Skakvåld – och kostråd

Igår kväll var det ett upprörande program av Uppdrag granskning, om skakvåld av spädbarn.

Barnläkaretablissemanget har i decennier ansett att en triad av fynd: subduralblödning (under hårda hjärnhinnan), retinala (ögonbotten) blödningar och neurologisk påverkan,  säkert pekar på att barnet har misshandlats med skakvåld av föräldrarna.

De har varit så säkra på detta att mängder av föräldrar har felaktigt fråntagits vårdnaden om sina barn och även dömts i rättegång för det. Om anklagelsen är felaktig är detta en upprörande misshandel av både barn och föräldrar. Sedan flera år är det bevisat, tex av SBU (Statens beredning för utvärdering) att triaden inte alls är bevisande för skakvåld.
Barnläkaretablissemanget är dock så ingrodda i sin övertygelse, att de anser att SBU har fel, och de har fortsatt med sin misshandel av familjer. Rättsvårdande instanser som polis, socialtjänst och rättsväsende har så stor respekt för läkarkåren att de inte ifrågasätter, eller på allvar utreder, huruvida anklagelsen är riktig. Barnet tas omgående med våld från föräldrarna och placeras i  jourfosterhem. Jag grät med föräldrarna när de berättade om behandlingen de och barnen hade blivit utsatta för. Mamman hade bett om att barnen skulle placeras hos en släkting som de kände, men det kunde inte komma på fråga. Den treårige storebrodern blev uppenbart psykiskt traumatiserad av att abrupt placeras hos främmande människor.

En parallell till dessa missförhållanden är när den globala läkarkåren är övertygad om att naturligt mättat fett är farligt för hälsan att äta, och rekommenderar att vi ska äta kolhydrater i stället. Detta har orsakat en pandemi av ohälsa och övervikt. Trots att det finns massiv vetenskap och beprövad erfarenhet om att naturligt mättat fett är bra för hälsa och vikt och att kolhydrater är dåligt, fortsätter läkaretablissemanget att hävda sina tidigare åsikter.
Handlar det om prestige? Läkarna tycker sig vara så högtstående att de bara inte kan ha fel.
De läkare som uttrycker att de etablerade kostråden är fel riskerar utfrysning och att förlora sin läkarlegitimation, liksom jag.

 

Comments

 1. 1

  I ett samhälle där sådant kan förekomma måste man ju avstå från att alstra barn. Men varför skulle någon skaka ett spädbarn?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Piltson
  Jag tror att de menar att man försöker få tyst på ett skrikande barn genom att skaka det.

 3. 3

  ”Trots att det finns massiv vetenskap och beprövad erfarenhet om att naturligt mättat fett är bra för hälsa och vikt och att kolhydrater är dåligt, fortsätter läkaretablissemanget att hävda sina tidigare åsikter”

  Det är precis som religion, hjärntvätt, det är omöjligt att ändra sina vanor och tänka nytt.
  Det är enklast att fortsätta med sockriga vetebullar och slippa bli utfryst ur fikagänget.

 4. 4
  Kristina säger

  Det här med farligt tvång från Soc. är bevisat genom flera inlägg på en Kristen hemsida !
  Vad ska vi göra ?
  Kan vi i allmänheten hjälpa dessa oskyldigt anklagade och hjälpa de stackars barn och ungdomarna. ?

 5. 5
  Krister säger

  4
  Kristina säger

  De som anklagar folk för detta och för andra saker är ofta 100 %
  säkra på att de har rätt. Det kan vara skakvåld eller sexuella övergrepp,
  våld i nära relationer eller pedofili. Ofta sker dessa med ideologi i grunden
  snarare än att det finns bevis. Jag tycker det liknar ståndrätt dvs en dom
  som uteslutande sker på folkdomstolens grund. Dessa människor kan
  förstöra andra människors liv och rykte enbart på lösa antaganden.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa