Mikronutrienternas betydelse för bekämpningen av Covid-19

Jag fick från Dr Rath Health Foundation en länk till Denna studie.

Den handlar om betydelsen av C-vitamin och olika andra mikronutrienter som den enda vägen att bekämpa Covid-19, globalt, och andra framtida pandemier. Motståndet mot denna kunskap kommer från läkemedelsindustrin, som vill tjäna pengar på sina patenterbara kemiska substanser, och bekämpar alla andra angreppssätt.

 

Comments

 1. 1
  EVA SÖRMAN säger

  Så bra att du skriver om läkemedelsföretagen profithunger Annika!

  Rent krasst går de över lik för att tjäna pengar!

 2. 2
  Eila Nirbrant säger

  Ja, C-vitamin blir Läkemedelsföretagen inte rika på.

 3. 3

  Nej, nu kommer medvetna människor att hamna i konflikt med sin läkare. Läkarna blir nog tvungna att sätta sig på skolbänken och lära sig vad Hippokrates menade med att maten är vår medicin och medicinen är vår mat. Jag vet mer än de flesta läkarna. Trots att jag är outbildad fattigpensionär. Våga vägra sjukvård. Heal thyself, man and woman!

 4. 4

  En läkare från UK skriver om mikronutrienter. (förmodar att han snart blir fd läkare. freedom and democracy european style, you know)

  Smakprov. Mycket att läsa men är mycket intressant.
  ——————————————————
  …John Cannell’s articles on influenza, and on autism, were compelling for me. I started taking 5000 IU per day in December 2010 (at age 60) and I noticed that I no longer got colds or influenza in the winter. Before 2010 I would get one or two colds every winter, with the usual sore-throat…
  ——————————————————
  https://drmalcolmkendrick.org/

 5. 5

  Mer från dr. Malcolm Kendrick. (doctor and author who works as a GP in the National Health Service in England)

  ——————————————————
  I’ve lost all trust in medical research – the financial muscle of Big Pharma has been busy distorting science during the pandemic
  – – – – –
  For example, here is Dr Marcia Angell, who edited the New England Journal of Medicine for over 20 years, writing in 2009:

  “It is simply no longer possible to believe much of the clinical research that is published, or to rely on the judgement of trusted physicians or authoritative medical guidelines. I take no pleasure in this conclusion, which I reached slowly and reluctantly over my two decades as editor.”

  Have things got better? No, I believe they’ve got worse – if that were, indeed, possible…
  ——————————————————
  https://www.rt.com/op-ed/493732-big-pharma-pandemic-covid/

 6. 6
  Sven Arne Byfeldt säger

  Lars Bern på sin blogg: ”Coronapandemin avslöjar det medicinindustriella komplexet”

  https://anthropocene.live/2020/07/09/coronapandemin-avslojar-det-medicinindustriella-komplexet/

  Kommentarerna är också läsvärda…

  mLCHFh

 7. 7
  CamillaN säger

  Hej Annika D, och andra!

  Jag såg en intressant, och häpnadsväckande artikel, – om att flera patologer, speciellt en patolog från Bulgarien, Dr. Stoian Alexov, – inte kunnat hitta monoklonala antikroppar mot Covid, hos människor som sägs ha dött av Covid.

  Vad har de då dött av? Frågorna är många, som vanligt… vad gäller det här sk.viruset.

  off-guardian.org/2020/07/02/no-one-has-died-from-the-coronavirus-president-of-the-bulgarian-pathology-association

 8. 8

  SVERIGE ÄR MED I GRUPPEN SOM TROTSADE WHO OCH OBDUCERADE COVID-AVLIDNA.
  Det betyder att det finns svenska patologi som vet att ingen dör av covid-viruset. Utan av något annat mystiskt. Myndigheternas ”lögner” ska vara en gigantisk konspiration för att få sälja miljarder falska vacciner. Alla är underordnade läkemedelsbolagens pengahunger och experimenterande med mänskligheten.
  Det är sådant som får mig att gå ut och hugga ved i min frizon från samhället. Eremitens liv verkar vara det enda skyddet idag.

 9. 9
  XMargareta säger

  ”Inte hittat antikroppar vid obduktion.”
  Det stämmer ju överens med resultaten, där man vet att individen i fråga genomgått Covid, men inte har antikroppar. Man har visst i sådana fall funnit, att det är T-cellerna, som har stått för immunsvaret i de fallen och att individen då är immun(?) via T-cellsverksamhet, fast då i låg skala, eftersom individen haft milda symptom.
  Kommer mig att tänka på en sak, som förbryllar mig. Det finns ganska många skribenter på nätet och annanstans, som beskriver att de framtagna vacciner, som man hoppades på mot SARS och MERS, skapade immunsvar i form av antikroppar hos både försöksdjur och även försöksmänniskor och att man hoppades mycket på dessa vacciner, men när försöksdjuren och människorna blev smittade av själva viruset, så dog de.
  Därför (och kanske för att sjukdomarna i fråga försvann?) lades försöken ner.
  Jag har inte sett medicinska referenser på detta, men om det är sant, så skulle jag kunna tänka mig, att det är T-cellerna, som efter att antikropparna signalerat: ”Klart till drabbning” översvämmat kroppen med cytokiner och att det därefter uppstått de skador, som man också ser vid Covid-19 och som skadar människor så svårt.
  Om detta är sant, så hoppas man ju, att trots forceringen av vacciner, man hinner upptäcka sådana olyckliga utfall.
  Jag undrar om någon kan bekräfta med referenser om de tidigare vaccinationsförsöken slutat, som jag beskriver.
  Annars så kan de ju vara påhittade och spridits ryktesvägen och därför ändå uppträder på många håll.

 10. 10
  Krister säger

  EVA SÖRMAN:
  Det finns också i alternativa produkter
  som omsätter mycket pengar.
  Tex de som producerar Ion Silver omsätter
  miljoner och gör avsevärd vinst.

 11. 11
  Kristina säger

  Jag har hela tiden sen vi fick veta att det uppstått ett nytt coronavirus som är farligt, känt på mig att det är något som tillverkats på ett Lab.
  Vanliga virus kan ju utrotas och de kan sen omvandlas till något ofarligt. Men detta corona verkar förbli farligt i större mängd.
  Har jag rätt eller fel ?

 12. 12
  Lars Henrik säger

  Britter utreder D-vitamin mot covid-19

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/britter-testar-d-vitamin-mot-covid-19

  Tre brittiska utredningar
  Den brittiska sjukvårdsmyndigheten NICE, regeringens rådgivningskommitté för nutrition och den brittiska vetenskapsakademien Royal Society finner i varsin rapport härom veckan att det saknas forskningsstöd för att slå fast om D-vitaminbrist kan förvärra covid-19 eller inte.

  Bakgrunden är att flera forskningsstudier pekar mot att svårt sjuka i covid-19 oftare har D-vitaminbrist, men de har inte bevisat något samband. Kanske är det infektionen som sänker D-vitaminnivåerna, inte omvänt.

  Större risk på solfattiga breddgrader
  En studie visar att i länder norr om den 28onde breddgraden (mitt i nordafrika) ökar risken för covid-19-dödlighet i befolkningen för varje breddgrad. Eftersom solstrålning är den viktigaste D-vitaminkällan så misstänker forskarna ett samband.

  Det skulle kunna vara en förklaring varför svarta i USA drabbats hårt av pandemin till exempel, eftersom mycket pigment i huden hämmar D-vitaminproduktion.

  Andra forskare är skeptiska och anser att sociala faktorer är avgörande varför vissa etniska grupper drabbats hårdare än andra av coronaviruset. En stor studie på 340 000 britters blod från en biobank, där 650 insjuknat i covid-19 visade inget samband med D-vitaminbrist.

  D-vitamin skyddar mot förkylning
  Peter Bergman var en av forskarna bakom en stor internationell studie som 2017 slog fast att D-vitamin kan ge visst skydd (10-20 procent) mot andra luftvägsinfektioner.

 13. 13
  Anne O säger
 14. 14
  XMargareta säger

  Tack Anne O
  Den första länken var jag bekant med.
  Den är intressant, men gav inga referenser för det jag sökte.
  Det gjorde däremot den andra länken.

 15. 15
  XMargareta säger

  Lars-Henrik

  ….”En stor studie på 340 000 britters blod från en biobank, där 650 insjuknat i covid-19 visade inget samband med D-vitaminbrist.”….

  Det jag läst angående covid-19 och D-vitamin har handlat om, att D-vitamin skall balansera immunsvaret och menandes då förhindra cytokinstorm.

 16. 16

  Ytterligare en av läkemedelmaffians förvillare i farten:
  http://flamman.se/a/bevara-oss-fran-vitaminskojarna

  Bra att man vet vad Flamman är för tidning. Svenska journalisters presstitution är pinsam. Vem som helst kan läsa medicinsk litteratur om vitaminers och mineralers nyttigheter och effekter.

 17. 17
  XMargareta säger

  I kväll på SVT2 20 00 i Vetenskapens värld skall man enligt programtablån visa upp människor, som man menar har tagit skada av, som man skriver, ”Farliga mängder.”

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  16 Martin Gustavsson
  Ja se där:
  ”Dr. Dahlqvist AB uppmanar sina kunder att injicera C-vitamin och dricka kolloidalt silver för att öka kroppens stridbarhet mot viruset. Enligt infektionsprofessorn Björn Olsen kan injektionen orsaka våldsamma skador, eftersom det är som att spruta syra rakt in i blodet.”
  Han har som de andra journalisterna inte besvärat sig med att ta reda på hur jag har tagit betalt av mina ”kunder” för det C-vitamin och KS och den syra jag vill injicera i deras kroppar. Flamman är inte bättre än kvällspressen.

 19. 19

  Fast, jag tror att deras propaganda är kontraproduktiv. Jag är inte ”en av er”. Äter inte den där LCHF, utan skräpmat. Vet knappt vad det är för nåt. Kan nästan ingenting om näringsläran, eller vad det nu det heter, osv. Alltså, som en som inte är ”en av er”, är jag ganska neutral, och, som sådan, ser jag och förstår att det är de som ljuger. De borde ändra på den där goebbels propagandataktiken om de vill uppnå nånting med den.

 20. 20
  XMargareta säger

  Verkar som att Livsmedelsverket vill ta fram lagförslag om maxdoser av vitaminer.
  Inga spridda skurar verkar det som, utan som en orkester av rörelser mot mikronäringsämnen.
  Både tidningar, TV och livsmedelsverk i orkestern. Vem dirigerar orkestern?
  I lagförslaget vill man ha maxdos för C-vitamin med motiveringen, att det kan ge magbesvär, som diarré tex.
  Man vill begränsa vitamin E-intag till 300 mg, trots att den studie, som man hänvisar till inte visar någon negativ effekt vid intag av 800 mg.
  När det gäller dessa angrepp på människors rätt, att ta sina kosttillskott, så är kanske NHF Sweden en förening man kan stödja ifall man vill motverka sådana ingrepp i sin hälsofrihet?
  Förningen har blivit remiss-instans i dessa frågor.
  https://www.thenhf.se/

 21. 21

  Askorbinsyra, tex, säljs överallt som krydda i pulverform. Hur kommer de att tvinga folk att inte inta flera gram per dag?

 22. 22
  Lars Henrik säger

  Martin och Annika,

  Jag skrev ett artigt och korrekt mejl till Flamman angående deras krönika. Huvudbudskapet är att de uppenbarligen inte läst orginalkällorna innan de började skriva. Därav de helt ogrundade anklagelserna som de tydligen tycker sig kunna utdela utan risk för straff. Och kanske tjäna några tendensiösa ”good will”-poäng på kuppen.

 23. 23
  Lars Henrik säger

  Jag förväntar mig givetvis inte något svar från dem!

 24. 24

  Riktigt, Lars Henrik. Något svar får man aldrig från förvillarna i fulmedia, fulpartier eller fulbloggar, i vart fall inte under eget namn. De är för fega för det och är det något vi alla bör förakta så är det just fegheten, anser jag. Vad är de så rädda för? Döden kommer ju ändå. Valet är alltid att dö som som lort eller som en individ med karaktär. Ingen förväntar sig väl 100% felfrihet? I min mening är valet enkelt.

 25. 25
  Hanveden säger

  Nu börjar nätfirmorna som säljer kosttillskott och mineraler på nätet bla Bodystore vara mer öppna med vad deras produkter kan göra för immunförsvaret…

  https://www.bodystore.com/kampanjer/immunforsvarskampanj

  Hoppas få se mera av detta som motvikt till Big Pharmas kampanjer och deras lobbyisters försök att tysta det som Big Pharma ser som hot mot deras vinster…

  mLCHFh B-)

 26. 26
  Hanveden säger

  Här hittar man numera VoFaren Dan Larhammar…

  https://www.kva.se/sv/pressrum/pressmeddelanden/vetenskapsakademiens-nya-preses-brinner-for-folkbildning

  När Kungliga Vetenskapsakademin har utsett denne man till deras preses förstår man vad ”vi” har att kämpa emot…

 27. 27

  Frågor som de ”ärliga” läkarna och journalisterna kanske skall svara på?
  http://almanova.eu/blufflakare-under-corona/

 28. 28
  XMargareta säger

  # 27
  Så skall det se ut! 🙂

 29. 29

  Flamman. Dess munpissande Sovjetnissar som närmast firade en falseflagattack av Stalin mot Finland för att dra igång kriget. Liksom dom påstått röda bolsjevikerna betalades av storbanken förvånar det föga att ”Flamman” avlönas på liknande vis. Rödingar i knäet på storfinansen. Det gamla vanliga.

 30. 30

  #29

  Att ställa sig på läkemedelsmaffians sida är att ställa sig på finanskapitalismens sida. Vi har även idag s.k. ”röda” som sitter i knät på storfinansen, men att sätta sig i det knät är i min mening ett extremt blått beteende, även om det går under rött flagg. Men p.g.a. fulmediernas demagogi är det givetvis många som har missförstått det där självklara. Är du en av fulmedias demagoger, eller är du enbart ett offer för deras demagogi, Nisse?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa