Kostdoktorns högproteinkost

Jag ser i Diet Doctors forum att Andreas skrivit på Twitter om att han med gott resultat i 8 veckor ätit PE-kost (Protein:Energi). Det innebär tydligen mera protein, fortfarande lågkh, mera fibrer, men inte så mycket fett.
Det stämmer något med vad jag skrev om min mat häromdagen, att jag äter med ökad uppmärksamhet på proteinmängden, något mindre fett, men absolut inte fettsnålt.
Men detta med fibrer – man kan undra i vilken form man kan öka dessa? Baljväxter och linser? Grönsaker?

Men hela tiden gäller att om man känner sig hungrig eller sugen, så är naturligt fett det bästa man kan ta för att mota besväret.

 

Comments

 1. 1

  Som regel räcker det väl med grönsaker vad gäller fibrer? dvs de fyller egentligen ingen essentiell funktion, förutom att de stimulerar peristaltiken? fiberinnehållande och tarmstimulerande grönsaker, och typ kål, lök, vitlök. Även cocosfett. Mycket vatten, promenader sen säger vissa varannan dag är en mer normal tömningsfrekvens? Tror det är individuellt hur magen funkar utan kolhydrater. Men bra att utesluta fibrer/kolhydrater för minska magproblem. Det var ju vad men ansåg för inte så längesedan?

 2. 2
  Kristina säger

  Jag tror att man ska ”sköta magen” ,på sjukvårdsspråk, en gång om dagen , gärna två.
  Då får man sällan något problem vad det.än är.
  Grönsaker, lite grann frukt, nötter och frön, samt vitaminer , detta gör susen..☺
  Halten protein tänker jag sällan på, om det är lagom. Måste man det ?

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Vissa dagar sköter jag magen tre gånger. I de flesta fall bara en, efter morgonkaffet. Ibland undrar jag om jag har ett rakt rör istället för tarmar…

  Men hursomhelst, PE kanske ska testas, det verkar enklare, åtminstone ytligt sett.

 4. 4

  Jag får vara glad om jag hinner koka kaffe innan morgonbesöket. Jag har förenklat min mathållning till absurdum. Jag har denna vinter köpt in cirka 150kg viltkött, som jag styckat själv. När jag ska äta tar jag blint en bit i frysen. Sen får jag se när jag ska tillaga den , vad det är för del av djuret jag tagit fram. Sedan tillagar jag köttet med smör från smålandsmejeriet. Jag köper numera mitt smör i 4kg’s restaurangförpackningar. Sedan tar jag grädden från mjölken jag köper i granngården. Det jag inte kan släppa är tomaterna till mina grytor. Annars äter jag bara kött och fett. Min kosthållning är superenkel och supertråkig. Det tvingar mig att se min kosthållning från ett religiöst vetenskapligt perspektiv. Livet blir lite en kamp mellan mitt gamla frossar-jag och belönings-jag.

  Min kropp är nu så inkörd på detta att jag nu kan undersöka hur olika livsmedel påverkar min mag- och tarmkanal. Mycket intressant forskning psykologiskt och metabolt. Jag försöker förstå varför jag är så vansinnigt sugen på pizza. Sämre mat med mindre näringsinnehåll finns inte. Så varför är jag sugen på pizza jämt. Kan det vara för lite fett?

  Äter man grönsaker, frukt och nötter ska man vara noga med att det inte är besprutat, producerat av slavar i korrumperade länder. Från kemiska monokulturer som ju är det som förstör vår planet. Bara för att vi ska spä ut näringstillförseln och fylla buken med tom näring. Industrialiserad monokulturmat från multinationella superföretag är just det som alla människor inte alls behöver, inte behöver kasta bort värdefulla matpengar på. Som mördar bin och tusentals olika insekter och stör jordens ekosystem. De som har råd att bli överlevare fyller mage och tarmar med näringstät föda enligt ett 300 000 år gammalt koncept. Människan är en ren köttätare och fettätare. Allt annat är godis, mer eller mindre skadligt. Har du minsta lilla metabola problem så äter man bara kött tills man blir frisk. Det gäller fetma, diabetes, cancer, MS……. växtföda ger oss fria radikaler som förstör våra kroppar. Oxalsyrans effekt på kroppen är nödvändigt att förstå.
  https://www.youtube.com/watch?v=O11nnJBx9hU

 5. 5
  Helgek säger

  De flesta av oss tillåter väl oss en del variationer i kosten.

 6. 6

  Det räcker inte att bli metabolt medveten. Man måste bli globalt miljömedveten också. Det hjälper inte att Europa har mångdubbelt fler doser än de behöver. Får inte de fattiga länderna vaccin så är våra vaccinationer värdelösa.
  Läget idag, västvärlden har köpt nästan all vaccin. Fattiga länder har inget vaccin, får inget vaccin. Förrän möjligen 2024, om vi betalar det åt dom. Hur ska egoister klara av att rädda större delen av jordens befolkning, måste vara en komplicerad kapitalistisk uträkning.

  Jag vill noga poängtera att jag inte är ett exempel för någon! Jag är bara ett socialt och psykologiskt experiment (: och jag tror att jag hittat nyckeln till den mänskliga potentialen. Plötsligt så öppnade sig en damm och musiken började flöda ur mig, från egentligen ingenstans och ni ska veta att jag har ingen aning om hur man gör musik. Och det är den bästa musik jag någonsin hört. Girigt vill jag nu klämma ut så många låtar jag kan. Fast inte en enda människa utöver dem som jag kan klå, har givit mig sitt gillande. Eftersom det inte är något fel på min musik så måste det bero på något övernaturligt att av tusen visningar inte en enda har gillat det jag gör. Jag kan bara skratta oförstående och undra vad det är för fel på mig. Huvudsaken för oss människor är att jag mår bra och trivs (:

 7. 7
  Elisabeth G säger

  # 4

  ”Så varför är jag sugen på pizza jämt. Kan det vara för lite fett?”

  Det kanske är för lite salt? Pizza är ju ganska salt. En annan förklaring kan kanske vara att du har positiva minnen av pizza och att de poppar upp när din mat är ”tråkig”.

 8. 8

  Huvudet på spiken, Elisabeth! Jag saltade min mat med fel salthål och fick en kraftig överdos. Konsekvens: jag äcklas av pizza igen. (: ännu en stor insikt i tillvaron.

 9. 9
  Lars Henrik säger

  Bra Georg!

  Själv har jag under senare tid ätit pizzor, pasta, sötad fruktyoghurt varje morgon och flera påsar lösgodis. Måste ta mig ur detta så småningom…

 10. 10
  Rolf Mellberg säger

  Jag är ganska ny här på bloggen och tänkte ta upp en sak som är lite ”off topic” till denna post. Detta kan möjligen leda till en helt ny bloggpost av dig Annika? Feel free!!!

  Jag följer den enormt heta striden kring Ivermectin (kolla bara youtube!) och hamnade på Filippinerna!!!
  En läkare vid namn Allan Landrito förefaller vara en verklig hjälte som har ett recept mot Covid-19 (bara?) för fattiga länder. Gärna vaccin men man kan sänka dödstalen radikalt redan innan detta finns tillgängligt. (även tillämpande av ultrahöga doser intravenöst vitamin C, när det är riktigt illa)
  Denne Allan har en sund holistisk syn på hälsa och hur man bygger sitt sitt immunförsvar starkt, inklusive precis samma syn som vi här på bloggen kan läsa om ”Metabol hälsa”.

  Det är inte lätt att jämföra olika länder men på worldometers lista ligger Sverige på plats 29 och Filippinerna på plats 30, men de har mindre än en tiondedel i antal dödsfall per capita.

  Det är uppenbart att i detta land har läkare rätt att med större frihet rädda liv UTAN att hålla sig inom de rigida ramar som myndigheter och Big Pharma satt upp, åberopande dysfunktionell tillämpning av vetenskapliga metoder. Här och i västerländska länder kan det vara så att flera hundra tusen liv har offrats på det elfenbenstornets altare som Big Pharma och myndigheter byggt. Ivrigt påhejade av totalt kritiklösa journalister, politiker, ja antagligen även våra LÄKARE????

  Sist men inte minst har han redan för över tre månader sedan skrivit en liten bok som är det bästa jag läst om Corona-krisen. En helt omistlig skrift som gör dig varm om hjärtat! LÄS DEN, du kan ladda ner den från sidan jag länkar till. Notera även att på samma sida finns en samling länkar som visar vissa av de inlägg som indikerar starkt att vi i Sverige (och många andra länder) offrar en massa människoliv därför att det är så svårt att acceptera att ett befintligt billigt medel som Ivermectin kan fungera. Världens genom tiderna värsta hatkampanj mot ett läkemedel – det mot HCQ förra året – ligger väl Ivermectin i fatet?
  https://www.ivermectinph.com/

 11. 11
  Humlan säger

  Det absolut viktigaste ska tydligen vara NÄR man äter. (Det hjälper även vid sämre kost.)
  8 – 12 timmars ätfönster, där även 8 ger avsevärd förbättring än 12, enligt forskning av Satchin Panda.
  Sista tuggan bör vara senast 4 timmar innan sänggåendet, för sedan stiger melatoninet som gör att blodsockret inte kan gå ner som det ska, enligt honom. Och alla tuggor räknas, även svart kaffe eller en liten bit ost. Inga matsmältningshormoner ska vara igång när kroppen ska uträtta alla viktiga uppgifter under sömnen, menar han.
  Hans bok ”24-timmarskoden” är rätt intressant läsning, även om man hört om 16-8 så får man här mer förklaringar.

  https://www.adlibris.com/se/bok/24-timmarskoden-hur-tajming-av-mat-somn-och-traning-ger-effekter-pa-hjarna-immunforsvar-och-vikt-9789178871230?gclid=EAIaIQobChMIsq_R0dKl7wIVRhN7Ch1rew1REAAYASAAEgLO2_D_BwE

 12. 12

  Skillnaden mellan er och mig är att jag bor djupt inne i skogen. Jag är skyddad av att det är över 3 mil till dödsmedelsbutiken. När jag lämnar mitt Eden, så är jag förlorad.

  Jag lider så med mina bröder och systrar som har affärer inom gångavstånd. Det vore döden för mig idag, i covid-karantän och stenhård vinter. Efter att matindustrin nu pluggat våra hjärnor med matpornografi, sedan Tore Wretmans dagar. Det är bara 2 år sedan SVT slutade med industrins matporr på morgnarna. Så idag måste vi se tv4 för att se härliga bilder på mat med 10 ingredienser. Som ska tilltala en gourmand som du och jag. Broder, du är väl en finsmakare? Fast verkligheten är köttfärssås och spagetti, så finns drömmen om tevemat kvar. Det är helt normalt i kollektivet svenska tevetittare. Det är inte normalt att söka en buddhistiska jämvikt i psyket, genom att inte värdera smakupplevelsen och dyrka recept med massa ingredienser, som jag tvingats lära mig att acceptera, genom okritiskt tevetittande. Ni väljer inte den goda maten. Ni är programmerade till en normalitet av dem som tjänar pengar på att du handlar en massa skit du inte behöver. Människan har alltid varit en lydig slav under normalitet och ve den som går utanför. Det kallas reklam och ingen kollar på det.

 13. 13
  XMargareta säger

  Rolf Mellberg
  Vilken fantastisk liten bok!!!!!!! att helt fritt ladda ner.

 14. 14
  Humlan säger

  Överdödligheten är ju trots allt inte så jättehög i Sverige. Enligt SCB brukar 90.000 personer dö/ år i Sverige och ifjol dog 97.500.

 15. 15
  Rolf Mellberg säger

  Här kommer en helt färsk FULLSTÄNDIGT SENSATIONELL film angående Ivermectin som även innehåller en anklagelse om MASSSMORD av hundratusentals människor:
  https://www.youtube.com/watch?v=3MOkOnZ_Vxk

  Gott folk: SPRID!!!

 16. 16
  Jösses säger

  SCB:

  ”Antalet döda under ett år beror till stor del på hur många personer det finns i de äldsta åldersgrupperna.”

  Enligt SCB:s grafer var dödligheten under 2020 inte högre än den var under de fyra åren från 2000 till 2003.

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  13 Humlan
  Glöm då inte alla fall av långtidscovid.

 18. 18
  Ann-Charlotte säger

  Långtidscovid kan den bero på inflammation/stress för kroppen? Bägaren som rinner över typ.

 19. 19
  Rolf Mellberg säger

  Vad gäller Ivermectin (som inte är godkänt här ännu) följer här (vid 5:30) dosering för långtidscovid:
  https://www.youtube.com/watch?v=f7RqPjDZyeg

  F.ö. förfärligt att en av de anklagade i filmen under kommentar 15 kunde ta bort filmen där anklagelsen framfördes.

  BIG PHARMA CENSUR OCH STALINISM!!!

 20. 20

  @ 18
  Ann-Charlotte

  Jag håller med dig. Jag vet vad jag har sett dagligen sedan skrämselpropagandan började.

 21. 21
  Elisabeth G säger

  # 12

  Om det räckte med tio ingredienser ändå. Ofta rör det sig om femton. Enligt min mening kan man inte laga mat om man behöver fler än fem ingredienser, salt och peppar oräknat.

  Matporren är ett elände för oss som kämpar mot ett sockerberoende. Några vackra matbilder kan förstöra en lång tids avhållsamhet, så det gäller att undvika sådana bilder så gott det går.

 22. 22

  Sverige är ett land som har som affärsidé att vara det mest demokratiska och friaste landet på vår planet. Men verkligheten är att ekonomiska intressen styr landet och informationen med en stenhård censurerad järnhand. Nu har vi blivit medvetna om något vi inte trodde var möjligt!!! Men det är ett faktum!!! Läkemedelsindustrin styr nyhetsflödet till 100%!!! Sanningen är strypt och dold för det svenska folket!!! Makthavarna har inte Internet och har ingen aning om vad som händer på planeten, utanför deras politiska bubbla av välregisserat skitsnack.

 23. 23
  Nisse Hult säger

  21 Georg W

  Ligger mycket i det du säger

  Bara som ett enda litet exempel så har ingen ur den liga du nämner under ett år andats en enda stavelse om vad den enskilde individen kan göra för att bättra sina egna odds mot den lede fi.

  Inte ett ord om att aktivt jobba för att komma ur det så vanliga Metabola Syndromet som resten av planeten vet är ett stort minus i dessa tider.

  En lågoddsare i mina ögon att det vi lever med idag får vi leva med rätt länge pga. att folket förs bakom ljuset 24/7.

 24. 24

  Lite då och då så sipprar sanningen fram.

 25. 25

  Rädsla skapar oro som i sin tur sänker kroppens immunförsvar när vi behöver det som mest.

 26. 26

  Proteina X energia = Dr. Ted Neiman

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa