Ketogen diet behandling mot lipödem

Jag såg en artikel om att ketogen diet är en lindrande behandling mot  sjukdomen lipödem, som drabbar många kvinnor.  Lipödem bilder.
Det är vad jag förstår en lymfsystemstörning, med ödem, oftast i nedre kroppshalvan, där vätskan eftersom ersätts med fett och fibros, pga inflammation. Samt smärta.

Det finns också en bok om detta: Lymphatic Lifestile Solutions .

En artikel: Lipödem & ketogen kost /LCHF Magasinet

 

Comments

 1. 1
  Björn Ekholm säger

  Min syster har diagnostiserat Lipödem och hon har ätit just en ketogen kost i ett par år nu. Pga denna har hon minskat en hel del i vikt när det gäller den vanliga fettvävnaden men tyvärr har den inte haft någon som helst effekt på själva ödemet och den tillhörande värken.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Björn Ekholm
  Tråkigt! Den enda verksamma behandling man har sett om tidigare är fettsugning, men det är en mycket tråkig och inte helt ofarlig metod. Man skulle ju vilja ta bort fettet inifrån.

 3. 3
  Björn Ekholm säger

  Ja precis. Tyvärr forskas det tydligen väldigt lite på just den sjukdomen och många läkare känner inte ens till den och den är inte heller godkänd för vård i den ordinära sjukvården utan hon har fått söka sig till privata kliniker som specialiserat sig på just detta. Det innebär också att hon får betala behandling ur egen ficka. Hon är kallad till operation dvs fettsugning och det kostar henne 60 000 kr. Och då ska man betänka att det inte botar utan är en behandling för ett tag framöver. Sen kan det behövas igen.

 4. 4

  Vet inte om denna länken kan vara till någon nytta.

  https://www.munsomedia.se/arkiv/lipodem-ketogen-kost/

 5. 5
  Malin säger

  #1 och 3
  Björn, be din syster kolla in ACTALP.SE (finns också under samma namn på Facebook).

  Anna Hallén Buitenhuis har skapat ett kost- (och livsstils) upplägg som jag har läst att flera har blivit hjälpta med sina lipödem. Det är bara nyttig mat (inget mjöl, ris, bröd osv) typ paleokost. Jag har själv följt detta och man mår ypperligt. Du kan även läsa referenser på hemsidan och kanske skriva till Anna med eventuella frågor.

 6. 6
  Björn Ekholm säger

  Tack jala för en mycket bra och informativ sida. Ja, jag är faktiskt väldigt förbryllad för jag trodde stenhårt på att det skulle hjälpa henne med att lägga om kosten då jag är övertygad om att kosten har större betydelse för hälsan än vad många tror och att fel kost är direkt orsak till många sjukdomar och vad gäller just Lipödem så tror jag inte den existerat särskilt länge? Så man kopplar ju lätt ihop det med den felaktiga kosten nuförtiden. Så jag är…. Svarslös. Någon som har en spontan teori om det här? Väldigt tacksam för alla råd och tips för systers skull.

 7. 7
  Björn Ekholm säger

  Stort tack för tipset Malin!

 8. 8
  Malin säger

  Jag håller helt med dig om att kosten nog spelar en betydande roll och att många sjukdomstillstånd beror på inflammationer bland annat pga fel kost. För övrigt har Anna också en ypperligt bra hemsida med en blogg med oerhört mycket information. Kolla in allt om lymfan där, det kan vara intressant. Jag hoppas att din syster kan bli hjälpt på naturlig väg.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  Såg en artikel om Linda Skugge i dagens Expressen. Läs artikeln och kolla på bilden i mitten – där hon visar vad hon ”provianterar” på. Det är väl inte konstigt att den människan är sjuk?Eller?
  https://www.expressen.se/kultur/ljuger-om-smartan-och-aker-vasaaket/

 10. 10

  Det behövs också behandling med Manuellt lymfdränage för att hjälpa lymfcirkulationen på traven. Även egen-behandling med övningar för att stimulera lymfcirkulationen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa