Begick den politiska adeln folkmord på våra sköraste äldsta i våras?

Lars Bern har publicerat Macieij Zarembas artikel i DN för ett par veckor sedan, på RMH:s hemsida, om hur det gick till när det utfärdades direktiv i Stockholm att de äldsta och sköraste inom den kommunala äldrevården inte ens fick något läkarbesök innan de ordinerades palliativ vård när de hade drabbats av Covid19. Än mindre fick de tillgång till de medicinska insatser de skulle ha behövt. Det var bara morfin som gällde.
Det visade sig att det var politiker utan medicinsk kompetens som utfärdade dessa direktiv till boendena.

 

Comments

 1. 1
  Kjell Holmsten säger

  Det är väl dags att koppla in den Tyske Läkaren och Advokaten Dr. Reiner Fuellmich. Någon anhörig måste i så fall driva denna process för alla dessa offer för detta folkmord.

  Det finns flera videos hos Dr. Reiner Fuellmich

  https://www.youtube.com/channel/UCJB8ANhWVhgQf9Rw-KJo26Q

 2. 2
  Elisabeth G säger

  Detta är en verklig skandal och visar på hur lite vi är värda i ”våra” politikers ögon.

 3. 3
  XMargareta säger

  Det har varit en diskussion om artikeln i TV, kommer inte ihåg vilket program.
  Där hävdade bl.a. Hanne Kjöller, att det visst kunde rättfärdigas, att man inte skickade sköra äldre, som kanske ändå snart skulle dö om några veckor till respiratorvård.
  En så skör människa, menar hon klarar inte respirator.
  Det är säkert så. men i och med det, så sprang man i programmet, tycker jag, förbi en massa andra relevanta insatser, som inte sattes in, nämligen vård med syrgas, näringsdropp och antikoagulantia tex.
  (och det faktum, att ingen fysisk läkarkontakt togs osv.)
  Det är bland annat detta, som i sanning är den stora skandalen, tillsammans med att det luddats och negligerats med skyddsåtgärder i kontakter med de äldre i omsorgen.

 4. 4
  CamillaN säger

  Det är svårt att förstå detta, tycker jag. Hur agerar äldreboenden vid andra virus, influensor, lunginflammation, som brukar vara under vintern?
  Skjutsar man de äldre till akuten, då? Får de träffa en läkare, då? Det borde ju knappast vara någon skillnad, mellan olika infektioner, kan jag tycka.

  Zaremba kan skriva bra, men hans reportage, kan vara lite ensidiga/vinklade, kan jag tycka.
  Han nämnde inget om testning, tror jag. Tester för tex. Covid kan visa falsk positivt. Så en del kan nog få Covid som dödsorsak, även fast det inte var just covid(kanske var ett annat, av alla vanliga coronaviruses eller influensavirus etc.). Tyvärr verkar det ha funnits en del ekonomiska incitament, för sjukhus, att ge dödsorsak Covid (i alla fall har det funnits det i flera länder. Hur det är i Sverige vet jag inte.) Ofta brukar väl inte läkare ta infektionsprover heller, vid tex lunginflammation. Det skulle ta för mycket tid etc.
  Förskräckligt och oförståeligt, att landstingsråd Starbrink, och Taller, – inte verkade ha en aning, om de policies, som proklamerades, i våras (någon chef, i 30-årsåldern, för äldrevård i region Stockholm, socialdemokratiskt aktiv, utan medicinsk utbildning. Som stod bakom policies, fattar jag det som. )

  Sedan, borde väl chefer på äldreboenden och läkare, ha någon integritet, och kunna stå emot fyrkantiga policies, om de inte är det bästa för den äldre? Enskilda fall kan ju se mycket olika ut, och verkligheten är det viktiga.

 5. 5

  Det finns ju inga läkare anställda på äldreboenden i Stockholm i alla fall. Det är olika läkarföretag som dom anlitar. De företagen var med och bestämde att dom skulle betrakta de äldre som fått corona som palliativa. Dom ordinerade morfin till dom i telefon utan att ha träffat patienten. En enhetschef på ett äldreboende behöver inte ha medicinsk utbildning. I andra länder förordar man syrgas men i Sverige så ger man morfin. Dom som larmat om oegentligheter har fått sparken. Tomas Linden på Socialstyrelsen tycker det är ok för det finns ju inga bevis för att syrgas hjälper vid covid 19. Han får tydligen säga vilka tokigheter som helst men Annika får inte en gång säga att nyttig mat och C-vitaminer kan vara bra.

 6. 6

  Det som skett på våra äldreboenden är inget annat än….jag hade för avsikt att skriva Aktiv dödshjälp, men tänkte, den absoluta majoriteten hade ingen önskan att dö, så det kan egentligen inte bli annat än ”vållande till annans död” genom ”underlåtande att vidtaga adekvata åtgärder för att rädda människor i fara”

 7. 7

  Läkarteam borde kunna göra hembesök på äldreboenden på samma vis som man gör hembesök hos andra sjuka. I Stockholm finns jourläkarteam som gör hembesök. En släkting till mig som var covid-sjuk fick hembesök med ordination på antibiotika mm.

 8. 8

  WHO har erkänt att covid19-bluffen är bara vanlig säsongsinfluensa. Alla de som blev mördade av ”läkarna” dog i onödan. Det enda som var livsfarligt var morfin och hysterin. Ska det bli Nürnbergprocess ll?

  ———————————–
  WHO bekräftar: Coronaviruset inte värre än säsongsinfluensa

  I ett spektakulärt uttalande bekräftar Världshälsoorganisationen i praktiken nu att dödligheten för coronaviruset Sars-Cov-2 kan likställas med en vanlig säsongsinfluensa…
  ———————————–
  https://nyadagbladet.se/halsa/who-bekraftar-coronaviruset-inte-varre-an-sasongsinfluensa/

 9. 9

  @9 Dave

  Så rätt så. Många andra har för länge sedan sagt detta. Vill minnas att Johan Giesecke sa detta i ett tidigt stadium.

 10. 10
  I Like Neil Young säger

  Såna här saker händer inte av en slump. Självklart finns det mer att gräva fram bakom. Och jag vet med näst intill 100% säkerhet vad som kommer att visa sitt fula tryne då.

 11. 11
  Muhammed säger

  #11 I Like Neil Young

  Varför berättar du inte, om du ”vet med näst intill 100% säkerhet vad som kommer att visa sitt fula tryne då”?

  Vill du inte upplysa oss okunniga?

 12. 12

  10 jala

  Ja. Det var klart och tydligt redan i början av hysterin att det var vanlig influensa. Massmördarna kan inte påstå att de inte visste. Sådana bortförklaringar funkade inte i Nürnberg. Vi får se hur det blir nu, om det blir nåt.

 13. 13

  Det finns så mycket nyanser och omständigheter runt detta virus att en förminskning av sammanhanget, till en svart/vit fråga och förenkla det till två poler, baserat på hatfyllda proklamationer. Samtidigt som vår civilisations strukturer rasar samman och vi inte kan se botten på det fria fall som vi lever i. Vi kan inte föreställa oss hur världen ser ut om tre år. Har våra politiker och näringsliv lyckats rekonstruera globalismen? Eller är det slut med nya telefoner nu? Vi vet inte vi bara avvaktar och följer skeendet. Att påverka händelser och människors medvetanden i en anarkistisk riktning nu tror jag betyder att man i grunden är en ond människa som inte vill att samhället ska fungera. Vi är blinda och de som leder oss är också blinda. Men de leds av de ekonomiska krafterna som ger folk lön och deras familjer mat på bordet. Det går sönder och lidandet på Jorden växer exponentiellt, lavinartat. Jag tror bara på mig själv och att jag måste lära mig att klara mig utan att bli ledd av blindstyren. Skärp er grabbar och sök konstruktiva lösningar och förstå att ibland är det ett h-e att ha makten över människors liv och död.

 14. 14
  Lars Henrik säger

  XMargareta,

  En så skör människa, menar hon klarar inte respirator.
  Det är säkert så. men i och med det, så sprang man i programmet, tycker jag, förbi en massa andra relevanta insatser, som inte sattes in, nämligen vård med syrgas, näringsdropp och antikoagulantia tex.
  (och det faktum, att ingen fysisk läkarkontakt togs osv.)
  Det är bland annat detta, som i sanning är den stora skandalen, tillsammans med att det luddats och negligerats med skyddsåtgärder i kontakter med de äldre i omsorgen.

  Jag håller fullständigt med om detta. Det är centralt i debatten men går förlorat pga det ibland höga tonläget och sidospår.

  Jag tror att äldrevården aldrig riktigt tagit influensor inklusive covid19 på det allvar som krävs. Därav den dåliga beredskapen och hanteringen under denna epedemi. Vad som bör belysas är just att det idag finns möjlighet att rädda äldres liv på boendena, både vid covid19 och vanlig influensa, men att åtgärderna helt enkelt inte tas i bruk.

 15. 15

  Men herre gud, vilken tid ni tar på er

  Det här påtalade alternativ media tidigt i somras.
  Är ni så naiva o tror att det kommer stoppa där?
  Regeringen har ju för bövelen ansvars frihet!
  Vad är 1+1? (sorry )
  Det är hög tid att vakna!!
  Avsett regeringen o ta tillbaka makten.

 16. 16

  För bättre förståelse :

  https://dokumentar.samtiden.nu/

 17. 17
  Lars Henrik säger

  ”Sturmlied, Deutschland, erwache!”

  Sorry, kunde inte låta bli 🙂 Please continue Sir.

 18. 18

  Tja, här var det ju ungefär som om man ”knöt handen i fickan” sen fick det vara bra…. 🙂

  När ska ni vakna?
  Det börjar bli bråttom.

  Vi kör massdemonstration som i Berlin…
  I slutet av Augusti. Ungefär 1.2 miljoner demonstrerade då.

  Expressen (ni vet, den ena av de två stora som är = ”vetenskaplig tidskrift”) skrev 37 tusen…
  När ska ni förstå att all public service media är korrupt.

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  18 Tord Jakobsson
  Jag vet inte vad du menar att vi ska göra. Ska vi arrangera en demonstration? Vi har ingen vana vid att demonstrera i Sverige. Skulle vi få ihop ett större antal människor till en demonstration? Det blir ju ingen stryrkedemonstration om det kommer få.

 20. 20
  Muhammed säger

  #18 Tord Jakobsson

  Fråga 1: Hur VET du att det var 1.2 miljoner demonstrerande och inte 37000, eller hur många det nu faktiskt var?

  Fråga 2: Vilka är dina källor och hur kan du VETA att dina källor förmedlar sanningen?

 21. 21

  Vi kan inte avsätta regeringen! Alternativet är politisk kaos eller ett styre från yttersta högerkanten. Vi har fått sossarna för våra syndens skull. Det är varje människas sociala skyldighet att bekämpa fascistifieringen av samhällsklimatet. Det är inte bra när civilisationen rasar samman att fascistiska agitatorer härjar som en cancer bland människor. Framtiden ter sig skrämmande. Bäst är att gömma sig i skogen och se det svenska granbeståndet dö. Även älgar, vildsvin och tamgrisar är utrotningshotade. Och allt är regeringens fel

 22. 22
  Lars Henrik säger

  Georg:

  Vi kan inte avsätta regeringen! Alternativet är politisk kaos eller ett styre från yttersta högerkanten.

  Håller med dig fullständigt! Bägge dessa alternativ är vansinniga vägar att gå.

  Tyvärr finns det en del ute på högerkanten som vill utnyttja vår samhällskritik för egna syften…

 23. 23
  CamillaN säger

  Det har varit många demonstrationer i världen, mot dessa nya restriktioner som plötsligt införts, pga det här sk. viruset. I USA, London, Italien, Berlin etc. Den som var i Berlin, var nog en av de största.
  Fantastiskt, att de som har tid och orkar, ger sig ut på gatorna och visar sitt missnöje!

  Dock verkar många av de ledande politikerna, som tex. Merkel, B. Jonsson inte bry sig det minsta. De har fått sina order, från högre ort (WHO, Bill Gates, FN etc.) – och håller sig till dem, tycks det. Beklämmande!

  Det är väl fler som dör av sepsis, orsakade av andra mikrober än covid, än av sepsis orsakade av Covid på sjukhusen idag, tror jag.

  Dr. Mike Yeadon (i UK. Som arbetat med forskning, med tex. astmamedicin, på läkemedelsföretag i många år.. Välkvalificerad. ) är med i en intervju hos James Delingpod för några dagar sedan. Kolla/lyssna på denna pod-intervju på nätet, kan rekommendera! Han säger, att det finns ingen andra våg av Covid, SAGE har fel! etc. Viktigt budskap!

 24. 24
  Lars Henrik säger

  Camilla,

  Då är det väl ganska bra av de svenska myndigheterna att inte, likt många andra länder, ha infört några häftiga restriktioner i vårt land (jag tycker inte de som gäller idag är speciellt häftiga)?

 25. 25
  CamillaN säger

  Lars-Henrik: Det stämmer att vi inte haft lika hårda restriktioner, som i en del andra länder. Men, – jag tycker inte, det försvarar, de flesta påbud/restriktioner som plötsligt införts i Sverige, – och vi borde ta bort dem.
  Jag tycker överhuvudtaget, detta att människor inte får träffas som de vill, i stora grupper etc. är löjligt.
  Livet innebär risker, och som vuxen får man bedöma sådana saker själv.

  Jag har sökt sjukvård, och alla dessa telefonsvarar om förkylninssymptom, läkare som antagligen sjukskriver sig vid minsta snuva etc. – gör att det blir Ännu svårare/tar längre tid att få en läkartid, – som om det inte var långa väntetider innan!
  Överhuvudtaget detta, som nämndes i artikeln om äldreboenden i Stockholm, – att de styrande vill ersätta fysiska möten., med digitala möten, – det Går faktiskt Inte vad gäller läkarbesök och andra sjukvårdsbesök.! Man måste ju visa symptom på kroppen, klämma/känna etc.
  Flera lab. är stängda och en del mottagningar (tex. med drop-in) är stängda. Faktum är, att många sjuka, – har blivit nedprioriterade, pga coviddebaclet. Cancerbehandling blivit uppskjutna etc. Var har du varit, Lars-Henrik mfl. ?

  Det stämmer faktiskt INTE, som en del verkar tro, att vi knappt haft några några negativa verkningar av detta.
  Biblioteken flera har varit stängda, och typ 10 personer i kö till en dator. Det är flera kafe’er/restauranger som gått i konkurs, då de haft färre gäster. Betyder inte dessa småföretagare något? Jag tycker att det är förskräckligt vad myndighetspersoner/politiker, gjort mot egenföretagare som butiksinnehavare, restauranger, bönder etc.

 26. 26
  Lars Henrik säger

  Camilla,

  Nu lägger du nog åsikter i min mun som jag inte uttalat. Jag är ingen vän av hårdare restriktioner (jag gjorde en u-sväng i frågan redan i våras). Däremot tycker jag det är ganska dåligt att somliga inte tycks bry sig alls och lägger allt ansvar på personer i riskgrupper att skydda sig själva. Jag skulle vilja se mer solidaritet.

  Det är skrivits mycket om de negativa effekterna av nedstängningarna så detta är jag förstås medveten om. Nedan är ett litet litet urval enbart från hösten.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7582224
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7556297
  https://tt.omni.se/aldre-lastes-in-for-att-stoppa-smittspridning/a/zgL1zr
  https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/fler-skilsmassor-i-pandemins-spar
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7548654
  https://omni.se/a/Xgx23g

  Så nog har jag följt med jag också 🙂

 27. 27
  XMargareta säger

  Lars Henrik.

  Citerar dig:
  ”Jag skulle vilja se mer solidaritet”.

  Ja tack!

 28. 28

  (På tal om solidaritet)
  Gamlingar (först och främst men inte enbart) bör matas med D vitamin, inte morfin.
  C vitamin IV skulle förmodligen också hjälpa. (Klenner)
  Om det är solidariskt eller inte, det vet jag inte, men (till och med) jag vet att det räddar liv. Gäller inte bara den där covid19bluffen (vanlig influensa) utan massa olika sjukdomar. Eller? Kollektiv husarrest och munblöjor hjälper beviserligen inte. Sådana ”åtgärder” är till och med kontraproduktiva. Immunförsvaret atrofierar.

  Vitamin D, First clinical trial

  https://www.youtube.com/watch?v=V8Ks9fUh2k8

 29. 29
  Lars Henrik säger

  Dave,

  Gamlingar (först och främst men inte enbart) bör matas med D vitamin, inte morfin.
  C vitamin IV skulle förmodligen också hjälpa.

  Helt rätt, så långt håller jag med dig.

 30. 30

  Nu vet vi det, men trots det snackar eliten och deras underhuggare (politikanter och stenografer) om vaccin, husarrest, munblöjor och liknande overksamma konstigheter, men håller tyst om nämnda vitaminer som beviserligen är extremt verksamma mot virusbaserade sjukdomar. Beträffande vaccin, till och med jag vet att vaccin mot influensan fungerar inte, på grund av att influensavirus muterar hela tiden. Det som propaganda kallar ”den andra vågen” är helt enkelt en ny säsong av säsongsinfluensan. Det, ”den andra vågen” snacket var ganska lätt att förutspå, måste jag erkänna.

 31. 31
  Lars Henrik säger

  Gamlingar (först och främst men inte enbart) bör matas med D vitamin, inte morfin.
  C vitamin IV skulle förmodligen också hjälpa.

  Helt rätt, så långt håller jag med dig

  Verkar vara lätt att glömma nuförtiden 🙂 men LCHF hade förmodligen hjälpt ganska mycket det också!

 32. 32

  Precis. LCHF plus D3 vitamin, (+K2) C vitamin, C vitamin IV vid behov, och så vidare. Gissar att stackars människor i äldreboende får den värsta maten som finns, och vitaminer som kosttillskott aldrig.

 33. 33
  I Like Neil Young säger

  The Most Common Nutrient Deficiency in the Elderly – Dom vanligaste näringsbristerna hos äldre
  Dr Eric Berg

  https://www.youtube.com/watch?v=z5zv8bvbBEc

 34. 34
  Lars Henrik säger

  För många år sedan när min mor befann sig på ett äldreboende köpte jag en burk D3 till henne och bad personalen att ge henne en tablett dagligen. Men se det gick inte för sig eftersom tabletterna inte skrivits ut på recept av läkaren och läkaren kunde enbart skriva ut lågdostabletter vars verkan är just låg… I detta fall var det sköterskan på boendet som satte stopp.

  Att föreslå en liberal LCHF fanns inte på kartan. Då var det inte bara sköterskan som satte sig på tvären. Däremot var söta krämer helt ok som kvällsmat.

 35. 35
  Annika Dahlqvist säger

  34 Lars Henrik
  Så var det också när min mor bodde på äldreboende. Sköterskan tyckte inte att hon kunde få äta lågkolhydrat. Sköterskan tillfrågade också Socialstyrelsen i Umeå som höll med henne om att det inte gick för sig. Min mor hade diabetes t2. Vitaminer tog vi aldrig ens upp. Detta var ca 2006.

 36. 36
  Lars Henrik säger

  Annika,

  Man kan undra om det kommer att bli lite bättre nu när vi sett vissa svaga tecken på att man ger D3 i vissa situationer inom vården. I varje fall har ju någon inom vården vittnat om det här på bloggen (fast då i samband med covid-19). Vågar man hoppas på en mjuknande attityd?

  I Like Neil Young,
  Bra ny video med Eric Berg. Tack för den! Jag hade aldrig hört talas om ”Tea and Toast Syndrome”.

 37. 37
  Hanveden säger

  I den video som jag länkar till nedan tror jag ni har svaret från Dr. John Campbell av vad som behövs vid infektion med Covid-19…

  (Tror att Trump behandlades med calciferol dvs det som levern och njurarna gör om vitamin D3 till…)

  Vitamin D, First clinical trial

  https://www.youtube.com/watch?v=V8Ks9fUh2k8

  mLCHFh B-) .

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa