Obearbetat rött kött var inte associerat med tidigare död av hjärtsjukdom eller stroke

Pure-studien visade ej association mellan obearbetat rött kött eller fågel och död av hjärtsjukdom eller stroke.

Det röda köttets farlighet trumpetas ju ut obönhörligt i alla möjliga sammanhang.

 

Comments

 1. 1
  Mats M säger

  Vad är ”processed meat” i detta sammanhang?

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  De vars kost är LCHF vet ju detta sedan länge. Det är en otrolig skillnad på gräsbetat eko-kött och kött från ’djurfabrker’. Det behöver man inte vara ett snille för att förstå. Ekologiskt ’allt’ ska de’ va’!

 3. 3

  Varken har eller kommer någonsin finnas några som hälst evidensbaserad forskningar som kan visa på att oprocessat ”rött” kött har några hälsofarliga effekter. Får bara betande nötdjur äta det deras metabolism är ämnat för, gräs, klöver och ört. Kommer det alltid gynna djuren, miljön och vår hälsa. Megafoner från veganismens ”hittepå” åsikter är som allt annat endast hyckleri och betyder ingenting. Om man nu är normalbegåvad nog att söka sanning utan foliehattar på huvudet. Industrins skräpkött med miljökrävande vegetabilisk odling med konstgödning och gifter ger uselt kött, det dom kallar mjölk och förstör både ekosystemet och näringskedjorna. Det borde förbjudas. Att producera riktigt kött från endast grovfoder (vall) skulle kunna öka med nästan dubbelt i konsumtion per invånare, vända import till export av kött av mycket hög kvalitet. Utan att ta en enda kvm av odlings mark för mänsklig konsumtion. Ren win win för allt. I Sverige har vi ca 2,5 miljoner hektar odlingsmark, om man även återtar det som gjorts till träindustrin. Vi vet ju att att ha en ko betande på tex. 1hektar, ger både mer näring, samt ett fungerande ekosystem än 1hektar veteodling med plog, handelsgödsel, växtgift. Vilket är då smartast? Kon ger även en del mjölk samt skinn mm.

 4. 4
  Kristina säger

  ”Gud har förklarat all mat för ren ”.. Det kom till mig just nu.
  Ungefär som muslimerna blivit lurade att tro att griskött m.m. är farligt att äta.
  Är inte veganismen en slags religion ?
  Jag tror att kött av olika slag, blandat, vilket som, är det bästa för både oss och djur.

 5. 5

  Kjøtt er helsebringende og inneholder langt flere næringsstoffer enn planter. Assosiasjonen med bearbeidet kjøtt oppfyller heller ikke Bradford Hills kriterier. Kort sagt har vegetarianere og andre ingen ting å fare med, bortsett fra fordommer og manglende kunnskaper. Miljøpartiet De grønne har vedtatt at de ønsker en halvering av kjøttforbruket i Norge, et vedtak som viser at de ser fullstendig bort fra vår evolusjonære fortid og godtar alle feilaktige påstander om klimautslipp fra landbruk. 🙂 Dag

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  4 Kristina
  Fast inte för gräsätande djur, och andra djur som är utvecklade på att äta vegetabilier.

 7. 7

  Är det köttet eller alt dom blandar i köttet som är problemet typ konserveringsmedel.

  E250 kan vara problemet och inte själva köttet.

  OM det är skillnad på rent kött och på industriprodukter så kan det inte bero på köttet för då skulle det inte vara någon skillnad.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa