Trombosprofylax / trombosbehandling vid Covid-19

Sign Mormor skrev i kommentar från Lombardiet att Eparina (jag googlade på det, och det är Heparin på svenska), används vid Covid19 i Italien.
Jag googlade på Heparin och Covid och hittade ett papper från Karolinska om Heparin och Fragmin vid svår Covid-sjukdom. Det är alltså antikoagulantia som kan  hjälpa mot hyperkoagulabilitet vid sjukdomen. Intressant.
Papperet är helt färskt, skrivet för en vecka sen.

 

Comments

 1. 1
  Ulf Pohl säger

  Hyperkoagulabilitet är ju problemet med sepsis och det som är livshotande har jag förstått. Covid-19 ger uppenbarligen lätt sepsis. Hur hävs sepsis? Ju med iv. C-vitamin! Tromboshindrande medicin parallellt och inte bara. Varför inget ord om sepsis och C i behandlingsriktlinjerna? Skumt.

 2. 2
 3. 3

  Ozonioterapia

 4. 4

  Fick igår uppsöka akuten pga bröstsmärtor igen och tung andning. Men blev hemskickad för att försöka självläka. Pratade då med tre läkare om intravenöst c-vitamin och alla tre var positiva till det och sa att det ju redan används men inte mot Covid-19 då det inte finns bevis/studier på att det funkar. Läkaren som var mest positiv hade själv kollat upp det för några veckor sedan och inte hittat några bevis då så jag sa att kolla igen, det finns massor av läkare som använt det med goda resultat i bl.a USA.

  Jag tror det finns hopp!

  Finns det något mer man kan göra själv förutom c-vitamin och kolloidalt silver för att förebygga sepsis eller cytokinstorm? Jag hörde från en sjuksköterska att det ska gå ut tips om att djupandas genom näsan för att stärka lungorna.

 5. 5
  Kenneth säger

  Trombosprofylax förebygger ju endast tromboser vid långvarig immobilisering, som t ex vid Corona/Covid19, om det blir sjukhusvistelse under längre tid. Hepariner har ju ingen effekt mot själva viruset.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  5 Kenneth
  Jo det är om viruset gör så att blodet kloggar och bildar blodproppar.

 7. 7

  Mycket vanligt att Covid19-patienter får embolier tidigt i förloppet på IVA. Klart det inte hjälper mot viruset, men hindrar en av komplikationerna.

 8. 8

  Om viruset gör så att blodet kloggar och bildar blodkroppar, innebär det att man kan anses tillhöra riskgrupp om man har APC-resistens, dvs. har medfödd ökad benägenhet att bilda blodproppar?

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  8 Lisa
  Det vet inte jag. Du får fråga någon blodspecialist.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa