Hur Karin Ulrika Munsterhjelm botade sin sannolika Covid-19 med C-vitamin

Taget ur Facebook, Karin Ulrika Munsterhjelm:

”Min CORONAINFEKTION
För en tid sedan insjuknade jag i det som otvivelaktigt var en Covid-19-infektion.
Dag 1. På kvällskvisten hade jag det skönt i solen på terrassen och var helt oförberedd. Från en minut till en annan blev jag ordentligt sjuk på ett sätt jag inte upplevt tidagare även om jag är infektionskänslig och ofta får åtminstone en adenovirus-infektion per säsong samt influensa A eller B. Jag kände hur febern steg snabbt med frossbrytningar, mitt huvud och min övriga kropp började sprängvärka på ett otäckt och ynderligt sätt och jag blev oerhört svag och skakig. Det hela gick så otroligt snabbt.
Jag tog mig uppför trapporna till min vindsvåning. Mätte tempen, 39°C, kollade med min Rayocomp PS 10 följande frekvenser 70.46 Influensa, 23.65 Coronavirus (feline) 23.66 Coronavirus (suis). 70.16 Respiratoriskt syndrom och 70.56 Immunsystem modulation. Alla helt blockerade (betyder i dålig balans tydande på en störning) utom 70.16 som bara var litet stört och jag hade inte heller andningssymtom.
Jag satte igång med C-vitamin pulver, Sodium Ascorbate, 5g i ett glas vatten var halv timme tills jag slocknade. Också mskinen skickade de aktuella frekvenserna
På natten upp och tog nytt C-vitamin
Följande dag 2. tog jag allt som allt 60 g C-vitamin (alltså 60 000 mg) under de vakna timmarnas lopp. Min mage var smånigom i ordentligt uppror men jag tänkte – hellre litet för mycket än för litet. Febern gick under denna dag ner.
Dag 3. Mycket bättre. Tog 5 g C på morgonen och mitt på dagen. På eftermiddagen började jag få torr rethosta och stegring. Jag tog igen 5 g C vitamin och det torra löste upp sig och jag kunde hosta ut. Men hostan försvann inte helt så jag tog en halv timme senare igen 5 g C vitamin. Alla symtom försvann, hostan och tempstegringen.
Dag 4 for jag på officiellt coronatest. Hade inte orkat tänka på det tidigare. Gick smidigt, men kände mig frisk och tänkte att det nog inte kommer att ge något. På kvällen igen stegring. Tog extra C allt som allt 4 ggr under dagen 😊 20g)
Dag 5 känner jag mig frisk från influensan och men stegring igen på kvällen och tar 5g C allt som allt. Stegringen bort på kvällen. Coronatestet från näsan negativt.
Dag 6. Ingen temp eller stegring. Allt som allt 4 x C 5 g.
Dag 7. Känner mig frisk från infektionen. 3 x C 5g.
Dag 8. Ingen temp. C vanlig dos för mig, 2 x C 5 g.
Under hela denna tid behandlade jag mig också med min frekvensapparat, alla viktiga frekvenser som var blockerade.
Efter detta är infektionen helt borta. Märk väl, jag är 73 år och har ett ganska känsligt immunsystem, varit mer sjuklig de senaste snart 30 åren och tar hela tiden alla nutrienter (mineraler, spårämnen, fettlösliga vitaminer, vattenlösliga vitaminer, fettsyror, aminosyror, Coenzym Q10) helt i rätta mängder. Kan testa med apparaten.
Är fortfarande trött och litet lustlös men inget annat. Kan också bero på vårt sk – t väder
Vad skulle ha hänt om jag inte haft dessa specialkunskaper att ta till? Jag har aldrig upplevt en infektion av denna dignitet även om jag snabbt fick den under kontroll.
Så – därav inga svar och ingen aktivitet på länge på fb.”
.
Min kommentar: Väl värt att prova. Men om det inte hjälper utan du blir allt sjukare måste du uppsöka sjukvården. (Frekvensapparaten hon skriver om vet jag inget om)
Artikel av Uffe Ravnskov om nobelpristagaren Linus Pauling och dennes framgångsrika behandling med höga doser C-vitamin intravenöst, mot sepsis. Inga farliga biverkningar av C-vitaminet har noterats.
.

Comments

 1. 1
  Gert Nilsson säger

  Vad är en frekvens apparat?

 2. 2

  hej Men när du blev så sjuk, vad för c-vitaminer tog du, sådan i rör man löser i vatten köper på ica eller apoteket? Jag undrar vilka vitaminer som är bäst att ta överhuvudtaget?

  och undrar ibland vilka vitaminer behöver kroppen , jag är 67 år kvinna..varit mycket sjuk under åren, med giftstruma, tjocktarmscancer o haft för många år sen gallsten op. sen har jag fibromyalgi..som aldrig blir bra..har värk jämnt..

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  1 Gert Nilsson
  Jag vet inte det. Sök upp hennes inlägg på Fb och fråga.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  2 Ann-Catrin Bergström
  För att inte överlasta kroppen med syra kan man blanda askorbinsyran med natriumbikabonat. Jag brukar ta lika delar av varje. Jag vet inte om det är lämpligt.

 5. 5
  Piltson säger
 6. 6
  Rolf Löfgren säger

  C-vitamin är lika med askorbinsyra, finns bland kryddor i affären. 1 gr = 1 kryddmått, även hälsokostaffärer.
  Jag brukar ta 2 krm askorbinsyra + 1 krm bikarbonat i lite vatten, låt det brusa en stund, fyller sedan upp glaset. 3 till 4 ggr / dag väl utspritt i tid.
  Vid sjukdom efter behov. Man kan bli lös i magen, men det får man tåla.

 7. 7
  CamillaN säger

  Intressant inlägg! Vad menar Ulrika med stegring, stegring av vad?

  Egentligen kan man väl säga, att det kan hjälpa mot sepsis? Det här med sepsis har jag svårt att förstå. Det forskas i alla fall på markörer på sepsis, – som förhoppningsvis sjukvården kan ta prov på, i framtiden.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  7 CamillaN
  Vid bakteriell sepsis brukar man få väldigt hög CRP. Vid virussepsis vet jag inte.

 9. 9
  XMargareta säger

  Stegring borde betyda temperaturstegring.

 10. 10

  Om jag förstår rätt, tog hon massa natriumaskorbat (E301) inte askorbinsyra (E300) Båda är vitamin C.
  Så stora mängder askorbinsyra på en gång skulle orsaka kalabalik i magen.

 11. 11
  Thomas säger

  Det svenska företaget Helhetshälsa saluför produkten C-vitamin askorbat, vilken är pH-neutraliserat med hjälp av kalcium som tas upp tillsammans med vitaminet. Produkten är fri från natrium.
  Här finns information om produkten ifråga:
  https://www.helhetshalsa.se/produkter/vitaminer/c-vitamin-askorbat-100-kapslar/

 12. 12
  Dag Viljen Poleszynski säger

  Det er riktig at noen kan få løs mage av flere gram vitamin C. Tre metoder kan motvirke dette: 1) Cathcarts metode for å titrere til magetoleranse, dvs. å innta ikke mer enn det som gir litt løs mage hver gang. 2) Langsomt inntak for å simulere intravenøs tilførsel, dvs. å innta omkring 250 mg hvert minutt eller bare små slurker. Dette kan gi høyere blodnivå av vitamin C enn intravenøs tilførsel. Gjør man dette 20 min flere ganger om dagen, får man i seg 5 gram hver gang, potensielt mange titalls gram uten problemer med magen. 3) Liposomalt tilført vitamin C gir ikke løs mage, og forsøk har vist at inntak på opptil 20-30 g om gangen opptas i tarmen via lymfen. Det koster en del, man kan brukes ved alvorlige infeksjoner sammen med å ta små slurker med vitamin C (askorbinsyre eller Na-askorbat) løst i vann.
  Det er sjelden et problem å tilføre askorbinsyre, som har mye høyere pH enn miljøet i magen (som kan ha pH = 1-2), dvs. at det gjør mageinnholdet mindre surt!!

 13. 13

  ”å innta omkring 250 mg hvert minutt eller bare små slurker”

  Har du testat det? Fungerar det?

 14. 14
  Elisabeth G säger

  # 2

  Maken och jag köper askorbinsyra från Apotea i burkar om 500 g. Vi tar 5 g var per dag i förebyggande syfte. Till detta tar vi 1 g bikarbonat köpt i vanlig affär, plus saften från en halv citron. Allt rörs ut i ett stort glas vatten som vi smuttar på under dagen. C-vitamin har kort halveringstid och därför räcker det inte med att ta det en gång om dagen. Citronsaften lär öka upptagningsförmågan. Skulle vi bli sjuka skulle vi inte tveka att öka dosen rejält. Vi tar också tillskott av zink och D3-vitamin i förebyggande syfte, samt äter (förstås) kolhydratsnålt.

 15. 15
  Ann-Margret säger

  Men coronatestet var ju negativt, så då var det kanske inte covid-19. Finns ju många andra virus man kan få.
  F.ö. låter det mystiskt med frekvensapparat…… Någon vill tjäna pengar på att sälja såna apparater….
  I alla fall roligt att hon blev bra igen! Men det blir ju många andra också, utan c-vitamin och frekvensapparat….. 🙂

 16. 16
  Lennart säger

  Hur trovärdigt är denna story?
  Är det möjligt att kontrollera att man tar rätt mängd av vitamintillskott med en frekvensmätare?
  Vilken frekvens har D vitamin? eller fel mängd d vitamin i kroppen?

 17. 17
  XMargareta säger

  Jag vet inte jättemycket om frekvensterapi, men känner till personer, som menar sig ha blivit av med besvär etc med hjälp av det.
  Bra att vara skeptisk, men också bra, att vara ödmjuk inför något nytt man inte känner till.
  Något man direkt tycker verkar alltför bra/konstigt kan det faktiskt ligga någonting i.
  Svårigheten ligger i att det nog inte går att läsa sig till bedömning, men innan man förkastar något kanske det är värt ett litet studium i alla fall.

 18. 18
  Mormor säger

  Femtusen euro är väl uppåt 50.000 sek….??
  Svindyrt…inte peanuts precis…
  Har dessutom aldrig hört talas om frekvensapparat förut…?!?

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  17 XMargareta
  Jag vet inget om frekvensapparat och jag har inga aktuella planer på att skaffa någon sådan.
  Det jag avsåg med att publicera texten var att visa ett exempel på hur man kan hantera doseringen av C-vitamin.

 20. 20
  XMargareta säger

  Annika.
  Tack för att du publicerade citatet!
  Jag har antecknat hennes Cvitaminregim.
  Jag förstår, att ditt syfte var detta med vitamin C. Intressant att läsa citatet just därför.
  Mitt inlägg var mer avsett att framhålla, att något kan fungera, även om man tycker det verkar bort i tok innan man bekantat sig lite närmare med det. I inläggen 15 och 16 ovan tex finns en viss förståelig undran inför frekvensterapi.
  Parallellen finns ju i den yrkesperson, som till synes utan att veta något om intravenöst c-vitamin menade att det var livsfarligt.

 21. 21
  Piltson säger

  Mormor, här kan du köpa en sån apparat.
  http://www.alltomfrekvensmedicin.se/
  Där erbjuds också en bok om hur det sägs fungera.

 22. 22
  Mormor säger

  Tack snälla Piltson….jag har redan börjat spara, lagt ner 5 euro i spargrisen….!
  Tråden var i övrigt mycket intressant, speciellt de höga doserna med C-vitamin…!?

 23. 23
  Piltso säger

  19 Annika Dahlqvist: ”…har inga aktuella planer på att skaffa någon sådan.”
  Nej, det kan ju inte krävas av en enskild pensionerad läkare. Men om nu detta synsätt har trovärdig grundval och även har lett till kliniska famgångar, så kanske en sådan apparat borde höra till utrustningen på varje sjukhus?
  Så vad är det fråga om? Här hittade vi en till synes seriös framställning
  https://ekoappen.se/blogg/allt-ar-frekvenser
  Mot slutet möter vi faktiskt en förebild för Piltsons tidigare inkarnation för tjugo år sedan, Nikola Tesla! Han hade rätt i många stycken men togs inte på allvar och dog utblottad på ett skumraskhotell. Sedan började man bygga elverk grundade på hans idé om växelström, och idag gäller ju inget annat.
  Skepticism inför abnorma iakttagelser är normalt i historien och har satt sina spår i alla discipliner alltsedan Giordano Bruno. Läkekonsten har sin egen kedja av udda öden – Paracelsus, Semmelweis, Marshall, Warburg… En lekman på aktuellt område väntar sig ett öppet sinnelag och lite nyfikenhet inför oväntade iakttagelser, men det erbjuds sällan; man måste oftast vänta en generation eller mer.
  Kanske skygglappar är nödvändiga för den som vill ha framgång? Det ser ut som om vetenskapliga framsteg inte vore möjliga utan indoktrinering i gällande åskådning. Men låt oss ett ögonblick bortse från det. Då drabbas vi av tanken att denna “frekvensmedicin“ – här obekant intill denna morgon – kunde vara fröet till vetenskaplig förklaring av mänsklighetens äldsta och mest utbredda holistiska synsätt på läkekonst.
  Nämligen schamanismen. Den var likartad i alla världsdelar i flera tusen år, ett indicium värt att begrunda. Den har försvagats i och med att berörda folk trängts undan av västerländsk civilisation, men den sägs alltjämt kunna studeras i Sibirien och Amazonas, eventuellt även hos isolerade folkgrupper i Sydostasien.
  Men kanske inte så länge till. Nu tränger Covid19 in i Brasiliens regnskogar och kan utplåna dem som bor där, och med presidentens goda minne. Men han kanske ändrar synsätt när han nu själv blivit drabbad enligt rapport just idag.
  I Sverige har man ingen anledning att förhäva sig över sådant. Här brände man samernas “trolltrummor“ för ett par hundra år sedan och ibland även själva trumslagarna.

 24. 24
  XMargareta säger

  # Piltson

  Som du menar jag.
  Ett stängt sinnelag är inte utvecklande.
  Innan man vet skall man inte förhäva sig.
  Det kan inte ens egentligen kallas ett vetenskapligt synsätt, att nedvärdera något man inte vet något om.

 25. 25
  Mormor säger

  Och ändå, XMargareta…synes det mig, att det är just vad många av våra moderna konventionella läkare gör i många fall….
  vare sej det nu rör sej om askorbinsyra eller om metabol orsak till cancersjukdom, årtusendets gissel….?

 26. 26
  Dick Broman säger

  239 forskare i från 32 länder lägger nu fram bevis på att coronaviruset sprids via luftburen smitta.
  De vädjar också till WHO att de skall revidera sina råd till att coronasmittan är luftburen.

  Att coronaviruset är luftburet förklarar varför viruset inte smittar lika lätt nu under högsommaren.
  Det är ett välkänt fenomen att smittspridningen minskar i Sverige på sommaren, vid luftburen virussmitta.

  Men om viruset sprids luftburet så innebär det också att den svenska strategin är idiotisk och att antalet covid-19 smittade kommer att accelerera i Sverige inom ett par månader.
  I så fall blir det också ett fullbordat faktum att Regeringen och ”flockhälsomyndigheten” cyniskt och medvetet fortfarande spelar rysk roulette med Sveriges befolknings hälsa.

  Regeringen Löfven har redan misslyckats med sin coronastrategi som bygger på att den Svenska flocken skall bli immun och Regeringen dribblar nu även med statistiken över covid-19 döda medborgare, för att dölja sina egna tillkortakommanden.

  En mycket allvarlig och farlig faktaresistens råder i Sverige för att ”Rädda Löfven”

  Men jag tror inte att Regeringen kommer att kunna stoppa Corona virusets spridning med hjälp av sitt fula maktmissbruk med statspropaganda, censur och förtryck av oliktänkande och sanningssägare.

  Människor kan besegras med hjälp av korruption och förtryck men virus kan inte besegras på samma sätt med vilseledande statistik och maktmissbruk.

  Konsekvenserna av en korruption med ledningsproblem och faktaresistens, de kommer sannolikt många fler svenskar att få uppleva inom kort, via den allra ”sjukaste Corona vägen”.

  Jag hoppas verkligen att jag har helt fel.
  Men för säkerhets skull passa på och njut av sommaren, medans Du fortfarande kan, är vid liv och frisk!
  Och glöm inte att fylla på lagret med C-vitamin.
  Mvh‍♂️
  Dick

 27. 27
  XMargareta säger

  Dick. Intressant med att så många forskare i 32 länder kommit fram till detta. Har du källhänvisning?

  Om viruset smittar luftburet, tycker jag det ännu bättre skulle förklara hur så många på ett visst party tex blev smittade, eller hur många som blev smittade på de båtar, som låg i karantän och passagerarna satt i sina hytter.
  Det skulle precis som Dick skriver också delvis kunna ligga bakom varför smittspridningen nu avtar i och med torka o värme.
  Dock blir det tydligen klustersmitta nu även i varmare länder, så det kan ändå vara så, att smittan går ner här pga att det finns en del, som är immuna.

  Jag ser fortfarande den stora boven i att det inte fanns skyddsutrustning och att man inte följde hygienregler och att det finns så många outbildade också med timanställning i äldrevården och också den valhänta ordningen, att så många skall beställa för så små enheter och otydlighet tex när man käbblade om man skulle använda masker med rätt märkning tex i äldrevården.
  Det finns på det sättet fler som kan se mellan fingrarna och strunta i att lägga upp större förråd och man tummar på det ena och det andra.
  Det är ett ledningsproblem på riksnivå, men det har inte suttit någon ledning där för många regeringar sedan.
  Även om det bygger upp sig en flockimmunitet, så tror jag inte det var ett huvudsyfte. Jag tror man såg, att det skulle bli brister av olika slag och att man därför kom fram till den metodik som fördes ut.
  Ja det skall bli intressant och förhoppningsvis inte otäckt att följa hur det blir med smitta i höst och vinter.

 28. 28
  Dick Broman säger
 29. 29
  Elisabeth G säger
 30. 30
  Piltson säger

  Momor. ”…just vad många av våra moderna konventionella läkare gör…”
  Säkert, men bottnar inte det i deras utbildning? Kan man beskylla n person för att vara felaktigt eller bristfälligt utbildad?
  Här finns flera nyligen utbildade doktorer i den närmaste kretsen. De tycks veta väldigt lite om matens betydelse för hälsan, och det måtte väl vara en följd av deras utbildning?
  Och hur umgås man med en sådan doktor när man tror sig veta mer men inte kan stödja sig på sin avsevärt lägre utbildning?
  Vi föredrar att hålla tyst. Finns bättre förslag?

 31. 31
  XMargareta säger

  Piltson.
  Min upplevelse är som din.
  Ingen av mina läkarbekanta vet särskilt mycket om matens betydelse för hälsan.
  Reflekterar nästan inte alls över det.
  Jag har en del gånger försiktigt påpekat något. I en del fall fått rätta till missförstånd, men fösiktigt.
  I många fall har jag knipit käft, efter att ha gått på en nit, dvs nästan blivit idiotförklarad

 32. 32
  XMargareta säger

  Tack Dick och Elisabeth G.
  Skall läsa.

 33. 33
  XMargareta säger

  Ja mormor.
  Jag tycker du har rätt i det, att det finns yrkespersoner även inom sjukvården, som har förutfattade meningar och har stängt till.

 34. 34

  30 Piltson
  ”Finns bättre förslag?”

  Visa dem det här. Även de borde förstå matens betydelse för hälsan.

  ————————————————————————–
  Redan på 1600-talet visste man att saft från citroner kunde bota sjukdomen, men på grund av inkompetens och snobberi inom den engelska flottan skulle det gå över 200 år innan saften användes för att rädda sjömännens liv.

  …Historiker uppskattar att fler än två miljoner sjömän dog i skörbjugg under segelfartygens tid…

  …De som talade för citronsaften var vanligtvis sjömän och skeppsläkare som inte hade särskilt hög utbildning eller status.

  De kunde inte göra sina röster hörda över amiralitetet eller läkarsällskapen som var tongivande…
  ————————————————————————–
  https://varldenshistoria.se/vetenskap/medicin/havets-pest-skorbjugg-var-farligare-an-fiendens-kulor

 35. 35
  Mormor säger

  En skrämmande redogörelse verkligen….trots att vi redan har läst historien många gånger förut!!
  Och skam till sägandes så verkar sjukvården inte ha gjort några jättekliv framåt…..åtminstone om det är frågan om metabola bristsjukdomar…
  Ändå tycks Hippocrates och hans åsikter fortfarande stå högt i kurs bland medicine-studerande ungdomar….faktiskt i de flesta länder?
  Maten som medicin hör man om lite då och då, men sen i praktiken tar det slut…!?
  Varför?

 36. 36
  Piltson säger

  Vi kan tänka oss SFP, Sveriges Förenade Patienter. Den kunde registreras som allmännyttig organisation
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Allm%C3%A4nnyttig_ideell_f%C3%B6rening#%C3%96ppenhetskravet
  och uppträda så att den får uppmärksamhet och gott rykte i de vanliga medierna.
  Dess huvuduppgift vore att samla och ordna aktuell och vederhäftig dokumentation om våra vanligaste sjukdomar och ställa den till förfogande för utskrift av enskilda personer, som därmed får relevanta data att ta med till doktorn när de diagnosticerats med det ena eller andra. Framför allt kanske de ”metabola” besvären, som ofta hanteras illa på vårdcentralerna.
  Idag kan en patient tack vare Internet helt normalt vara bättre upplyst om sitt speciella problem än en allmänpraktiserade läkare rimligen kan förväntas vara. SFP vore en metod att hjälpa vårdsamhället tillrätta i patienternas intresse.
  Som enskild patient kan man inte driva något sådant för egen räkning, eftersom det skulle se ut som att man försöker mästra en fackman vars hjälp man behöver. Men en allmännyttig organisation skulle kunna uppträda så att den inte drabbas av sådan kritik.

 37. 37
  Annika Dahlqvist säger

  36 Piltson
  Riksföreningen för Metabol Hälsa (RMH) är väl tänkt att vara något i den branschen. Kanske du Piltson kan ta kontakt med dem och samarbeta om detta ämnet?

 38. 38
  Piltson säger

  Känner väl till dem. De fungerar inte alls som de enligt vår mening kunde fungera. Kan meddela utförliga kommentarer och förslag om hur de borde arbeta. De vore obehagliga och kan reta en och annan, vill någon höra om det?

 39. 39
  XMargareta säger

  Piltson

  Om förslag framförs på ett anständigt och välmenande sätt, vilket jag ärligt tror är det effektivaste sättet.
  Och om kommentarer och förslag bottnar i omtänksamhet och önskan om bästa resultat,
  vilket väl borde vara syftet? så borde det väl inte behöva upplevas som obehagligt?
  och inte heller borde det väl behöva reta någon?
  I synnerhet inte om förslagen och kommentarerna går i linje med föreningens syfte?
  Normalt brukar ju förslag meddelas från medlemmar i en förening , men jag kan inte tänka mig att, om förslagen är bra och genomtänkta, de inte skulle kunna beaktas.

 40. 40
  Piltson säger

  Tack XMargareta, håller med i nästan varje detalj, och just därför skrinlade vi ett initiativ som vi tänkt ut redan för något år sedan. I förtvivlan över denna förening och dess sätt att presentera sig själv tänkte vi igenom hur det skulle kunna göras.
  Där finns uppenbart sakkunskap i de ärenden som hör till dess uttalade syfte. Och där finns engagemang för detta syfte. Så varför välja både argumentering och presentationssätt som i praktiken inte kan tjäna detta syfte? Och förekommer inget utåtriktat arbete?
  Det var med den utgångspunkten som vi tänkte igenom hur det skulle kunna göras. Faktiskt ganska detaljerat till innehåll, organisation och utseende. Det fick ligga några dagar, men när vi sedan läste det igen så blev reaktionen: Äsch, varför skall man sig som utomstående lägga sig i detta? Det blir ju ändå ingen effekt, kommer bara att reta folk.
  Så det raderades. Och när vi nu föreslår SFP så känns denna förening avlägsen. Men Annika Dahlqvists reaktion tyder ju på att idén som sådan inte kan vara helt vansinnig.

 41. 41
  Annika Dahlqvist säger

  40 Piltson
  Lars Bern har haft en del föreläsningar, men sen kom Covid19, och efter det är all utåtriktad verksamhet inställd. Men pengarna finns kvar för framtida verksamhet.
  Jag förstår inte riktigt varför du dissar ett initiativ till att göra något? Har du gjort något bättre själv?
  Du är bra på att kritisera andra, men jag har inte sett att du har gjort något själv.

 42. 42
  XMargareta säger

  Negativ kritik får ofta negativa följder för saken och jag tycker Lars Bern förtjänar uppmuntran.
  Att i stället ställa positiva förslag är det jag tror mer på.

  Jag har skickat referenser till några yrkespersoner och i alla enkelhet kan man kanske göra det.
  Det är ju en utåtriktad verksamhet och det kan många göra, som finner bra och trovärdiga referenser, till exempel om C-vitamin osv.
  (Som sagt, jag tror det funkar bäst utan pekpinnar. Finns negativ kritik med, så tror jag det i fler fall riskerar att bygga upp motstånd.)

 43. 43
  Piltson säger

  42 Annika Dahlqvist: ”Du är bra på att kritisera andra…”

  Jaså! Vem har vi kritiserat, när och var? Citera gärna.

 44. 44
  Annika Dahlqvist säger

  43 Piltson
  I kommentar 38 och 40 i denna tråd tex. Jag kanske missuppfattade men jag uppfattade det du skrev som kritik.

 45. 45
  Piltson säger

  42 XMargareta: ”Negativ kritik får ofta negativa följder … Att i stället ställa positiva förslag är det jag tror mer på.”
  Som sagt, helt överens. Den grundattityd som gällt här sedan 2008.
  Men det går inte på detta forum. Vi fortsätter på annat ställe om några veckor. Eventuella intresserade kan höra av sig hos skandok@gmx.de

 46. 46
  Mormor säger

  Varför är alla så rädda för kritik?
  Kritik är väl bättre än applåder?
  Detta dels för att kritik betyder att man bryr sej och dels för att det ger förutsättning till förbättring…..
  Ok att den kan uttryckas på olika sätt…..men borde uppskattas ändå, även om den kan kännas ogrundad ibland?
  Ingen är väl så perfekt att lite kritik ska behöva ge upphov till sårade känslor och personangrepp??
  Och handen på hjärtat, inte behövs det en Riksförening för att hålla några föreläsningar??
  Men det behövs säkert nog medhjälpare, personer som har tid och lust att komma med olika förslag om hur en sådan förening skulle kunna få ett visst genomslag.
  Piltsons idé om en svensk patientförening var utmärkt och kunde vara just ett sådant förslag, som skulle kunna passa in på en Riksförening, som har metabol hälsa som prioritet på sitt program?
  Vem vet, kanske Lars Bern blir intresserad av att kontakta Piltson – nu har ju Piltson även gett sin mailadress – även för att sondera terrängen om de andra idèerna och förslagen, som Piltson redan verkar ha tänkt ut??
  Och förutom detta, så har Piltson faktiskt skrivit många intressanta artiklar i ämnet om just olika, ofta felaktiga, kostråd, som våra officiella institutioner matar oss med, och som nu NewsVoice tar upp för publicering. Artiklar, som alla i dag är fullt aktuella – tyvärr! – trots att dom skrevs för över 10 år sedan…
  Vilket visar att vi står på ungefär samma ställe och stampar, som vi gjorde då…
  Piltson har också skrivit en lättläst, intressant och kulturell bok för ett antal år sedan, som faktiskt är en hymn till det mättade animaliska fettet….men som lustigt nog blev ignorerad även av de flesta av oss i LCHF-rörelsen..!?

 47. 47

  Många är bra på att kritisera men har inget eget alternativ att komma med. Det är tomma kritiker. Alla vill stödja mig i denna svåra stund. Det är också tomma ord. För att självbelåtenheten ska fylla tomma människor. Det finns ingen anledning att kritisera Riksföreningen för Metabol Hälsa. De gör säkert sitt bästa och de tar säkert emot goda idéer. För övrigt är Piltson en av mina hjältar, trots bristen på respekt. Han är ju så gammal att han får frikort.

 48. 48

  Oj! Vad är det man ser här? Vuxna som beter sig som dagisbarn? Ajabaja! 🙂

 49. 49

  48 Dave

  Ett typexempel på det jag pratar om. En enda rad. Finns det något ord i den raden som inte är tomt och innehållslöst? Men självbelåtenheten fick sig en dos. Jag kanske ska be om ursäkt för att jag säger sanningen? Men du har inte analyserat ovanstående meningsutbyte rätt, tycker jag.

  Säg mig, är det jag som är galen eller har plötsligt alla blivit galna? Ibland blir jag orolig för att det är mig det är fel på. Det får inte vara så att alla håller på att bli knäppa. Det måste vara jag (:

 50. 50

  Näh, det var inte riktad mot dig. Sen, det är en liten smiley där uppe. Vet int om den synns.

 51. 51
  Piltson säger
 52. 52
  Grunnaren B. säger

  Vad bevisar en frekvensapparat? Och hur kan man köra i sig dylika mängder C? Sånt kan en lågavlönad/pensionär inte ens ha råd med. Såvitt jag förstår rekommenderas det att man tar så mycket tarmen tål, men då driver man väl sedan ut på vitaminerna och många andra både nyttiga och skadliga ämnen … Och utsätter sin egen kropp för rena chocken. Nog är det viktigt att kroppen får vissa mängder av vitaminer men detta förefaller ändå för en människa med fötterna på jorden vara spektakulärt. Det finns dessutom annat man kan få än covid-19 och som börjar med hög feber. Eftersom testet kort efteråt var negativt, finns det såvitt jag förstår nu inga bevis på att självdiagnosen var korrekt. (Facebookinlägget var visst f.ö. bara för ”vänner”. Jag får inte upp det på skribentens sida.)

 53. 53
  Annika Dahlqvist säger

  52 Grunnaren B
  Om jag skulle få koronamisstänkta symtom, under pågående pandemi, skulle jag utan att tveka ta upprepade små doser av C-vitamin. Så vitt jag vet finns inga farliga biverkningar beskrivna.

 54. 54
  Grunnaren B. säger

  Ja, smådoser tar jag annars också dagligen året runt – men här var det ju fråga om tiotals hela gram.

 55. 55

  #54
  Kanske bifogade länk till inlägg av Uffe Ravnskov med tillhörande kommentarer kanske kan vara av intresse.

  https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/04/goda-anledningar-att-prova-hoga-doser-c-vitamin-vid-covid-19/

 56. 56
  Grunnaren B. säger

  Tack för länken – men nu vet vi ju inte om personen i fråga över huvud taget led av covid-19.

 57. 57
  Annika Dahlqvist säger

  56 Grunnaren B.
  En väsentlig sak i sammanhanget är ju att det inte har visats några hälsorisker med att ta stora doser C-vitamin – och då kan man ju ta det vid sjukdom även om man inte är säker på att det är Covid.

 58. 58
  Grunnaren B. säger

  Jo, om man är rik och vill utsätta sig för diarré – som väl i och för sig kan vara en hälsorisk, det med. Tror i allmänhet ”för mycket och för lite skämmer allt”. Och bevisföringen försvann på det här sättet.

 59. 59
  XMargareta säger

  Grunnaren B.

  Exempel 500 g. Akorbinsyra 298 kr.
  https://www.pricerunner.se/pl/566-5011826/Kosttillskott/Helhetshaelsa-Askorbinsyra-500g-priser

  På ICA finns att köpa 200g neutraliserad Askorbinsyra, om man inte vil e-handla.

 60. 60
  XMargareta säger

  Om jag läser och adderar den mängd Askorbinsyra Karin Ulrika Munsterhjelm använde tills hon tillfrisknade
  får jag det till 200g.
  Alltså om man säger att det kostar c:a 300 kr, för 500 g Askorbinsyra enligt mitt exempel ovan.
  Så skulle hela den kuren gå på 120 kr.

 61. 61
  Annika Dahlqvist säger

  58 Grunnaren
  Högdos C-vitamin är inte tänkt som stående förebyggande behandling, utan bara de dagar man är sjuk.
  Den som har en kronisk sjukdom kan prova om en högre dos C-vitamin förbättrar sjukdomen, och i så fall hur hög dos det behövs.

 62. 62
  Grunnaren B. säger

  Mig har man lärt att 1-2 gram C per dag året runt är helt okej. Brukar hålla mig till 500 mg och ibland 2-3 ggr detta. En burk på 500 mg x 90 st. tabletter kostar i Finland där jag bor ca 9-10 euro, ca 90-100 kr. Köper den på apoteket. C som säljs i vanliga snabbköp brukar innehålla titandioxid (som jag får atopisk hud av) och all värdens andra tillsatsämnen. På postorder får man större mängder men då kommer portokostnaderna till, plus att man som 70+ inte gärna går och ställer sig i kö på posten. ”Var och en blir salig på sin fason.”

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa