Sjukvården i Manaus kollapsar, ingen syrgas

Sjukhusen i Manaus, Brasilien, är överfulla, och har ingen syrgas att erbjuda patienterna. De sjuka dör i hemmen, eftersom sjukvården inte har någon hjälp att erbjuda. De döda läggs i massgravar.
Är det så det blir när de styrande förnekar pandemin och sjukvården inte fungerar? Och ingen information ges om hur man kan stärka sitt immunförsvar?

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Förfärligt….!

  Hur gör vi för att hjälpa dem , gemene man menar jag nu..?

 2. 2
  Elisabeth G säger

  Det vi ser är en gigantisk skandal, kanske ett gigantiskt folkmord. Det finns förebyggande åtgärder och det finns adekvat behandling för dem som ändå blir sjuka men detta undanhålls människorna. Istället ska vi pådyvlas vaccin, som vad det verkar, till ingen nytta.

 3. 3
  Nisse Hult säger

  Mera info angående immunförsvar

  http://www.drdavidgrimes.com/?m=0

 4. 4
  Nisse Hult säger

  D-Vitamintest på hemmaplan

  https://www.youtube.com/watch?v=HAodb0s0oCY

 5. 5

  Vad är det för sorts folk som förnekar självklara tydliga problem
  Tex pandemin, förintelsen, klimatpåverkan
  Lars Bern är en klimatförnekare

 6. 6
  tänk om tänk rätt säger

  I Sverige lät dom viruset spridas i lagom takt för att vi skulle nå flockimmunitet. (sjukvården klarar det men marginalerna är inte stora)
  Detta med att folk blir långtidssjuka sket dom i tanken var bara på att rädda ekonomin.
  Men det kommer att straffa sig när dom långtidssjuka inte kan gå till jobbet och jobba.

  Vem är det som motverkar användningen av D-vitamin nu?
  Journalister som vägrar erkänna sina fel, politiker, livsmedelsverket, läkarkåren som inte kan erkänna sina misstag, läkemedelsbolagen.

  Jag tror att dom flesta nu vet att D-vitamin är bra men dom kan inte säga det offentligt.

  Ska bli intressant att se om dom någonsin erkänner sitt misstag, tror att dom bara börjar berika margarin och annan mat med D och sen bara låtsas som att det aldrig funnits något problem.

  Det viktiga för den politiskt korrekta maffian är att vi inte använder D-vitamin i denna pandemin för gjorde vi det så skulle dom tappa ansiktet.

 7. 7
  Elisabeth G säger

  # 5

  Jaså, det var konstigt, Jag har aldrig sett eller hört att Lars Bern förnekar att det finns ett klimat.

 8. 8
  Nisse Hult säger

  “When we are no longer able to change a situation, we are challenged
  to change ourselves.” — Viktor Frankl

 9. 9

  När någon procent av en överbefolkad stad på 2 miljoner invånare dör samtidigt, plus dålig beredskap för detta, blir det nog lite körigt, men var det oväntat? – Kanske om man är helt historielös.

  Men jag förväntar mig naturligtvis inte att fulmedia ska rapportera med realism heller. De lever på konflikter, kris, skrämsel, avledningsmanövrar, krig, misär och kaos, inte på att skapa fred eller informera allmänhetenpå ett relevant sätt.

 10. 10

  @Lennart
  Du borde se ”Professor Bob M Carter torpedoes the scientific consensus on the climate HOAX”!

  @ Elisabeth G
  Riktigt. Bern förnekar inte att klimatet kan variera. Det gör heller ingen annan vetenskapligt lagd människa. Frågan är varför vissa forskare och fulmedia vill skrämmas med ett klimat som blir något varmare? Forskaren Jakob Nordangård har forskat i källan till klimatalarmismen. Mycket intressant faktiskt. Väl värt att undersöka.

 11. 11
  Lars-Åke Frykholm säger

  Hur köper man Ivermektin i Sverige

 12. 12
  Tord Jakobsson säger

  Syrgas?

  Du menar väl ändå C-vitamin injektioner?
  Det sägs ju att syrgas ej hjälper mot svår Covid-19, däremot så underlättar ju syrgas ifall man vill ha ihjäl (ofta äldre eller människor med dåligt immunförsvar) patienter med svår Covid-19. Får de ej ihjäl med palliativ ”vård” så ge de syrgas… För mördas, det ska de!

  Fy vad ilsk jag blir på den sjuka sk. Vården, sjuk-vård ger garanterad död i dessa tider.

 13. 13

  11 Lars-Åke Frykholm

  ”Hur köper man Ivermektin i Sverige”

  Du skojar va? Det är endast vaccination som ”hjälper” mot ”Covid 19”. Man får inte ens nämna alternativa medlen, ännu mindre köpa. Enligt propagandisten Björn Olsen är t.o.m. C vitamin intravenöst skadligt, och t.o.m. livsfarligt. Vi ska strunta i att C vit IV är bevisat ofarligt och effektivt mot en massa sjukdomar, och blint och religiöst tro på vad Main Stream Propaganda skriver.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  14 Tord Jakobsson
  Som jag har förstått det så är det syre de svårt covidsjuka lider brist på eftersom deras lungvävnad är skadad av viruset. Det är respirator som skadar dem, eftersom den trycker sönder deras sköra lungvävnad.
  Det är alltså syrgas de ska ha. C-vitamin , helst i infusionsform, har annan mirakulös effekt.

 15. 15

  På tal om Ivermektin. Här är en video där Dr Pierry Kory går igenom studier och grafer som visar de förkrossande bevisen för att Ivermektin verkligen räddar liv. Det går inte att ignorera resultaten.

  Söker man efter videon på Youtube hittar man den inte såvida man inte vet vad man söker. Dr Pierry Kory +Ivemectin ger ingen tidig träff. Så de döljer den djupt nere i sitt arkiv så världen skall ha svårt att hitta den.

  På engelska, men värd att se. Tror att man kan hänga med en aning bara genom att se de grafiska bilderna om man har svårt för engelska.

  https://www.youtube.com/watch?v=34dIZ6O5rjQ

  För mig börjar länken 37 minuter in i videon. Har försökt både det ena och det andra men lyckas in kopiera en länk som startar från början.

 16. 16

  Sorgliga nyheter om hur väldigt många som blir sjuka i Brasilien. Tyvärr är det alltid de fattiga som inte har försäkringar och tillgång till bra vård som stryker med först.
  Det finns enormt många fattiga i landet. Man har inte heller råd att vara hemma och sköta om sig eller vara i egenkarantän. Man har inte råd eller information om hur man ska äta rätt.
  Många lider av fettma, metabolt syndrom, diabetes och undernäring. – Så naturligtvis så sprider sig farsoten väldigt snabbt. –

 17. 17

  Men de lär inte ha D-vitaminbrist i alla fall, inte i Amazonas. De lär ha tillräckligt med sol, ligger ju vid ekvatorn.

 18. 18
  tänk om tänk rätt säger

  Lisabet ”Men de lär inte ha D-vitaminbrist i alla fall, inte i Amazonas. De lär ha tillräckligt med sol, ligger ju vid ekvatorn.”
  Så har även jag tänkt men när man läser om D-vitamin så kan det vara så att många inte är ute i solen och då får dom inte D även om solen lyser.
  Dom har sol i Amazonas men har dom som blivit svårt sjuka varit ute i solen? (Jag vet inte)

  Jag har bara insett att det inte räcker med att bo vid ekvatorn man måste även vistas i solen.
  Det verkar finnas D vitaminbrist i soliga länder på en del personer, vistas inte i solen, bär täckande kläder, använder solskyddsmedel, då får man inte något d vitamin.

 19. 19
  tänk om tänk rätt säger
 20. 20

  Två invändningar; Man kollar D-vitaminnivåer på alla Covidsjuka iaf inom intensivvården. Ger om det ligger utanför referens.
  ”Bara” syrgas hjälper inte. Covid är en sjuka som ffa drabbar kärlen i lungorna och andra organ. Det är överföringen mellan lunga och blodkärl som blir skadad.
  Man ”trycker” inte ”sönder” lungorna med respiratorn på Covidsjuka. Man vet att man måste ha låga drivtryck och låga topptryck. Pat måste ofta muskelrelaxeras, och man har minutiös koll på pat i respirator hela tiden.

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  20 ATh
  Koll av D-vitamin-nivån när patienten har kommit till IVA är inte tillräckligt. Det tar flera månader för immunsystemet att förbättras av D-vitamin. Därför bör vi ta in D-vitamin av tillräcklig styrka hela tiden.
  Som jag har förstått det så gav man i början för höga tryck i respiratorn (kanske inte på din arbetsplats?) till Covid-patienter, vilket skadade deras lungor, och kunde bidra till deras död.

 22. 22
  Eva Wahlbeck säger

  Läste nyss om att man hittat ”two different strains”, av corona-viruset, hos två kvinnor i Brasilien! De är i 30-årsåldern. Vad ska allt detta sluta med? Hur blir det, om man blir långtidssjuk av två corona-varianter? Blir man ännu sjukare då…
  Här inom Vasa sjukvårdsdistrikt,( i Finland), har vi klarat oss så bra hittills, och i hela Finland hade man fram till igår (bara) 664 döda i covid, varav hälften män, hälften kvinnor, och medianåldern 84 år.
  Nu idag på Vasabladet står det om flera fall med det muterade viruset från Storbritannien, här i Vasa sjukvårdsdistrikt. Man vill ju bara att det ska fortsätta som hittills, alltså att vi lyckas hålla ner smittan. T.ex. så läste jag på thl.fi, ”Lägesöversikt om coronaviruset”, att coronaepidemin inte har ökat den totala dödligheten i Finland. Så, få se vart det bär nu…

 23. 23
  Lars Henrik säger

  Annika Dahlqvist & ATh,

  Ja, enligt de studier som nämns i den DN-artikel som refereras ovan tycks det vara såsom Annika skriver. Det vill säga att D-vitaminnivån skyddar mot svårare symptom om den är tillfredsställande hög redan vid insjuknandet. Mer oklart om det hjälper att öka nivån efter infektionstillfället. Dock är det givetvis bättre att försöka öka nivån i efterhand än inte alls tycker jag.

 24. 24

  Om vi tar de tre första virusvarianterna och lägger till de tre nya, som nu uppstått. Så har vi sex olika varianter som sveper över jorden. Men det verkar som den ena virusvarianten tar över och den gamla försvinner??? Vi är i händerna på naturens godtycke.
  Den här sjukdomen är ett permanent munsår I blodomloppet. Det blossar upp när mineral- och vitaminnivåerna hos människan blir för låga. Från och med nu måste alla göra som jag och skaffa sig en stuga i skogen med tillhörande fårskock och ägna livet åt att fundera på vad som är sanning och verklighet. Till skillnad från reklam och mediabrus. Och alla måste sluta att äta växtföda. Eftersom vi får våra fria radikaler därifrån. De är magnetiska och orsakar en cytokinstorm, med järnet i blodet OM man är stressad eller har ångest. Trolldoktor Georg har talat (:

 25. 25

  Orsaken till att så många gamla dör är att de inte längre behöver träffa sina barn och slipper att känna den kärlek som barnen ger och som håller dem vid liv. När en förvirrad åldring inte har något att leva för så låter åldringar kroppen dö. För det finns inga barn där som förbjuder dom att dö. Det tror jag. För det har jag sett med mina egna ögon.

 26. 26

  I Brasilien blir man snart rätt så less på sol och värme. Vet en del där som tycker det är alldeles underbart när de kan åka till de svala bergen koppla av (långt från Manaus). Hus byggs alltid så att det finns uteplatser i skugga.

  Sedan är den nutritionella analfabetismen ännu större där än här.

  Att använda smör i matlagning är sällsynt. Brasilien är de billiga oljornas förlovande land. Vilket vi vet ställer till det i kroppen på alla möjliga vis. Bland annat så sänks LDL kolesterolet så att kroppen inte har lika lätt att skapa D-vitamin från solen.

 27. 27
  Elisabeth G säger

  # 25

  Jag tror att du har en poäng, Georg W. Det verkar vara något hos oss människor (kanske även djuren) som gör att vi kan ge upp och dö i förtid.

 28. 28
  Håkan Kinnunen säger

  Ja så blir det.
  Kunskap är farligt.
  Och okunskap är styrka
  Allt enligt Orwells hypotes.

 29. 29
 30. 30
  Dick Broman säger

  Det är inte bara i Brasilien som sjukvården kollapsat och människor ligger övergivna och dör i hemmet.
  Sverige tillhör också den kategori länder.

  Fakta om äldrevården i Sverige gör vården av gamla människor allt mer grotesk, avskyvärd och avskräckande.

  På flera kommunala vård- och omsorgsboenden i Göteborg hittades gamla avlidna i covid-19.
  De hade lämnats ensamma på sina rum, delvis av rädsla för att personalen själv skulle smittas.

  Det framgår av en granskning från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

  Men i det korrupta Sverige är det ingen som avkrävs något ansvar för en totalt misslyckad coronastrategi, bristande beredskapslager, nedmonteringen av sjukvården och äldreomsorgen och den misshandel av människor som besparingarna inom sjuk- och äldrevården leder till.

  Om det krävdes ett ansvar för misären av de som faktiskt har bra betalt för ansvaret eller om det fanns krav på en rättvisa i Sverige så skulle regeringen ha fått packa ihop för länge sedan.

 31. 31
  Dick Broman säger

  Nu har regeringen infört tvångsvaccinering också.
  Demokratiska rättsregler och mänskliga rättigheter, de kör de över.

  Ett digitalt intyg som visar att man är vaccinerad mot covid-19 ska vara på plats till den 1 juni. Det är regeringens mål, enligt digitaliseringsminister Anders Ygeman.
  – När Sverige och länder runt om kring oss börjar öppna upp kommer det sannolikt ställas krav på vaccinationsintyg för att resa och delta i andra aktiviteter.
  För att intyget ska fylla sin funktion arbetar Sverige både nationellt och internationellt.

  – Ett sådant intyg måste vara erkänt av världens länder. Av den anledningen arbetar Sverige aktivt med WHO och EU för att intygen ska hålla en internationell standard, säger socialminister Lena Hallengren (S).

 32. 32
  Marianne Giger säger

  Bibelläsare vet mera…..det är en plandemi och ingen pandemi.
  så var försiktig med att förtala dom som inte har blivit hysteriska pga MSM, som med deras taktik vill sprida rädsla och hysteri om Covid-19. Fler har inte dött i Corona än andra år i influensan.

 33. 33

  #32

  Jag känner ingen som har dött i influensa under åren.
  Men flera som har dött av C19, bla min far.
  Det är min verklighet.

 34. 34
  Annika Dahlqvist säger

  33 Krister
  Ingen jag personligen har känt har dött i Covid, så för mig är det en abstrakt sjukdom.
  Ingen jag har känt har dött i influensa heller, men jag vet att en mormors lillasyster dog i spanskan, och det var ju ett förfärligt trauma.
  Men många jag har känt har dött i hjärtsjukdom, stroke och cancer.

 35. 35

  @ Annika Dahlqvist

  Ett stort tack.

 36. 36

  Angående vaccination.

  Frågor ställs på engelska.

  https://newsvoice.se/2021/02/bojo-answers-vaccinations-questions-humor/

 37. 37
  Lars Henrik säger

  En av mina kusiner, 59 år, blev så sjuk i covid-19 att han tvingades till sjukhusvård I höstas. Dock inte IVA. Under påsken förra året dog en lika gammal bekant till mig i sviterna av covid-19.

  Jag har även bekanta som drabbats av doftsinneseffekter efter covid. Mycket likt de som Piltson beskrivit här på bloggen.

  För mig är detta en verklig sjukdom som är värre än en sässongsinfluensa. Kanske inte i klass med spanska sjukan men hur många hade dött i spanska sjukan om den inträffat idag med dagens sjukvård bör man fråga sig.

 38. 38
  Lars Henrik säger

  Forts…

  Dock kan även jag tycka att uppmärksamheten kring covid19 är överdriven. Sanningen tror jag ligger någonstans mellan konspirationsideerna och MSM.

 39. 39

  Vinterkräksjukan har uteblivit vad jag vet! Är bättre handhygien orsaken?
  Hur är det med den vanliga säsongsinfluensan? Har knappt hört om den.
  Den blir man aldrig immun mot eftersom man måste ta den varje år!

 40. 40
  Lars Henrik säger

  @65+

  Handhygien och social distansering?

  https://tt.omni.se/National/a/dlLdWz

 41. 41
  Dick Broman säger

  Astrid Lindgrens sjukhus är den yttersta garanten för att Ditt barn skall få en professionell vård som räddar Ditt barns liv, vid en allvarlig sjukdom.
  Så här säger de nu om Covid-19:

  I pandemins spår: Ny livshotande diagnos ger ökat tryck på barnreumatologen
  PUBLICERAD IDAG 06:00
  Efter pandemins andra våg ser Astrid Lindgrens sjukhus en dramatisk ökning av barn som drabbats av MIS-C, en sjukdom som kräver mycket vård. Nu vittnar personalen om tufft läge på sjukhusets reumatologavdelning och barnakut.
  – Barn behöver intensivvård och alla kan bli sjuka mycket snabbt, säger Karin Palmblad, sektionschef barnreumatologen Astrid Lindgrens sjukhus.
  Bara sedan årsskiftet har ett trettiotal barn vårdats för MIS-C, Multisystem Inflammatory Syndrome in Children associated with COVID-19, på Astrid Lindgrens barnreumatolog.

  MIS-C är en mycket ovanlig livshotande följdsjukdom efter covid-19, där kroppen drabbas av en hyperinflammation och immunförsvaret blir överaktiverat.

 42. 42
  Dick Broman säger

  80 läkare som själva har drabbats av långvarig sjukdom på grund av Covid 19 säger att det här är en ohälsobomb!
  Kunskapen om personer som får långvariga symptom efter covid-19 är alldeles för låg.
  Det anser en grupp med över 80 läkare som själva drabbats av långtidscovid.

 43. 43
  Dick Bromsn säger

  Ni som föringar konsekvenserna av Covid 19.
  Ni borde skämmas, ta mej fan.

 44. 44

  @ 43

  Vi kan faktiskt inte rå för att du inte begriper bättre. Fortsätt du att titta på svt och läs Main Stream Media. Kanske vaknar du upp till verkligheten någon dag, eller så fortsätter du att leva i den förljugna verkligheten.

 45. 45
  Dick Broman säger

  Det finns nu 80 läkare som öppet och ärligt framträder med sina egna namn och försöker slå larm om covid-19 långtidsbiverkningar.
  Efter det att de drabbas själva av långtidscovid.

  Vi har också de allra främsta barnläkarna på Astrid Lindgrens sjukhus som med sina namn öppet och ärligt slår larm om MIS-C, som är en mycket ovanlig livshotande följdsjukdom hos barn efter covid-19, där kroppen drabbas av en hyperinflammation och immunförsvaret blir överaktiverat.

  Och så har vi Jala, en fegis som inte ens vågar framträda med sitt eget namn, men som påstår att farligheten i covid-19 är en konspirationsteori i media.

  Vad som är sant, det överlämnar jag till var och en bedöma själva.

 46. 46

  Dick Broman.

  Du kallar mig för fegis. Mycket dålig stil. Jag har länkat till så många vad du kallar för konspirationsteorier.
  Du har inte länkat till något utan bara påstår en massa ur tomma luften. Något som du inte kan bevisa.

 47. 47

  Dick Broman.

  Detta borde du läsa.

  32
  Marianne Giger säger
  10 februari, 2021 kl. 07:14
  Bibelläsare vet mera…..det är en plandemi och ingen pandemi.
  så var försiktig med att förtala dom som inte har blivit hysteriska pga MSM, som med deras taktik vill sprida rädsla och hysteri om Covid-19. Fler har inte dött i Corona än andra år i influensan.

 48. 48
  Lars Henrik säger
 49. 49
 50. 50

  Kan det vara så att dessa barn som blir så sjuka tidigare har vaccinerats?

  https://nyadagbladet.se/vetenskap/studie-icke-vaccinerade-barn-ar-friskare/

 51. 51
  Annika Dahlqvist säger

  41 Dick Broman
  Frågan är väl i hur hög grad man ska släcka ner hela samhället, inklusive barnomsorg och låg- och mellanstadieskola, pga en mycket ovanlig Covid-komplikation hos barn?

 52. 52
  Dick Broman säger

  Annika

  Jag har inte sagt att vi skall släcka ned hela samhället.
  Vad jag vänder mig emot är de som påstår att pandemin är en bluff.

  Det är väldigt många som vill tjäna väldigt mycket pengar på pandemin.
  Och korruptionen är mycket omfattande.

  Vaccineringen och vaccineringspasset är för mig ett väldigt tydligt exempel där korruptionen klart och lyser igenom, det handlar om en negativ särbehandling och en tvångsvaccinering som absolut inte får förekomma i en demokrati.

  Jag lyssnar på de som arbetar inom vården och det är många där som vittnar om svårt covid sjuka människor som får ett förkortat liv och om svåra biverkningar av viruset, kanske för resten av livet.
  Det finns också de som berättar om att många dör av själva vaccineringen, och att det tystas ner i Sverige.

  När 80 läkare slår larm om långtidsbiverkningar, då lyssnar jag.
  Det har nu också kommit larm om att även de minsta barnen drabbas av svåra biverkningar.
  När de allra bästa barnläkarna slår larm om svåra biverkningar hos barn, då lyssnar jag.

  Vad jag tycker är viktigt att kommentera just nu är att den här pandemin är absolut inte över och vi har inte sett alla konsekvenser av viruset än.

  Då uppstår frågan.
  Hur kan då en del människor säga att farligheten av covid-19 är en bluff?
  Hur kan de veta det långt innan pandemin är över och innan vi sett alla konsekvenser av covid-19?

 53. 53

  SCB Statiska centralbyrån, därifrån kan vi få dödstal för 2020 samt invånarantal och jämföra med tidigare år.

  22 februari 2021 är statistiken klar och då har vi svart på vitt om sarsviruset covid 19 var farligare än tidigare år.

  PCR tester är på intet vis pålitliga samt från början så gjordes inga tester alls. Dessa ovanliga komplikationer
  på barn, hur vet vi att det beror på corona? Bara för att nämna några tveksamheter. Jag gick tidigt ut och såg till att bli smittad vilket visade sig inte vara så lätt.
  Jag lever i större samhälle och ser dagligen folk som varken bär munskydd eller håller avstånd. Om viruset var så farligt som man vill påskina så skulle långt fler vara döda i dag.

 54. 54
 55. 55
  Dick Broman säger

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/vardpersonal-sjukskriven-sig-efter-covid-vaccin-forvantade-biverkningar?fbclid=IwAR3c-HxHjD2K64jaK8NDaLzM6ru1_vQvK_-P4AqKckKBU5SQUfWcDbvu2Sw

  Det är precis det här problemet som personer inom äldreomsorgen har berättat för mig.

  Gamla och sköra får också feber direkt efter vaccineringen och efter två, tre dygn med feber, så dör en del.

  Många gamla och sköra klarar nämligen inte av den påfrestning vaccinet orsakar på immunförsvaret.

  Men det här förnekas i Sverige, man fortsätter vaccinera gamla och sköra som inget har hänt.

  Men efter det att Norge och Finland har rapporterat och varnat om allvarliga biverkningarna där gamla dör, så är biverkningarna väl kända även för Svenska myndigheter.

  Då måste vaccineringen av äldre som orsakar dödsfall ses som vållande till annan död.
  Då Sverige genom ett oförsiktigt agerande, genom vaccinering av de sköraste orsakat individens död.

  Vållande till annans död eller dödsvållande är ett allvarligt brott, som innebär att man av oaktsamhet varit orsak till en annan persons död.
  Vilket stämmer precis, i de fallen, där gamla dör av vaccinet.

  Men jag har ingen som helst förhoppning om att rättvisa skall skipas, att olönsamma personer som dör av vaccineringen skall få en upprättelse i ett korrupt Sverige, det är nog uteslutet.

 56. 56

  Jag undrar varför Sv köpt in COVID vaccin med samma tillverkningssätt. Någon som vet / förstår?
  Borde det inte vara bättre att köpa in vaccin gjorda på olika sätt?

  Till ex det kinesiska som säjs vara gjord på konventionellt sätt? Det säjs har sämre skydd men skulle kunna vara ett alternativ till de som ogillar vaccin men tvingas ta det för att resa. Även för de äldre som kan dö om de får feber vid vaccinering och yngre som vanligtvis bara blir lätt sjuka.

  Och även vänta med att köpa in så mycket vaccin då nya, bättre kan komma att bli godkända under året?

  Det lutar åt att det blir tvång på ett eller annat sätt och då kunde det finnas flera alternativ.

 57. 57
 58. 58
  Lars Henrik säger

  @Helena:

  Jag har för mig att Astras vaccin är av konventionell typ. Så även det ryska, Sputnik, tror jag.

 59. 59
  Lars Henrik säger

  @Helena,

  Här är de vacciner som godkänts eller utvärderas just nu enligt DN:

  ● ”Comirnaty” från Pfizer-Biontech, godkänt den 21 december 2020.

  ● ”Covid-19 vaccine Moderna” från Moderna, godkänt den 6 januari 2021.

  ● ”COVID-19 Vaccine AstraZeneca” från Astra zeneca, godkänt den 29 januari 2021.

  ● ”Ad26.COV2.S” från Janssen, utvärderas sedan den 1 december 2020.

  ● ”NVX-CoV2373” från Novavax, utvärderas sedan den 3 februari 2021.

  ● ”CVnCoV” från Curevac, utvärderas sedan den 12 februari 2021.

  Källa: EMA, Läkemedelsverket

 60. 60
  XMargareta säger

  Astrazenekas Covid-vaccin är ett försvagat adenovirus, som används som vektor och inuti finns hela DNA:t för Spikeproteinet.
  (DNA är inte så känsligt som RNA för yttre påfrestningar, utan bevaras lättare i olika miljöer.)
  Jag tror inte man kan kalla det för ett konventionellt vaccin?

 61. 61
  Lars Henrik säger

  @XMargareta,

  Du har förmodligen rätt om Astrazenekas vaccin.

 62. 62

  Dick Broman
  ”Gamla och sköra får också feber direkt efter vaccineringen och efter två, tre dygn med feber, så dör en del.
  Många gamla och sköra klarar nämligen inte av den påfrestning vaccinet orsakar på immunförsvaret.
  Men det här förnekas i Sverige, man fortsätter vaccinera gamla och sköra som inget har hänt.”

  En del märker inget av vaccinet alla mår inte dåligt.
  Dom som faktiskt dör av vaccinet skulle nog inte överleva skälva viruset så vad ska vi då göra?
  Finns det någon vaccintyp som är mindre häftigt att ge till dom riktigt gamla.
  Vaccinerar vi inte dom gamla så måste vi ha besöksförbud och hela tiden kolla personalen, får vi in viruset på äldreboende så kan 20% stryka med direkt.
  Hur många multisjuka äldre dör av vaccinet det borde jämföras med hur många som skulle dö av själva infektionen.

  Allvarliga biverkningar av vaccinerna borde börja dyka upp nu om det är mer än någon enstaka allvarlig biverkan.
  Lindriga finns definitivt typ feber huvudvärk

 63. 63

  Varför vaccinerar vi nu dom som har haft covid19?
  Borde dom inte vänta till sist.
  Fungerar naturlig immunitet på viruset så är det nästan meningslöst att vaccinera dom som har haft sjukdomen vaccinet borde därför bara ges till dom som inte har haft sjukdomen nu när vi har brist på vaccin.

  Folkhälsomyndigheten pratade förra året om flockimmunitet av genomgången infektion, om det nu var korrekt så borde dom kunna vänta i år på en vaccinering.

  Det är lättare att hinna med alla till midsommar om vi bara vaccinerar dom som inte har haft viruset, eventuella biverkningar som kommer sent månader (typ narkolepsi) drabbar inte alla om dom som har haft infektionen avstår vaccinering just nu.

 64. 64
  Annika Dahlqvist säger

  63 Conny
  Immuniteten är troligen bättre efter genomgången sjukdom än efter vaccinering. Därför är det tveksamt att vaccinera dem som haft sjukdomen.
  Finns det vetenskapligt underlag för att göra det?
  Det är risk att gamla och sköra dör av vaccinet, och av viruset. Jag tycker att de gamla det gäller, och/eller deras anhöriga, ska få bestämma om de ska få vaccinet.
  Inte alla får viruset, men alla ska få vaccinet, varför det är risk att vaccinet dödar fler än viruset.

 65. 65

  Annika jag sa att vi INTE borde vaccinera dom som har haft infektionen.

  Ska dom ha vaccin så ska dom vänta och bli dom sista som tar vaccinet eller så ska dom avstå vaccination.

  Varför ska dom som har haft viruset stå i kön till vaccinet, då blir det någon som inte får något skydd alls innan sommaren.
  Det är våra myndigheter som vill att dom ska stå i vaccinationskön.

  Hur många gamla har blivit dåliga eller dött av vaccinet?
  Det finns ett problem med att vaccinera dom gamla som du tog upp, jag vet om det.
  Dom som jobbar på boenden måste veta hur många som skadas, (jag vet om en gammal person som fick sprutan och personen märkte inget alls)

  Från SVT
  ”Så här ser de förväntade biverkningarna ut för de tre vaccin som hittills är godkända i EU enligt vaccintillverkarnas produktresumé.

  Astra Zeneca: Ömhet vid injektionsstället (63,7 %), smärta vid injektionsstället (54,2 %), huvudvärk (52,6 %), trötthet (53,1 %), myalgi (44,0 %), sjukdomskänsla (44,2 %), pyrexi (inklusive febrilitet (33,6 %) och feber > 38 °C (7,9 %)), frossa (31,9 %), artralgi (26,4 %) och illamående (21,9 %)

  Pfizer/Biontech: Smärta vid injektionsstället (> 80 %), trötthet (> 60%), huvudvärk (> 50 %), myalgi och frossa (> 30 %), artralgi (> 20 %), feber och svullnad vid injektionsstället (> 10 %)

  Moderna: Smärta vid injektionsstället (92 %), trötthet (70 %), huvudvärk (64,7 %), myalgi (61,5 %), artralgi (46,4 %), frossa (45,4 %), illamående/kräkningar (23 %), svullnad/ömhet i armhålan (19,8 %), feber (15,5 %), svullnad vid injektionsstället (14,7 %) och rodnad (10 %)”

  Gamla gamla multisjuka kanske inte klarar av det men jag klarar av det om det inte är värre än så.

  Alternativet är hemskt
  ”Nya siffror från Region Stockholm som SVT tagit fram, visar att över 200 barn i regionen har fått diagnosen långtidscovid och snittåldern är 11-13 år.”

  Bara från stockholmsregionen och alla kanske inte är medräknade.

  Ska vi använda oss av naturlig immunitet så får vi räkna på tusentals förstörda barnliv.

  Det verkar vara friska som drabbas av långtidsproblem
  Från dom 80 läkarna som själva är sjuka http://www.langtidscovid.se

  ”Vem drabbas?
  Office for National Statistics i Storbritannien uppskattar att 10 % av alla som insjuknar i covid-19 har symtom i 12 veckor eller längre. Enligt flera studier och klinisk erfarenhet ses att kvinnor är i majoritet bland de långtidssjuka. Det är ovanligt, men förekommer, att långtidspatienterna tillhör någon riskgrupp för allvarlig akut covid.
  I flera länder har man sett att barn och tonåringar också drabbas av långtidscovid. En italiensk preprint beskriver hur man fann kvarstående symtom efter 120 dagar hos hälften av patienterna. Erfarenheter från USA är att tonåringar är mer lika vuxna i patofysiologi än yngre barn, vilka mer sällan får organskador. Långvariga symtom har dock setts även bland mindre barn. Kom därför ihåg att även den yngre patienten kan ha långtidscovid.”

  Det viktiga
  ”Det är ovanligt, men förekommer, att långtidspatienterna tillhör någon riskgrupp för allvarlig akut covid.”
  Det betyder att fullt friska blir sjuka inte bara dom som ändå ska dö.

  Naturlig immunitet kan inte användas för att bekämpa detta virus.

 66. 66
  Dick Broman säger

  Det sägs att MIS-C är en mycket ovanlig och livshotande sjukdom, som dyker upp 1-2 månader efter att barnet smittats av covid-19.

  Men sedan pandemins början har nu drygt 140 barn i landet insjuknat i MIS-C.
  På Astrid Lindgrens barnreumatolog har 55 barn vårdats, varav ett 30-tal endast efter årskiftet.

  Efter pandemins andra våg ser Astrid Lindgrens sjukhus en DRAMATISK ÖKNING av barn som drabbats av MIS-C, en sjukdom som kräver mycket vård.
  Nu vittnar personalen om ett tufft läge på sjukhusets reumatologavdelning och barnakut.

  – Barn behöver intensivvård och alla kan bli sjuka mycket snabbt, säger Karin Palmblad, sektionschef barnreumatologen Astrid Lindgrens sjukhus.

  Jag vet inte, men med de här nya siffrorna, så förefaller inte MIS-C vara en så väldigt ovanlig sjukdom längre.

  Det är i varje fall dags att döda myten om att barn inte blir sjuka av coronavirus.

  Symtom på MIS-C:

  • Drabbar barn i åldern 0-19 år, men främst barn i skolåldern.

  • Hög feber

  • Utslag, röda ögon, akuta mag- och tarmproblem, hjärtsjukdom, chock eller förvirring, lågt blodtryck, blodkoagulationsproblem.

  • Positivt test för coronavirus, antingen virusdetektion eller antikroppar

 67. 67
  Dick Broman säger

  Överdödligheten i Sverige för 2020 landar på 7,9 procent jämfört med genomsnittet för 2015-2019. Det visar färska siffror från Statistiska centralbyrån, SCB.

 68. 68
  Stockholmare säger

  #67
  I Stockholm… 16,4 %, män 75-84 år 20 %…

  https://sverigesradio.se/artikel/nastan-8-procents-overdodlighet-under-2020

 69. 69
  Stockholmare säger

  Lägsta folkningen på 15 år enligt SCB.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lagsta-folkokningen-pa-15-ar-1

 70. 70
  Dick Broman säger

  Stockholmare.
  Då tycker jag att det är dags att avliva en myt till.
  Det är fel att säga att det inte finns någon överdödlighet i Sverige på grund av coronapandemin.
  Vi har en svår kris med många tragedier, tiotusentals dör, många får långtidskovid och även barn blir sjuka av viruset.
  Tyvärr så har vi inte heller sett slutet än eller hur många fler allvarliga konsekvenser som kommer att visa sig.

 71. 71
  XMargareta säger

  De dödstal som finns nu inkluderar mycket få dödsfall i/pga den ”vanliga” influensan.
  Troligen på grund av att det har hållits avstånd etc.
  Mycket få vanliga förkylningar har också uppträtt jämförelsevis, i och med åtgärderna pga Corona.
  Trots detta är det enligt nyhetsprogram i SVT en överdödlighet tills nu på c:a drygt 7000 om jag minns rätt. och den skulle vara större om vi inte vidtagit smittskyddande åtgärder.
  Skillnaden är också, enligt samma nyhetsprogram, att trots att inte fler vårdats på intensivvård än normala år, så är vårdtiden i dygn räknat mycket större, eftersom varje patient ligger så många fler dygn.
  Så bilden är komplex. Det blir, enligt vad jag och tydligen även Dick Broman menar altför enkelt om man bara nämner någon del av bilden.
  Konsekvensbilden klarnar nog också mer om man summerar konsekvenserna längre fram.

 72. 72

  Man hör inget om vinterkräksjukan i år.
  Positivt med handtvätt och handsprit förmodligen.

 73. 73
  Lars Henrik säger

  Cornucopia? säger sig ha räknat ut att det var en tydlig överdödlighet under 2020 baserat på SCB:s statistik.

  https://cornucopia.cornubot.se/2021/02/scb-2020-hade-hogsta-antalet-doda-per.html?m=1

 74. 74

  Jag har aldrig någonsin använt handsprit. Jag har aldrig någonsin använt munskydd.
  Trots det lever jag.

  Jag andas genom näsan och undviker att beröra ledstänger, både fasta och mobila.

 75. 75

  OT men en annan intressant observation i länken som Lars Henrik bifogade.
  Antalet döda/100′ började stiga 1970 och var det inte då den förhatliga nyckelhålsmärkningen tog sin början?

 76. 76
  Annika Dahlqvist säger

  75 Lasse P
  Nej, Nyckelhålet lanserades 1989. Efter det började fetman i befolkningen att öka. Från 2003 började dödstalen att sjunka, vet ej varför. Men från 2005 kom LCHF och efter det har dödstalen minskat ytterligare. Det tyder ju i alla fall inte på att LCHF är skadligt.

 77. 77
  Nisse Hult säger
 78. 78

  Sv har tagit emot ett mycket stort antal människor de sista åren, och räknar man hur många % av den nuvarande befolkningen som avlidit under 2020, så är dödligheten lite högre än vanligt.
  Går att få fram % på SCB.

 79. 79

  Annika #76
  Ja…10 år fel, men å andra sida så har jag haft fel förr oxå, så jag blir ju inte allt för överraskad.

 80. 80
  Annika Dahlqvist säger

  79 Lasse P
  Det var snarare 20 år fel.

 81. 81
  Elisabeth G säger

  # 75

  De fettsnåla och kolhydratstinna kostråden kom 1971. Det kanske är det du tänker på, Lasse P.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa