LCHF är bra vid behandling av Covid-19

Artikel i  Anthropocene, av Lars Bern.

I behandlingen av Covid19 har det i en studie använts ketogen kost (strikt LCHF), med gott resultat.
Enligt uppgift har den kostbehandlingen även använts i behandling av lång-Covid, med gott resultat.

Förhoppningsvis ska man inte behöva drabbas av Covid-19 om man äter LCHF, och tar tillskott av D3-vitamin, C-vitamin (uppdelat på flera gånger per dag) + Zink, magnesium, Selen och vitamin K2.
Men det finns förstås inte några garantier, så man bör också fortsätta med att hålla avstånd, jobba hemifrån om det går etc.

HelgeK skriver i kommentar:
SLV (Livsmedelsverket) om kolhydrater:
“Hur mycket kolhydrater är lagom?
Det är lagom att 45–60 procent av den energi vi får från maten kommer från kolhydrater. För den som äter 2000 kilokalorier (kcal) om dagen motsvarar det mellan 250 och 300 gram kolhydrater. Av dessa bör högst 50 gram komma från tillsatt socker.”
Från: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/kolhydrater.

SLVs kostråd försämrar möjligheterna att klara av en Covid-19 infektion. Men LCHF förbättrar möjligheterna att klara en Covid-19 infektion. SNF’s infiltration i SLV har gjort SLV till en kamporganisation MOT folkhälsa.
Folkhälsomyndigheten stödjer SLVs kostråd, så det är väl därför de inte vågar säga något om kostråd vid Covid -19, för att de inte vill dra uppmärksamhet till att de kostråd de stödjer är skadliga för hälsan, och politikerna som överlåtit folkhälsan till SNF(Swedish nutrition foundation: https://snf.ideon.se/medlemmar/ Coca-cola och sockerindustrin ser till att få sina intressen tillgodosedda, så folkhälsan blir lidande med 60% kolhydrater. Så SLV är en kamp-organisation MOT folkhälsa. 

Plus en film om C-vitaminets mirakulösa effekt mot Covid19, samt andra virusinfektioner, sepsis och cancer.

 

Comments

 1. 1
  Eila Nirbrant säger

  LCHF är alltid bra !

 2. 2
  Eva Blomström Fischer säger

  Innehåller alla Covid 19 vacciner hajleverolja?

 3. 3

  Hajlever olja låter spännade, jag vet bara att torskleverolja är svårt att tillgodogöra sig, enl uppgift från Norska havsforskare kan endast 2 % av oss människor ha nytta av torkleverolja.
  (Se kampen om livet på svt play.)
  Kastar ur mig en fråga: Vet någon om det finns Askorbinsyra som inte är tillverkad i Kina.

 4. 4
  XMargareta säger

  Hajleverolja (Skvalen, squalen)
  Misstänks av vissa att ligga bakom en del vaccinationsskador.
  Tex Gulf War Syndrom. (Googla det eventuellt.) Det var en hel del debatt om detta i och med svininfluensavaccinationsdebtten.
  Man menar, att medan det är ok/nyttigt? att ta in hajleverolja via munnen, så är det skadligt att få det insprutat i kroppen.
  Jag vet inte om det är aktuellt med hajleverolja hos Corona-.vaccinkandidaterna.

 5. 5
  XMargareta säger

  Forts…
  Nedan en länk, samt ett utdrag i texten från länken, där mekanismen man tänker sig förklaras.
  Själv vet jag inte om denna skada har förekommit på det sättet..

  https://www.svininfluensa.se/category/vaccinering/

  ”Många av dessa sjukdomar påverkar just nervsystemet. Det kan bero på att man i vaccinet lagt till en adjuvans, MF 59, som ska göra vaccinet mer potent och stimulera immunförsvaret. Men MF 59 är väldigt lik en molekyl som normalt finns i nervvävnaden och som kallas skvalen. När man injicerar MF 59 och immunförsvaret sedan börjar reagera på det främmande ämnet så kan det även börja attackera det kroppsegna skvalenet, vilket leder till immunsjukdom.”

 6. 6
  XMargareta säger

  Forts…
  Mekanismen som beskrives i 5 ovan, resonerar man, skulle kunna vara så vid tex sk ytterligt sällsynta biverkningar. Teorin menar då, att för att det skall bli en sådan biverkan behövs en viss genetisk disposition. Annars skulle ju alla som får ett sådant vaccin visa samma biverkan och så är det inte.
  Därför säger experterna på tex TV, att sällsynta biverkningar aldrig kan uteslutas.
  Var och en får för sig själv väga och ta ett så bra informerat beslut man kan.

 7. 7

  SLV om kolhydrater:
  ”Hur mycket kolhydrater är lagom?
  Det är lagom att 45–60 procent av den energi vi får från maten kommer från kolhydrater. För den som äter 2000 kilokalorier (kcal) om dagen motsvarar det mellan 250 och 300 gram kolhydrater. Av dessa bör högst 50 gram komma från tillsatt socker.” Från:
  https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/kolhydrater.

  SLVs kostråd försämrar möjligheterna att klara av en Covid-19 infektion. Men LCHF förbättrar möjligheterna att klara en Covid-19 infektion. SNF infiltration i SLV har gjort SLV till en kamporganisation MOT folkhälsa.
  Folkhälsomyndigheten stödjer SLVs kostråd, så det är väl därför de inte vågar säga något om kostråd vid Covid -19, för att de inte vill dra uppmärksamhet till att de kostråd de stödjer är skadliga för hälsan, och politikerna som överlåtit folkhälsan tilll SNF(Swedish nutrition foundation: https://snf.ideon.se/medlemmar/ Coca-cola och sockerindustrin ser till att få sina intressen tillgodosedda, så folkhälsan blir lidande med 60% kolhydrater.Så SLV är en kamp-organisation MOT folkhälsa!

 8. 8

  ”Lång covid“ har faktiskt en liten fördel: man kan skära lök utan att det bildas tårar. En ny upplevelse värd att ta fasta på. Ett sätt att göra det kan vara Piltsons Lökomelett med Sardin enligt ett recept som nu förfinats i sex månader. Det skall här meddelas i tre kapitel.

  Piltsons Lökomelett med Sardin, Kapitel I
  Utrustningen för denna uppfinning är tillgänglig i normala matbutiker. Dosering för en person:
  En ganska stor gul lök
  Tre sardiner i olivolja
  Tre hönsägg
  Smör eller kokosfett
  Gurkmeja
  Riven ost av opastöriserad mjölk
  En stekpanna med diameter ej över 20 cm

  Förberedelser
  Klyv löken. Skala halvorna och skär dem 3 mm breda strimlor. Lyft upp sardinerna ur oljan och mosa dem på en tallrik. Knäck äggen i en skål och rör om dem så att gulorna spräcks. Vispa inte men rör ned gurkmeja frikostigt i äggen.
  Hur man sedan förfar med denna utrustning skall beskrivas i Kapitel II.

 9. 9
  Nisse Hult säger

  OMAD och kokosolja är fina fisken 🙂

 10. 10
  Nisse Hult säger

  https://vimeo.com/475349585

  Nått för Expressen drev mot dig Annika

  Vad händer runt detta?

  Legitimation kvar?

 11. 11
  Nisse Hult säger
 12. 12

  3 Lennart

  Nånstans i Scotland, fast jag tror inte att det är bättre än den kinesiska varianten.

 13. 13
  XMargareta säger

  10 Nisse Hult
  Försökte av nyfikenhet gå in på länken.
  Tji fick jag.

 14. 14
  Nisse Hult säger

  12 XMargareta

  För mig funkar länkarna, testat från mobilen nyss

 15. 15
  Kristina säger

  Klart att LCHF hjälper mot covid19, inte botar, men stärker kroppen på alla sätt !
  Själv har jag succ.. ökat vitamindosen, särskilt D-vitamin och C-vitamin och zink.
  Har inte ens blivit förkyld detta år, folk är förvånade. Kan också vara att jag håller mig på avstånd mer nu.
  Ser varje dag ungdomar och mörka invandrare som inte följer råden från FHM
  Inte konstigt att de drabbas.

 16. 16
  XMargareta säger

  14 Nisse Hult

  Ja nu funkade det för mig också 😀

 17. 17
  Nisse Hult säger

  16 XMargareta

  Kan bevisa att drevet mot Annika saknar bärighet och att Bäsen
  mfl bör be om ursäkt

 18. 18

  Konsekvensen av deras propaganda är att folk blir sjuka och dör. Att be om ursäkt plus 10, 20 års fängelse vore lämpligt. Det är omöjligt att de inte vet att C vitamin IV räddar liv och hälsa. Till och med jag känner till Frederick Klenner.
  Den enda vettiga förklaringen är att de medvetet sprider mordiska lögner.

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  18 Dave
  Åtminstone borde de som har fått en fördärvad hälsa av felaktiga kostråd få ett rejält skadestånd.

 20. 20

  Medvetandet om C-vitamin, betyder Big Pharmas undergång. Det var därför WHO uppmanade ALLA medieägare att totalt censurera ordet. Vilket medförde resonemang runt en handskriven skylt. Som det stod C-vitamin på. Robotar kan inte läsa skyltar i film. Efter ett tag började ordet cirkulera igen och nu lägger de in en länk med korrekt info från FHM tillsammans med världens farligaste och mest förbjudna ord. Första gången jag hörde ordet var 1975. Jag trodde inte på ett ord han sa (:

 21. 21

  ”Piltson säger
  7 december, 2020 kl. 16:00

  “Lång covid“ har faktiskt en liten fördel: man kan skära lök utan att det bildas tårar. En ny upplevelse värd att ta fasta på. ”

  Annika där har du beviset mot det du sa, piltson fick infektionen och har INTE BLIVIT BOTAD AV LCHF jag antar att hen äter LCHF.

 22. 22
  Nisse Hult säger
 23. 23
  Annika Dahlqvist säger

  21 undrar
  Jag har aldrig påstått att LCHF garanterar mot Covid, bara att risken minskar, och att den kan bota, men inga garantier för det heller. Det behövs jämförande studier på detta. Varför görs det inte?

 24. 24
  XMargareta säger

  Nisse Hult
  Länkarna illustrerar det jag i många år läst, nämligen att
  1. C-vitamin är välgörande även vid cancer.
  Att stora mängder intravenöst C-vitamin får oxidant verkan och dödar? cancerceller trots att det annars är en antioxidant.
  Mekanismen går tydligen via att det bildas väteperoxid, vilket kroppen även annars har som vapen mot inkräktare.
  2. Vidare att man är tveksam mot att använda metoden för att man inte helt har klart för sig varför den fungerar
  Har för mig, att patienter, som deltar i gängse cancerbehandling avrådes från att äta C-vitamin, just för den antioxidanta verkan. Skulle man däremot kombinera gängse cancerbehandling med stor dos intravenöst C-vitamin tycks det vara så, att behandlingen blir effektivare och att patienten blir av med både cancer- och behandlingsillamåenden av olika slag.
  Varför man inte använder sig av detta är inte klokt och inte heller att man inte forskar igenom detta.

 25. 25

  Att som SLV påstå att det är ”lagom” att dagligen äta ca 300 gram kolhydrater, varav 50 gram får vara socker, borde resultera i att de dras inför domstol.
  Är det någon som kan finna vad som är en lämplig åtalspunkt?

  Ringa misshandel? Eftersom det ändå tar lång tid att äta sig sjuk enligt deras råd.

  Vållande till annans död? Problemet är att många ändå når medellivslängd, om än med betydande sjuklighet de sista 10 – 20 åren av livet.

  Folkmord? Går säkert att bevisa om man tar hjälp av en kunnig statistiker.

 26. 26

  21 Undrar
  Det stämmer helt och hållet. Här är Lökomelett, Kapitel II

  Piltsons Lökomelett, Kapitel II
  Smält smör/kokosfett i stekpannan tillsammsns med olivoljan från sardinurken. Bryn lökstrimlorna i fettet, som då sugs upp av löken. Det skall alltså vara så mycket fett att det blir kvar för äggen. Lyft upp de brynta lökstrimlorna och lägg dem på de mosade sardinerna. Grädda äggsmeten på återstående fett och ruska om stekpannan så att äggen flyter på fettet och inte bränner fast.
  Sardinerna är nu gömda under en kulle av brynt lök. Strö rivost över äggsmeten. Innan ytan stelnat, stjälp äggsmeten över löken, så att undersidan hamnar uppåt. Rätt gjort kan det bli riktigt prydligt, om man använt en lämplig stekpanna. Det får tas upp i nästa kapitel, som skall handla om lökomelettens filosofi.

 27. 27
  Annika Dahlqvist säger

  25 Jösses
  Metabol misshandel?

 28. 28

  Piltsons Lökomelett, Kapitel III
  Ägg är nästan perfekt mat, skrev Edouard de Pomiane, vår läromästare rörande matlagning. De kan ju kombineras med nästan all annan mat. Han räknade upp tjugoen olika saker inklusive kycklinglever, salt torsk och annat oväntat. Dock inte sardiner. De nämns inte heller i hans fiskrätter; man får intrycket att Pomiane inte gillade sardiner i princip, men det kan vi inte ta hänsyn till här.
  Han var professor i näringsfysiologi på Institute Pasteur i Paris, avliden 1964. Han blev speciellt upppmärksammad för sina livliga radiokåserier om matlagning.
  https://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89douard_de_Pomiane
  Vår lökomelett är sålunda att avsteg från hans kostprogram. Inte heller lyder vi honom rörande komposition av omeletter. Det material man lägger i en sådan får inte vara mer än en femtedel av hela massan, skrev han. Av Kapitel I torde framgå att lökomelettens “fyllning“ faktiskt kan bli mer än hälften av massan, framför allt om löken är stor och äggen små. Men dess syfte är inte något som Pomiane kunde beakta.
  Han hörde ju aldrig talas om “lång covid“ och de andningsproblem som det innebär. Piltsons Lökomelett är sålunda inte primärt en äggrätt; det är en form av palliativ medicin. Därav både sardinerna och förslaget att använda kokosfett i stekpnnan, speciellt som omeletten är avsedd att fungera som frukost.
  Andfåddheten är nämligen värst när man just vaknat och kliver upp ur sängen. På vägen till badrummet, femton steg, kan man behöva stanna halvvägs för att hämta andan. Sedan blir det gradvis bättre under dagen, och mot kvälllen tror man att man blivit av med hela problemet. Men det har man alltså inte, och så har det varit sedan i våras.
  Nu har det visat sig att man med lämplig mat kan hjälpa kroppen med denna dagliga återhämtning. Nämligen med kokosfett och det fett som finns i fisk. Det är alltså själva anledningen till anrättningen. Fettet i mejeriprodukter tycks inte ha denna välgörande verkan; biokemin i detta får nån annan reda ut.
  Lökomeletten är sålunda ett instrument att få i sig lämpligt fett när dagen börjar, speciellt för s.k. LCHF-anhängare, som ju inte kan tänka sig sardiner som smörgåspålägg på grund av befogad skepsis inför mjölmat. Förberedelserna i Kapitel I kan utföras kvällen innan med tanke på problemen med fysisk verksamhet vid dagens början.
  Stekpannan bör ha mjukt rundade kanter som underlättar stjälpningen över lökhögen. Rivosten skall vara av opastöriserad mjölk – det klassiska märket är Parmesan, men här föredrar vi schweizisk ost, Le Baron eller Appenzeller med svart etikett. Gurkmeja är en diskret krydda, som kan användas i stor ymnighet, här medtagen för sina berömda hälsobringande effekter snarare än smakeffekten.

  PS
  I 21 ovan har “Undrar“ undrat om inte LCHF kan innebära bot mot Covid19. Det känns inte sannolikt, men däremot kan kostvanor med mycket mättat fett och få kolhydrater sedan tjugo år kan ha gett ett immunförsvar som hindrade själva Covid19 från att bryta ut trots både ålderskvalifikation och förbelastning i form av astma.

 29. 29

  Nej, det skall erkännas att vi inte bereder denna komplicerade frukost varje morgon. Ett enklare sätt är att gaffla i sig sardiner+gurkmeja direkt från tallriken och ta kokosfettet i frukostkaffe. Men här handlade det om att utnyttja den intressanta talangen att skära lök utan tårar.
  Omelettfilosofin var hämtad från ”Coooking with Pomiane”, i engelsk översättning av Peggie Benton, Faber&Faber 1976. Den är minnesvärd, eftersom Pomiane utan omsvep förklarar män vara bättre kockar än kvinnorr, som sägs benägna att slarva. Men det var alltså på 1960-talet. Idag vore väl en sådan synpunkt inte fullt salongsfähig.

 30. 30
  Nisse Hult säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa