Bra kommentarer till artikeln i Läkartidningen, av Sture Blomberg och Uffe Ravnskov

Annika Dahlqvist vill att hennes läkarlegitimation dras in .

Bra kommentarer efter artikeln av Sture Blomberg och Uffe Ravnskov.

 

Comments

 1. 1
  Ulrika säger

  Jaha vi som anammar råden kanske slipper allvarliga symptom, och på så sätt kan vi kanske slippa sjukhusvård, klara oss hemma och då smitta andra som måste uppsöka sjukvård. Det var inte att råden var direkt varken farliga eller overksamma.. Som föräldrar som inte vaccinerar sina barn och kan göra att ändra barn dör? Men STOPP! NU vissa blir inte så sjuka att de behöver sjukhusvård de heller. Och det utan Annikas råd. Räcker med att ha blodgrupp O så är risken mindre för att bli allvarligt sjuk så????

 2. 2
  Lars Bern säger

  Det medicinindustriella komplexet bevakar sitt monopol med stor frenesi. Man tillåter inga självständigt tänkande läkare. Dagens läkarkår är en skara förskrämda individer som ständigt oroar sig över att industrikomplexet och dess handgångna myndigheter skall beröva dem deras försörjning. Ha alltid det i minnet när ni konsulterar en svensk läkare.

 3. 3

  Man mår dåligt av alla idiotiska beslut. Var och handlade i dag, då hade de tagit bort alla plastpåsarna. Mår lite bättre när jag läser vad Lars Bern skriver, denna kloka man

 4. 4
  XMargareta säger

  Ja rädsla tendera ju koppla in reptilhjärnan (och inskränkt skråtänkande?)
  Det behövs information, som kanske kan få fler enstaka, självtänkande läkar- individer, att självständigt eftertänksamt läsa rapporter utanför gängse.
  Jag menar, att man behöver kommunikation, som inte har ursprung i reptilhjärnan.
  Jag har nämligen märkt, att om jag nämner LCHF för de läkare jag haft kontakt med, så blir det direkt negativ respons och man rynkar avståndstagande på pannan.
  Det förefaller finnas en kollegial ”icke-vilja-ha-att- göra- med- attityd” hos dem och då tittar de förstås inte vidare på fakta, eller succe-historier om LCHF heller.
  Kan det vara så, att om man tänker vidare till detta med C-vitamin och KS och det senaste debaclet runt Annikas legitimation, att de flesta som ser så många inlägg med personangrepp på denna blogg och andra ställen, att man ännu mer fast sluter sig och tänker och kommenterar om galna supportrar och man kanske ännu fastare avfärdar det hela som jättegalet och tittar inte vidare i ämnet nu heller på kanske många år?

 5. 5

  Hur kan C-vitamin plötsligt bli så farligt? I alla tider har väl människor rekommenderat huskurer mot förkylning tex. Och extra vitaminer. För det finns ju ingen medicin mot förkylning. Tyvärr så tror jag att drevet mot Annika blivit värre för att hon är kvinna. Nu när en billig cortisonmedicin visar sig hjälpa mot corona så borde man väl kunna släppa på prestigen och även prova c-vitamin. Kanske i ett tidigt stadium. Verkar ju som att många får bestående men av infektionen. Nu när man vet att de dyra ebolamedicinerna inte hjälper.

 6. 6
  Lars Henrik säger

  XMargareta,

  Jag har nämligen märkt, att om jag nämner LCHF för de läkare jag haft kontakt med, så blir det direkt negativ respons och man rynkar avståndstagande på pannan.

  Ja, det finns en beröringsskräck mot själva begreppet LCHF i sjukvårdskretsar. Har det måne gått dithän att man inte kan prata (positivt) om LCHF utan att förlora förtroende hos kollegorna? Som tur är finns det lysande exempel på motsatsen.

  Är ordet lågkolhydratkost mindre belastat?

  att de flesta som ser så många inlägg med personangrepp på denna blogg och andra ställen, att man ännu mer fast sluter sig och tänker och kommenterar om galna supportrar och man kanske ännu fastare avfärdar det hela som jättegalet och tittar inte vidare i ämnet nu heller på kanske många år?

  Jag tror du har alldeles rätt i detta.

 7. 7
  Malin Hallgren säger

  Enligt denna artikel tar det i snitt 17 år från forskning till förändring/implementering. Om det stämmer så indikerar det ett stort systemfel inom vården, innebärande en överhängande risk för patienters väl och ve, då de inte får ta del av ny kunskap som kan vara såväl lindrande som livräddande.

  ”It is frequently stated that it takes an average of 17 years for research evidence to reach clinical practice.”

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3241518/?fbclid=IwAR2DzYSTxbfxPL4fWGmlJ7_Di84BSTMeykqfAJaQHbcYCwnl9Cu78EFfKwU

 8. 8
  Gunnar Isaksson säger

  Personligen tycker jag svamlet om vetenskap och beprövad erfarenhet är direkt löjligt. Det finns inte ännu någon medicinering mot Covid19 som botar sjukdomen. Endast medicin som tycks förkorta sjukdomstiden. Det är ett fullständigt slag i luften av vissa köpta journalister.

  Att då rekommendera tillskott som kraftigt stärker immunförsvaret är det enda rimliga. Jag själv har tagit sådana tillskott och har inte ens varit snorig under Corona epidemin.

 9. 9
  Nisse Hult säger
 10. 10
  Melker säger

  Och en tredje kommentar från Mikael Lehtihet som verkar tro att det är taktik från din sida för att kunna återta legitimationen efter preskriptionstiden (2 år för varning, 10 år för erinran).

  Han verkar ju verkligen ha satt sig in i ärendet innan han kommenterar…

 11. 11
  Göran Sjöberg säger

  Intressant läsning i Läkartidningen och speciellt kommentarerna!

  Har läkartidningen nu lättat på det hårt åtskruvade locket och nu lättare släpper fram kommentarer som inte går i läkemedelsindustris ledband?

  För övrigt håller jag helt med om vad Lars Bern säger i sin kommentar ovan.

  Jag förstår ändå inte om allt detta betyder att Annika nu inte ”kan bli av med sin legitimation” på egen begäran.

 12. 12
  Ulf Pohl säger

  Det är ju alldeles uppenbart att Coronan har med D-vitaminbrist att göra, immunförsvaret är mer eller mindre lamslaget och ju mer brist desto värre. Att sedan så gott som alla äldre står på statiner som sänker kolesterolet och därmed hindrar nödvändiga reparationer är ett tecken på att man vill bli av med oss- och lyckas över förväntan med detta. Jag som 80+ känner mig hotat till livet av systemet. Tur att internet finns och kan förmedla seriös vetenskap. Och tack till alla som kämpar i motvind mot mänsklig dumhet och korruption. Så ut och sola och ät dina vitaminer D3, C med flera tillsammans med Lchf.

 13. 13
  Maggan säger

  Intressant om D-vitamin. Har inte sett denna länk inlagd tidigare:
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8432321/Government-orders-review-vitamin-D-role-Covid-19.html

 14. 14
  XMargareta säger

  !3 Maggan.
  Mycket intressant artikel.
  Visserligen korrelerade också högre dödlighet med högre ålder, som vi ju vet, att den gör, men eftersom den ökade dödligheten också samvarierade med lägre koncentration av vitamin D, så kan man ställa sig intressanta frågor och kanske få vissa ideér.
  Vi vet, att med högre ålder blir det mindre mängd D-vitamin biildat/upptaget från huden.
  Med högre ålder rör man sig kanske mindre utomhus? = mindre UVB, som kan inducera D-vitaminbildning.
  Man får torrare hud med åldern. Eventuellt bildas mindre mängd kolesterol, som kan bli D-vitamin ( och definitivt så, om man tar statine?)
  D-vitamin balanserar immunsystemet.( Kan eventuellt hindra cytokinstom?)
  Det finns inget, som jag ser det, som motsäger, att orsaken/delorsaken till att fler äldre dör i Covid 19 skulle kunna vara för låga D-vitamin-nivåer.

 15. 15
  Savoi Alit säger

  Herregud, Annika behöver verkligen inte bry sig om vad en person tycker som är på en ohyggligt mycket lägre nivå än vad Annika är. Annika kan hålla huvudet högt, hon har betytt oändligt mycket för många av oss som blivit sjuka av den mat som finns lättillgänglig i mataffärer. Vi med diabetes II, tex. Hon är en klok människa och verkligt osjälvisk, vi har betytt mer för henne, än vad mycket annat betytt som hon skulle ha kunnat tjäna mer på, som många andra gör enligt min åsikt. Fantastiska Annika, känn dig stolt och glad över hurdan du är!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa