Magnesium och Diabetes typ 2

PMC .

Typ 2-diabetes är ofta förknippad med intracellulär och extracellulär magnesiumbrist. Magnesiumbrist kan försämra insulinresistensen och försämra glukos-insulin-balansen.
Magnesiumhalten i blodprov visar inte den intracellulära halten. Magnesiumbrist kan bero på för lågt intag eller ökad utsöndring i urinen.
Det är alltså rimligt att anta att magnesiumtillskott är bra mot diabetes och metabola syndromet. Överdosering är ingen risk. Magnesiumöverskott tas inte upp från tarmen utan verkar laxerande.
Magnesiumtillskott är därför även bra vid trög mage (tex UltraTarm, som innehåller magnesiumoxider).

 

Comments

 1. 1
  Renée Manger säger

  Jättebra info! Undrade just om överdosering av magnesium var farligt. Saknar gallblåsa sedan födseln och en sköldkörtel-lob sedan 1983. Gäller att ha rätt balans på tillskotten. Tack!

 2. 2
  MARIE LOUISE Rygaard säger

  Tack Annika! Har just börjat med Magnesium. Bra för min tröga mage, men visste inte att Magnesium kan gå ut med urinen då jag äter Sparcal. Det sparar ju kalium Hur är det då med Magnesium? Tidigare varit extra trött ont i benen när det blir varmt i sängen p.g.a min polyneuropati Sovit djupare när ja börjat ta magnesium och druckit gurkmeja, peppar, honung i mandelmjölk Hoppas det håller i sej!
  Tack för alla tips du ger oss. Är så tacksam till dej!

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Magnesiumtillskott var en revolution för mig. Nästan I klass med LCHF. Arytmin försvann, likaså kramperna i underben och fötter på kvällarna. Oron och sömnsvårigheterna minskade de också.

  Är det något jag blivit säker på är det att jag led av magnesiumbrist. Däremot undrar jag fortfarande varför…

 4. 4
  Berit Hasselmark säger

  Håller med om att det där med smärtsamma nattliga kramper i bl a vaderna har nästan försvunnit sedan jag började med magesium. Har hört att om det är just det man vill åstadkomma så skall man ta kapseln strax före sänggående. Verkar ha hjälpt på mig i alla fall!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.