Rensa upp förvirring omkring fiskoljestudier

Beyond Health News...

I den västerländska kosten är det ofta ett kraftigt överskott av den inflammatoriska fettsyran omega 6, gentemot den antiinflammatoriska omega 3. Många tidigare studier har visat stor fördel för omega-3-tillskott – men studier på senare år har inte visat det. Varför?

 

Comments

 1. 1
  Caroline Ohlsson säger

  Tack för att du finns Annika och vågar stå upp mot etablerade ”sanningar”.

 2. 2

  Varför? Vi har läkemedelsindustrin, Socialstyrelsen, Big Food, veganrörelsen och en jordbrukspolitik.
  Tydligen vill och gör dessa allt för att både hälsan och miljön ska förstöras.
  Finns ju massor av riktig forskning (mer än hundra år tillbaka, för att inte glömma ”läkekonstens fader” vars kloka ord hade så rätt) med flertal Nobelpris som visar på evidens vad gäller vad som ger hälsa.
  Däremot ser jag inte en enda av dessa sk. Forskare Som förespråkar växtrikets konventionella och ekologiska (som dock besprutas) produktion. Frukt som inte ens fått mogna på kvist. Ja listan kan göras mycket lång av livsmedel som idag saknar de naturliga näringsämnena. De som inte vill eller kan framhålla sanning eftersom insatsvarorna är billiga och människan är så lurad. Icke hållbart jordbruk mm. Inte många som ens fått någon nominering till Nobelpris i varken medicin eller fysiolog. Endast utbredning av monokultur, döda insekter, förstörda ekosystem. Men snacka om fettsyror från organiskt produktion som är fleromättade och kallas omega-3 och omega-6 och dess ”fördelning” verkar de ha noll koll på. Anledning är kosttillskott tillverkare, läkemedel (kemi). När det enkelt kan blir fantastiskt med SANT organiskt odlat, 100% gräsbetande och vildfångad fisk. Utan processer och tekniklösningar. Endast min syn på saken..

 3. 3

  Ladda hem den här skriften och berätta för era vänner om den:

  http://www.primavi.se/maten.pdf

  Jenny Reimers insats med tillkomsten av ”Maten vi borde äta som håller oss normalviktiga och vid god hälsa i hela långa livet” och vad den kan tillföra för att undvika metabola syndromet tycker jag är underskattad visst har en del under åren förbättrats men som start har den sin plats.Den innehåller det mesta om omega 6/3.

  här lite mer av Jenny Reimers:

  https://www.allehanda.se/artikel/expert-nej-till-frukt-och-gront

  mLCHFh B-) .

 4. 4
  Ulrika Nyblom säger

  Ja stort tack, för att du finns.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa