Vetenskapssamhällets dekadens

Lars Bern skriver om:

Vetenskapssamhällets dekadens

 

Comments

 1. 1

  Som alltid känns det väldigt bra att vi har tillgång till Lars Berns kloka ord men samtidigt ledsamt att de som mest behöver det aldrig kommer i kontakt med detta eftersom vi har stenhård censur i media.

 2. 2

  För det första: Jag beundrar dig och håller mig frisk med lchf mycket pga dig.
  Jag tycker det är problematiskt att avfärda skolmedicinen enbart som något styrt av Big Pharma. Det finns delar av skolmedicinen som är jättebra och gläder många. Jag ogillar polariseringen. Jag själv är medicinfri och använder enbart naturliga metoder för min hälsa. Jag var dock ytterst tacksam för skolmedicinen vid mitt armbrott för två år sedan.
  Självklart i en drömvärld tar människor hand om sin hälsa med hjälp av livsstil och föda. Tyvärr vill de flesta inte det utan använder mediciner i stället. Jag vet läkare som tycker det är jobbigt att skriva ut mediciner fast det skulle vara bättre att få patienten att ändra sin livsföring. Alla läkare är inte styrda och de skaffar egen kompletterande kunskap vad gäller kost och livsstil.
  Jag har vänner som lever ”exemplariskt” med bra kost (paleo//carnivore) och höga doser kosttillskott men som ändå fått svår Corona. Det betyder inte att jag själv slutar boosta mitt immunförsvar. Jag tror på mat, kosttillskott, god andning, meditation, yoga.
  Vad jag vill säga med mitt inlägg är att det inte är svart och vitt. Jag själv tror på goda läkare och healers inom både skol och alternativ medicin. Jag gillar inte konspirationsteorier oavsett från vilket håll de kommer. Det är viktigt att var och en forskar, studerar, experimenterar och tar ansvar för sin hälsa. Vad får just mig att må bra?

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Layza:

  Jag tycker det är problematiskt att avfärda skolmedicinen enbart som något styrt av Big Pharma. Det finns delar av skolmedicinen som är jättebra och gläder många. Jag ogillar polariseringen.

  Jag håller med dig. Mer nyansering och problematisering är nödvändig. På så sätt tror jag också att man kan få med fler medicinare i en fruktsam debatt.

 4. 4

  Man undrar vilka auktoriteter Bern avser med begreppet ”skolmedicin”. Sedan många år vet vi ju att folkupplysningen från Livsmedelsverket och Socialstyrelsen är bristfällig, delvis felaktig. Är det dem han avser? Utan tydlig källredovisning ser det ut som ett cirkelresonemang: Skiolmedicinens folkupplysning är bristfällig – vem är det? – det är folk som ger bristfällig folkupplysning.
  Vad vi däremot inte vet – Piltson har undrat om det i femton år – är om bakgrunden till denna bristfällighet är okunskap eller avsiktlig vilseledning. Båda möjligheterna är skandalösa, fast av olika skäl. Det borde gå att fastställa med knipslug intervjuteknik.

 5. 5

  Det senaste året har det uppdagats den ena verkligheten efter den andra. Det började med ett rykte om ”fake news”, på Internet, om att bl.a. C-vitamin kunde bota covid. Då tycker WHO att det är upp till världens rikaste människor att avgöra vad som får sägas och inte sägas på de sociala plattformar som dessa människor äger. De censurerar omedelbart ett antal ord, som kopplas till alternativ behandling av covid. Efter uppmaningar från regeringarna. Alternativ till det vaccin som läkemedelsbolagen nu erbjuder till fantasipriser. Som regeringar glatt betalar.
  Under flera månader i våras fick inte ordet C-vitamin nämnas på Internet. Människor förlorade sin inkomst och deras plattformar förstördes. Tills någon kom på att man kunde prata om C-vitamin och ha ordet på en skylt. Den här gången vann folket. Det gick inte att censurera ord som C-vitamin, hydroklorokin, Luc Montaigner. Men vaccintillverkarna vann ändå kan vi konstatera. Och C-vitamin, hydroklorokin och Luc Montaigner existerar inte.
  Det finns inte en skitstövel på vår jord som biter den hand som föder den!!! Se på Annika, hon betalar fortfarande, mer än ett decennium senare. Men skithögarna/penningsamlarna äger informationen och formar demokratin med den. Bäva månde människan, som vandrar i ett mörkt rum, utan medvetandet ljus och trygghet.

 6. 6

  Man skulle kanske kunna uttrycka sej enligt talesättet ”you treat me as a mushroom…..
  you keep me in the dark and feed me with bullshit..”…??
  Undrar om det är nån som har koll på ”World Freedom Alliance” med irländska professor Dolores Cahill som ledande kraft ihop med en skara av andra preminenta personer…verkade så lovande och ingav ett visst hopp….dom har väl inte gett upp kampen i förtid..?

 7. 7
 8. 8

  Jag tycker det finns mycket att vara kritisk till i Lars Berns världsbild. Bern har publicerat en hel del i Sweb-TV, som styrs av Alternativ för Sverige, som är den mest Putin vänliga delen av SD innan brytningen med SD.Det finns förvisso många brister i EU, men att gå så långt, att man ser Putins Ryssland som en positiv kraft, då har man gått från dåligt till sämre. Ingen EU regering förgiftar sina kritiker med novitjok eller liknade. För att bara nämna ett exempel.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa