Medicinering med PPI ökar risken för svår Covid-19

BMJ.com .
PPI = protonspumpshämmare, som tex Omeprazol eller Nexium. Medicinering ökar inte risken för att bli smittad med SARS-CoV-2. Tidigare medicinering med PPI spelar ingen roll – men pågående medicinering ökar risken kraftigt för farlig utveckling av Covid-19.

 

Comments

 1. 1
  Anders Göth säger

  Jag äter sedan 20 år tillbaka Omeprazol för reflux öppen övre magmun. Försökte sluta med det för någon vecka sedan, men fick kraftiga känningar, nästan som värk i hjärtat. Äter sedan 15 år tillbaka LCHF-kost. Röker inte. Nyttjar något lite alkohol, något glas vin. Vill sluta med Omeprazol, men hur ska jag klara det? Tips?!

 2. 2
  Ann-Margret säger

  Hej Anders,
  Jag känner flera personer som har samma problem som du, alltså öppen övre magmun, och är tvungna att äta Omeprazol för att inte få väldiga problem. Några av de jag känner har ätit Omeprazol eller liknande medicin i 20-30 år eller mer. De är hittills fullt friska och har inte haft några biverkningar.
  Men jag tycker du ska sluta helt med all alkohol, eftersom alkohol är mycket dåligt för magen, det kan framkalla halsbränna och magkatarr. Jag vet en man som nyligen fick blödande magsår och dog tre ggr på operationsbordet (läkarna lyckades uppliva honom varje gång), pga att han druckit alkohol i många år. Han fick förmaningstal av läkarna innan han åkte hem från sjukhuset, och dricker numera inte en droppe alkohol.

 3. 3

  Svårt sjuka C19-patienter sattes aldrig in på Omeprazol, för risken för sjukdomsutveckling var känd.

 4. 4

  Anders, du bör läsa https://martinajohansson.se/naringsbrist-och-lag-magsyra-pa-lchf.

  Där nämns Betaine HCL som sägs kunna lindra reflux (vilket jag själv är opererad för med kirurgi). Jag känner människor som blivit mycket bättre och kunnat sluta med protonpumpshämmare.

  Betaine HCL kan du beställa på nätet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa