Stoppa slamspridningen på åkrarna!

Jag fick idag ett mail från Gunnar Lindgren:

Stoppa slamspridningen på åkrarna”.
Debattartikel idag i Dagens Industri,

Den är skriven av tre läkare:

Bertil Hagström, Läkare för Miljön

Elin Karlsson, andre vice ordförande Sjukhusläkarna

Karin Båtelson, ordförande Rådet för läkemedel, IT och medicinteknik (RLIM) på Läkarförbundet

Man anger bl a följande risker för vår hälsa:

”Minskad fertilitet, urogenitala missbildningar, benskörhet, cancer, diabetes, fetma och störd mental utveckling är några av riskerna med att sprida förorenat slam på åkrarna,”

I synnerhet föräldrar måste engagera sig i denna fråga. I ett kommande brev skall redovisas vilka krav vi måste ställa på vissa livsmedelsföretag och branscher.

Artikeln finns som bilaga eller på nätet:

DEBATT: Stoppa slamspridningen på åkrarna (di.se)

Sprid gärna detta brev vidare!

Hälsar Gunnar Lindgren civ ing

 

Comments

 1. 1

  Återigen verkar inte miljön eller hälsa spela någon roll. Det skräp som sedan många år förorenat våra en gång bördiga åkrar, ger inte bara verkan på ekosystemet både neråt och ovan jord. Slamspridning har likt konstgödning inget på våra jordar att göra. Allt drabbas och inte minst grundvatten. Slammets miljögifter kan nå människan på flera sätt:
  – De tas upp i växter som vi äter.
  – De tas upp i foder som mjölk-, kött- och äggproducerande djur äter.
  – De avdunstar från slambehandlad mark och kommer som luftnedfall på bladytor.
  – De finns i jorden i långa tider. Kor exempelvis får i sig miljögifter genom den jord som följer med vid bete – ca 0,5 kg per dag.
  – När stallgödsel sprids följer miljögifter med och nya åkrar förorenas. Det bildas således en form av ”kretslopp” som är en rundgång med alla de gifter som redan finns i en stor del av åkermarken. Det var knappast detta som avsågs när begreppet kretslopp en gång skapades.
  – Miljögifterna lakas delvis ur från åkermark och slamupplag, samt återfinns därefter i jordbrukslandskapets åar och bäckar.
  – Genom ett s k ”karens”-begrepp anses slamspridd åkermark vara ren efter 2 år, trots att många miljögifter finns kvar i långliga tider, exempelvis kadmium och perfluorerade ämnen.
  – För varje år blir allt fler av Sveriges åkrar förorenade med långlivade miljögifter. Detta måste upphöra. Microplast mm, mm.
  Att det ska vara så svårt att förstå att det bästa för planetens och allt levande är att låta korna och andra betande arbeta med jord, microliv, samt generera hälsosamma livsmedel och allt man kan få fram från dessa. Beta gräs, klöver och ört. Trampa ner CO2. Omfördela jord. Tillföra ett friskt ekosystem neråt med gödsling. Gräs med sitt långa rotsystem håller massor av vatten i jordar. Ettårig gröda förbrukar grundvatten. Rent hyckleri av en ointelligent veganrörelse att förstöra kretslopp och hälsa. Med att anse att konstgödsel och besprutning (monokultur), näringsfattiga vegetabilier är vägen. Myndigheterna vet vi sedan länga att de tappat både vett och reson. Det är ju helt uppenbart. Annars vore vi inte i denna situation. Vill man inte förstå, då kan man inte. Kan man inte förstå, då vill man inte. Bönderna som inte anammar naturgödsling är allt annat än intresserade av det vi kallar ett hållbart jordbruk.
  Hur länge ska vi knyta handen i fickorna?

 2. 2
  Kristina säger

  Hur är Diabetes kopplad till slamspridning ?

 3. 3

  Tack Annika och tack Mats! Att ni klarar att ta in det fasansfulla rötslams-självmordet (riksdagsmassmordet) (kommunpolitikerna massmord) och dessutom har styrkan att förmedla denna totala och katastrofala miljökatastrof, visar att ni genomgått de tusen åren av medvetandehöjning. Vi andra, inklusive mig, fallen ängel, vi j-a idioter har hjärnor som är blockerade för det faktum att ett spädbarn föds med cirka 300 främmande kemiska ämnen i sin kropp. Dessa 300 ämnen är avskrädet från en hypermodern industri som kopplar ihop molekyler till kommersiell högteknologiska vardagsprodukter. Dessa främmande, laboratorieframställda kemikalier har egenskaper som att de är bioackumulativa, de tas upp av våra kroppar och Naturens kropp. De är persistenta, de stannar för alltid. Om du inte är kvinna och föder barn. Det rengör kvinnor, men deras barn får gifterna istället. De är hormonförändrande, Dessa 300 ämnen bildar en cocktail som påverkar fostrets tidigaste celldelning och stör DNA- spiralen programmering!!! Vilket resulterat i att all förorenad manlighet får mer eller mindre kvinnliga attribut. Det är grundorsaken till lavinen av genusförvirrade ungdomar och orsaken till att killar får resning av en annan man. Rötslam fyller varje kvadratmeter på vår jord. Vi bär alla dessa föroreningar i oss och de skadar våra körtlar. En isbjörn är full av dessa rötslamsgifter. Ny teknik att bränna bort gifterna och sortera ut gifterna finns, Den är utvecklad i Sverige och säljs nu över hela världen. Men vi själva använder inte vår räddande teknik. Bönderna har förbjudit rötslam. Men det skiter ledningen och våra kommunpolitiker i, enligt regeringsdirektiv. Det traditionella sättet att gräva ner skiten har inte fungerat på 10 000 år. Men vi fortsätter att försöka. Lås upp blockeringen i hjärnan mot rötslam och prata om DET med varje människa ni möter. Se de svenska filmerna Underkastelse och Den andra vågen! Idag kan inte fiskar föröka sig längre de måste planteras. Naturen har gått sönder och hålls vid liv av konstgjord andning.

 4. 4
  Birgitta Widing säger

  Det här tror jag inte hopen känner till, det måste ut till föräldrar. Så jag ska försöka få ut det till min omgivning. Tack Annika för att du tar upp det.

 5. 5
  Conny säger

  Förstör miljögifter immunförsvaret så är virus farliga för vi har förlorat försvaret mot virus.
  https://sverigesradio.se/artikel/7556127
  ”– Och i det här fallet har man sett att den känsligaste effekten för PFAS-ämnen är att man får ett minskat antikroppssvar när man vaccinerar sig. Man får inte så många antikroppar mot sjukdomen som man vaccinerar mot som man borde få.”

  Då borde det vara samma sak med att utsättas för virus vi klarat inte av infektionen.

  Förstör miljögifter vårt immunförsvar så kan vi inte ha som mål att sprida virus för att nå flockimmunitet.

 6. 6

  Jag hoppas Annika förlåter mig för att jag promoverar min nya LCHF-sång. Jag skulle bli oerhört glad om någon mer än min yngste son, gillade den:
  https://www.instagram.com/tv/CL9Qtu2n4Ed/?igshid=1nh20zhfujpvw

 7. 7

  Det är inte bara rötslam förstör vår natur. I spåren efter storindustrins jordbruk hittar vi Glyfosat.

  https://4health.se/?s=glyfosat

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa