Vitamin C som viral kämpe

Jerome Burne skriver om Vitamin C som viral kämpe.  (högerklicka om du önskar automatöversättning)

Han berättar att vid god hälsa behöver vi inte så stor tillförsel av vit-c, bara ca 80 mg per dag – men vid Cytokinstorm, som sepsis eller svår Covid-19, behöver vi 30-40 ggr mer.
Man har upptäckt att om inte C-vitamin tillförs vid sepsis så kan det bli odetekterbart i kroppen = 0. Patienten drabbas då av skörbjugg och dör av det, förutom av sepsisen.
Nutritionisterna liksom läkarkåren har i allmänhet ingen aning om detta. Därför förhånar de C-vitamin-förespråkarna i Covid-19-frågan. De tror att C-vitaminbehovet är basalt på 80 mg även vid sjukdom.

Eftersom C-vitaminbehovet blir så dramatiskt ökat vid cytokinstorm är det bästa att då tillföra det intravenöst, men peroralt (via munnen) är naturligtvis bättre än inget.

Facebook och YouTube har ju beslutat att censurera artiklar om C-vitamin – naturligtvis på etablissemangets uppmaning. Denna förbannelse måste avlägsnas omedelbart.

Jerome hänvisar även till studien REMAP – CAP.

 

Comments

 1. 1
  Piltson säger

  Det där var intressant, förklarar motsägelserna i doseringen. Förtjänar bredare spridning än den redan kunniga krets som läser här.
  Nu talas i Tyskland om en antikropptest rörande covid19 från Roche, som sägs vara tillförlitlig och skall lanseras brett om bara några dagar. Skall visa om man har haft infektionen och utvecklat immunitet. Av intressse för oss som av och till haft de berömda symptomen i flera veckor utan att sjukdomen brutit ut på allvar (tack vare kokosfett?) trots ålder så framskriden att man sades kvävas till död ungefär omedelbart om virus skulle hitta fram.

 2. 2
  Ulrika säger

  Du är bra bäst. Du kollar upp och hjälper oss veta. Härligt jag blir så glad.

 3. 3
  Lasse P säger

  C-vitamin i all ära, men glöm inte D-vitamin och zink som komplettering.
  Sedan var det något med vatten och silver oxå, men det törs man väl knappt nämna utan att få Bäääsen efter sig.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  3 Lasse P
  Så är det.

 5. 5
  Håkan Kinnunen säger

  Ja c vitamin i stora mängder
  Är av stor vikt.
  Då människan så som marsvinet
  De enda däggdjur på jorden som inte alls själv kan
  Producera c vitamin.
  Utan måste tillföras utifrån.
  Och då c vitamin har kort uppehålls tid
  I kroppen så bör man tillföra 8-13 g
  Per dygn.
  Men detta får få reda på. så lyssna på Lars Bern!!!!!!

 6. 6
  XMargareta säger

  Det är flera källor, som angivit, att Quercitin kan fungera som ionofor, dvs hjälpa zink in i cellerna. Där zink skulle kunna stoppa virusreplikationen.
  En källa nedan.
  Quercetin finns i bla äpplen och te ( tror grönt te?) Finns också som kosttillskott.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25050823

 7. 7
  Lisbeth Andersson säger

  Om man skulle hamna på IVA , kan man då (eller anhörig) kräva C-vitamin intravenöst. Jag är också livrädd att de ger mej glucosdropp.

 8. 8

  Gillar man inte Facebook och Youtube, så kan man alltid dricka något C-vitamin-rikt, andas djupt, och fundera på vilka som äger dem och ev. logga ut för gott, med ett litet sista meddelande, som hänvisar rätt. 😉

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  7 Lisbeth Andersson
  Tyvärr kan man inte kräva något speciellt, utan det är läkaren som bestämmer vad hen ska ordinera. Men man kan ha önskemål. Om man önskar slippa glucosdropp kan det säkert respekteras.
  Jag kan berätta att jag är med i en facebook-grupp för läkare ang Covid-19. Om jag skriver där om C-vitamin så får det inlägget knappt någon kommentar alls. Det avspeglar intresset för C-vitamin inom läkarkåren i Sverige (och sannolikt världen).

 10. 10
  Kerstin Laurin säger

  Jag bad att få slippa dropp med glukos inför en operation för ett par år sedan. Kirurgen var tveksam. Han sa, att glukosen bidrar till bättre läkning. Sen kom anestesiläkaren in. Han tyckte inte att det var något problem, så jag fick som jag ville – dropp utan glukos.

 11. 11
  Piltson säger

  ”…det är läkaren som bestämmer vad hen ska ordinera.”

  Men det är väl i Himlens namn patienten själv, och enbart patienten själv, som bestämmer vilken ordination han/hon skall godta?

 12. 12
  jala säger

  @ 11 Pitson

  Visst är det så och de kan inte tvinga på dig glukosdropp mot din vilja. Att glukosen bidrar till bättre läkning Visar vilken okunskap det finns inom läkarkåren.

 13. 13
  Lars Jonsson säger

  9 Annika:

  Kommenteras det inte ens om du visar att metoden används av sjukhusläkare I andra delar av värden med stor framgång, t ex i New York? Det var ju en artikel om detta i New York Post för en tid sedan.

  Jag funderar ibland på om den svenska vårdens goda rykte I världen helt enkelt lett till hybris bland svenska läkare? En hybris som delvis saknar täckning.

 14. 14
  jala säger

  @13

  Kan bara hålla med dig.

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  11 Piltson
  När det gäller öppen vård så är det patienten som bestämmer vad hen inte ska sätta i sig, men om inlagd har den inte samma makt. Patienten kan nog säga nej, men inte bestämma vad den ska få i stället.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  13 Lars Jonsson
  Jag jobbar inte på sjukhus så jag vet inte vad som händer där, men jag kan tänka mig att det finns läkare som är öppna för nya tankar, medan andra är rigida i sitt tänkande.

 17. 17
  Lennart säger

  C-vitamin. Äntligen sunt förnuft, 80 mg / dag vid god hälsa.
  Och kraftigt ökad dos vid sjukdom.
  Stor dos varje dag året om kan inte vara rätt, om människan behöver det så hade evolutionen sett till att vi
  tillverkar vårt eget C-Vitamin.

 18. 18
  XMargareta säger

  # 17.
  Jag menar, att det går bra att resonera på annat sätt än du gör.
  Det är inte säkert att det är bättre att inta max 80 mg C-vitamin per dag bara för att evolutionen ”inte sett till att vi tillverkar vårt eget C-vitamin.”
  Det räcker med att vi kan kompensera med annat, så att vi hinner skaffa avkomma innan vi dör.
  Trots att vi inte kan tillverka eget C-vitamin i kroppen, vilket sannolikt hade varit bättre, så finns vi kvar som art. Evolutionstrycket har inte varit tillräckligt starkt emot.
  Vi har lyckats finnas kvar som art, därför att vi haft kompenserande förmågor. Tex vår intelligens och flexibilitet och samarbetsförmåga.
  Det finns en uppsjö av vetenskap, som klart talar för att det är mycket bättre, att se till att intaget av C-vitamin bör vara betydligt högre än ungefär 80 mg/ dag.

 19. 19
  Lasse P säger

  Lennart #17
  Det är mycket som evolutionen lämnat i övrigt att önska, men nu är det så att vi vart utan c-vitamintillverkning och tyvärr är vår kost idag utarmad på näringsämnen så vi måste äta mycket mera för att få i oss samma näringsämnen som för bara 50 år sedan.
  80 mg/dag är så pass lite att det knappt räcker för att undvika skörbjugg.
  Man bör ligga på gramdoser/dag i friskt tillstånd och då måste det kompletteras via tillskott.

 20. 20
  Piltson säger

  15 Dahlqvist: ”…kan nog säga nej, men inte bestämma vad den ska få i stället.”

  Om man på sjukhus skulle fastställa t.ex. cancer hos oss, så har vår planering varit att avböja cellgifter och strålning men säga till om behandling enligt Otto Warburgs teori tillämpad av Thomas Seyfried och beskriven i överlämnad dokumentation.
  Skulle man då stå under förmynderi som inte medgav detta? Det är ju en förfärlig situation. Hur kan den förenas med vedertagna västerländska rättsprinciper?

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  20 Piltson
  Vi har ingen tvångsvård i Sverige, (utom för de som är intagna på vårdintyg, vid psykisk sjukdom)
  Därför ges ingen behandling mot vår vilja, men däremot kan vi inte begära vilken behandling vi vill ha, om det inte stämmer med läkarens åsikt.
  Om du får cancer och kommer på sjukhus så kan det vara svårt att få tex LCHF eftersom sjukvårdspersonalen i hög utsträckning anser att den är skadlig.

 22. 22
  XMargareta säger

  Här en studie, som antyder att vår oförmåga att syntetisera vitamin C, kan ha varit värdefull under perioder då det blev kallare klimat, på så sätt att det tillät ansamling av större fettlager vid fruktosintag..
  Om det stämmer, så kan det också förklara varför många blir feta och metabolt sjuka på nutida västerländsk diet med stora kolhydratmängder i maten och industrimat med HFCS (högfruktos framställt från majs.)
  Det skulle också kunna innebära, att rejäla tillskott av C-vitamin (man talar i en bisats också om andra mikroutrienter), skulle kunna förhindra denna metabola sjukdom.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2917125/

 23. 23
  Piltson säger

  ”…inte stämmer med läkarens åsikt.”
  Och om man överlämnar dokumentation som överväldigande vederlägger denna ”åsikt”?
  Det känns väldigt obehaligt att i en livshotande situation utsätta sig behandling enligt åsikter. Speciellt när det finns erfarenhet som tydligt ogiltigförklarar dessa åsikter.

 24. 24
  Piltson säger

  Vi har alltså en konfrontation mellan åsikt och kunskap. Och där skall åsikt triumfera för att den innehas av en de facto förmyndare.
  Seyfried är inte läkare, så han kan inte fråntas legitimation av en överordnad myndighet som har annan ”åsikt”. Hans erfarenhet har samlats genom samarbete med läkare i Venezuela, Egypten och Turkiet, eftersom regler i USA inte ansågs möjliggöra samarbete med läkare där.
  Vi hade trott att detta handlade om att alla berörda patienter inte kunde antas ha vare sig kunskap eller åsikt, vilket skulle sätta dem i en tvivelaktig rättslig situation.
  Var detta naivt? Kan det verkligen vara så att läkare i USA förbjuds agera enligt en enskild patients tydligt uttalade och sakligt underbyggda kunskap?

 25. 25
  Lasse P säger

  Funderar över om det i USA, som är stämningarnas förlovade land, skulle vara möjligt för anhöriga att driva skadeståndsprocess mot ett sjukhus som nekar att behandla en person med covid-19 och som begär att bli behandlad med IV c-vitamin.
  Personen avlider senare i sepsis och de efterlevande anser att anledningen är pga utebliven behandling.
  Då det finns bevis för att c-vitamin är verksam mot sepsis borde det vara möjligt och skulle det lyckas blir resultatet förmodligen ett erkännande och uppsving för betydelsen av c-vitamin.

 26. 26
  Annika Dahlqvist säger

  24 Piltson
  Läkarna anser naturligtvis att de har vetenskapen bakom sina åsikter. De hänvisar till ”experter”.

 27. 27
  Piltson säger

  Lasse P, det känns rimligt, men fråga är vilket lagrum som kunde åberopas. Vi såg igenom ”Bill of Rights”, alltså de tio första författningstilläggen, som skall garantera de medborgerliga rättigheterna. Där nämns inget om skydd mot t.ex.”övergrepp av myndighet”, vilket vore rimligt när det handlar om medicinsk behandling mot patientens vilja. Det som kommer närmast vore väl fjärde tillägget om ”unreasonable search and seizure”, som åberopats när t.ex. poliser uppfört sig illa. Men medicinska frågor nämns ej i Bill of Rights.
  Utebliven behandling känns ännu mer tvivelaktigt, eftersom det alltid kan finnas ”åsikter” om vad som vore lämpligt, och domstolarna inte kan förväntas ta ställning i vetenskapliga tvister..

 28. 28
  LenaK säger
 29. 29
  Dick Broman säger

  – Danmark och övriga nordiska länder kommer att vara i kapp Sverige om ett år när det gäller antalet döda, säger Johan Giesecke i en artikel i DN.

  Men det finns en mycket viktig och stor skillnad mellan Sveriges cyniska förhållningssätt och andra nordiska länder.

  VÅRA GRANNLÄNDER KÖPER EN MYCKET VIKTIG TID.

  Tiden de köper gör att Danmark, Norge och Finland hinner förbereda sin sjukvård och äldreomsorg.

  Våra grannländer hinner förbereda personalen inom vården med nödvändig utbildning om covid-29 och de hinner bygga upp ett beredskapslager av skyddsutrustning som räcker till alla som arbetar inom vården, även inom äldreomsorgen.

  De hinner också bygga upp ett beredskapslager av nödvändiga mediciner.
  De kan även köpa syrgasmaskiner till äldreboenden, så att gamla människor slipper ligga och dö av syrebrist helt i onödan.

  De hinner också lära sina medborgare hur det går att rädda många liv genom att sätta ut farliga mediciner som statiner och genom att ta vitamin- och mineraltillskott.

  Om våra nordiska grannar genomför dessa åtgärder så kommer de förmodligen att klara sin befolkning och kunna hålla ned dödstalen mycket bättre än Sverige.

 30. 30
  Lasse P säger

  Piltson #27
  Hur det juridiska systemet fungerar i USA, har jag ingen erfarenhet av, men min fundering grundar sig i att det verkar vara möjligt att stämma röven av företag och vårdinrättningar för minsta lilla miss, men det finns säkert någon klausul som skyddar mot skadeståndskrav.

 31. 31
  Annika Dahlqvist säger

  29 Dick Broman
  Ja det är svårt att veta vad som är rätt tillvägagångssätt i detta. Total Lockdown riskerar att ge fler skadeeffekter än Sveriges mera liberala hållning. Total Lockdown riskerar även människoliv i och med att människors ekonomi slås sönder och suicid och svältkatastrofer kan inträffa av det.
  Framtida utvärderingar med internationella jämförelser kommer att visa hur det blev.
  Det jag kan se i nuläget är den stora spridningen av Covid-19 inom äldrevården. Jag tycker att man redan från början borde ha rekommenderat munskydd och visir för personal i kontakt med äldrevårdspatienter, eftersom man i varje stund inte kan veta vem som är infekterad av virus och kan smitta. Social distansering fungerar inte inom äldrevården.

 32. 32
  Molle säger

  Man har redan försökt beräkna hur många som drabbas på olika sätt, och jämfört med antalet liv som kan tänkas räddas av Lockdown. De skandinaviska ländernas olika agerande finns också med i resonemanget.

  https://wattsupwiththat.com/2020/05/07/anxiety-from-reactions-to-covid-19-will-destroy-at-least-seven-times-more-years-of-life-than-can-be-saved-by-lockdowns/

 33. 33
  Dick Broman säger

  Ja Dr Annika, äldrevården är ett problem, jag tycker att man skulle ha förberett äldrevården med bl.a skyddsutrustning och syrgasmaskiner innan Sverige tog beslut om att släppa lös coronasmittan för att bygga upp en flockimunitet.

  Taktiken om att den svenska flocken skall bli immun visar tydligt att i det cyniska Sverige har gamla människor reducerats till en kostnad.
  Cynismen som lyser igenom är att kostnaden för gamla människor kan kommunerna bli av med genom att inte erbjud dem en adekvat sjukvård.

  Det är en fruktansvärd skandal att de gamla som är covid-19 sjuka erhåller en aktiv dödshjälp i form av morfin i stället för en vård med syrgas, på våra äldreboenden.

  Gamla dör just nu i tusental och politikerna kan därmed också med sitt cyniska förhållningssätt, genom att inte erbjuda en adekvat sjukvård på äldreboenden eller erbjuda sjukhusvård räkna hem stora vinster i form av tusentals frigjorda lägenheter på äldreboenden.

  Detta är ett faktum.

  Jag har också i dag via Statspropagandan i TV4 fått höra en ny mobbingsignal, ett nytt epitet som riktar sig emot alla som inte gillar vaccin.
  Enligt TV4 är man en extremist om man inte accepterar den politiskt korrekta åsikten om vaccin.
  Och eftersom jag inte tänker vaccinera mig så……..

  Fråga är vilket epitet man kommer att stämplas som, om man anser att gamla människor har rätt att få en adekvat sjukvård?

 34. 34
  XMargareta säger

  Skandalen när det gäller äldreboenden och hjälp i hemmet hos ”brukare”, är ett faktum.
  Aningslöst skriande dålig planering, ( likgiltighet?) och beredskap och likaledes stort utbildningsbehov har varit och är fallet.
  Jag känner fasa för att kanske behöva hamna i ”brukar-läge.”
  Det måste ske en seriös uppryckning.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa