Oatly havredryck innehåller mycket socker

Ann Fernholms blogg . Oatly har med tillsatta enzymer omvandlat stärkelse i havredrycken till maltos, ett mycket snabbt blodsockerhöjande socker, och gör reklam att drycken innehåller naturligt socker.

20200919  Oatly har svarat på Anns brev – och Ann  har svarat på det.

.

Comments

 1. 1
  Maria Gustafsson säger

  Gör egen välling och trodde att det var ett nyttigare alternativ till den välling som finns att köpa på affären. Vad ska man nu använda?
  //Mormor

 2. 2

  Aha därför mitt blodsocker stiger efter en kaffe m havredryck (är typ1 diabetiker). Har bara fokuserat på antalet kolhydrater.

 3. 3

  Finns mycket negativt, både ”nyttigheten” samt hur detta påverkar ekosystemet med den vidriga odlingen.
  En tragisk sak som tyvärr folk inte förstår är vad detta havre innehåller och bidraget till monokulturens utbredning. Man blir bara ledsen på hur vilseledande denna produkt är. Än mer på de som nyttjar skräpet.

 4. 4
  XMargareta säger

  Jag är mycket tacksam över att jag fick nys om LCHF i tid. Jag var nog på väg att skaffa mig metabolt syndrom, som de flesta.
  Jag var visserligen helt frisk, men jag hade lite, men bara lite för stort midjemått, (i övrigt ok BMI) och blev hungrig direkt efter frukost.
  Nu är jag alltid mätt och har fortfarande bra BMI, men nu smal midja, perfekt blodsocker och blodtryck osv.

  #1.
  Välling tror jag verkligen kan vara för mycket kolhydrater på en gång.
  När jag förr ätit gröt har jag blivit jättehungrig nästan på en gång.
  Naturligtvis! Först jättehögt blodsocker, därpå högt insulin, som snabbt sänkt blodsockret under hungergränsen och så kommer en bitande hunger. Det blir en ond cirkel.

  #2
  Kaffe med rejält med grädde av den fetaste sorten tycker jag är en delikatess. Jämfört med havredryck kan man också hålla blodsockret på mer hälsosamma nivåer.
  Min tro och erfarenhet är också att om man undviker för mycket kolhydrater och äter tillräckligt med hälsosamma mättade naturliga fetter, så lär man kroppen att förbränna fett efterhand och man håller sig mätt länge.

 5. 5

  Professor Robert Lustig skriver klart om olika typer av fibrer och hur de bryts ned: https://robertlustig.com/2018/10/fiber/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa