Interaktion mellan grapefrukt och vissa mediciner, som kan vara livsfarlig

I TV-helse.se .

 

Comments

 1. 1
  Agneta Önfelt säger

  Det enklaste är att undvika grapefrukt om man tar medicin, så behöver man inte grotta ner sig. CYP enzymerna är till för att göra fettlösliga molekyler vattenlösliga så att de kan utsöndras. De är väsentliga för avgiftning.

 2. 2

  hej
  förstår Ej, är det farligt att äta grapefrukt t.ex om man tar levaxin, och har sköldkörtelsjukdomar?

  och undrar över detta med pandemin också, den som vi har just nu överallt, ska människor gå och ta en spruta för denna pandemi??

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Ann-Catrin Bergström
  Vid en snabb titt ser jag inte att Levaxin finns med på listan över de som påverkas av grapefrukt. Men om man vill vara säker så kan man undvika grapefrukt om man äter någon medicin.
  Angående spruta mot pandemin, gäller det väl det kommande vaccinet. Jag har inte tagit ställning till det själv. Jag själv tänker avvakta ett tag och se om det framkommer några biverkningar.
  Var och en måste själv bestämma hur den ska göra.

 4. 4

  jag som äter amlodipin och candesartan/hydroclorthiazide undrar då så smått om man skulle kunna gå ned på dessa i dos och äta grapefrukt istället! En halv grape på morgonen och du kan sänka dosen kanske?
  Mvh lisbeth Jonson

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  4 lisbeth jonsson
  Det låter vanskligt att experimentera själv på det sättet. jag kan inte svara. Du får tillfråga en farmaceut.

 6. 6
  XMargareta säger

  Jag skulle aldrig äta grapefrukt om jag tog någon nödvändig medicin, om man avråds att äta grapefrukt i samband med den.
  (Jag har tidigare fått uppgift om att det som gäller för grapefrukt också gäller för lime.)
  Någon som också fått det?

 7. 7

  Hur är det då med citron? Som jag pressar en halva varje morgon ihop med askorbinsyra?

 8. 8
  XMargareta säger

  7 Moventia
  Citron har aldrig nämnts i sammanhanget.
  Inte heller apelsin.

 9. 9

  7 Det låter vansinnigt att blanda Askorbinsyra med citronsyra. Det låter dubbelsurt. För något som enkelsurt måste neutraliseras. Har jag missat något?

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  7 Moventia
  Askorbinsyra är väldigt surt. Det är risk att det fräter på tänderna. Då bör det vara bäst att blanda med något basiskt, tex Bikarbonat. Själv har jag senast köpt Kalciumaskorbat, som ska vara syraneutralt.

 11. 11

  Att blanda in citron är något jag tror att Lars Bern säger. Men jag har kanske missuppfattat. Ska ändra till bikarbonat eller kalciumaskorbat med en gång. Man är ju rädd om tandsningarna.

 12. 12

  Jag har nu på morgonen kollat citroner på nätet. En lång rad inlägg säger att citron är syra men när den kommer in i kroppen förvandlas den och blir basisk. Utgår då från att Lars Berns råd är korrekt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.