KOL är den allvarligaste riskfaktorn för Covid-19-död. Sluta röka!

KOL (Kronisk Obstruktiv Lungsjukdom) är den farligaste riskfaktorn för Covid-död. Rökning är den viktigaste orsaken till KOL. Det är aldrig för sent att sluta röka.

Fler försöker sluta röka under Covid-epidemin.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Tvivlar på att rökare förstår. De skyller ju på allt möjligt. Sen är det väl så dags för de som redan har skador av sin rökning. Men vi kan ju alltid hoppas att en del slutar röka m.m.

 2. 2
  Ulrika säger

  Nu är ju jag inte heller rökare, (tycker det är pinsamt, med folk som är så dumma att de över huvud taget börjar och sedan inte kan sluta), 70% ångrar sig. då skulle Sverige ha väldigt få rökare, men fler har insett, att det här med rökning, bör man lägga av med åtminstone under Corona tiden. det är ungefär en dubblering, av försäljningen av rökavvänjnings-produkter.

  Vet du vad tillverkarna själva säger, Vi röker inte SKITEN, det är till för de fattiga, dumma. Hm??? schysst eller hur??? OM du är rökare, vill du sponsra dem??

  Alla gör, som de vill. Jag kan tycka, men mer än så kan jag inte göra.
  En sak till, rökning är inte miljövänligt Och ”fimpmattan” utanför min uteplats, det är pinsamt, att vuxet folk inte beter sig bättre än så, och de ska vara förebilder för sina barn???? Jag såg min grannes ettåring, (som inte hade en enda rökare i familjen, de var fem stycken), plocka upp en fimp på gården, och stoppa i munnen, då tänkte jag, vad är vi för förebilder egentligen???, vi kan ju relatera det till annat, som vi gör.

 3. 3

  Vad tror ni händer när en kropp, blivit tillvand, att i åratal med ett antal milligram, centralstimulerande och enormt beroendeframkallande medel som nikotin??? Och plötsligt slutar?

  Jo, kroppen vill inte vara med längre och slår tillbaka. Det är som att sluta med big pharmas produkter. Kroppen vänjer sig och blir slav under kemikalierna. Slutar du, så blir du allvarligt sjuk. (Svensk forskning!!!)

  Svaret är att minska kemikalieintaget till en för kroppen oskadlig nivå och därifrån försiktigt minska till noll.

  Fast rökare och statinförskrivna är rökta om de får covid. Imorgon återtar jag mina skolbarn, med risk för livet. Men samhället tillåter inte en ensamstående förälder med riskfaktorer att leva. Det är bara att ödmjuka sig och dö. Lyckligtvis har jag med hjälp av kosttillskott, C- o. D-vitamin + LCHF, återfått det mesta av vårens styrka i lungorna och tror att jag klarar mig, med andan i halsen. Fan vilka liv man måste leva, för reaktivt nonchalant, omedvetet regerande. De tänker inte alls på min och gamlingars hälsa. Eller mina barns framtid. Vi räknas inte alls.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa