Missförhållanden i den kommande kostrekommendationen för amerikaner

Nutrition Coalition skriver .

DGAC, Dietary Guidelines Advisary Committee, har förarbetat de nya kostråden från USDA (United States Department of Agriculture), som kommer att vara vägledande för alla världens länder, liksom tidigare. I förarbetet har de uteslutit alla studier på lågkolhydratkost, och alla studier på mättat fett. Förarbetet är alltså inte grundat på den senaste bästa vetenskapen, utan är lika felaktigt som de senaste 50 åren. Dessa rekommendationer är fettsnåla, med vegetabiliska fleromättade fröoljor, margariner, och hög andel kolhydrater.
Dessa statliga kostråd är vägledande för hela samhället i hela världen, vilket är till stor skada för barnomsorg, äldreomsorg, militärväsen, sjukvård, samt den allmänna uppfattningen om vetenskapligt baserade offentliga kostrekommendationer.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Förfärligt !
  Förstår inte varför de inte vill att människor ska få vara friska !

 2. 2

  Bakom dessa vilseledande råd ligger väl inte så mkt finansiella motiv. Verkar mer vara okunskap och paradigm som sitter stenhårt. Eller vad tror ni andra?

 3. 3
  Maj-Britt Bernhardsson säger

  Det bästa vore om de kunde lära sig att tänka själva och inte på de sk folkhälsomyndigheterna! Jag gör i stort sett tvärt om vad de säger! Ta kostcirkeln som vi skulle följa på 70-talet det var nästan lag på det satt bakom köksdörren i köket och ungarna kollade om de fått med allt potatis, bröd, pasta, solrosolja, majsolja, lättmargarin till mackan, mager ost etc! Men det var då det som tur var så ändrade vi på det.

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Som allt annat som pågår i världen, handlar det om kontroll, makt och follow-the-money!

 5. 5
  Elisabeth G säger

  # 4

  Helt säkert är det så, Mayne. Det finns hur mycket forskning som helst som visar att kolhydraterna bör begränsas (nästan uteslutas för många) och att mättat fett är bra. Det är sorgligt att detta får fortgå, så många människor till skada och för tidig död.

 6. 6
  Piltson säger

  USDA skall uttolkas United States Depatrtment of Agriculture. DGAC är ett utskott under jordbruksdepartementet: “…Dietary Guidelines Advisory Committee (DGAC), a powerful group of experts under the direction of the U.S. Departments of Agriculture and Health and Human Services (USDA-HHS).“
  USA lider av samma skevhet som Sverige, där “kostråd“ meddelas av Livsmedelsverket snarare än Folkhälsomyndigheten.. Svårt att begripa.

 7. 7
  Rolf Löfgren säger

  Pengarnas makt är oerhört stark. Det är samma ägare bakom Big-Agro som Big-Pharma.
  USDA rekommenderar (kräver) just de produkter som industri-jordbruket producerar, kolhydrater, fröoljor, osv. Leder till en sjuk befolkning, Metabola syndrom, viket ger medicin-industrin enorma vinster.
  Kallas win-win!

 8. 8
  Mormor säger

  Ju flera kockar…

 9. 9
  Moventia säger

  Tragiskt är det i alla fall. Jag har en känsla av att fler och fler människor i Sverige börjar förstå vad man ska äta för att inte bli överviktig och sjuk. Om känslan stämmer har jag ingen aning om. Men när jag varit i USA har chocken varit stor när jag fått sockermuffins till frukostkaffet.

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  2 Moventia
  Livsmedelsindustrin är djupt involverad i konstruktion av kostråd. Vegetabilieindustrin vill ha veg-oljor och margariner, mycket majs och spannmål, och inget animaliskt. Läkemedelsindustrin har intresse av att vi hålls lagom sjuka med mycket kolhydrater, så att vi behöver mycket av deras farmaka. Det är läkemedelsföretag som trycker upp kostprogram till diabetiker, där kanelbullarna frestar.

 11. 11
  Lars Henrik säger

  Och media förmedlar lögnen som evidensbaserad sanning via okritiska och okunniga journalister…

 12. 12

  Helsemagasinet har eksistert i 10 år nå, noe vi feirer til høsten. Dessverre har vi hatt få gjennombrudd på systemnivå, men mange på individnivå. Myndighetenes selekterte ”eksperter” er generelt totalt blinde for studier og historien, og jeg skriver en rekke artikler om lavkarbokostholdets historie siden 1790-tallet. I neste utgave redegjør vi for slankingens historie siden Brillat-Savarin på 1920-tallet, også et område hvor myndighetene suverent overser erfaringer, fysiologisk kjente mekanismer og tallrike studier. Mediene er også blitt enda mer blinde for myndighetenes råd, og på riksnivå (aviser, tv) slipper ingen motargumenter til. Vårt alternativ blir å fortsatt spre saklig informasjon inntil våre synspunkter når fram til noen innenfor systemet tør å innrømme sine feil og endrer kurs! Takk for dine gode bidrag! Gode hilsener, Dag V. Poleszynski, dr.philos.

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  12 Dag Viljen Poleszynski
  Tack för er utmärkta tidning Helsemagasinet! Hoppas att ni orkar fortsätta med tidningen, nu när LCHF-magasinet i Sverige lägger ner.
  Jag rekommenderar alla som inte redan prenumererar på er tidning att göra det.
  https://vof.no/produktkategori/abonnement/

 14. 14

  Takk for at du støtter oss. Sammen er vi sterkere, selv om dagens mediedebatt er mer håpløs enn noen gang! Vi kommer ikke til å gi oss med det første og er glad for din støttet! Gode hilsener, Dag

 15. 15
  Melker säger

  VoF verkar hyggligare i Norge än i Sverige.

 16. 16

  Jag älskar dej Annika…vi kommer att leva friska och länge.

 17. 17

  Jag älskar dej Annika

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa