Lågkolhydratkost associerat med lägre frekvens av bukspottkörtelcancer

Artikel i Carcinogenesis .

En epidemiologisk studie visade lägre frekvens av bukspottkörtelcancer bland personer som äter lågkolhydratkost. Intressant. Det borde i alla fall inte tyda på att risken för denna cancer ökas hos lågkolhydratätare.
Bukspottkörtelcancer är en farlig sjukdom, den har en hög dödlighet.

Samt Bukspottkörtelinflammation minskar av mättat fett.

.

Comments

 1. 1

  hej! Jag undrar vad ska man äta med lågkolhydratkost, är det LCHF kost? är det samma sak? För jag önskar EJ gå ned i vikt mer. men jag vill må bra och slippa värk i kroppen, av hypotyreos, och fibromyalgi.
  Vore intressant att höra vad NI andra säger om LCHF KOST? Har i hela mitt liv ätit Husmanskost, är inte det bra alls?? Vore tacksam för Synpunkter på detta?? Vill bara må bra , slippa värk i kroppen?

  Berätta gärna om detta med LCHF- KOSTEN.

 2. 2
  Lars Henrik säger

  LCHF är en form av lågkolhydratkost, KETO och stenålderskost är andra former.

  Oavsett form går det ut på att minska energidelen (kalorierna) i maten i form av kolhydrater och ersätta den med fett. Hur långt man vill och behöver ersätta bestämmer man själv utifrån t ex hälsa och vikt.

  Personligen tycker jag att kolhydrater från spannmål (vete, korn, råg, havre, ris, majs, hirs, durra etc) kan minskas betydligt. Många upplever hälsoförbättringar av det.

 3. 3

  Det finns många bra råd. Här har jag några. Ingen borde äta gluten, (låt även bli mejeri under 40% i 6 månader, då kaseinet liknar gluten) tarmarna behöver läka, och sluta läcka, tar 6 månader. Tillsätt extra zink, det behövs under läkningen. I övrigt är socker (dock inte honung) och majs, fröoljor/margarin, kalv och lammkött inflammationsdrivande. Vissa har problem även m nattskatteväxter. Som potatis, tomat, paprika, aubergine, chili, peperoni. Nu har du kvar ris m kolhydrater. Jag tipsar dig nu enligt Eva Bullow, som skrivit boken, ät vad du är. Ha ca 75% grönt på tallriken, välj mellan animaliskt protein ELLER kolhydrater till din bas. Detta har med matsmältningen att göra, grönt m kolhydrater 3 timmar, grönt m animaliskt protein 4 timmar, men animaliskt med kolhydrater +8 timmar, ”skål” kolhydraterna tillverkar 0,2 promille alkohol åt dig. Nu vet du VARFÖR veganerna säger, jo det går bra att äta kolhydrater, och LCHF, säger, nej det går inte alls. Båda har helt rätt.

 4. 4

  Plötsligt går sidan tillbaka ett steg och all text är borta!?! Trägen vinner.

  Jag blev LCHF-are för drygt 18 år sedan, fast då hette det stenålderskost. Idag är jag självförsörjande, i nära samarbete med min närmaste granne, på andra sidan skogen. Jag äter bara vilt och fett, nu det närmaste året. Mitt klimatavtryck blir därför noll, detta år.

  Myndigheten säger att vi ska äta importerade industriproducerade grönsaker från monokulturer som omsveper i princip allt som vi kallar natur och fullständigt förstört levnadsutrymmet för Naturen. Ett djur äter Naturen och omsätter därför klimatgaser till fullvärdigt, för människan, näringsinnehåll. Då gör människan monokultur av Naturen och odlar växtföda som konsumerar 90% av vårt dricksvatten, använder konstgödsel gjort på metangas. En växtföda som skapar näringsbrist i kroppen. Som tillsammans med sockret/kolhydrater är det som definierar människans hälsotillstånd idag.

  När ett dödligt virus söker efter människor med allvarliga och långtgående näringsbrister. Vilket försvagat människans motståndskraft och öppnat henne för smittsamma och kroniska sjukdomar. Ska man äta växtföda så ska man odla den själv eller köpa den av en lokal odlare. All importerad föda är mer eller mindre ont och om vi känt till alla omständigheter. Så skulle vi inte äta någon importerad frukt eller grönsak.

  Cerealier är rena slakten och exploateringen av moder jord och måste genast upphöra. Det gör vi genom att inte köpa skiten. Sjukhus serverar mat som gör sjuka sjukare. De botar aldrig! De tar bort symptom och agerar till 100% enligt läkemedelsindustrins intressen på bekostnad av ett fruktansvärt lidande!! Allt är svart eller vitt.

  Död åt de multinationella läkemedelsbolagen!!! Ställ sjukvården till svars. Varför samarbetar universitet, myndigheter med en ekonomisk vinstmaskin!!! Vi lever i en förstörd värld och man kan inte vara annat än förbannad. Är man inte det är man ingenting och har inte här att göra. För då är man och ens ekonomi en del av problemet. Ät carnivore, bara kött och fett. Garanterat 100% hälsa och en optimal kropp i ett optimalt liv och nödvändigt för att kunna stå emot alla reklamintryck som bjuds.

 5. 5

  #4
  Jag har slutat att läsa så här långa kommentarer.
  Jättejobbigt från en surfplatta/mobiltelefon.
  Skriv kortare kommentarer, om du vill bli läst.

 6. 6

  Du vet väl redan vad som står där (:

  Kortfattat: Samhället är genomkorrumperat av människor med ett ärligt uppsåt. Vill du rädda dig själv och vår planet: ät inte växtföda. Ät bara lokalproducerat

 7. 7

  Ann-Catrin

  Svensk husmanskost för mig innehåller mycket spannmål och potatis.

  Så, om du gillar mackor, köp aldrig mer något bröd. Ät bara pålägg med smör (inte margarin), eller lägg påläggen på ett stekt ägg eller en omelett.

  Salami, skinka och liknande innehåller i Sverige utan undantag nitrit, något som Björn Gillberg varnade för redan 1971. Alternativen är nitritfri bacon, eller varför inte en stekt sillfilé.

  Om du vill äta potatis, då skall den vara kall så at stärkelsen har blivit resistent mot magsyran och bryts ner i tarmarna istället. Om det låter tråkigt, gör mos av blomkål och eller broccoli. Koka i lite vispgrädde, tillsätt kryddor, mosa och tillsätt lite ost.

  Om du äter billiga fröoljor, sluta med det. Ät djurfett, oliv- och/eller kokosolja istället.

  Testa att utesluta eller dra ner på mejerier om värken inte går bort.

  Personligen ser jag ett visst samband mellan mycket kakao och lite ledsmärta. Förmodligen innehåller kakao en hel del naturliga växtgifter. Precis som allt annat gör som skall gro i jorden igen.

 8. 8

  #6
  Kort och bra. Tack.
  Själv odlar jag lite bladgrönsaker, och lite annat som persilja, gräslök, i egna pallkragar.

  Kött köper jag från gröna gårdar.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  5 Arvid
  Jag läser alltid Georgs inlägg. Jag tycker att han är som ett naturbarn och en livskonstnär, och det är ett nöje att läsa honom. Den som inte känner så kan ju låta bli att läsa.

 10. 10

  Stort och varmt tack, Annika. Du är min favorit, det vet du.

 11. 11
  XMargareta säger

  Ann-Catrin Bergström
  Om du tittar i högermarginalen på bloggen, så finns det länkar, som jag tror besvarar alla dina frågor.
  Den första länken heter tex ” Introduktion till LCHF”
  Den andra heter ” Kostprogram för LCHF”
  Osv. osv…

 12. 12
  XMargareta säger

  Angående långa resp. korta inlägg.
  För mig är det också innehållet som gör inlägget viktigt/bra/läsvärt.
  Ibland har jag också haft långa inlägg.
  Fritt fram att skippa dem.

 13. 13

  5 Arvid
  Skaffa dej en ipad som det är lättare att läsa långa inlägg på…??
  Eller som XMargareta säjer ovan så är det ”fritt fram att skippa dom”…
  Är själv mycket förtjust i dom kommentarer som Georg W underhåller oss med….
  och anser att Annikas blogg är en av de trevligaste på marknaden, just på grund av alla spontana kommentarer, långa eller korta, som gör hennes blogg så levande och intressant….

 14. 14
  Elisabeth G säger

  # 9
  Håller verkligen med dig, Annika. Georg tillför väldigt mycket och är alltid värd att läsa.

 15. 15

  Jag är överväldigad, tack för all värme!!! I en värld som inte tycker om mig och stöter bort mig, så finns det människor som tycker om det jag står för. Vi borde bo tillsammans (: <3

 16. 16
  Lars Henrik säger

  Du är väl värd berömmet Georg!

 17. 17

  Problem kanske, Georg…..tror inte det finns mysiga bondgårdar på nån annan planet??

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa