Magnesium och Diabetes typ 2

PMC .

Typ 2-diabetes är ofta förknippad med intracellulär och extracellulär magnesiumbrist. Magnesiumbrist kan försämra insulinresistensen och försämra glukos-insulin-balansen.
Magnesiumhalten i blodprov visar inte den intracellulära halten. Magnesiumbrist kan bero på för lågt intag eller ökad utsöndring i urinen.
Det är alltså rimligt att anta att magnesiumtillskott är bra mot diabetes och metabola syndromet. Överdosering är ingen risk. Magnesiumöverskott tas inte upp från tarmen utan verkar laxerande.
Magnesiumtillskott är därför även bra vid trög mage (tex UltraTarm, som innehåller magnesiumoxider).

 

Comments

 1. 1
  Renée Manger säger

  Jättebra info! Undrade just om överdosering av magnesium var farligt. Saknar gallblåsa sedan födseln och en sköldkörtel-lob sedan 1983. Gäller att ha rätt balans på tillskotten. Tack!

 2. 2
  MARIE LOUISE Rygaard säger

  Tack Annika! Har just börjat med Magnesium. Bra för min tröga mage, men visste inte att Magnesium kan gå ut med urinen då jag äter Sparcal. Det sparar ju kalium Hur är det då med Magnesium? Tidigare varit extra trött ont i benen när det blir varmt i sängen p.g.a min polyneuropati Sovit djupare när ja börjat ta magnesium och druckit gurkmeja, peppar, honung i mandelmjölk Hoppas det håller i sej!
  Tack för alla tips du ger oss. Är så tacksam till dej!

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Magnesiumtillskott var en revolution för mig. Nästan I klass med LCHF. Arytmin försvann, likaså kramperna i underben och fötter på kvällarna. Oron och sömnsvårigheterna minskade de också.

  Är det något jag blivit säker på är det att jag led av magnesiumbrist. Däremot undrar jag fortfarande varför…

 4. 4
  Berit Hasselmark säger

  Håller med om att det där med smärtsamma nattliga kramper i bl a vaderna har nästan försvunnit sedan jag började med magesium. Har hört att om det är just det man vill åstadkomma så skall man ta kapseln strax före sänggående. Verkar ha hjälpt på mig i alla fall!

 5. 5

  Hur snabbt börjar magnesium verka? Har tagit Super magnesium nu i tre kvällar men inget har blivit bättre än

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 Heidi
  Tyvärr finns det inga bestämda regler, utan man får prova sig fram.

 7. 7
  XMargareta säger

  Visst har det varit mer än en genom bloggens olika trådar och tider, som behövt komplettera magnesiumintaget med lite vanligt salt, när det gäller krampbenägenhet?

 8. 8

  Ursäkta att jag tjatar. Men orsaken till att en elitidrottare plötsligt dör eller får kramp är, enligt Tim Noakes, att de 1. Svettas mycket. 2. Dricker mycket vatten. 3. De förlorar mineraler, för att de spär på med för mycket vatten. Det dör 17 personer per dag i Sverigr, av denna enkla orsak.
  Eftersom det är musklerna som drabbas så vet vi att det är magnesium vi förlorar. Hjärtat är en muskel. Men säkert har även andra mineraler betydelse i sammanhanget. Mineraler är oerhört viktigt för i grund och botten så ÄR vi ’stardust’.

  När jag hade dator så såg jag en dokumentär av och med Tim Noakes på you tube. Gå till youtube skriv Tim Noakes i sökrutan. Voila’ (:
  Den som inte dricker mineralsaltat vatten i denna värmebölja, lever ett farligt liv!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa