Vegetabiliska oljor – vän eller fiende?

Inlägg på diet Doctor .

Det finns tydligen inte så starka vetenskapliga bevis för att vegetabiliska fröoljor är skadliga att äta?
Men eftersom det är bevisat att mättat naturligt animaliskt fett inte är farligt att äta, och inte heller kokosfett, finns det ju ingen anledning till att med kemiska processer tillverka margarin, eller lösa ut fett ur fröer?

 

Comments

 1. 1

  I deras naturliga obesprutade tillstånd, d.v.s. ekologiskt i den oraffinerade formen, fröet eller nöten, som förutom olika vitaminer även innehåller proteiner, eller kallpressat, utan att upphettas och utan att blekas kan säkert många fröer, nötter och oljor vara väldigt nyttiga tror jag.

  Att plocka bort alla näringsämnen är kanske inte farligt på kort sikt, men på lång sikt är det med all sannolikhet olämpligt.

 2. 2
  Nisse Hult säger

  Vart är Diet Doctor på väg egentligen är min fråga?
  Börjar man svikta under påtryck från marknadskrafter?
  Håller med dig Annika till 100% varför ens tveka att äta Smör kokosolja, i mängder, till
  förmån för produkter som bevisligen sen länge ger ohälsa

 3. 3
  XMargareta säger

  Är det så som jag minns, att det fett man hittar i åderförfettning är oxiderat omega 6?
  Tror denna uppgift har funnits i någon av bloggens trådar.

 4. 4
  Elisabeth G säger

  # 2

  Det undrar jag också, Nisse Hult. Sedan han på sin hemsida låtit publicera artiklar om att man kan vara vegan och äta LCHF har jag tappat allt förtroende för honom. Trist, för han började ju en gång i tiden bra här hos Annika.

 5. 5

  1.Krom brist i blodet är orsaken till att kroppen själv reparerar med LDL-kolesterol i blodbanorna. Då krom reglerar styrkan i insulinet, socker spolar ut kromet. Det är insulinet som ger cellerna signal på att de skall öppna och släppa in glykos i cellen. Vid för lite krom i insulinet blir det attackerat av GSK3 som omvandlar det till något annat än insulin. Då simmar glykosen vidare men med högt blodtryck. Glykosen har skarpa kanter och dessa skaver i kurvor. Kroppen tolererar inte att det gör ont i dessa kurvor och plåstrar på med LDL-kolesterol. 2.Härsket fett p g a på femte dagen är allt fett i bakverk härsket. Kroppen har inga gener som talar om var den skall göra av härsket fett och transfett så den placerar det i blodbanor och olika organ. Vid dessa tre olika kan ett cancerämne komma i mellan då det är upp till 100 gånger mindre än fettmolekylen. Det kan sitta där i många år och sedan gå igenom blodkärlsväggen på blodkärlet och vidare ut i kroppen och bilda en cancertumör.
  3.Sedan finns det transfetter i alla förpackningar utom i smör och kokos fett.
  Oxiderat fett eller härsket fett, är nog samma.
  Ni inser nog att dessa tre är den största orsaken till att folk får cancer.
  Jag söker cancerpatienter, då jag har ett protein som går in och omvandlar cancer celler till normala celler igen. Har botat tre st. cancerpatienter på detta sättet med en diet, obs. jag har endast haft tre cancer patienter. Vill med denna studie slå fast att cancergåtan är löst. Studien skall pågå i Malmö.

 6. 6
  Piltson säger

  XMargareta,
  Precis det! Mary Enig skrev om det; hennes bok ”Know your Fats” är väl fortfarande sista ordet om detta?

  https://www.bookdepository.com/Know-Your-Fats-Mary-G-Enig/9780967812601?ref=grid-view&qid=1616930938499&sr=1-12

  Den tycks inte längre finnas i tryck, men se sid. 191f och 200 i ”Kulinaria”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mary_G._Enig

 7. 7

  Uttalande av amerikansk kardiolog hos Dietdoctor. – Kanske krävs det för mycket av en amerikansk läkare att gå emot American Heart Association? och FDA? – De förspråkar olika matoljor tvärt emot vad som är riktigt.

 8. 8
  Odd Erik Frantzen säger

  Jeg synes Dr Chris Knobbe er svært god til å fortelle oss om hvordan frøoljene virker på oss.
  Vi må være forstå viktigheten av balansen mellom omega 3 og omega 6 fettsyrene.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa