Skandal: Fuskstudie om klorokin

The Guardian .

För en tid sedan publicerade The Lancet att en stor studie hade visat att Klorokin orsakade hjärtbiverkningar som gav mera skada än nytta för Covid-19-patienter.  WHO gav genast kontraorder mot att preparatet skulle användas.

Nu en artikel i The Guardian om att företaget Surgisphere var en bluff helt och hållet, och likaså den studie som de uppgav sig ha gjort. De anställda i företaget var inte alls forskare, och de sjukhus som de uppgav sig ha resultat ifrån hade aldrig hört talas om företaget. WHO har nu gjort kovändning igen.

Fascinerande att det lilla blufföretaget kunde dra hela det vetenskapliga etablissemanget vid näsan.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Rätt åt dom! Den som gräver gropar åt andra…
  Har slutat att lita på läkemedelsföretagen -’forskare’ och deras ’vetenskapliga’ studier, eftersom dessa företag betalar astronomiska summor i böter för fuskstudier – dessutom regelbundet!

 2. 2
  Ulrika säger

  Läkemedlet som ska hjälpa vid ADHD som inte innehåller amfetaminderivat är fusk, t ex finns nog hur många fuskstudier som helst. Tänk om jag sa, sluta ät mjöl och drick inte mjölk.finns mer vett i dessa råd. Mjölk XO. samt 50 hormoner, när jag ändå håller på låt bli soja 3 syntetiska och 3 naturliga hormoner. Men tänk om jag dessutom sa, att alla kunde förändra sin allergireaktion genom detta knep jag sa inte att allergin försvinner. För en del kan symptomen dämpas efter 6 månader nu säger jag enbart att det är värt ett försök, men jag lovar ingenting. Vet att igA, igD, igE och igG är inblandade i allergi. Så hur många som får lindring kan jag inte säga. Men det hjälpte mig definitivt.

 3. 3

  Läste om bedrövelsen. Undrar om de som ligger bakom fusket har något intresse i Remdesivir?

 4. 4
  Molle säger
 5. 5
  Helge säger

  Man kan undra vem det är som finansierar fusk av denna storlek. Inte gjort i en handvändning.

 6. 6

  Förvirringen är total och frågeställningar och konstateranden är övermäktiga! Så informationen från ansvariga för våra liv var desinformation och YouTubes kämpande mot censuren var inte desinformation, utan sanningen! Tidigt insatt klorokin med zink botar 98% av patienterna! Men lögnen, finansierad av ? som alla nyhetsmedier, myndigheter och ansvariga politiker anammat och proklemerat stenhårt, var bara till för att undvika att människoliv räddades. Till förmån för ett förmodat vaccin som skulle kunna säljas till 7,5 miljarder människor förhoppningsvis årligen! Aktieägarna dreglade och höll stenhårt i tömmarna för att inte sanningen skulle bli känd.

  Hur många människoliv har inte etablissemanget på sitt samvete??? Det är groteskt!!!

  Och de globala idioterna Trump och Bolsonaro, fick in en femetta. Det är tydligen bara vi idioter som kan avgöra vad som är rätt eller fel. Bäva månde människan. Men det är aldrig för sent att idiotförklara sig själv och därmed påbörja den mödosamma stretandet till att vara mindre idiotisk och istället bli en bättre människa. Kämpa på, fienden är på fallrepet!

 7. 7
  CamillaN säger

  Helt makalöst, vilket skojeri/bedrägeri! Pinsamt för dessa vetenskapliga tidskrifter, – att ha publicerat detta, och att även WHO gick på detta!

  Våra svenska myndigheter, verkar följa WHO väldigt mycket; utan att kritiskt granska vad WHO säger.
  Hoppas nu att det blir randomiserade, kontrollerade studier av Klorokin, utförda på ett riktigt sätt. Jag ser fram emot det! Även om jag kan tycka, att retrospektiva behandlingsstudier, kan räcka (man märker att det fungerar erfarenhetsmässigt/praktiskt!).

  Dr. Didier Raoult i Frankrike, har ju redan kommit långt med sina behandlingar/studier på Klorokin. Han har behandlat flera hundra patienter med Klorokin, som haft Coronasymptom (med hosta etc.).

 8. 8
  Molle säger

  Tidskriften Science säger så här idag:

  The pandemic’s first major research scandal erupts

  https://science.sciencemag.org/content/368/6495/1041

 9. 9
  Lars Henrik säger

  Man kan nog med viss rätt misstänka att krafter med koppling till läkemedelsindustrin har ett finger med i spelet här. Så fick man världen att tro att ett möjligt bot var farligt och enda hoppet står till ett nyutvecklat vaccin som ger miljardinkomster till utvecklaren. Köps inte bluffen vinner man i vart fall tid.

  I den av Molle (8) givna länken kan man läsa att

  The problem is, we are left with all the damage that has been done,” says White, a co-investigator on a halted trial for COVID-19 prevention. It will now be hard to recruit people to key studies, he says. “The whole world thinks now that these drugs are poisonous.

  Ett botemedel mot illvilligt inflytande av dessa företag är krav på mycket större integritet hos myndigheter såsom svenska Läkemedelsverket och WHO.

  Glöm aldrig bort Riksrevisionen rapport om läkemedelsindustrins inflytande från 2016!
  Glöm inte heller DN:s påpassliga kritik mot Riksrevisionen dagarna efter att den rapporten offentliggjordes!

 10. 10
  Tord Jakobsson säger

  Fattar ni inte, agendan är en annan…
  Hela historien om corona är så uppblåst
  Utom allt vett o sans.
  De som dör, av tja i princip vad som helst, o de har COVID smittan i kroppen men dog av annan orsak räknas som covid/corona offer.

  Varför?

  Agendan är något helt annat, dax och vakna upp ur dvalan o se verkligheten. Fundera på detta… Tex.
  Varför ligger huvud ansvaret för 5G hos SÄPO och MILITÄREN? NÄÄ jag köper inte argument som : hemlig info och teknik kan övertas av ryssarna. Bullshit säger jag..

 11. 11

  @19
  Tord Jakobsson

  Du har så rätt i det du säger.

 12. 12
  Nisse Hult säger

  Dagens enkla hälsotips:
  Smörj in näsborrarna lätt med kokosolja två ggr per dag.
  Inga motfrågor på detta, nu gäller de tänka till lite i dessa tider.

 13. 13

  @12

  Du får tummen upp för det tipset Nisse Hult.

 14. 14
  Ingela Jansson säger

  Tror inte alls att WHO eller Lancet gick på detta!!! Så korkade är de inte. Det visste säkert hela tiden att studien var fusk men nu fick forskarföretaget skulden istället och de blir säkert belönade. Allt för att undvika medicin mot Covid-19 för att komma fram till vaccinering!

 15. 15

  #12
  Ett tips till… Nöden har ingen lag oavsett Anna Bäsen. Kanske anmäler hon mig också?
  Doppa bomullstussar i KS och dutta in i näsborrarna. Ca 10 min.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa