Läkemedelsjättarnas makt

Ikväll är det en film om Läkemedelsjättarnas makt på svt2, kl 22.

Den visar på hur läkemedelsjättarna lobbar och korrumperar för att tjäna mångmiljardsummor på läkemedel som sjuka människor behöver.
Myndigheterna är beroende av Big Farmas pengar och spelar med i spektaklet. Se filmen.

 

Comments

 1. 1

  Filmen ”The bleeding edge: Medicinskt maktmissbruk” finns på Netflix, också värt att se på, handlar om olika former av implantat som i princip är helt otestade och ändå används på patienter.

 2. 2
  Eila Nirbrant säger

  Har tittat på den franska dokumentären Läkemedelsjättarnas makt på SVT PLAY.
  Fruktansvärt att se. Cyniskt. Allmänhetens pengar används av Big Pharma. Trodde att läkemedelsindustrin använde sig av egna medel/vinster. Nu vet jag bättre. Allt handlar bara att roffa åt sig så mycket pengar som helst. Och det värsta: Det går inte att stoppa dem !

 3. 3

  Det går inte att stoppa dem, de säljer sin grej, och det är varken bra eller väl fungerande. Jag är med i en annan grupp på Facebook, där en man sa, jag började som städare på psykiatriska avdelningar, och gav patienterna en stunds värdighet, städade efter läkarna. Sen blev jag homeopat, och nu städar jag efter läkarnas ordinationen och Big farmas framfart.

 4. 4

  Röstar man för mer och mer kapitalism så blir det ju så här. Psykopaterna tar över och tar för sig. Man ska inte klaga på de problem som man själv är medskapare till. Stöd rätt, ställ upp rätt och rakryggat och rösta rätt!

 5. 5

  Svenska Staten och Big Pharma, lever i symbios. Baserat på illusioner och lögner. Det är en ondska som försöker nå individen och bli integrerad på livstid.

  Det finns endast en lösning? Sök inte sjukvård! om inte liemannen visat sig. En majoritet av patienterna blir felbehandlade och skadade, eller inte behandlade alls.

  Idag ger staten 20 miljarder extra till sjukvård och äldreomsorg.

 6. 6

  #5 Georg
  Det där tycker jag var att ta i… sök inte sjukvård om inte liemannen visar sig!

  Självklart ska man söka sjukvård när man känner behov av det.
  Man ska dock ställa frågor och be om förklaringar så att man förstår.
  Därefter kan man ta ställning själv. Kanske behöver man några dagar på sig.

  Så mycket lekman jag är så skulle jag inte invänta liemannen. Men det finns nog många onödiga läkarbesök.

 7. 7

  Borde ha sett programmet först. Det är svinaktigt det som läkemedelsjättarna gör. Oförsvarbart.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  Martin #4

  Helt rätt! Men nu tycks tyvärr opinionen i landet peka allt mer åt höger…

  Med ambitionen att hitta något bättre än sossar och MP kan vi hamna i något etter värre efter nästa val.

 9. 9

  6 Lekman
  Liemannen är ett säkert tecken på att det är dags att uppsöka sjukhus. Men i nio fall av 10 ska man finna sin bot själv och akta sig för symtomhämmarna. Det är gamla mor och far ett bevis för. Gamla människor utan försvarsförmåga, avlivas av övermedicinering och sjuka människor varnas för att äta LCHF. Är det en förtroendeingivande sjukvård?

 10. 10

  Bra vore om anhöriga till äldre, såväl hemmaboende som vårdboende, försåg de äldre med diverse kosttillskott som D3, omega-3, Zink, magnesium, C-vitamin och andra nyttiga tillskott samt bra mat. Till hemmaboenden är det inga problem men på vårdboenden kan det vara svårare, då får man ha med sig själv till sina äldre. Det ingår inga kosttillskott i ordinationen, läkaren ordinerar bara läkemedel från ”jättarna”.

 11. 11

  Det viktigaste är att det finns vetenskaplig evidens att det kan bota en
  och inte är bluff och det tycker jag är den avgörande skillnaden.
  Diverse kosttillskott som D3, omega-3, Zink, magnesium, C-vitamin och
  andra nyttiga tillskott som inte har testats på samma sätt som läkemedel,
  kan också vara en genväg till liemannen. Det finns säkert en hel del
  fel inom de stora läkemedelsföretagen men inte mer eller mindre som inom
  alternativa mediciner.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  11 Krister
  Kosttillskotten kan man ta förebyggande, och om man blir lätt sjuk, som ju de flesta smittade blir. Blir man svårt sjuk så uppsöker man förstås sjukvården.

 13. 13

  Det intressantaste och viktigaste ämnet som vi en gång struntade i att lära oss något om är biologi. Hade vi haft ett intresse av att lära känna naturen så hade vi till slut hamnat i biokemin. Vi hade velat förstå hur stjärndammet och aminosyrorna samverkar för att cellerna ska fungera klanderfritt. vilka ämnen som behövs är väl kartlagt även om det fortfarande råder diskussioner om hur mycket av olika ämnen som cellerna behöver. Nu har vi lärt oss att ju äldre vi blir desto sämre blir vi både på att producera och ackumulera dessa livsviktiga sk. essentiella ämnen.

  Det behövs ingen forskning för att konstatera att gamla människor har slutat att producera proteinet kollagen. Eftersom alla gamla ser ut som ihopknycklade ölburkar. Nu ser jag att de gör reklam för kollagentillskott. Men visst vore det bra om man visste att det bara är att öka kollagenintaget för att kompensera åldrandets bristande funktioner. Skinnet ska fortfarande ha karaktären av barnrumpa, även efter pensionen. Allt annat är omedvetenhet och blind auktoritetstro på ett system som saknar varje spår av rätt hantering av biokemin. Det behövs ingen forskning på kosttillskott!!! Det behövs ett blodprov som visar vilka essentiella ämnen som människan lider brist på. Man kan knappast lida av överskott. Man lider av underskott. och det är det lidandet vi lever med och kämpar med för att klara vår vardag. Naturen vinner alltid över sjukvården och big pharma. Det är dags att förstå det. Vi ska vara starka och friska tills vi dör. Enligt biokemin ska människans ålder egentligen bli 120 år. Är vi inte friska då och dör i ett andetag – så har något i vår livsstil inte tillhandahållit de livets grundstenar som vi måste ha. Är jag övertygad om.

 14. 14

  #11 Krister

  Flera brister kan ju analyseras via blodprov, t ex D-vitaminbrist.
  Kosttillskott är inte att förakta.

 15. 15
  annemaria sundqvist säger

  Annika, jag har följt Lchf nu i 4 månader. Vikten gått ner 12 kg men kolesterolet blivit katastrofalt högt! Nästan 11 och LdL nästan 7
  Vad skall jag göra? Börja med statiner?
  Tacksam för kommentarer

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  15 annemaria sundqvist
  Den vanligaste orsaken till så höga kolesterolvärden är att man har den ärftliga sjukdomen Familjär Hyperkolesterolemi. Om man har den störningen får man inte högre sjukdomsrisk om man har högre kolesterolvärde än lägre. Jag kan inte säga om hjärtinfarktrisken minskar om man äter statiner, men biverkningsrisken av statinen är lika hög för de med FH. Du måste själv bestämma om du ska äta statin eller ej.
  För de som ej har FH är högt kolesterol snarare ett hälsotecken.

 17. 17

  Nu kan man se – Läkemedelsjättarnas makt – på TV igen.
  https://www.svtplay.se/video/28051296/lakemedelsjattarnas-makt?start=auto

  Big pharma (Novartis, Pfizer, Johnsson Johnsson, Roche, Sanofi, mfl)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa