Stoppa spridningen av slam på åkrarna

Debattartikel i Nerikes allehanda, av Gunnar Lindgren och Lena Jarlöv.

Reningsverken har ett desperat behov av att bli av med stora mängder slam från reningsverken. De har därför lobbat sig till tillstånd att dumpa slammet på markerna. Slammet innehåller massiva mängder av gifter som förorenar vår och djurens mat, med sannolikt oerhörda konsekvenser för vår hälsa.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Helt otroligt att detta tillåtits över huvud taget!
  Har sunt förnuft helt raderats från folks hjärnor?!!
  Det säger sig ju självt att gifter inte hör hemma någonstans i naturen!!! För den som fortfarande känner ansvar för miljön är ju första tanken att gifterna måste bort och att en del reningsverk troligen behöver byggas ut och/eller moderniseras.
  GO ORGANIC!!!! (..sooner rather than later..)

 2. 2
  Eila Nirbrant säger

  Något för Uppdrag granskning att gräva i !
  Inte klokt !

 3. 3
  Rolf Löfgren säger

  Professor Göran Petersson, Chalmers, skrev i rapport för rätt många år sedan att sprida slam på våra åkrar är ett miljö-svineri av enorma mått. Slammets alla gifter anrikas i jorden och kommer in i de växande grödorna som vi eller djuren ska äta.
  Det är vansinne!
  Petersson menar att slammet ska brännas under kontrollerade former och med avgasrening, vilket görs i flera länder i Europa. Sedan kan fosfor utvinnas ur askan och användas för gödning.
  Sveriges kommuner importerar enorma mängder osorterade sopor från en rad länder, som de bränner mot betalning. Vilket gör ännu mer giftbelastning på den svenska naturen.
  Sverige är ett underutvecklat land.

 4. 4

  Problemet har varit känt länge, såväl som lösningen. Varför folk inte stödjer, samverkar och röstar för den enda rätta lösningen, det är den riktiga frågan att ställa, samt att meditera på, medan man syresätter hjärnan med djupa andetag.

 5. 5

  Jag anser att hanteringen av rötslam är den största och viktigaste frågan för ALLA människor att hantera. Vårt avlopp är beviset för mänsklighetens undergång. I avloppets kemiska cocktail, av perflorerade eviga giftmolekyler och resistenta mikrober. Där endast 15% kommer från våra giftiga hushåll. Resten kommer från industrin och deras enorma kemikalieanvändning. Detta superfarliga giftavfall har riksdagen bestämt ska återvinnas i åkrar för djurmatsproduktion. Vilket betyder att Sveriges Kommuner kan sälja det anrikade giftet till omoraliska bönder som vill tjäna en hacka på att förgifta marken i sina åkrar. Gifterna tas upp av djurfoderproduktionen och Livsmedelsverket larmar om höga halter av farliga kemikalier i kött, mjölk och ägg.

  Så gott som varje bebis som föds här på planeten har cirka 300 främmande kemikaliska ämnen i kroppen som är bioackumulativa, persistenta, hormonförändrande. Denna cocktail stör graviditetens utveckling och pojkars könsorgans utveckling blir störd bland annat.

  Konsekvenserna av reningsverkens utsläpp i Östersjöns skärgård och innanhav syns tydligt, eftersom det inte föds någon fisk i skärgården och den fisken som finns är så förorenad att den är förbjuden för européer att äta. Vi svenskar har ett undantag. Vi får äta den fisken en gång i månaden om vi inte är barn eller gravida.

  Sverige säljer den teknik som bränner rötslam runt om i världen. Men vi använder inte den tekniken själva. Vi sprider gifterna på landsbygden istället ):

 6. 6
  Konsument i Sverige säger

  Över 300 000 gårdar har lagts ner sen 1950-talet…
  Korna i djurapsdalen.

  https://www.svtplay.se/video/17894771/korna-i-djurarpsdalen?start=auto

  Här blev det bara golfbollar till slut.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 Konsument i Sverige
  Och majs.

 8. 8
  Konsument i Sverige säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa