Munskyddstvång riskerar hjärnskador, särskilt för barn

Newsvoice.se:  Neurolog: Munskyddstvång ger skador på nervsystemet – särskilt allvarligt för barn.

Jag tror inte att friska vuxna riskerar att bli syrebristskadade av munskydd, de ökar sin andningsfunktion vid minskad syre- och ökad koldioxidhalt i blodet, men det känns mera osäkert om barn kan det i tillräcklig utsträckning?

 

Comments

 1. 1

  Hittade en bra sida gällande samma sak. Dock handlar det om ”permeabilitet”. De munskydd man tillverkar själv i bomull eller flanell och hepafilter har en hög permeabilitet och personligen tycker jag att andning är normal, fast nu använder jag bara det på allmänna platser som livsmedelsaffär.

  https://www.feelgoodhavefun.nu/2020/08/24/munskydd-en-halsorisk/

 2. 2
  EvaLena Sörman säger

  Jag har också läst att munskydd kan skada hjärnan!
  Som jag läst så beror det på att hjärnan inte får tillräckligt med syre när man använder munskydd!

 3. 3

  Hur står det då till med all sjukvårdspersonal som, speciellt i dessa tider, använder munskydd under långa pass s g s dagligen.
  Dom borde väl vara hjärnskadade hela bunten.
  Jag såg att artikeln var i Newsvoice och läste där en ytterst anmärkningsvärd artikel från Forbes om coronavaccinets ineffektivitet.
  Bifogar länk, läs och fundera över om man ö h t skall vaccinera sig.

  https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2020/09/23/covid-19-vaccine-protocols-reveal-that-trials-are-designed-to-succeed/amp/

 4. 4
  Kristina säger

  Möjligt att det kan ge en hjärnskada. När jag jobbade på Sjukhuset och Sjukhemmet hade vi bara ett tunt pappersmunskydd. Bytade dem ofta. Inga problem.

  Jag är mest rädd för att man kan få hög halt av koldioxid i sig därför att man ju andas ut koldioxid och andas in den igen.
  Det tvivlar jag på att allmänheten i stort vet om.

 5. 5

  Då borde ju varenda japan vara hjärnskadad. De går med mask oavsett pandemi eller ej. Hur är det med en fullsatt buss? Knökad krog? Tandläkare som mer eller mindre går hela arbetsdagen med mask? Kirurger? Ock vilken volym ryms bakom en mask i förhållande till lungornas volym? Undrar just vilka grå eminenser som ligger bakom denna ”studie”.

 6. 6

  När vi kommer på att det bara finns en väg ut ur detta kaos. Så kommer alla att bära munskydd i flera år. Alla kommer då att inse att myndigheternas motstånd mot munskydd och forskningen som stödjer den hypotesen. Har ett ursprung någonstans. Jag förstår inte varifrån?!? Det är sjukt när svart blir vitt och ont blir gott. Jag anar hin håles närvaro. Det är självklart att munskydd minskar smitta.

 7. 7

  George W #6
  Var hos tandläkaren nyligen och i väntrummet gick en slinga på TV:n från Läkare.se. Där skrevs det om situation kring Covid-19 och råd hur man skyddar sig men det som fastnade på näthinnan var ”munskydd är onödigt”
  Jag har även sett undersökningar som säger att smittade som använder munskydd blir sjukare då varje inandning ökar virusdosen (smittdos) då munskyddet innehåller viruset.

 8. 8
 9. 9
  Marie Sundberg säger

  Det finns en intressant logisk frågeställning här.
  Hur kan munskydd INTE släppa igenom utandad CO2, men samtidigt vara genomträngligt för coronavirus, som är 1000 gånger större?

  SARS-CoV-2: 60-140 nm (ww.news-medical.net)
  O2: <120 pm (atomradie 60 pm)
  CO2: <190 pm (atomradie 60+60+70)

  pm=picometer=10 upph t -12 m=1 biljondels meter
  = 0,000 000 000 001 m
  nm=nanometer=10 upph t – 9 m=miljarddels meter
  = 0,000 000 001 m

  1 st SARS-CoV-2-virus är alltså ca 1000 gånger större än syre- respektive koldioxidmolekyler.

 10. 10
  XMargareta säger

  Naturligtvis släpper munskyddet igenom CO2, men flödet kan hindras om genomsläpplighetsytan i munskyddet är mindre än som behövs och då kan CO2-halten i den luft, som inandas bli högre än i omgivande luft,
  skriver jag endast som upplysning.
  Jag vet inte om åsikten/vetskapen? i sig om hur skadligt munskydd i denna fråga är.

  Men själv går jag en liten omväg runt människor med munskydd och det därför, att jag inte vet hur vederbörande har hanterat sitt munskydd.
  Skulle det vara så, att vederbörande har vistats i miljö där det finns virus, så kan yttertyget ha fångat upp en del virus, som nu sitter kvar där och den koncentrationen kan kanske efterhand bli rätt hög?
  Har vederbörande sedan tagit av sig det? och sedan fingrat på diverse föremål i en affär tex? dragit ner det? stoppat det i fickan? satt på sig det igen? tagit samma munskydd som i går???

 11. 11

  Man ska inte ta på saker som andra tagit i. Man ska inte stoppa in fingrarna i munnen. Man ska inte peta sig I näsan. Man ska inte gnugga sig I ögonen. Däremot kan man skydda sig och andra med ett munskydd. Tvekar du? Då är du en genuint hjärntvättad människa, som inte klarar att tänka själv. Utan överlåtit tänkandet åt myndigheter. Som aldrig har lärt sig hur man gör när man tänker. Det är tanklöst! Det är otroligt dumt att tro att munskydd inte hjälper. Inget annat hjälper!!!
  https://www.instagram.com/tv/CIk6lIOnrcK/?igshid=dsu3noe52g1f

 12. 12

  Det handlar om sunt förnuft. Munskydd fungerar om det sköts rätt. Handlar om utbildning och som sagt sunt förnuft. Här i Litauen är det ständiga ”klipp” med information i media om hur man hanterar munskydd. Det är bara att jämföra med kondomer så förstår man.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa