Att stänga frisersalonger

Det talas om på nyheterna idag att regeringen kan stänga ner bl a  frisersalonger, för att det är svårt att hålla avstånd där. Det skulle vara väldigt tråkigt för många som tycker att det är viktigt att få klippa håret regelbundet.

Vore det inte bättre att påbjuda munskydd för båda, och visir för frisören. Det duger ju inom sjukvården, där det också är svårt att hålla avståndet, och då borde det duga hos frisören också?

 

Comments

 1. 1

  Jag var hos frisören för 2 veckor sen.
  Frisören hade munskydd men inte jag.
  Satt långt ifrån den andra kunden.

 2. 2

  Enligt japanska forskare läcker de flesta masker som såll.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2021/01/01/vetenskap-forskare-i-japan-har-testat-olika-maskers-effektivitet/

  Tegnell har helt rätt om att avstånd och att tvätta händer är viktigare än masker. Ett enkelt experiment visar deras ineffektivitet:

  https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2020/12/man-som-andas-ut-rok-genom-ansiktsmask.jpg

  Jag har ett förslag på lösning och det är att frisören använder HEPA-filter på både in och utandningsluften.

  https://archive.org/details/modifying-hepa-half-mask-safe-virus

 3. 3
  Barbro Norrby säger

  Något som förmodligen bidrar till ökad smittspridning inom branschen är den frekventa användningen av föningsverktyg.

 4. 4
  Mikael Wallin säger

  Finns det verkligen några dokumenterade fall där någon har blivit smittad hos just frisören? Spontant borde det ju vara ett av dom säkraste verksamheterna, man går bara dit när man är frisk, alla är noga med hygien och man har en bokad tid så att det är minimalt med kunder i lokalen. Känns som att det borde finnas andra verksamheter som smittar betydligt mera.

 5. 5

  #2 Det är inte så droppar sprider sig.

 6. 6
  Göran Löwenberg säger

  Vad folk inte fattar är att ni äventyrar alla våra barns framtid med de här tramset, de får betala för detta i hela sin framtid. Dessutom har ni ihjäl många fler barn i utsatta positioner än ni räddar gamlingar som är långt över medellivslängd. Er amygdala har kidnappat hela världen. Och sist men inte minst, siffrorna ljuger inte. Allt detta finns på FN´s hemsida mm.

 7. 7

  För mig som är svårt funktionshindrad av ME är klippningen nödvändig. Som det är nu, när mitt hår är för långt, så orkar jag inte sitta uppe så lång tid som det tar för hemtjänsten att föna torrt. Lägger jag mig med blött hår får jag frossa. Ska klippa mig imorgon, lite kortare än jag vill, så jag klarar om det stängs ner. Men jag klipper mig inte på skoj utan för att min hälsa inte klarar för långt hår.

 8. 8
  Elisabet Wahlgren säger

  Jag håller helt med. Men Sveriges strategi för personlig skyddsutrustning har varit klandervärd redan från början, och detta fortsätter tyvärr. Det är är djupt beklagligt att inte den bästa vetenskapen får styra råd och rekommendationer, att vår Folkhälsomyndighet fortfarande inte vill följa försiktighetsprinciper och söka ta till sig forskningsresultat från andra länder.

 9. 9

  Jag har skaffat mig en hårklippningsapparat
  som ger bra resultat. Har betalt sig själv efter
  2 klippningar. Vanlig rakapparat bör fungera
  också om man tex rakar av håret kortsnaggat.

 10. 10
  Ann-Margret Lundgren säger

  Jag håller med nr 4, Mikael Wallin.
  Och själv går jag till frisören precis som vanligt, och det har jag gjort under hela pandemin hittills. Varannan månad. Men hon är noga med hygienen, och dessutom är hon helt ensam i salongen och har bara en kund i taget.
  Ingen av oss har munskydd.
  Munskydd är till mer skada än nytta för det mesta, tror jag. Jag har sett att nästan alla med munskydd fingrar sig i ansiktet och flyttar på munskyddet hit och dit…. Då blir det ju ännu värre än om man inte har något munskydd alls.

 11. 11

  Jag har sett att Hemköp säljer visir nu. Förutom engångs handskar och munskydd.

 12. 12
  Nisse Hult säger

  Huvudsaken är väl att heliga Systembolaget hålls öppet 🙂

 13. 13
  Jan Berglof säger

  Med alla förståsigpåare inkluderande många medicinare som ser sin chans till ”fame” så blir politikerna allt nervösare. Tänk om man istället ägnade sig åt att låta sjuka få Invermectin, hydroklorokininm i.v. vitamin c etc och dela ut vitamin D på äldreboendena.

 14. 14
  Kristina säger

  Min Frissa har munskydd, inga problem…

 15. 15

  Jag ser helt enkelt för jävlig ut. Som Bob i ”Twin Peaks”. Men det sk-ter jag i. Jag står utanför den mänskliga gemenskapen och känner mig mer som en vilde. För 48 år sedan gick jag till frissan men blev missnöjd med resultatet. Jag har 5 virvlar i håret, naturlig tuppkam. Frisörer blir nog också tvugna att skaffa sig ett jobb nu. Undrar om alla som kräver ersättning för förlorade inkomster funderar på var staten ska få tag på de pengarna. När ingen jobbar på riktigt längre. Alla jobbar med att pyssla om varandra.

  Vad händer den dag som pengarna tar slut? Får vi svälta då eller trycker de bara på tangentbordet och tillverkar mer låtsaspengar? Det verkar inte som penningpungen kan sina? Varför kan de inte bara ge alla 10 000 i månaden och sedan låta folk sköta sig själva. Medborgarlön verkar ganska vettigt i nuläget. Den riktiga arbetsmarknaden är pytteliten. Jag förstår inte hur samhället har kunnat hålla sig flytande det senaste året? Så många människors ekonomier kapsejsar nu och det är ett under att inte kaos utbryter, som det nu gör i resten av planeten. När en förälder inte kan köpa mat till sina barn så stjäl dom den istället. Jag tror det är en universiell lag.

 16. 16
  Elisabeth G säger

  # 12

  Något måste man trösta sig med, Nisse Hult. 🙂

  Skämt åsido så tror jag inte staten vill förlora dessa sköna skattekronor.

 17. 17

  Systembolaget hade en kö utanför sin butik. Kön slingrade sig i en U-sväng. De som kom sist mötte de som var först i tur att gå in. I Hötorgshallen i Stockholm med sina många småbutiker släppte man in alla som ville handla. Ganska många kunder, inga problem alls.
  Utanför småbutiker samlades de som skulle in och handla i små grupper på några kvadratmeter. Inne i butiken var gränsen tio kvadratmeter per person.
  I fikarummet (tio kvadratmeter) på batterifabriken i Norrland kunde nio arbetare fika,
  Varje individ som smittas någonstans i samhället finns en centralpunkt där hen kan föra smittan vidare och det är i hemmet. Men om detta är det tyst om. Antingen för att man inte vill avslöja hur trångbodda många människor bor i vårt land. Kan vara politiskt laddat.

 18. 18
  XMargareta säger

  #17
  Att huvuddelen smitta sker i hemmet och på arbetsplatser har länge framhållits från FHM.
  Man har också andragit detta i och med det höga smitto-talen i våras tex i sk. utsatta områden och då betonat trångboddheten.
  Att hålla avstånd är viktigt.

 19. 19

  Om man se trångboddhet som en smittkälla, som borde vara självklart, vilket FHM aldrig gjort. Och därmed inte gett råd om förhållningssätt i en trångbodd lägenhet. Man kan helt enkelt inte hålla avstånd i en lägenhet, men däremot är det viktigt på badstränder, parker .

 20. 20
  Stockholmare säger

  #17

  Systembolaget i en av Stockholms södra förorter, där var kön lång idag lördag. Räknade till 25-30 kunder i lång rad. En personal utanför släppte in en kund när en gick ut.
  Det var likadant förra lördagen.

 21. 21

  Jag känner en stockholmare som inte är alkoholist. Det är något allvarligt fel på vår huvudstad. Det verkar som alla går sönder där. Förmodligen beror det på stress och dålig luft. Dessutom kan man inte gå ett kvarter utan att köpa något giftigt. Hur kan man bo där och överleva? Kolla vad som händer i skogen:

  https://www.instagram.com/tv/CLgoajonhoN/?igshid=g9fmd3mj7ww

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa