Magsårsmedicin, protonpumpshämmare, misstänks öka risken för demens

Svensk Farmaci .

Protonpumpshämmarna har många långsiktiga biverkningar. Varning.

 

Comments

 1. 1
  Marie Lepistö säger

  Äter sedan många år tillbaka Esomeprazol, om jag inte tar dem får jag gå omkring med en fruktansvärd halsbränna. Så vad ska jag då ta istället?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Marie Lepistö
  Jag tillråder att äta strikt LCHF, ketogen kost, då stimuleras den övre magmunnen att sluta bättre tätt. Att inta syra kan hjälpa magmunnen att hålla bättre tätt. Citron, vinäger, askorbinsyra el dyl. Om man får matstrupskatarr ändå – bikarbonat, Samarin. Fler tips?

 3. 3
  Marie Lepistö säger

  Tack för svar. Jag ska prova detta. Jag har dock mått psykiskt dåligt när jag tidigare provat LCHF, vet inte vad detta berodde på, men höll i sig hela tiden. Mvh Marie

 4. 4

  Har ätit esomeprazol mot magsår, maxdos ca 4 veckor innan jag begrep att det här var helt galet. Därefter egen nedtrappning under 2-3 v. Hade blivit ordinerad att äta esomeprazol tills vidare. Fick mina första jättekonstiga symptom efter 4 veckor.
  hypertoni, malign och förhöjt kalcium…inget förhöjt kalcium eller blodtryck sedan tidigare.
  Blodtrycket har inte gått att ställa in, har fått ortoststisk hypotoni också. Kalciumet har gått tillbaka, ligger nu på gränsen efter knappt 2 mån sedan jag slutade med ppi n.
  Verkligen demens symptom på högsta nivå, ren livsfarlig medicin!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa