Kraftig minskning av dödsfallen bland diabetiker

I Diabetesportalen.lu.se .

Dödsfallen bland diabetiker har alltså gått ner kraftigt på senare år. Författaren tillskriver detta främst förbättrad medicinering.

Jag uppfattar att medvetenheten om kolhydraternas blodsockerhöjande effekt har ökat bland diabetikerna både typ 1 och 2. Inget om detta nämndes i artikeln.

 

Comments

 1. 1
  EvaLena SöRMAN säger

  Jag håller med dig Annika!
  Min lillasyster gick till doktorn och fick reda på att hon hade diabetes! Jag talade om för henne att hon skulle äta den kost Annika förespråkade!
  Hon blev snabbt bra med den nya kosten!

 2. 2
  Elisabeth G säger

  Tyvärr redovisar man inte på vilket sätt medicineringen skulle ha blivit bättre. Antagligen för att man inte kan. Åtminstone har jag inte sett eller hört något om att det kommit nya revolutionerande diabetesmediciner och/eller -behandlingar.

  Man har vidare jämfört perioden 1998 – 2014 och vad hände då. Jo, från cirka 2005 och framåt har lågkolhydratkosten kommit att slå igenom alltmer. Jag tror helt klart att det är det som ligger bakom den lägre dödligheten.

 3. 3
  Lennart säger

  Alla läkare jag möter på min vårdcentral ignorerar att jag botar min diabetes med Lchf. Utan de är bekymrade av allt utom hur jag gör för att ha ett nästan ok blodsocker.
  De gör allt för att inte erkänna den enda modellen för att bota typ 2 på naturlig väg, mer att skriva ut tabletter och sprutor.
  Hur skall det gå med lalande idioter till läkare, ingen vågar att ställa upp på patientens sida, utan alla skall följa mammon.

  Tack Annika för att du kämpar, utan dig vore vi en läkare som botar Diabetes fattigare!

 4. 4
  Elisabeth G säger

  # 3

  Jag har inte diabetes men min läkare tycker att det är bra att jag gått ner i vikt samtidigt som han varnar för näringsbrist p.g.a. LCHF. Suck. Men han är en vänlig själ så jag ler rart och gör sedan som jag själv vill. Tack och lov för att Internet finns så man kan få kunskap.

 5. 5
  Elisabeth G säger

  P.S till # 4

  Meeen, som jag önskar att ha en läkare som är kunnig i både kost och medicin. Då hade man kunnat få verklig hjälp.

 6. 6
  Lars Henrik säger

  Många verkar fortfarande tro att äter man LCHF så ligger det ett smörpaket på tallriken med en köttbit som tilltugg. Dessutom verkar inte så många känna till att det är en jäkla skillnad i kolhydratinnehåll mellan grönsaker som broccoli och blomkål och spannmål å andra sidan. Säger man att man äter LCHF tror de alltså att det bara handlar om köttbitar (muskelköttet) och fett, inget annat.

  Nidbilden lever bland de oinformerade, så även bland läkare. Men vi vet ju att inte får speciellt mycket mer nutritionsutbildning än medelsvensson…

  Kolhydratinnehåll exempel:
  Spenat <2%
  Broccoli 5%
  Blomkål 5%
  Kålrot 9%
  Spannmål 60-75% beroende på sort

 7. 7
  karin östblom säger

  TACK TACK TACK TACK ANNIKA
  för att du vågat/vågar ta ställning för ett
  konstruktivt förhållningssätt sätt till våra kroppar.
  Jag tycker du fått betala mycket dyrt för det
  kramar Karin

 8. 8
 9. 9
  stig lönnqvist säger

  Sveriges befolkning har växt med unga nänniskor från länder där man ätit naturlig mat, inte snabbmat. Självklart blir resultatet det man vill med forskningen om man enbart tittar på 25 % ökning av folkmängden.

 10. 10
  Elisabeth G säger

  # 9

  Nja, det finns vittnesbörd om att invandrare normalt sett äter mycket kolhydratrik mat, så jag betvivlar att din teori stämmer. Dessutom talar du om unga människor och diabetes brukar i regel komma med åldern.

 11. 11

  Både och. Invandrare (somalier, araber…) äter inte mycket snabbmat, men mycket ris, pitabröd å liknande kolhydratbaserade konstigheter.

 12. 12
  stig lönnqvist säger

  Teorin stämmer såtillvida att dessa unga invandrare är fortfarande unga och belastar inte dödstalen, därför kan man säga att dödligheten minskat i och med att befolkningsmängden ökat med 25%. Dessutom så har dom inte ätit lightprodukter i sina hemländer. Bröd och kolhydratsbaserade konstigheter har vi nog blivit ännu mera matade med här

 13. 13
  Elisabeth G säger

  # 12

  Men som jag förstår studien avser den dödligheten bland diabetespatienter, inte befolkningen som helhet. Då spelar det ingen roll att befolkningen har ökat med unga som i och för sig äter dåligt men ännu inte hunnit bli sjuka.

 14. 14
  Piltson säger

  4 Elisabeth G: ””. han är en vänlig själ…”
  Den nuvarande generationen diabetologer blev indoktrinerad vid utbildningen. Effektiv indoktrinering innebär att berörd person inte själv inser sin situation, det är en del av begreppsdefinitionen. Vi hade en bit om just diabetesproblemet i de nu återuppväckta texterna:
  https://newsvoice.se/2009/10/lars-o-berglund-diabetes-dietist-direktiven/
  Det leder alltså ingenstans att tala emot, det bara stör relationen till en läkare som man i övrigt kan gilla. Så ElisabethG gör nog rätt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa