Peter Götzsches magplask

Vacciner – sanning lögn och kontroverser, av Peter Götzsche. Lars Bern har skrivit en recension.

Även jag har fått hem boken, och har läst några sidor. Jag blev dock så irriterad på hur han sablade ner alla alternativmedicinska metoder, så jag hade ingen lust att fortsätta läsa.. Han beskyller alla med alternativa förslag för att göra detta för snöd ekonomisk vinningslystnad.

Lars berättar om Peters oskick. Peter har tydligen inte tänkt på att det kan finnas alternativa behandlingsmetoder annat än Big Farmas.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Godnatt, Sov gott ! Man tänker bättre på dagen, i alla fall gör jag det..

 2. 2
  ulrika säger

  BIG farma, jag var beroende av dem på allergisidan, tills jag tog bort gluten, då blev allt bättre.

  HUR kan man skriva en bok, som säger, att BIG farma är skit och samtidigt säga, det finns inga alternativ än BIG farma???

  Ungefär lika vettigt, som att tro på gud, be för att bli frisk, och sen svära över att det inte gick vägen.

  Och inte ens titta över kosten. Kosten är den största faktorn till mycket men inte allt kroppsligt elände. När ska etablissemanget sluta be BIG farma om hjälp, och helt lita på dem, samtidigt negligera kosten, och vad man själv kan göra????

 3. 3
  Piltson säger

  Ulrika, Voltaire sägs ha bett till Gud för att be om ursäkt för att han inte trodde på honom /eller henne?).

 4. 4
  Eila Nirbrant säger

  Om jag förstår det hela rätt så är Peter Götzsches slutsats att INGENTING FUNGERAR. Varken Big Farmas piller/mediciner eller Alternativa mediciner/behandlingar…

 5. 5
  HelgeK säger

  Vad som behövs är oberoende vetenskap. Big pharma och Big food kan inte få bestämma vilka mediciner som är bra, eller vilka mediciner,som är bra. Deras vetenskap gynnar främst deras aktieägare. Det behövs oberoende vetenskaplig bedömning av vilka mediciner, och vilken kost som är bra. SBU gjorde bra forskning om lchf. Men livsmedelsverket och även folkhälsomyndigheten har tagit ställning för BIG foods(Läs Swedish Nutrition Foundation och ILSIs kostråd, som är grundade på vissa företags vinstkrav.
  Livsmedelsverket och Folkhälsomyndigheten har svikit det svenska folket, och idag vet vi att industrins kostråd som svenska folket lurats att följa av SLV och FHM. De som är ansvariga för sveket mot svenska folket måste tvingas lämna SLV och FHM, och dessa statliga verk som skattebetalarna finansierar måste tvingas att grunda sina kostråd på oberoende vetenskap, och tills dess måste folk strunta i deras råd som gjort att 51% av befolkningen är överviktiga, och att typ 2 diabetes ökar sjukligheten, och idag gör att onödigt många människor dör av Covid-19. Det måste bli slut på denna omfattande korruption, som är en viktig anledning till att folk misstror dagens politiker. Demokratin måste stärkas, och inte avskaffas som populisterna vill.

 6. 6
  Piltson säger

  HelgeK, allt detta stämmer med våra iakttagelser sedan många år. Likaså slutsatsen att ”det behövs oberoende forskning”.
  Men hur skulle denna forskning finansieras, organiseras och legitimeras?

 7. 7
  HelgeK säger

  Det finns oberoende forskare,som måste lyftas fram. Men också måste vi nog också försöka få stöd från folk i alla partier för en politisk lösning, så att de inte blir en partipolitisk stridsfråga, utan som det är en vetenskaplig fråga. Lösningen finns och är enkel. Livsmedelsindustrin måste fås att prioritera folkhälsa, så att de företag tjänar bäst som prioriterar folkhälsa. Synen på socker måste bli, att man måste vara mycket försiktig med det, som med alkohol och andra droger.
  Men det är väl också som professor Robert Lustig säger. Vetenskapen går framåt en begravning i taget. De gamla experterna måste dö ut, och de nya måste komma med det nya perspektivet…

 8. 8

  Jag trodde länge att det var min personliga uppgift att informera så många människor som möjligt om de ljus som stundom tändas i min mottagare till hjärna. Kanske har mina ord betytt något för några. Men jag börjar nu förstå att utvecklingen sker vare sig jag hjälper till eller inte. Utvecklingen mot framtiden går obevekligt framåt och de som erövrade världen och fick all makt håller nu i rask takt på att förlora den, inför våra karantänsögon!

  Karantän är Italienska och betyder 40 dagar! Det vi upplever är inte det minsta nytt i människans historia. Det är bara bortglömt. Vi är en civilisation med minnesförlust. Detta för att människan inte ska förstå sin plats i tillvaron. Genom tiderna konstaterade folket att dödliga exponentiella sjukdomar kommer med sociala sammankomster med regelbundenhet sedan människans begynnelse. Därför lärde sig människor att stoppa sjukdomar i sin linda genom just karantän. Stäng av ursprunget till dödligheten omedelbart och ge det inte en chans att sprida sig. Att släppa lös dessa demoner skapar bibliska resultat!

  Genomgående i historien är att människans största landvinningar inträffar när människors kafferep tar slut och tjaffset upphör. En människa som tvingas in i karantän möter något hon aldrig sett förut, SIG SJÄLV! Isac Newton satt hemma i karantän när äpplet trillade ner i huvudet på honom, Shakespeare satt i karantän och lev exponentielt inspirerad av exponentiella sjukdomar och skrev ungefär tio ord i sekunden. Som beskrev det lidande och död han upplevde i konstform. Som jag med min fantastiska sång om monkulturkaniner, (https://www.youtube.com/watch?v=O11nnJBx9hU ) När människor vänder sig inåt så händer det saker på jorden och när tillräckligt många fattar, så blir det absurt att tro på teve, journalister, myndigheter, politiker, näringsidkare, demoraliserare, fanatiker, illusioner, reklam och falsk kärlek.

  Vår planet går mot matbrist och död! En olycka kommer sällan ensam. Jag fruktar även rening genom eld och vatten. Vilka skulder ska mänskligheten bota innan fred och frid återföds!

  Låt de mediala hjärntvättarna babbla, Räkenskapens tid är inne. Salt är den viktigaste råvaran i framtiden, tror jag ??? Nästa vinter kostar kaffe 300kr/kg, profetia (:

 9. 9
  Piltson säger

  HelgeK, synsättet härrör ytterst från Max Planck, här ett direkt citat:
  “A new scientific truth does not generally triumph by persuading its opponents and getting them to admit their errors, but rather by its opponents gradually dying out and giving way to a new generation that is raised on it.“ Mera här:
  https://en.wikiquote.org/wiki/Max_Planck

  Vilket väcker frågan om inte just MaxPlanck-instituten kunde ses som ett slags förankring för den reorganisering som efterlystes. De får sällan den medieuppmärksamhet som de kunde förtjäna. Men vad innebär “måste lyftas fram“?

  Det handlar om samordning av hederliga vetenskapare. I EN fråga finns en antydan om detta i THINCS, som handlar om kolesteroltjafset. Men den får inte heller den allmänna uppmärksamhet som vore önskvärd. Den har funnits i flera år och blivit allt större, men det finns fortfarande mediafolk som inte tycks ha hört talas om den.

 10. 10

  Är 51% överviktiga i Sverige? Det låter mycket? Enligt BMI då?

  Har försökt hitta en mailadress till Janne Josefsson då jag ändå vill tipsa om att han borde gräva i allt detta kaos kring corona. Hur kan politiker och tjänstemän inte granskas. Säger de saker som är lögn måste de ju avslöjas inför svenska folket. Som det här med att vi har god beredskap exempelvis.

  Man hoppas ju att goda krafter vill finansiera oberoende forskning. Annars folket via crowdfunding eller liknande. Finns inte stöd för dagens korrupta forskningväsen så borde big pharmas tid vara förbi?

  Men många tror ju nu på den där ebola-medicinen som verkar funka men vi har ju intravenöst c-vitamin redan…!

 11. 11
  Piltson säger

  När läkare strejkar dör färrre människor!
  http://almanova.eu/iatrogen-sjukdom-hela-artikeln/
  Sällsamt att sådan samhällsviktig information skall behöva framföras i ett avsides medium, som inte anses värt att ta på allvar.
  Kan det vara en gren av vad HelgeK beskrev som ”denna omfattande korruption, som är en viktig anledning till att folk misstror dagens politiker”?

 12. 12
  Lars Henrik säger

  #5 HelgeK:

  Demokratin måste stärkas, och inte avskaffas som populisterna vill.

  Denna din sista mening i kommentar nr 5 är oerhört viktig men kan ytligt sett tyckas vara en motsättning till att ändra på institutioner och politik. Utan en stark demokrati saknas förutsättning för en fortsatt hållbar och positiv utveckling.

  I det sammanhanget är det med viss oro jag ser på det krypskytte som nu pågår från populistiskt högerhåll där de försöker använda sig av alternativa röster inom kost och hälsa för att vinna gehör. Den svansen borde resolut kapas vid roten.

 13. 13
  Piltson säger

  ”krypskytte”? Utan exempel ej att beakta.

 14. 14

  Visst finns det alternativa charlataner också, men vad är det för vinning för den som rekommenderar god nutrition, som gör folk friskare, annat än välvilja från hjärtat? Varför är han ute och seglar så kapitalt?

  Jag har en hypotes som är ganska väl underbyggt om varför vissa läkare, utan skam, sannolikt kommer fortsätta prångla på folk villfarelser, mediciner och influensavacciner, som de inte behöver, istället för förespråka en bra vård, god nutrition och god beredskap för alla våra medborgare.

  Denna hypotes har jag har beskrivit i bloggposten Katter som liknar Hitler – 20 April – Adolf Hitlers födelsedag.

 15. 15
  Lars Henrik säger

  #13 Piltson:
  Det finns åtskilliga exempel på detta under de senaste åren där kritik mot nutritionsforskning och hälsopolitik blandas med populistiska angrepp på kultur-, miljö-, religions- och invandringspolitik. Vi behöver inte leta långt bort. Jag tror inte att våra frågor gynnas av att gå hand i hand med sådana åsiktsyttringar. Det kommer inte i förlängningen att kunna leda till den stärkta demokrati som Helge åsyftade.

 16. 16
  Piltson säger

  Lars Henrik: ”åtskilliga exempel”
  Till exempel?

 17. 17
  Lars Henrik säger

  Piltson: Swebbtv t ex.

 18. 18

  Lars Henrik: Men allt hör ju ihop. Folkhälsa är politik.
  Pengarna kommer ju från samma kassa.
  Och miljö och hälsa går ju verkligen hand i hand på många sätt.

 19. 19

  Piltson

  Du hänger inte med (:

  Vi som rörelse utmanar de givna direktiven och kritiserar felaktigheter i samhället. När ryssar och fascister vill ha argument som inte är lögn, så kommer de hit för att hämta våra argument och använder sedan dem till att destabilisera landet och bevisa för korkade sk-thögar att deras kamp är rättfärdig.

  Vill du ha bevis så får du läsa kommentarerna i Annikas blogg.

 20. 20
  HelgeK säger

  jag delar LarsHenriks oro…

 21. 21
  XMargareta säger

  Utan att gå in på någon den specifik verksamhet, som ovan antyds, så vill jag hellre yttra mig generellt.
  Så ja det finns faror med att bli för hätsk. Det kan så onödig splittring och det kan utnyttjas i mörka syften.

  Receptet är gammalt. Används för att främja uppvigling och att destabilisera.
  Kallas ibland för propaganda/krigspropaganda.
  Man försöker slå in kilar för att försöka bilda grupper, som man sedan matar med så aggressiv och destabiliserande data, som man kan. OBS man försöker förse bägge grupperna med bränsle.
  .
  Det fungerar bäst i orostider. Då är många människor i sig destabiliserade i tanken.
  Slåss- och flyinstinkter kan bryta fram. Amygdala tar över.
  Sedan kommer grupptänk in och i gruppen matar man sedan varandra med data, som kan fortsätta processen, som blir mer självgenererande. .
  Lojalitet med gruppen, ett beteende, som vi evolutionärt ärvt hjälper till.

  Min personliga åsikt är därför att det är vettigt, att kunna hålla minst två tankar i huvudet samtidigt, både själva saken och att vara sansad och gärna hövlig och saklig i framtoning.

 22. 22

  XMargareta Klokt som alltid. Vi ska hålla ihop; vi har ju samma mål!

  Läste att Agnes Wold spår att detta kommer hålla i sig till jul. Brukar inte lyssna på henne men herregud. Bara in med intravenöst C-vitamin så kanske krisen är avvärjd!!!

 23. 23
  XMargareta säger

  Ett annat sätt är att skapa förvirring.
  Att införa en lögn. Den som kommer med den kan antingen veta att det är en lögn, eller själv tro på den.
  Sedan kan den lögnen få eget liv och dyka upp på fler o fler ställen.
  Vissa tror då på den och så kan osämja starta.

  Det kan gälla, om vitamin- och mineraltillskott är välgörande eller inte, eller om vilken typ kolloidalt silver är det tex, om det nu är det.

  Jag har plöjt rätt mycket om kolloidalt silver och de mest trovärdiga texterna relaterar till undersökningar, varav en hel del är publicerade på seriösa ställen.
  Jag har tidigare nämnt ”The Silver Edge”, som det bästa stället att få det serverat i det avseendet.
  Den som äger The Silver Edge är en vetenskapsjournalist, så det är inte så konstigt, att det är just där man hittar de källor, som verkar mest trovärdiga. Han är dock jävig, eftersom han säljer apparater, som man kan tillverka Kolloidalt silver med, men han tycks i alla fall ha naturvetenskaplig bildning.
  De källorna talar otvetydigt om, att det är jonerna, som är de aktiva delarna. Därför blev jag skeptisk, när ett inlägg talade om, att det äkta kolloidala silvret var atomärt. Ett annat inlägg talade om, att det bästa var inkapslat. Detta har jag aldrig hört talas om på de bästa ställena för info, men jag kan naturligtvis ha fel, men skeptisk är jag.
  På The Silver Edge har också förekommit en referens, som tycktes visa, att de svalda jonerna i kolloidalt silver verkligen kommer ut i blodet mer än via munslemhinnan, eftersom man mätt så gott som allt svalt silver, (minus en mycket liten del.) kommandes ut i urinen.

 24. 24
  Lars Henrik säger

  19 Georg W:
  Du förstod helt klart vad jag menade 🙂

 25. 25
  HelgeK säger

  Det ryska intresset för Sverige är beror bl. a. på att yttrandefrihet och demokrati utgör ett hot mot Putins makt i Ryssland. Därför vill Putin skapa kaos, och uppmuntrar överdriven och felaktig kritik mot Sverige.
  Egor Putilov är en ryss, som är medarbetare i SD publikationen Samhällsnytt.Läs om honom här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Egor_Putilov
  Ryssland driver på SD för att splittra Sverige, och SD driver en Rysslands vänlig politik i EU. SD stödjer Ungerns regering som genomfört förändringar , så att Ungern inte längre är en demokrati.Se:
  https://www.europaportalen.se/2020/03/rapport-ungern-inte-langre-en-demokrati

  Så det finns tungt vägande skäl att inte hamna i en situation där man hamnar på den ryska sidan mot Sverige.

 26. 26

  Tack HelgeK

  Nu förstår jag hur det hänger ihop!

  Ja Sveriges demokratiska stabilitet och hjärntvättade befolkning är ett mönster för en fri värld och ett hot mot numera uppenbart auktoritära regimer. Vilket i princip omfattar så gott som alla världens folk.

  Nu börjar det ju visa sig att vår folkhälsomyndighet förmodligen är snett ute. Men ändå är det en hyllning till den mänskliga friheten och frågorna från SVT,s reportrar upplever jag som vassare och vassare. Myndigheterna kläs av inpå bara skinnet. Vilket land kan göra det?

  Samtidigt får jag som svartrus akta mig för att bli för kritisk till samhället. Alltför många gånger har jag spelat SD i händerna med min undersökande journalistik. Samarbetar de med Moskoviter, som vi ruser kallar dom, så finns det anledning att ta det försiktigt. Hela min politiska karriär har formats av kamp mot rasister och de har i sin tur tacksamt tagit emot de argument jag givit dom. Kanske bäst att vara tyst ibland.

  Länge trodde jag att det var mig de pratade om när de varnade för ryska robotar. Eftersom jag var så flitig innan dagstidningarna censurerade de fria kommentarerna.

  Lyckligtvis har jag samlat mitt destabiliserande i ett litet Youtube-klipp.

  jag var ett allvarligt hot mot spridningen av rötslam, när jag hade chansen.

  https://www.youtube.com/watch?v=3Y4unaEAeo0

 27. 27
  Lars Henrik säger

  Helge H, Georg W

  Helt riktigt, vi vill nog egentligen inte vara en del av varken destabilisering av landet eller ökad polarisering.

  Vi bör inte gå populisternas ärenden i onödan.

 28. 28
  Patrik säger

  Det här med vaccin är ju egentligen ganska enkelt

  Finns det någon kontrollerad dubbelblindstudie på något vaccin där man använt ett rent placebo och mätt faktisk sjukdomsprevention? Svaret är nej, och tills en sådan studie gjorts vet vi inte om något vaccin är effektivt.

  Men visst har det gjorts studier på vaccin, det säger jag inte emot. Men av någon anledning så har man inte göra denna enkla studie innan man introducerat något vaccin.

  Istället använder man sig av s.k. ”kontrollerad placebo” vilket innebär att man använder ett annat vaccin i kontrollgruppen eller samma vaccin där man säger sig ha ”neutraliserat” den verksamma substansen. Men tillsatserna som exempelvis tiomersal finns i det ”kontrollerade placebot” och då blir det ju svårt såklart att avgöra om dessa tillsatser har några biverkningar.

  Sedan så mäter man aldrig faktisk sjukdomsprevention. Dvs hur många fick/fick inte exempelvis mässlingen i denna dubbelblindstudie, utan istället mäter man ett vaccins s.k. ”immunsvar” vilket innebär att man räknar något som man anser vara antikropppar under ett mikroskop och finns det många anser man att vaccinet är ”effektivt”. Men man har alltså ingen aning om detta ”immunsvar” ger någon faktisk sjukdomsprevention. Jämför med kolesterolhypotesen – Man antar att lågt kolesterolsänkning förebygger hjärkärlsjukdom men det finns ingen forskning som visar att det stämmer.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa