentera. Vad ska inte en omöjlig verklighet inte med en Gud till!
  Nu har jag fastat för andra gången. 33 dagar, 14 kilo lättare. Utspädd äppelcidervinäger, spetsas med citron utgör en fin drink. Skulle adderat havssalt varje dag så hade det gått lättare. Hade gärna tappat något till runt midjan men vet inte varför viktnedgången tog stopp. Någon som har en idé? Förslag? Tips mottages tacksamt. Nästan slät som en tonåring fram och helt oförskämt fräsch i sinnet. Ja, jag skäms. Så här får det inte gå till. 🙂

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  13 Elisabeth G
  Svagdricka innehåller väldigt lite alkohol. Jag tror att den innehåller mera socker?

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  14 CastoroPollux
  Det är inte säkert att en fasta i 33 dagar är så nyttig. Man kan få brist på vitaminer och mineraler, salt och poteiner. Allt detta kan man inte tillverka själv utan måste tillföra med födan.
  Jag tror att det är mera nyttigt att fasta i kortare perioder, så att kroppen kan återhämta sig näringsmässigt emellan fastorna..

 17. 17
  Elisabeth G säger

  # 15

  Ja, Annika, den innehåller väldigt lite alkohol (2,3 % enligt SLV:s databas). Vad jag reagerade på är att man avvisar lättöl men dricker svagdricka och sedan tror att man aldrig druckit alkohol.

  Jag trodde också att svagdricka innehåller en massa socker men enligt SLV uppgår monosackarider till 0,5 g per 100 g och sockerarter till 0,5 g. Totalt utgör kolhydratinnehållet 3,8 %. Men något lurt är det kanske. Vi köpte en flaska för något år sedan men den smakade sötare än vad jag minns från barndomen.

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  17 Elisabeth G
  Jag smakade svagdricka häromåret, men den smakade äckligt sött.
  Som barn serverades jag svagdricka till fest. Föräldrarna trodde nog att den var alkoholfri.

 19. 19
  Ann-Charlotte säger

  Alkohol(rödvin) lär ha en blodförtunnande effekt. Då bör det egentligen hjälpa mot blodproppsrisken vid covid-19, eller?

 20. 20
  XMargareta säger

  Nej tänker jag.
  I samband med dessa blodproppar förekommer ju också alltför få trombocyter, så blödningsrisken finns ju också.

 21. 21
  Ann-Charlotte säger

  De lär ge blodförtunnande läkemedel på sjukhusen för att motverka risken för blodpropp.
  Få blodplättar var vid vaccinering, inte sjukdom vad jag hört.

 22. 22
  Stefan säger

  Ang långtidscovidproblematiken som verkar fortsätta.
  Synd att hon inte hann få vaccin i tid.
  https://www.prevention.com/health/a34357270/alyssa-milano-covid-19-long-hauler-symptoms/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa