Influensavaccination korrelerar med död i Covid-19

Artikel i Mercola.

Det finns alltså ett statistiskt samband mellan vaccination mot säsongsinfluensa och död i Covid-19. Detta är en korrelation, men den bevisar inte orsakssamband. Mera forskning måste undersöka detta.
Men det bör inte föranleda att man uppmanar äldre personer att influensavaccinera sig för att det ska minska risken för insjuknande i Covid-19.

 

Comments

 1. 1
  Synnöve Özer Engström säger

  Tråkigt att inte kunna läsa artikeln i Mercola. Det vore intressant att se vd som står och inte bara få en kommentar från dig. Hälsar Synnöve

 2. 2

  Jag skulle inte bli förvånad om de smittar folk med viruset vid själva vaccineringen, eller att äldre som kommer för vaccination smittas på vägen dit eller på vägen hem…

  Jag vill inte tro att vaccinet dödar i massiv omfattning.

  Maskerna läcker tyvärr viruspartiklar som såll, eftersom de INTE är byggda för att filtrera bort virus. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/12/31/covid-19-ansiktsmasker-n95-ventilen-filtrerar-inte-luften-ca-5-lacker-in/ …följaktligen ger de en falsk trygghet, tror jag, vilket sannolikt leder till ökad exponering, inte minskad.

  Jag har undersökt lite om masker, t.o.m. själv byggt en egen med ett HEP 13-filter, eftersom japanska forskare visat ett skrämmande resultat. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2021/01/01/vetenskap-forskare-i-japan-har-testat-olika-maskers-effektivitet/

  Till slut fann jag denna: http://www.gvs.com/product-family/224/1086/
  … men även den har en utloppsventil som gör att en smittad individ som bär masken andas ut en massa virus i omgivningen. Fördelen med masken är att jag tror att den är lätt att modifiera och sätta på ett utandningsfilter på utloppsröret.

  Är man välrakad och/eller insmord i vaselin är den sannolikt mycket tät och samtidigt lättandad. Jag tror att masker som denna, samt även att ha ett utandningsfilter, är den lösning vi bör applicera mot virus, tillsammans med avstånd och att tvätta händerna, tillsammans med vitamintillskott och ordentlig beredskap i övrigt.

  95% av alla masker som folk bär idag misstänker jag är i princip helt kontraproduktiva.

 3. 3

  HEPA 13, menar jag och det blev HEPA 13 eftersom jag tyvärr inte hittade något högre HEPA-nummer.

 4. 4

  Till och med jag vet att vaccin mot influensan försvagar immunförsvaret, men big pharma måste älska “två flugor i en smäll”. Först snor de pengar genom att sälja vaccin, och sen genom att folk blir ännu sjukare. De kan köra tricket i all evighet eftersom influensavirus muterar. Snyggt, eller hur!?

 5. 5

  hej! Har läst om detta, det är massa människor, inte bara äldre, även många som blivit jättesjuka i covid 19, fast dom Ej har några sjukdomar innan, det är skrämmande hur många som har dött av denna covid 19,
  det går ej jämföra med dom tidigare influensor, som gått, detta verkar svårt att bli av med , och att det också spritt sig om i hela världen..är ännu mer skrämmande, så jag tror att det är bättre ta vaccinet, än att låta bli…särskilt för människor som har underliggande sjukdomar innan..vi behöver ta vaccin om vi ska kunna stoppa denna Covid 19.

 6. 6
  tänk om tänk rätt säger

  Martin
  Munskydd läcker men det gör inte så mycket, munskydd stoppar främst stora partiklar med mycket virus och det kan vara dom partiklarna som leder till allvarlig infektion.
  Munskydd minskar risken att bli smittad.

  Ska vi stoppa virus helt så är det FFP3 som är effektivt (används av iva personal)
  Du har rätt om ventilen men tillverkarna kan även konstruera filter som filtrerar ut luften.

  Det är jobbigt att bära andningsskydd hela dagarna men det finns lösningar ex Sundström fläkten SR 500 och huvan Sundström SR 520. SR 500 är en lättmanövrerad batteridriven fläkt, och SR 520 är en huva vars andningsslang ansluts till den filterförsedda fläkten.

  Tillverkaren kan även filtrera utluften det är bara att sätta sig vid ritbordet och göra en konstruktion.
  Fläkt assisterat kan användas hela dagarna inte alls jobbigt att andas.

  Hela befolkningen hade en gång tillgång till gasmasker låg i beredskapslager som idioterna till politiker bände upp för att spara pengar.

  Enda sättet att stoppa ett riktigt farlig virus (dödligare än detta virus) är att alla har tillgång till gasmasker andningsskydd eller så är det total nedstängning som måste tas till.

  Jag tar inte större risker bara för att jag själv nu använder FFP2 utan ventil.
  Det skyddar mig och andra det är FMH som sprider ut lögner om att munskydd inte funkar för dom hade som mål att smitta mer hela befolkningen för att nå flockimmunitet.
  Majoriteten av befolkningen skulle kunna klara av att använda munskydd andningsskydd om dom bara fick utbildning det kan räcka med instruktionsvideo på YouTube.

  En politisk sak borde vara att ta fram fläkt assisterade FFP3 helmasker som även filtrerar uteluften och lägga i beredskaps förråd.
  (filter måste även kunna filtrera gifter som kan inandas)
  Jag vet inte men gissar att det skulle kosta mellan 3000-5000 per person.
  skulle skapa många riktiga jobb att tillverka nu när andra delar av industrin stängde ner.

  Sjukvården måste få tillgång till sådana skydd för att undvika asymptomatisk smittspridning..
  Men idioterna till politiker fattar inget det ekar i skallen på dom när man säger något (tomt hjärnsubstans saknas)

 7. 7

  @tänk om tänk rätt

  Det finns ändå fåtalet människor med ganska god slutledningsförmåga. I alla fall 1 på 50. Allas vår uppgift är väl att sätta de där 2%:en i ledningen för landet genom vår demokrati.

  En viruscell, i en mycket liten aerosol, som hamnar i fel kan räcka. De förökar sig nämligen enligt principen för exponentiell funktion. Dessutom finns virus kvar i kroppen länge och kan återaktiveras. Vill vi skydda gamla och sjuka så måste vi tänka på det.

  Att ha munskydd som läcker är sannolikt inte alls bra, eftersom maskerna invaggar människorna i en falsk tro. Mig veterligen så är det bara Vetenskapliga partiet upplyser sakligt om detta, tyvärr.

  Det virus som får fäste struntar sannolikt i om det kom in genom en liten aerosol eller en större aerosol. Hur allvarlig infektionen blir beror sannolikt på immunförsvaret förmåga, inte på hur viruset kom in i kroppen. Men det är klart att om personen får in väldigt mycket virus, så föreställer jag mig att det kan bli ett väldigt snabbt insjuknande.

  Jo. Visst minskar risken att bli smittad med munskydd, OM man utsätter sig för risken att bli smittad, men om man utsätter sig ännu mer p.g.a. munskyddet, ex. inte håller avstånd, eller slarvar med handhygienen, så blir munskyddet förmodligen helt kontraproduktivt.

  Du stoppar förmodligen inte alla virus med FFP3, men den stoppar 99% av alla partiklar, dock inte alla aerosoler som virus kan befinna sig i, eftersom virus är mycket små och att det finns mycket små aerosoler som FFP3 inte filtrerar bort.

  Visst kan tillverkarna konstruera HEPA14-filter-masker som filtrerar ut-luften. Jag har hittills inte sett något, även om jag har byggt en egen sådan, men fann enbart ett HEPA13-dammsugar-filter.

  Det finns förmodligen massvis med symptomfria människor som ovetandes sprider smitta via sin utandningsluft, dels genom vanliga masker, men även genom väldigt bra respiratorer med utandningsventiler. Jag misstänker att samma tanken slår dem som jag har, men att det är lite jobbigt med den insikten, vilket sannolikt leder till s.k. selektiv varseblivning eller kognitiv dissonans som gör att de helt enkelt låtsas om som om allting är myspys, eftersom det är lättare så och innebär färre skuldkänslor.

  Sundström-lösningen ser lovande ut, men var väldigt dyr och verkar inte ha utandningsfilter. Min lösning är billig. Ännu säkrare och billigare för Sverige blir det nog att bygga om Skyddsmask 90 så att man kan sätta både HEPA inandning- och utandningsfilter på den, men vill man ha en sådan utveckling bör man nog rösta på Vetenskapliga partiet, tror jag.

  Sundström-lösningen är kanske framtiden ändå på sikt för Sveriges beredskap?

  Kommer tillverkarna självmant sätta sig vid ritbordet och göra en bra konstruktion? – Jag vet inte. Det finns ekonomiska risker med att ta kostsamma initiativ. Sådana beslut måste nog tas på riksdagsnivå eller t.o.m. EU eller FN-nivå. Genom standarder kan man ex. tvinga alla företag att ha en viss gänga på in och utandningsventiler, tvinga dem att sälja HEPA 14-filter, ange vilken yta de måste ha så att de blir lättandade. Du kan rösta för det.

  Kan man ens stoppa ett riktigt farlig virus (dödligare än detta viruset)? – Man kan nog enbart hoppas på att fördröja det tills man har ett vaccin. Lockdown tidigt och massiva tidiga utbildningskampanjer är nog att föredra om det är jättefarliga virus.

  Nedstängningar och snabbproduderade vacciner är nog ett dåligt alternativ för det här corona-viruset misstänker jag. D-vitamin-tillskott och hög beredskap är nog betydligt bättre, samt att ha stora nationella och lokala lager med allt som samhället behöver.

  Vaccin måste vara väl utprovade, samt ha dokumenterad positiv effekt, innan man släpper fram dem! Att förlänga livet några månader på lastgamla och dödligt sjuka, om friska unga människor dör i allergiska reaktioner, är inte etiskt försvarbart. Det går emot naturen självt.

  Vi måste leva i harmoni med naturen och använda vetenskapen på rätt sätt, inte enbart för att stänga ned samhällen, kränga tester och vacciner!

 8. 8
  tänk om tänk rätt säger

  Martin sannolikheten att smittas minskar ju bättre filtret är det är inte så att man automatiskt blir smittad av ett filter som inte tar alt.
  virusmängden är viktig för att man verkligen ska få en infektion.

  Det är över min kunskap men borde inte FFP3 ta bort virus det sägs fungera typ sundstöms partickelfilter.
  Om det inte funkade så skulle hela ivapersonalen insjukna direkt då det är deras enda skydd mot inandning av virus.
  Jag utgår från att arbetarskyddsstyrelsen och flera verkligen kollar filtrens förmåga.

  Kul att du nämnde dammsugarfilter det var det enda som fans i våras tänkte köpa ett filter till min halvmask sundstöm (har använts vid målning i bostaden) men alt var slut och dammsugarfilter var det enda som skulle gått att montera på masken, har filter nu men har inte tänkt använda halvmasken.
  Tänker ha den på lager till nästa mer dödliga pandemi. filter kostar 100kr masken ca 400-500 inte mycket för att vara beredd på nästa farligare pandemi.

  jag slarvar inte spritar händerna tar på munskydd går in i affären rör inte munskyddet spritar efter affären och slänger munsyddet, varför utgår du från att alla slarvar, med rätt utbildning klarar majoriteten av att skydda sig.
  OBS det är inte viktigt att alla gör rätt det viktiga är att dom flesta gör relativt rätt för att R talet ska gå ner under 1 vilket är det viktigaste.

  Du kan som partiledare driva kravet på andningsskydd som filtrerar både in och utandning till hela befolkningen.
  Om hela befolkningen har tillgång till masker som är tillräckligt bra så kan virus inte spridas om det är luftbutret. (gasmasker har standargänga Nato redan löst)

  Om alla i våras hade haft sådana masker så skulle 2 veckor med krav på användning utrotat viruset tillfälligt och vi kunde hålt samhället i princip öppet.
  Fläktassisterat kan alla bära även barn och spädbarn.
  Det är inte frågan om vi får en riktigt dödlig pandemi det är bara frågan om när den kommer.

  Vacciner kan aldrig bli lösningen för nästa dödliga viruspandemi det finns inget färdigt vaccin mot nya smittor och det är inte säkert att det går att ta fram vaccin mot alla virus.

 9. 9

  @tänk om tänk rätt säger

  Du tänker helt rätt.

  Med minskat slöseri på EU, globalisering och massmigration, samt satsningar på god beredskap, d.v.s. ett gott totalförsvar, så skulle hela
  Sverige ha enorma mängder skyddsutrustning för hela vår befolkning, så som vi hade förr i tiden, innan Olof palme mördades och landet togs över av fulmedier, andra folkförrädare och lakejer till krigsförbrytare.

  Ett bra modernt och folkligt totalförsvar är exakt vad du kommer få med Vetenskapliga partiet. Det är uppenbart. Om du gillar det kan du ev. ställa upp som kandidat eller kanalisera potentiella kandidater till partiet. Vi har vissa krav på individer naturligtvis, men inget som kommer hindra en hyfsat intelligent individ med god karaktär.

  Vi kommer sannolikt inte slänga gamla skyddsmasker eller annan utrustning som fungerar utmärkt, men ev. modifiera dem (d.v.s. skapa riktiga jobb) så att maskerna kan användas på rätt sätt vid en pandemi och där anser jag att HEPA14-filtrering av in- och ut-andningsluften är viktig, p.g.a. japanernas rapport.

  HEPA14-skyddsmasktvång (in-och ut-andning), vid folksamlingar, är inget som inskränker någons frihet, men de åtgärder som har vidtagits mot olika nationer i världen har verkligen inskränkt folks friheter och förstört ekonomin för väldigt många människor. Den politiken är verkligen katastrofal.

  En talare kan mycket väl ha mikrofon innanför en Sundström-lösning dessutom. Då kan hela dennes ansikte betraktas av medier och folksamling.

 10. 10
  Dick Broman säger

  Mer än tiotusen svenskar har nu avlidit smittad av coronaviruset.
  Ebba Bush (KD) säger i dag att Stefan Löfven talar helt öppet om att det finns fördelar med smittspridningen.
  Det visar att den svenska regeringens strategi att svenskarna blir en immun flock i från början, gäller fortfarande.
  Det förklarar också varför Sverige inte stängde ned skidbackarna under jul och nyår.
  Vi får se hur många de lyckades smitta ned, i bland annat Sälensfjällen.

  Ebba Busch i en intervju med Expressen TV,
  – Det var berått mod, avsiktligen, med öppna ögon – använd vilket ord du vill.
  Man visste att man tillät en mycket högre grad av smittspridning i Sverige än andra länder.
  Vi satt på mötena med statsministern och man resonerade till och med om fördelarna med det.
  För att vi skulle nå immunitet tidigare jämfört med andra länder.
  Att man har mage att inte erkänna de felen och bristerna nu när dödstalen är så höga är för mig obegripligt.

  – Att tro att, trots att vi visste om stora brister i äldreomsorgen, man skulle kunna ha den här målsättningen – större grad av öppenhet och skydda riskgrupper – men sedan inte ta de politiska besluten som var nödvändiga för att nå det målet.
  Det var naivt, det var inte realistiskt och det innebär att regeringen Löfven svek de äldre, säger också Ebba.

 11. 11
  Lena i Umeå säger

  Jag har stora problem med att komma in på bloggen, det verkar ha uppstått någon typ av säkerhetsproblem. Jag var tvungen att välja “osäker uppkoppling” (typ) för att kunna komma hit.

  Någon annan som upplevt liknande? Kan problemet ligga hos mig?

 12. 12
  Ethel Loberg säger

  Ja för mig kom en text som sa: Sidan är inte privat. Jag fick också joxa lite för att komma in på bloggen5

 13. 13
  Ethel Loberg säger

  Ja för mig kom en text som sa: Sidan är inte privat. Jag fick också joxa lite för att komma in på bloggen

 14. 14

  Samma här. Det är inte betalt för säker uppkoppling.

 15. 15

  Det är ett Säkerhetscertifikat som inte förnyats.
  https://www.rapidsslonline.com/blog/how-to-renew-an-ssl-certificate/

 16. 16
  Elionore Borg Jerkeskog säger

  Jag har också haft stora problem med att komma in på sidan här!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.