Frågan om min läkarlegitimation

Efter Anna Bäséns (VoF) skandalartikel i Expressen, där hon anklagade mig för att tjäna pengar på LCHF, har flera blivit upprörda och anmält mig till IVO med yrkande att jag ska fråntas min läkarlegitimation. IVO har utrett frågan, och har lämnat ärendet vidare till HSAN som ska besluta. Anklagelsen där är att jag har givit medicinska råd i bloggen, och att jag har skrivit om olika metoder att stärka sitt immunförsvar, som C-vitamin, D-vitamin, LCHF-kost, Zink och magnesium, kokosfett etc. De tar också upp att jag har ett företag, och tycker tydligen att det bevisar att jag har tjänat pengar, men de har inte brytt sig om att kolla företagets ekonomi. Jag har nämligen inte tjänat pengar på LCHF. Det är från början VoF som har varit på mig om att tjäna pengar. Jag gick in på deras forum och frågade en som beskyllde mig, om bevis på att jag tjänar pengar på LCHF. Han svarade att det behövde han inte visa, utan det var jag som skulle visa det. Mycket hånfullt bemötande.
IVO har nu fört ärendet vidare till HSAN, med rekommendation att jag ska fråntas min legitimation, i andra hand ska jag sättas på prövningstid några år. Jag ska då rapportera kontinuerligt till IVO. Detta med prövningstid är något de brukar använda till missbrukande läkare. De ska då rapportera om sin nykterhet. I mitt fall ska jag väl då regelbundet  rapportera om att jag har varit duktig och inte givit medicinska råd på bloggen, och inte skrivit något om immunstärkande behandlingar.
Orsaken till att immunstärkande råd är farliga uppger de vara att personer riskerar att inte söka vård, utan stanna hemma och försöka kurera sig själva med mina råd, och då riskerar att dö. Jag kan inte minnas att jag någonsin har tillrått någon att inte söka vård om de är allvarligt sjuka. Jag ser det som självklart att man gör det.

Sen har jag ju skickat in en ansökan om återkallande av min läkarlegitimation. Det stod i brevet från HSAN att den ansökan låg på vänt för behandling, trots att de fick in den ansökan före handlingarna från IVO. De vill sannolikt först ta ifrån mig legitimationen för att gå ut med buller och bång och pressmeddelande och tala om att jag har blivit delegitimerad. Sedan meddelar de mig svar på min ansökan med att legitimationen redan är återkallad.

Detta för att statuera exempel, så att legitimerade läkare ska förstå att de inte ska yttra någon kritisk åsikt om etablissemangets direktiv, för att då kan de förlora sin legitimation och förlora sim möjlighet att försörja sig på läkararbete.
Själv lever jag på en hyfsad pension sedan mer än fem år, så det är inga problem för mig.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Det är för bedrövligt att människor ska hindras från att få råd om hur de kan förbättra sin hälsa. Det är guld värt att ha sådana läkare som du, Annika. Etablissemanget inom såväl medicin som massmedia borde skämmas.

 2. 2

  Undrar hur många köttfria veganer som ligger bakom drevet?

 3. 3
  Johannes säger

  Fullständigt vidrigt faktiskt. Är detta vuxna människor?

 4. 4
  Lars Henrik säger

  Arvid:

  Kanske finns några bland de anmälande men framför allt finns de nog i skådespelets förväntansfulla publik…

 5. 5
  Eva Lena Sörman säger

  Vilket land vi lever i där big pharma ska få råda! Här i Sverige och säkert i många andra länder är det ”diktatur” när det gäller botningsmedel!

 6. 6
  Ingemar Isaksson säger

  Sorgligt! Helt otroligt men så är det
  i denna sjuka tid vi lever i.
  Allt som var rätt och riktigt förr
  är nu tvärtom, inget fungerar.
  Har följt dig i många år och tack vare
  dig så mår jag perfekt.
  Tack!!!

 7. 7
  Nisse Hult säger

  I Sverige är det fult att ”vara frisk”
  I Sverige är det fult att själv förstå vad att göra för att ”vara frisk/bli friskare”
  I Sverige är det fult att vara ”undoctored”
  I Sverige är det fult att som liten människa förstå bättre än Vita rockar
  I Sverige är det fult att strunta i Livsmedelsverkets kassa hälsoråd och hellre lita till stor
  kunskap som finns utanför 50-skyltarna.
  I Sverige är det fult att lyssna på små människors stora kunskap gällande kost och hälsa.
  I Sverige är det fult att vara påläst.
  Etc

 8. 8
  Rolf Löfgren säger

  Vilhelm Moberg skrev 1965 om Demokratur.
  ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram.”
  Idag är situationen oerhört mycket värre!

 9. 9

  Kan du inte bevisa att du inte tjänat något genom bokföring/deklaration?
  Samt utskrifter eller minneskort över blogg eller dylikt, som de kan läsa och därigenom du bevisa.
  Den hånfulla person som hänvisade till att det är din sak att bevisa. Kan ju få roa sig några veckor med att läsa vad som skrivits. Samt kanske ”snappa” upp några sanningar. Bara ett tips Annika. Du har inget att dölja. Bara att vinna. Vänligen från en som högaktar och har full respekt för dig.

 10. 10

  Egentligen borde en prövning visa sanningen. Men när det finns så många integritetskränkande inslag, eftersom väldigt många är antingen köpta och hjärntvättade slavar eller prestigeskadade girigbukar, så kan man inte vara säker på att sanningen segrar. Förmodligen kräver det kraft och engagemang i processen, av advokater som kämpar för sanningen. Undrar om inte den här bössan skjuter bakåt i alla fall. Frågan är hur många skurkar och hjärntvättade imbeciller det är som står emot medvetandets ljus. Det vore sorgligt om Vi var en minoritet 2020, det tror inte jag. Den sjuka vården gräver sin egen grav. Typiskt att hysteri nu skadar Annika, tala om för dig själv att du är superstark, oberoende och osårbar, om du tror på det är du osårbar.

 11. 11
  Birgitta Widing säger

  Fundera ut hur vi ska kunna nå ut till människor med information om vitaminer, Beklagar verkligen hur du har blivit behandlad. Men historiskt så är det tyvärr så att storhet också har en baksida.

 12. 12
  Nisse Hult säger

  Och varför skulle de vara ”fult” om du nu ”tjänat” en stor eller liten slant på att hjälp folk till ett friskare & bättre liv?
  Industrin tjänar storkovan på det motsatta dvs. så snabbt som möjligt skapa så mycket ohälsa det bara går men då är det ingen som hostar det minsta. Hyckleri Sverige 2020.
  Kan lätt gissa att många skulle kunna betala en bra slant för alla goda råd du gett och ger som räddat många från ohälsa under åren bakåt.

 13. 13
  Anna Leander säger

  Det är fullkomligt vansinnigt bedrövligt! Om du med dina råd om vitaminer för att stödja kroppen inte kan få behålla din läkarlegitimation blir man ju livrädd för att gå till läkare över huvudtaget!! Man förväntar sig att en läkare kan ge just dessa råd om hur man kan bli friskare och bota sjukdomar. Inte tänker man i sin vildaste fantasi att du som läkare inte ska få ge sådana råd!

  Vill läkarkåren att vi ska förbli sjuka?

 14. 14
  Siv Wetterberg säger

  Jag struntar i vad de ”riktiga läkarna” säger.Jag VET att du har rätt – kokosfett, C-vitamin och LCHF och annat du skriver om, är bra. Stå på dej, som du alltid gjort, Jag gillar dej

 15. 15
  XMargareta säger

  Andra, som vill undvika onödiga besvär brukar ha en brasklapp i tex sin blogg.
  Brukar vara ungefär, att det inte är godkänt av läkemedelsverket och att texten i bloggen inte menas vara botande råd och att man skall samarbeta med sin doktor.
  Vidare brukar man berätta anekdotiskt och man brukar eventuellt säga tex om jag var i ditt ställe, skulle jag prova si och så, men prata med din behandlande läkare.
  Då verkar det vara grönt.
  Man får ju sedan avgöra om man vill uttrycka sig så, eller göra på annat sätt.

 16. 16
  XMargareta säger

  Naturligtvis är det också bra, att redovisa vetenskapliga referenser.
  Det finns ju en del som understryker sådant man vill framhålla.
  Tex nyttan av naturligt mättat fett, eller nyttan av C-vitamin och D-vitamin.

 17. 17
  Kjell Holmsten säger

  Sverige lever under ett Sovjetiskt system med förföljelse av oliktänkande. Detta har pågått sedan Sossarna tog över makten på 1920 talet. Helt öppet har Sossarna med stöd av Kommunister kört denna modell enligt Moses Hess Sionistiska socialism. Den starka staten har programmerat en befolkning som levt efter folkhemstanken, som önskat att staten tar hand om sina medborgar? Allt är en lögn från den dagen Frimurarna slog ner sina pålar i Sverige och annorstädes. Allt hänger ihop, läs Jyri Linas böcker om hur Sverige hjälpte bolsjeviker göra statskuppen 1917 och mörda tiotals miljoner Ryssar

  https://jyrilina.com/svenska/sovjetiskt-inflytande-i-sverige-om-sveriges-vag-utfor/

 18. 18
  Kjell Holmsten säger

  När jag läser kommentarer här ser vi hur effektiv programmeringen varit. Vi har ingen yttrandefrihet utan vi ska anpassa oss till rådande vetenskap annars går det oss illa? Skrämmande.

 19. 19
  Kjell Holmsten säger

  Angivarstaten Sverige arbetar helt öppet utan att skämmas för de vet att den påverkansoperation de har som modell inte ifrågasätts. När det gäller angiveri precis som i forna Sovjetstaterna är den lömsk och effektiv för att få kontroll på SINA medborgare. Här skriver Stefan Whilde om detta:

  https://prickigahuset.com/2020/06/29/angivarstaten-sverige/?fbclid=IwAR3PPV0uOMyJPb1dpwiXxsalSLg7f0i0JN1eyx0wu1ey3zWf18wJ-aTD56Y

 20. 20

  Skrämmande att se hur bra folk blir behandlade i Sverige, hur kan en artikel i kvällspressen leda till detta?
  Vet i alla fall var jag står i detta och inte är det på etablissemangets sida!

 21. 21

  Den svenska regeringen, dess myndigheter läkemedelsverket och livsmedelsverket, SVT, MSM, läkar-och dietistutbildningen mm. har koopterats av ekonomisk/finansiell styrande elit under så lång tid att ett antal dominerande idéer nu finns, som bestämmer ’samhällsagerandet’ i stort och smått i alla frågor rörande kost och hälsa i Sverige. Nedan några sådana, som jag kunnat uppfatta dem:
  • Fysiologiska och mentala feltillstånd/sjukdomar uppstår p.g.a. kroppslig brist på kemiska preparat, som endast får tillhandahållas av s.k. läkemedelsföretag.
  • Vaccinationer mot patogener är alltid att föredra framför användande, vidmakthållande och uppbyggnad av människans naturliga och naturligt verkande immunsystem.
  • Äldre människor som insjuknat i Covid -19 smitta tål inte dropp och syrgasbehandling och bör därför terminalbehandlas med morfininjektioner i syfte att spara samhällsekonomiska resurser. (nyligen konkretiserad idé)
  • Kost- och näringsämnesbehandling vid felfunktioner är principiellt farlig. Kostregimer är metabolt felaktiga om de utesluter socker, kolhydrater och vegetabiliska fettsyror.
  • Stat och myndigheter har överhöghet gentemot landets Medborgare i alla frågor som rör deras hälsa. Medborgarna ska därför förhindras att själva kunna besluta om behandlingsalternativ vid ohälsa.
  • Medial censur mot skriftlig och muntlig framställning, som ifrågasätter de dominerande idéerna, samt personförföljelse mot ’oliktänkande’ kan alltid anses berättigat, om detta befrämjar upprätthållandet av dessa idéer.

  Fler beskrivningar?

 22. 22
  Monica Wahlström säger

  Vilken förföljelse. Känner med dig. Ber för dig, upprättelse.

 23. 23
  Karin Östergren säger

  Det är ett sätt att skrämmas, (androm till varnagel). Det är skrämmande på riktigt. På många sätt lever vi i en sorts uppfostringsanstalt. Lömskt! Rent av fascistiskt. Jag uppskattar och respekterar det du gjort väldigt mycket. Det är faktiskt en stor gärning som jag vet verkligen uppskattas av många och förhoppningsvis erkänns en vacker dag!

 24. 24
  Agneta Önfelt säger

  Göran Åkesson – bra och roligt sagt! Sverige är en ankdamm. Annika mobbas. Vetenskap och Folkbildning är en mycket anspråksfull benämning på en förening. Man förstår nu att den är till för att hålla befolkningen i herrans tukt och förmaning. Det som beskrivs är helt utan välvilja, dvs ondska.

 25. 25
  Annika Dahlqvist säger

  9 Mats
  Jag kan inte tycka annat än att det är den som påstår att någon tjänar pengar som har bevisbördan.
  Ett företags ekonomi är offentlig handling på Bolagsverkets hemsida.

 26. 26
  Martin säger

  ”Orsaken till att immunstärkande råd är farliga uppger de vara att personer riskerar att inte söka vård, utan stanna hemma och försöka kurera sig själva med mina råd, och då riskerar att dö.”

  Detta är ju ren spekulation att en person skulle stanna hemma – Finns det studier som vetenskapligt visar att man undviker att söka vård bara för att man äter kosttillskott? Annars gissar man bara att det skulle kunna bli så.

  Ställ frågan tillbaka, vilka studier lutar ni er mot på när ni hävdar att personer riskerar att inte söka vård?

 27. 27
  Elisabeth G säger

  # 26

  Ja, Martin, är det något som gör att man drar sig för att söka sjukvård är det den rådande träbocksmentaliteten. Här rör det sig inte om omsorg om människor utan om revirpinkande.

 28. 28

  Det är nästan samma häxjakt i Finland. Hälsokostaffärer får inte publicera vetenskapliga artiklar om vitaminer. Ingen opinionsfrihet, eller demokrati.

 29. 29
  Ulla Bjärestig säger

  Tack för ditt fantastiska arbete inom kost och hälsa. Kan bara beklaga de underutvecklade, insiktslösa svenska myndigheters kunskaper. Stort lycka till med ditt viktiga arbete

 30. 30
  Lars Henrik säger

  Martin:

  Detta är ju ren spekulation att en person skulle stanna hemma – Finns det studier som vetenskapligt visar att man undviker att söka vård bara för att man äter kosttillskott?

  Skolmedicinen anser sig nog inte behöva någon evidens i fall som detta. Det är enbart svaranden som behöver det

  Hör dom inte själva vad dom säger?

 31. 31
  XMargareta säger

  # 28
  Har inte Finland yttrandefrihet?
  Yttrandefriheten ger väl i alla fall möjlighet att publicera vetenskapliga artiklar, även om det handlar om vitaminer?

 32. 32
  Håkan Kinnunen säger

  Ja vad ska man säga.
  Detta beteende!? Man saknar helt enkelt ord.
  Uppenbarligen så trycker etablissemanget på och även läkemedelsindustrin som absolut ser lchf som en stor ekonomisk fara för deras kemiska produkter

 33. 33
  XMargareta säger

  Så här kan det se ut på en sida. Jag antar, att det är för att inte råka ut för trubbel. Citatet är taget från ”Natural Health 365” i USA.

  The contents of this website/e-mail are for informational purposes only and are not intended to be a substitute for professional medical advice, diagnosis, or treatment. This website does not provide medical advice, diagnosis, or treatment.
  Always seek the advice of your physician or other qualified health provider with any questions you may have regarding a medical condition.

 34. 34
  LCHF-Bengt säger

  Nisse Hult 12
  Håller helt med, Är det inte meningen att företag ska gå med vinst??? Jag är mållös för detta korkade argument.
  Känns som vi är på väg mot ett samhälle som kommer att kollapsa till slut.

 35. 35

  #32 XMargareta
  Är inte det en lögn? Måste man ljuga för att säga sanningen ostraffat? Är inte det att acceptera och underordna sig ett falskt system? Vi hör hemma i fängelset allihop, om vi utgår från det samhälle vi lever i.

  Sanningen ÄR att vi ger medvetna råd, med eller utan vetenskaplig grund och jag anser att man måste varna för de s.k. professionella. Eftersom de varken kan ställa korrekta diagnoser eller behandla någon sjukdom. Vi är de enda som kan ge kvalificerad hjälp, eftersom vi har en metabol medvetenhet. Vilket physcan eller other ”qualified” health (LOL) provider. inte klarar av eftersom de saknar den biokemiska bildning som medvetna ofta har. Nej gå inte till doktorn, det är farligt för hälsan, ska det stå. Annika säger samma sak utan att ljuga, varje gång det är aktuellt. Betydligt hederligare. Systemet ska inte strykas medhårs. Det ska krossas till smulor. Så vi kan bli sjuka utan att vara livrädda för inkompetens, bland pillertrillarna.

 36. 36
  HelgeK säger

  Det här är en fråga om yttrandefrihet. I Sverige har vi enligt lag yttrandefrihet, och det kan inte innebära annat än att vi måste få diskutera vad vi skall äta och inte äta. Dr Annika Dahlqvist var emot, att man skulle massvaccinera med ett alltför dåligt utprovat vaccin. Om IVO tycker, att yttrandefriheten skall avskaffas för, så påminner det ”Gary Fettke affären” i Australien. Tillsynsmyndigheten gillade inte att ortopeden Gary Fettke gav kostråd till sina patienter. Gary tyckte det vore bättre om patienterna åt LCHF, så de kunde bli av med typ2 diabetesen, så färre skulle behöva få fötter och ben bortopererade. Men tillsynsmyndigheten förbjöd Gary att yttra sig om kost. Hans hustru fortsatte att blogga om en kost som skulle minska amputationerna. Diskussionen togs upp i parlamentet. Det diskuterades länge på många håll i Australien. Men det slutade med att tillsynsmyndigheten fick be Gary Fettke om ursäkt. Det bör bli på samma sätt i Sverige om Dr Annika berövas sin yttrandefrihet, för att hon är läkare. Vi som deltar i diskussionerna, och läser inlägg här är inte patienter till Dr Annika, utan deltagare i en diskussion om hälsa, och det är inte olagligt!

 37. 37
  Mats B säger

  Varför duger det inte med vitaminer, mineraler, akupunktur och andra hälsobringande ting?
  Svaret till detta ligger mycket i den s.k. Flexnerrapporten (går att googla på) från 1910 som dikterades av bl.a. Rockefeller och Carnegie. Denna har haft stor inverkan på utformningen av läkarutbildningen, varför läkarna inte har kunskap om annat än kemiska medel, förutom de läkare som lyckats tänka utanför ”skolmedicinens skal”. Jag tror många läkare vill använda alternativa metoder, men för rädsla att mista jobbet kan eller vågar de inte. Ett annat bra exempel, förutom Annika, som fått problem med etablisimanget är Erik Enby som jobbade på Sahlgrenska sjukhuset och sökte lösningen på cancerns gåta och även fann den. Legitimationen rök! Samma sak hände med den italienske läkaren Tullio Simoncini. En mycket tråkig utveckling, och sämre lär den bli …
  Annika! Vi är många som håller med dig!, kanske inte alla skriver, men finns där i alla fall!
  Låt inte de svaga, som styrs av maktbegör eller stora pengar under bordet, trycka ned dig! Till SKILLNAD FRÅN DEM är du en fin människa som gör det goda för oss alla!

 38. 38
  Lars Henrik säger

  Bra Helge!

 39. 39

  Livsmedelsverkets uppgift är att värdera, hantera och kommunicera nyttan och riskerna med maten för att alla konsumenter ska få bra matvanor, ha säker mat och bra dricksvatten, och inte bli vilseledda om vad maten innehåller. I arbetet ska myndigheten integrera miljöaspekter och därmed bidra till ett hållbart samhälle. Livsmedelsverket ska också bidra till att förebygga och hantera hot och risker i samhället som är relaterade till livsmedel.

  Livsmedelsverkets huvudkontor ligger i Uppsala. Kontrollpersonal finns också vid tre regionkontor i norra, mellersta och södra Sverige.

  Område Undersökning och vetenskapligt stöd analyserar livsmedel och dricksvatten, gör utvärderingar och ger råd om risker och nytta med mat. Livsmedelsverkets nationella referenslaboratorium (NRL) ingår i området liksom att ta fram information till konsumenter och kostarbetare för att öka deras kunskaper om regler och livsmedelskontroll. Vidare genomför området kartläggningar, matförgiftningsutredningar och tar fram kvalitetssäkrade underlag om kemiska ämnen, mikroorganismer, livsmedels innehåll av näringsämnen, kontaminanter samt om redlighet. Även beredskap och hantering i kris, inklusive stöd vid vattenkatastrofer, ingår i ansvarsområdena.

  Område kontrolls mål är att konsumenterna får säkra livsmedel och att företagen får kontroll som utvecklar deras verksamhet. Förutom de tre regionala avdelningarna, vilka i huvudsak ansvarar för kontrollen på slakterier, finns två centrala avdelningar med ansvar för kontrollstöd respektive kontroll av livsmedelsföretag och gränskontroll.

  Område Styrning och vägledning samordnar den svenska livsmedelskontrollen som utförs av kommuner, länsstyrelser och Livsmedelsverket. Man vägleder leder, samordnar och följer upp kontrollmyndigheterna i hela landet. Man arbetar för kontrollpersonal och företag i hela Sverige genom att stötta och ge vägledning om regler och om hur de ska användas. Inom området arbetar man även med internationella frågor och handlägger exportärenden. De nationella provtagningsprogrammen för bekämpningsmedel, läkemedelsrester och dioxiner ingår också.

  Område Strategisk utveckling och stöd arbetar med stöd till regeringen i EU-arbetet och andra internationella sammanhang, deltar i förhandlingsarbetet i EU-kommissionen, samordnar Sveriges arbete i Codex Alimentarius och utarbetar föreskrifter. Man utför också utvärdering och analys av Livsmedelsverket och Sveriges livsmedelskontroll. Revisioner av livsmedelskontrollen, risk- och sårbarhetsanalyser och omvärldsbevakning ingår också.

  Mer om uppdraget
  Livsmedelsverkets uppgift är att arbeta i konsumenternas intresse för säker mat och bra dricksvatten, informera om att maten är pålitlig så att ingen blir lurad och att främja bra matvanor. Det framgår av förordning (2009:1426) med instruktion för Livsmedelsverket.

  Myndigheten ska verka för en effektiv och likvärdig kontroll i hela landet. Leda, samordna och följa upp livsmedelskontrollen. Bedriva undersökningar av livsmedel och matvanor samt utföra analyser, utveckla metoder och utföra risk- och nyttovärderingar på livsmedelsområdet. Informera konsumenter, företag och andra i livsmedelskedjan om regelverk, kostråd och andra viktiga förhållanden på livsmedelsområdet. Underlätta och skapa goda förutsättningar för företagande. Verka för att exporterande företag uppfyller de specifika krav som mottagarlandet kan ställa. Främja konsumenternas, och särskilt barns och ungdomars, förutsättningar att göra medvetna val när det gäller hälsosam och säker mat. Att vara nationellt referenslaboratorium (NRL) inom sitt område.

  Livsmedelsverket ansvarar också för nationell samordning av dricksvattenfrågor inklusive kris- och beredskapsplanering. Nationell samordning av kris- och beredskapsfrågor av livsmedelsförsörjning i leden efter primärproduktionen ingår dessutom. Livsmedelsverket är även Sveriges kontakt­myndighet till Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (Efsa).

  Livsmedelsverket ansvarar för att samordna arbetet med den nationella kontrollplanen och den årliga rapporten om kontrollen i livsmedelskedjan. Planen och rapporten tas fram i samråd med Jordbruksverket.

  Resultat och analys av den rapportering som de kommunala nämnderna och länsstyrelserna gör till Livsmedelsverket, samt rapportering från verkets egen kontroll överlämnas årligen till regeringen och EU-kommissionen.

  Livsmedelsverket ska också varje år redovisa för regeringen hur livsmedelskontrollen kan utvecklas och förbättras. Här ska även de brister i kontrollen som verket identifierat och beskrivning av hur de kan åtgärdas ingå.

  Här har vi ett statligt verk som med skattepengar gör nästan allt tvärt om det de säger sig vara deras uppdrag. Få eller nästan inga evidensbaserade förankringen i deras kostråd. Vilket skickar tusental i tidig grav. Rent miljövidrig jordbrukspolitik som ger hälsofarliga produkter samt förstör ekosystemet med konstgödsel och kemikalier. Låter djuren helt utan etik utnyttjas för att producera Max på skräp föda samt ge högsta slaktvikt. Tycker Livsmedelsverket är den största boven i att förstöra hälsa och ge ”kostråd” som defenitivt inte har någon vetenskaplig grund. Dessa råd som kan och faktiskt dödar massor varje dag. Helt utan att behöva stå till svars för sin handling. Det finns inga uppgifter bevis för mättat fett, kött från gräsbete skulle vara skadligt. Tvärt om. Livsmedelsverket sköter inte det deras påstådda Arbete. Det går inte från deras sida att ” Livsmedelsverket ska också varje år redovisa för regeringen hur livsmedelskontrollen kan utvecklas och förbättras. Här ska även de brister i kontrollen som verket identifierat och beskrivning av hur de kan åtgärdas ingå.” deras kontroller verkar inte innefattas av sakligt på vilket sätt kött, mjölk, ägg, fisk och fågel på bästa miljövis ger bästa näringsinnehåll och etiken i hur djur ska behandlas. Verket verkar vara mest intresserade i sina egna intresse i just usla livsmedels vinståterbäring. Anser att Livsmedelsverket genast ska avvecklas eftersom de dödar folk med ovetenskapliga kostråd, vilket vi läst är olagligt numera. Att vi hos skolmedicinen få några kostråd är otänkbart. Skolmedicinen har noll kunskap i näringslära. Otroligt att homosapien utvecklats genom evulution på riktiga fetter och proteiner. Ja fram till spannmål ”uppfanns” för ölbryggning från början runt 10000 år sedan. Sedan har både hälsa och miljö förstörts. Dock har foliehattar och korrupta på Livsmedelsverket utan problem fortsätta med råd helt utan varken rättsliga eller miljödomstolars bedömning huruvida deras påstådda verksamhet har saklig grund. Ser inget om hur veganism förstör hälsa och hur detta produceras med gifter som påverkar både hälsa och miljön negativt.
  Inte ett ord från Livsmedelsverket som indikerar kunskap i hur veganism förstör hälsan. Endast gynnar import av mycket dåliga råvaror, eller hur detta negativt påverkar miljö med frakter. Nä inför köttfri måndag i okunnigheterna namn. Förvisso är det usla skräpkött inhandlats så billigt det bara går. Med följd att det inte är en fullgod näringskälla. Köttfri måndag är inte att enligt det ansvar Livsmedelsverket och deras text upprätthåller. ” Område Undersökning och vetenskapligt stöd analyserar livsmedel och dricksvatten, gör utvärderingar och ger råd om risker och nytta med mat. Livsmedelsverkets nationella referenslaboratorium (NRL) ingår i området liksom att ta fram information till konsumenter och kostarbetare för att öka deras kunskaper om regler och livsmedelskontroll. Vidare genomför området kartläggningar, matförgiftningsutredningar och tar fram kvalitetssäkrade underlag om kemiska ämnen, mikroorganismer, livsmedels innehåll av näringsämnen, kontaminanter samt om redlighet. Även beredskap och hantering i kris, inklusive stöd vid vattenkatastrofer, ingår i ansvarsområdena..”
  Finns otaliga brister, okunnighet, rena lögner i Livsmedelsverkets verksamhet. Vilket tar för lång tid att belysa. Åtalspunkterna är många. Tyvärr ingen som har kurage att sätta stopp för denna mörka verksamhet som våra skattepengar bekostar. Ansvarsfrihet är inget jag ser i deras verksamhet. Dock har säkert ”big food och big pharma” lika mycket skuld i allt vi kallar metaboliska sjukdomar. I deras förvridna sanningar har endast kemi ett jobb. Dölj symtom med skolmedicinen och tigg samtidigt pengar ”för att forska i hjärt-kärlsjukdom, fetma, diabetes. Artros, IBS och skolmedicinens mjölkko, Cancer med behandlingsmetoder som är mord med cellgifter, strålning mm. Det är skolmedicinens misslyckade vård. Med dyr medicin som oftast inte leder till tillfrisknande. Många läkemedel som folket är försökskanin för. Covid-19 ska vi inte bara prata om. Den dagen allmänheten får veta att deras familjemedlemmar dött i onödan på grund av trångsynta korrupta empatilösa kräk (ursäkta uttrycket). Dessa massmördare går fria. Men en läkare som genom åren gått ett steg längre och lärt sig om näringsämnens effekt på vår metabolism och som läkekonstens fader sa. Hälsan börjar i tarmen. Låt maten bli din medicin. Expressens skjutjärnsjournalist Anna och IVO skulle kalla Hippokrates för hokuspokus och hans kloka ord faktiskt gjorde att vår art genom riktig mat höll oss friska och gjorde evolutionen framåtskridande. Det kan inte etablissemanget idag skryta med. Vår art tar död på sig själv. Med mycket god hjälp av Livsmedelsverket skolmedicinen och hela etablissemanget som snart vill förbjuda logiskt tänkande vilket dessa bedrivit i åratal med talande resultat.

 40. 40
  Annika Dahlqvist säger

  Jag har skrivit i mitt svar till HSAN en sammanfattning av ekonomin i Dr Dahlqvist AB:

  ”Fleras argument emot mig har varit att jag tjänar pengar på min information. Det är inte sant.
  Jag registrerade ett företag under 2008, Doktor Dahlqvist AB, för att fakturera royalty för de böcker som jag då gav ut, och för att fakturera föreläsningar, vilka hade stor efterfrågan. Det inbringade en rejäl inkomst till företaget under några år.
  Under 2010, då det första mediadrevet mot mig pågick, och jag var avstängd från läkararbetsmarknaden på grund av mina argument emot massvaccinationen mot svininfluensan, tog jag ut lön från företaget, eftersom jag inte annars fick någon inkomst.
  Sedan dess har jag inte tagit ut vare sig lön eller utdelning från företaget.
  Min stjärnstatus falnade i samband med mediadrevet och böckerna har inte sålt i någon större mängd sedan dess. De flesta böckerna är nu slutsålda och ingen fler upptryckning är planerad. Vi fakturerar nu endast små summor för böckerna.
  Jag tar efter drevet inget arvode för föreläsningar och medverkan i kurser. Jag hat låtit företaget betala för enstaka resor till olika LCHF-evenemang. Detta har under åren minskat företagets behållning, och företaget har gått med förlust i 7 år.
  Företaget kommer att likvideras under det här verksamhetsåret då det inte längre fyller samma funktion och likvida medel snart är slut.
  Jag har alltså inte på 10 år haft någon inkomst från mitt företag. Jag protesterar därför mot uppgifterna om att jag tjänar pengar på min informationsverksamhet.
  Jag är pensionär sedan fem år och lever utan problem på min pension.”

 41. 41
  Karin östblom säger

  Bra Annika
  kram Karin

 42. 42

  Hade det funnits några inkomster som kunde klandras så hade svinpälsarna skrivit det med stora bokstäver. Men eftersom de inte kan påvisa ekonomisk vinning så får det räcka med tomma beskyllningar, utan grund. De är inte bara okunniga, empatilösa och elaka, de är onda!

  Jag hörde en bra sak idag: När slutar kriminella att vara kriminella? Jo när de blir straffade för sitt agerande!!! Ingen kriminell skurk har slutat vara det genom offrens passivitet eller samhällets undfallenhet. Jag tycker det är kriminellt att jä-las med oskyldiga människor. Och sitter här och väntar på att Gud ska skapa rättvisa eller att Karma ska visa sig vara en naturlag. Jag väntar och väntar och skurkarna trivs och frodas.

 43. 43
  XMargareta säger

  Om karma skall fungera som en naturlag, så krävs själavandring i ekvationen (och det att man är sin egen odödliga själ är sant), och då löser sig teodicé-problemet.
  Då kan man tala om gudomlig rättvisa.

 44. 44
  Helena säger

  Jag läser dig så ofta Annika! Riktigt ledsen för din skull! De som startat det här mot dig,borde verkligen skämmas! För det är verkligen som George W skriver kriminellt att jävlas med oskyldiga!
  Kram

 45. 45
  Nisse Hult säger

  Bra svar till HSAN

 46. 46
  Nisse Hult säger

  There is no money in healthy people or dead people.
  The money is in sick people /
  Bill Maher /

 47. 47

  Du ska vara stolt över att INTE vara en del av den organiserade brottsligheten (enl. Peter Gøtzsche)
  Det var inte du som, med morfin, begått massmord på seniorer. (enl. Yngve Gustafson)

  https://lakartidningen.se/aktuellt/kultur-2/recensioner/2015/10/obekvam-text-om-lakemedelsindustrins-metoder/

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/GGk664/de-nast-intill-avlivar-de-gamla

 48. 48
  Per Spektiv säger

  Det var en klok doktor från Njurunda,
  som för verkligheten ej ville blunda.
  Hon botade patienter i långa rader,
  så IVO och HSAN fick spader.
  Tack Annika våra liv är nu sunda.

 49. 49
  Annika Dahlqvist säger

  48 Per Spektiv
  Tack Per för det fina skaldandet!

 50. 50

  Denna tyska dokumentär om näringsämnens påverkan på vår hjärna är bland det bästa jag sett av metabolt omedvetna forskare. Visste ni att en råtta som blivit beroende av heroin eller kokain, föredrar socker framför knark. Råttan är mer beroende av sockret! Undrar hur många livsmedelsproducenter som känner till detta som vi människor helt saknar kunskap om. Tyskland är demokratiskt i sin folkbildning. Staten har betalat för den här dokumentären!

  https://www.youtube.com/watch?v=TLpbfOJ4bJU

 51. 51

  Jag tycker att du är så orättvist och orättfärdigt behandlad. Det är absurbt att man kan ta av någon en läkarlegitimation för att den rekomenderar att man ska äta nyttigt och se till att man får i sig nödvändiga näringsämnen och vitaminer. Lyssnar just nu på en podcast av Jimmy Moore. Han pratar om en läkare i Australien Gary Fettke som också blev anmäld. Han nämner också dig i podden.
  https://livinlavidalowcarb.com/llvlc-pod/2020/06/23/1652-dr-gary-fettke-vindicated-pete-evans-repudiated-in-australia-for-speaking-truth/

 52. 52

  Konstigt!

  Här nedan kan du läsa vad Dr Antonio Fauci skrev om vitaminer 2016.

  När Dr Annika Dahlqvist skrev samma sak 2020 skall hennes läkarlegitimation dras in.

  https://www.washingtonian.com/2016/01/15/how-to-avoid-getting-sick-when-youre-around-people-all-day/?fbclid=IwAR0WUIXEV3p1NtRzE3MWgEfwKHmqdgfBsjC-1I9ND5Ek-ygq3H3chU6YeLs

  Tack Annika för att du finns och har hjälpt så många människor inklusive mig!

 53. 53
  Arvid säger

  Nu måste väl många läkare mista sin legitimation när så många äldre dött på Sveriges äldreboenden?
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ivo-har-granskat-landets-1-700-aldreboenden

 54. 54
  XMargareta säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa