Syrahämmare kan öka risken för demens (och fraktur)

ki.se .

Syrahämmande medicin, som Omeprazol, eller Losec, kan öka risken för demensutveckling.
Det är massor av människor som långtidsmedicinerar med sådan medicin, mot tex sura uppstötningar och matstrupskatarr, utan att veta att syra i magsäcken inte är skadligt, utan naturligt, och inte orsakar besvären. Magsyra stänger den övre magmunnen och förhindrar uppstötningar av syra. Det kan i stället vara kolhydrater och blodsockerförhöjning som försvagar funktionen av övre magmunnens stängning.
Vi är många som upptäckt att sedan vi minimerade kolhydratintaget försvann vår matstrupskatarr.

Ytterligare en otrevlig möjlig biverkan av syrahämmare är ökad frakturrisk.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Tack Dr. Annika för Din Blogg !
  Men, kan Du skriva på dagen istället ? Vi är trötta på kvällen , och all Sjukvårdspersonal vet ju hur viktig nattsömn en är….
  Ska läsa detta medd. imorgon..
  God natt !

 2. 2
  Karin Östergren säger

  Jag lyckades komma in på en lång ”konversation” om Högt blodtryck. Verkligen massor av inlägg och otroligt intressant,MEN plötsligt kunde jag inte skrolla mer, det blev stopp och svart över den fortsatta konversationen. Det gick att skrolla, men bara svart Jag gick från min platta där detta skedde till stationära datorn men hittar inte tillbaka till just den tråden (om det heter så) Förstår du detta? Kan jag hitta dit igen? Jag har verkligen försökt. Många människors samlade inlägg om detta ämne och dina kommentarer ibland. Så givande.

 3. 3
  Elisabeth G säger

  Precis min erfarenhet vad gäller magsyra. Minimerar man kolhydraterna upphör de sura uppstötningarna.

 4. 4

  Syrahämmare är värre än så. Med otillräcklig magsyra högre Ph har plötsligt levern problem att producera galla. Det drabbar upptaget av all de fettlösliga vitaminerna och risken för gallsten ökar lavinartat. Det är för sjukvården inget problem. De opererar bort 100 k gallblåsor om året…

 5. 5

  Jag sitter fast i en rävsax, jag är fullt medveten om riskerna, demens och urkalkning. Men jag klarar mig inte utan esomeprazol. Jag äter LCHF sedan 9 år, men för 17 månader sedan så gjorde jag en gist operation (en typ av cancer) i magsäcken, man fick operera om 2 dagar senare och det ledde till att halva magsäcken togs bort, den övre delen, så övre magmunnen fungerar inte som den ska, den sluter inte tätt. Kirurgerna sa att troligtvis får jag äta det esomeprazol resten av livet, (jag är 76)

  Urkalkningen har jag koll på, gjort röntgen har ingen benskörhet ännu, äter extra ost d-vitamin rör mig tar även calcium och magnesium tillskott. Men demens? Sådana här artiklar, undersökningar gör mig deprimerad.

 6. 6
  Jan Andersson säger

  #2
  Om man söker på blodtryck på Annikas blogg får man dessa träffar.
  https://annikadahlqvist.com/?s=Blodtryck

  Annars kan man läsa vad Dietdoctor skriver om blodtryck men där är finns ingen diskussion
  https://www.dietdoctor.com/se/blodtryck

 7. 7
  XMargareta säger

  #5 Laila B

  Känner med dig.
  Vet inte om kokosvatten kan hjälpa. Ett försök? Se nedan.

  Fann en artikel om sura uppstötningar/halsbränna. Se länken nedan och en kommentar på länken.
  Lösningen för den personen var kokosvatten.
  https://www.peoplespharmacy.com/articles/how-can-you-ease-heartburn-symptoms?utm_source=The+People%27s+Pharmacy+Newsletter&utm_campaign=5a462ff673-MC_D_2020-08-13%26subscriber%3D1&utm_medium=email&utm_term=0_7300006d3c-5a462ff673-221077041&goal=0_7300006d3c-5a462ff673-221077041&mc_cid=5a462ff673&mc_eid=34db678b4a

  I took omeprazole for over 2 years and started researching then problems it could cause me. Knew I had to find something rather than make the mistake of just refilling an Rx. Organic coconut water did it. At first I drank about 4oz. after each meal I had GERD so it was painful and ongoing. After a few weeks it was barely there, then gone. I went almost 3 years before it returned. I picked up a 12 pack and before I finished it, it is again gone.

  I tried a few other things first, and this is what helped me. People need to realize we keep ‘big pharma’ cranking out a new Rx constantly because we expect a Dr. to write out a quick cure. We must be pro-active for ourselves as much as possible. 5

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa