Kroniskt trötthetssyndrom är en möjlig långtidskomplikation till Covid-19

CNN Health .

 

Comments

 1. 1

  https://rme.nu/om-me-cfs/
  ”Hur många drabbas ME/CFS beräknas drabba 0,1-0,6% av befolkningen, beroende på vilka diagnoskriterier som används. Detta betyder att det finns minst 10 000 ME/CFS-sjuka i Sverige men siffran kan vara högre. Troligen har bara ett fåtal av dessa fått korrekt diagnos.

  I 75-80 % av fallen börjar sjukdomen i samband med en infektion. ME/CFS förekommer i olika svårighetsgrad av funktions- och aktivitetsnedsättning och cirka 25 % av patienterna är bundna till sina hem eller sängliggande. Både män, kvinnor och barn kan få ME/CFS.”

  Nytt virus som vi inte har haft i befolkningen och många kommer att få viruset då kommer me att öka det visste alla insatta.
  Sen visade det sig att coronaviruset verkar orsaka cytokinstormar och någon slags inflammation,viruset kan vara ännu värre på att orsaka me än vanliga virus, vi kan tyvärr få se en enorm ökning av me.
  Många som blir långvarigt sjuka av coronaviruset kommer att bli friska efter någon månad månader men några får me och blir aldrig friska och kommer bara att önska att dom dött av viruset och inte överlevt.

  Symtomen och det viktiga det finns inga blodprover som kan se vad immunförsvaret gör.
  https://rme.nu/om-me-cfs/utredning-diagnos/diagnoskriterier/

  Föreningen
  https://rme.nu/

  En av dom mest kunniga forskarna Dr. Jonas Bergquist
  https://www.youtube.com/watch?v=A8AiL4olUbQ

  Me är ingen sjukdom som orsakas av kosten, unga friska personer som är ovanligt friska drabbas, många har definitivt inte varit feta eller diabetiker.

  LCHF d-vitamin kanske kan minska risken att drabbas men Piltson visar att det inte skyddar alla.
  Tyvärr så har jag inte hört att me går att lindra bota med LCHF, om någon vet mer om det länka.

 2. 2

  Gunnar, tack för hävisningen till me-föreningen! Det känns lite kusligt att läsa diagnoskriterierna, eftersom så många av dem träffar in, dock inte de värsta.
  https://rme.nu/om-me-cfs/utredning-diagnos/diagnoskriterier/
  Med dessa begränsningar blir man starkt medveten om sig själv som ett energisystem. Det är så ansträngande att gå att man känner av en plötslig lutning på bara ett par grader, innan man ens sett den. En asfalterad gata är ju lite välvd, och det är mera ansträngande att gå från gatukanten till krönet mitt i gatan än från krönet ut till kanten! Och höjdskillnaden kan väl bara vara ett par decimeter.

 3. 3

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa