Statinmedicinering av 70+ är en skandal

Anthropocene .

Uffe Ravnskov har skrivit en snabb respons  i BMJ, angående att LDL-kolesterol spelar en stor roll i immunförsvaret och bör inte medicineras ner vid virusepidemier.

 

Comments

 1. 1
  EVA SÖRMAN säger

  Jag har läst boken ” Piller och profiter” Där får man reda på hur läkemedelsindustrin tjänar på människors sjukdomar! De vill inte att människor ska bli friska, kanske bara något bättre, så de kan håva in livslånga inkomster på människors sjukdomar!

 2. 2
  Dick Broman säger

  Lars Bern skriver, – Skolmedicinens läkarkår verkar helt förlamad av rädsla för att trampa de oerhört stora ekonomiska intressena inom läkemedelsindustrin på tårna.

  Jag hakar på och gör ett försök att försöka förmedla en liten uppenbarelse till Påsk, om varför det inte är särskilt konstigt att läkarkåren inte vågar prata om en behandling med intravenöst c-vitamin, som en botande behandling mot covid-19 och följdsjukdomen sepsis.

  Om man ser mainstream media som en propagandamaskin som publicerar propaganda åt de som bl.a äger läkemedelsbolagen och som har den verkliga makten i det här landet.

  Då faller alla puzzelbitar på rätt plats och då börjar också en del slantar att trilla ned.

  För plötsligt blir det inte så märkligt att andra läkare inte vågar yttra sig positivt om intravenöst c-vitamin, när de erfarit hur Dr Annika blev uthängd i Bonnier ägd press, som en kvacksalvare, när hon rekommenderade c-vitamin som botemedel.

  Jag ser mediadrevet om Dr Annikas råd om intravenöst c-vitamin som signaler i från en toppstyrd korrupt och odemokratisk press, som via tidningarna som sänder signaler till alla andra läkare om vad som kommer att drabba dem om de inte anpassar sig till den rätta åsiktskorridoren under coronakrisen.

  Den totala tystnaden i bland Dr Annikas kollegor handlar alltså om ett totalitärt, toppstyrt Sverige, som styrs med propaganda och politiskt korrekta åsiktskorridorer via mainstream media.

  Där makthavare konsekvent mobbar alla Svenska medborgare som vågar ha en avvikande åsikt mot propagandan som sprids.
  Propagandan har nästlat sig in överallt.
  Väldigt många människor som levt ett helt liv med förtryck och sossekorruption, har under ett totalitärt styre mist sin förmåga att ha egna åsikter och berövats sin handlingsförmåga.

  Under ett totalitärt styrt samhälle styrs människorna med hjälp av propaganda.
  Makthavare signalerar vad de vill att medborgare skall säga, det är vissa saker man skall göra, man skall också bete sig på ett visst sätt bl.a. för att få ett arbete eller för att kunna göra en karriär.

  Förtryckta människor hemfaller till att härma det som har signalerats.
  Rädslan har också medfört att många slutat eller mist förmågan att tänka själva.
  Propagandan innebär en mycket farlig mänsklig anpassning till en total dominans över individen.

  I ett totalitärt och korrupt samhälle tvingas många människor bli cyniskt sjuka, rädda egoister som med rätt härskarteknik kan styras av makthavarna till att göra precis vad som helst.

  Härskartekniken om att kunna kontrollera människors möjlighet att få ett arbete, diktera villkoren för människors inkomster av en utbildning samt kunna styra enskilda människors möjlighet att kunna göra en karriär.

  När människor som arbetar bl.a inom sjukvården tvingats till att bli egoister och har blivit beredd att offra människor och mänskliga intressen för sin karriär och för att tjäna mer och mer pengar på korruption, då blir naturligtvis också sjukvården en cynisk och farlig plats för sjuka människor.

  Redan innan coronakrisen varslades vårdpersonal i hela Stockholmsregionen. Vittnesmålen var tydliga: patienter dör på grund av besparingar!

  En utbredd korruption är den allvarligaste sjukdomen som kan drabba ett samhälle.
  Cynismen är ett symtom på korruption som bl.a inom vården blir väldigt tydliga för alla vid en svår kris som coronapandemin medför.

  Aftonbladet skrev i går på ledarplats att vi måste ta tag i korruptionen.
  Artikeln handlar om hur politiker missbrukar sin förtroendeställning inom sjukvården, för egen vinning eller vänner och bekanta.
  Enligt Transparency Internationals rapporter är Sverige det mest korrupta landet i Skandinavien.

  Om människor själva med egna ögon kan se den korrupta verkligheten och får en uppenbarelse nu till Påsk, då är det väldigt positivt.

  Glad Påsk!

 3. 3
  Rolf Löfgren säger

  #2 Klockrent!

  Forskning i Lund 2017 visar:
  ”Kolesterol har stor effekt på egenskaperna hos den tunna film som täcker insidan av våra lungor. Kolesterolet kan därmed även påverka lungans funktion.”
  Statiner sänker kolesterol-nivåerna och skadar därmed lungorna.

  Är det statiner som gör att äldre dör av covid-19?

  https://www.vetenskaphalsa.se/kolesterol-spelar-nyckelroll-i-lungan/?fbclid=IwAR0nGzQpXC4rEv-jElbAa3_OLn98fhLobn3Vft8F_dzoqXvQAi02dwHjzRA

 4. 4
  HelgeK säger

  Dick Broman Du skrev:

  ”IVäldigt många människor som levt ett helt liv med förtryck och sossekorruption, har under ett totalitärt styre mist sin förmåga att ha egna åsikter och berövats sin handlingsförmåga.”

  Den lista jag tittade på så låg Norge sämre till än Sverige . Men du kan väl skicka en länk till den lista du syftar på hos Transparency International.

  Det verkar som du menar att korruptionen beror på Socialdemokraterna. Vill du vara snäll att länka till Transparency International statistik som ger stöd för det. Alltså hur har korruptionen utvecklats under olika regeringar med olika

  Men faktiskt ligger samtliga nordiska länder BRA till på deras listor.

  Länder som ligger långt ned på Transparency Internationals listor om korruption är t.ex. Ungern, Polen och
  Ryssland. Du känner säkert till att ett svenskt parti får stöd från Ryssland via marknadsföring på nätet, och
  varför är det så kan man undra?

  Själv tror jag att korruptionen beror på att partierna låter företagen härja fritt, och publicera ”vetenskap” som
  inte stämmer med bästa möjliga evidens, och att oberoende vetenskap bör ligga tillgrund för t. ex. kostråden.
  https://www.nutritioncoalition.us/news/committee-aims-to-lower-caps-on-saturated-fats?fbclid=IwAR1Sbtr0Iju1UPzTgE_u_OHGQpwxT21xW18alhYMcxJqPI8hDi675XaTaQs#.XoJk5zwELvw.twitter

  Den amerikanska organisationen Nutrition Coalition har bra synpunkter på kostvetenskap och kostråd: https://www.nutritioncoalition.us/news/committee-aims-to-lower-caps-on-saturated-fats?fbclid=IwAR1Sbtr0Iju1UPzTgE_u_OHGQpwxT21xW18alhYMcxJqPI8hDi675XaTaQs#.XoJk5zwELvw.twitter

 5. 5
  Dick Broman säger

  Helge, när det gäller uppgifterna om Transparency Internationals rapporter så är de hämtade i från Aftonbladets ledarsida, se själv nedan.

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/qLgbrO/efter-corona-maste-vi-ta-tag-i-korruptionen

  Jag utgår i från att Aftonbladet faktagranskat uppgifterna innan de publicerar dem på sin ledarsida.

  Sen är det bara egna erfarenheter och åsikter som jag delger.

  När det gäller “Väldigt många människor som levt ett helt liv med förtryck och sossekorruption, har under ett totalitärt styre mist sin förmåga att ha egna åsikter och berövats sin handlingsförmåga.”

  Så är det just så att alla människor som är gamla i dag har levt större delen av sitt liv under sossekorruption med en statlig propaganda via mainstream media och många har också påverkats negativt av propagandan, som jag beskriver.

  Men det är naturligtvis inte bara sossarna som är skyldiga till den mycket skadliga utvecklingen i Sverige som jag skriver om, vilket också framgår i texten

 6. 6
  Dick Broman säger

  Hur går det Hälge!
  Har Du hittat några faktafel?

 7. 7
  HelgeK säger

  Dick Broman jag har hittat alldeles för många faktafel, för att jag skall tro på en möjlighet till en saklig diskussion med dig. Men jag hoppas det du lider av går att bota.

  Så jag nöjer mig med att önska dig en glad påsk

 8. 8
  HelgeK säger
 9. 9
  Dick Broman säger

  Helge jag tänker inte falla så lågt som Dig, att jag börjar med personangrepp.
  Jag bara konstaterar att mycket fula påhopp drabbar alla människor som inte ansluter sig till den politiskt korrekta åsiktskorridoren i Sverige.
  Det får man räkna med.

  Några exempel på stämplingar, förtal och personangrepp som är mycket vanliga när någon har civilkurage att deklarera en avvikande åsikt, i från den politiskt korrekta propagandan som sprids:

  – Rasist
  – Varghatare
  – Klimatförnekare
  – Kvacksalvare
  – Och nu tydligen, även att man måste lida av någon sjukdom, som vågar sticka ut hakan.

  Några exempel på faktafel som den statliga propagandan har spridit om coronaviruset:

  Den 17 Jan:
  – För att det skall bli stora utbrott krävs att viruset är bra på att sprida sig i från människa till människa.
  – Så verkar det inte vara i det här fallet, säger Ander Tegnell FHM.

  Den 7 feb:
  – Coronaviruset kommer inte att spridas i Sverige, säger FHMs generaldirektör.

  Den 8 feb. Inför resor under sportloven:
  – När det gäller den här typen av resor finns det absolut ingen anledning att bekymra sig för nya coronaviruset.
  – I alperna och södra Europa finns det ingen spridning överhuvudtaget, säger Ander Tegnell FHM.

  I dag såg jag samme Anders Tegnell i TV säga att kurvan över insjuknade har blivit platt och att Svensk sjukvård klarar coronakrisen bra.

  Jag tror inte på det.
  Jag tror att även det är falsk statspropaganda för att regeringen, politiker och myndigheter skall komma undan ansvar och slippa ställas till svars.

 10. 10
  Dick Broman säger

  Man kan undra vilka insikter regeringen satt inne med i februari, när socialminister Lena Hallengrens (S), vid en väl redigerad teater i TV, lät meddela att ”vår beredskap är god” inför hotet – Coronaviruset Covid-19.

  Lögnen ”vår beredskap är god” som sen visade sig vara en total avsaknad av beredskapslager.
  Den diametrala motsatsen och verkligheten bevisar tydligt den lögnen.

  Regeringens och ansvariga myndigheter har inte skapat något beredskapslager, eller tillräckliga förutsättningar för en väl fungerande läkemedelsförsörjning i händelse av en kris.

  Det har medfört att Sverige lider av en svår och allvarlig brist på flera läkemedel, handsprit och skyddsutrustning.

  Bristerna har i sin tur medfört att personal inom sjukvården och äldrevården som arbetar med smittade har tvingats arbeta utan heltäckande skyddsutrustning och själva blivit smittade och i sin tur smittat ned andra.
  Det har inte ens funnits munskydd till dem som vårdar gamla människor.

  Men de svenska myndigheterna säger sig inte förstå hur smittan sprider sig på sjukhus och på äldreboenden!
  Anders Tegnell Folkhälsomyndigheten säger, att vi får utreda frågan till nästa pandemi!
  Undanflykter för att undvika ansvar för de svåra konsekvenserna som bristerna av ett beredskapslager med mediciner och skyddsutrustning medfört.

  Liknande falskt spel med lugnande besked tycks Folkhälsomyndigheten numera bjuda på varje dag.

  Den 17 Jan:
  – För att det skall bli stora utbrott krävs att viruset är bra på att sprida sig i från människa till människa.
  – Så verkar det inte vara i det här fallet, säger Ander Tegnell FHM.

  Den 7 feb:
  – Coronaviruset kommer inte att spridas i Sverige, säger FHMs generaldirektör.

  Den 8 feb. Inför resor under sportloven:
  – När det gäller den här typen av resor finns det absolut ingen anledning att bekymra sig för nya coronaviruset.
  – I alperna och södra Europa finns det ingen spridning överhuvudtaget, säger Ander Tegnell FHM.

  I går såg jag samme Anders Tegnell i TV för fjärde gången säga att kurvan över insjuknade och döda har blivit platt och att Svensk sjukvård klarar coronakrisen bra, det finns lediga platser.

  Samtidigt kommer det larm om hur patienter bortprioriteras.
  Vårdpersonal i Stockholm larmar om att vissa patienter, de som tillhör riskgrupper inte får intensivvård trots att det finns lediga platser.
  Bortprioriteringen sker på flera sjukhus i stockholmregionen.

  I Sundsvall prioriteras också de gamla och sjuka bort.
  Av totalt femton som avlidit har tio avlidit på äldreboenden utan sjukhusvård, trots att det funnits lediga platser.

  Det är alltså ren lögn att det finns en reservkapacitet inom sjukhusvården.
  Det är bara ett fult falsk spel att i propagandasyfte visa upp fina tomma vårdplatser, där samma ledning på sjukhusen prioriterar bort gamla människor och andra riskgrupper som behöver sjukhusvård.

  Varje dag får vi en falsk välredigerad teater serverad i media med manipulerad fakta där gamla som dör i förtid av covid-19, inte räknas fullt ut eller finns med i statistiken.

  Allt för att regeringen, politiker och myndigheter skall slippa ställas till svars för de ledningsproblem som medfört att människor dör i förtid, framförallt alla gamla som får ligga och drunkna i sina egna kroppsvätskor, utan att erbjudas en adekvat vård på sjukhus.

  Men det kommer också vittnesmål om att yngre människor som tillhör olika riskgrupper dör av covid-19 på grund av att de inte får ett snabbt omhändertagande och en adekvat sjukhusvård, trots att de söker hjälp på sjukhus.

  Bortprioriteringarna av riskgrupperna är klockrena exempel på att cyniskt sjuka och rädda människor i ett totalitärt och korrupt samhälle kan styras av makthavarna till att göra precis vad som helst.

  Det handlar också om samma prioriteringar som nazisterna gjorde i Hitlertysklands arbets- och koncentrationsläger, där gamla och sjuka som inte orkade arbeta valdes bort.
  Den gången hamnade gamla och sjuka först i gaskammaren.

  Jag tycker att alla har ett personligt ansvar att protestera mot propagandan och övergreppen som sker.
  Det är dags att visa lite civilkurage och säga i från.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  10 Dick Broman
  Fast det finns faktiskt nånstans gränser för aktiv vård. Jag brukar säga till min man att om jag blir sjuk utan utsikter att kunna återvända till ett värdigt liv så vill jag inte bli utsatt för intensivvård eller antibiotikabehandling, utan att man ska låta naturen ha sin gång.

 12. 12

  Jag har tvingats att avbryta min karantän för att ta hand om mina barn igen. Lycka utan gränser, fast vi umgås med munskydd och äter utomhus.

  På måndag ska min två småttingar till skolan och möta 600 andra elever som kommer från en bygd som numera är en smitthärd. Jag ska alltså leva med två smittbärare som jag älskar mer än något annat.

  Som jag ser det kan jag fåfängt försöka skydda mig och hoppas på det bästa. Men samtidigt så ser jag klart ett förlopp där jag är borta.

  Om jag håller mina barn hemma så kommer polisen och hämtar dom. Jag kan inte se någon hjälp eller skydd för mig och får förlita mig på att de medel jag har låter mig överleva detta hundburna virus, som går genom barn utan att lämna ett spår eller antikroppar, eller framtida skydd.

  Skrev till SVT och sa att varenda bildruta, journalist, myndighet, expert och politiker från dom, var kontrollerad av den vinstdrivna multinationella läkemedelsindustrin. Och att folkets information finns här.

  Jag kommer att informera er om hur det går för mig. Ville bara att ni skulle veta en anekdot och människoöde om vad som händer idag, i vårt land.

 13. 13
  Dick Broman säger

  Ja, jag förstår det.
  Men jag har själv upplevt att prioriteras bort och jag kan lova att det var inte i det tillståndet.
  Jag såg också med egna ögon prioriteringarna som drabbade andra sjuka på sjukhuset i fjol sommar.

 14. 14

  Jag tycker att det är fruktansvärt att de får stå och ljuga och inte blir ifrågasatta. Folk sväljer ju det verkar det som och tror att allt kommer bli bra. Det får man ju hoppas det blir också men politikerna måste bytas ut. Och deras tjänstemän också. Det är väl straffbart att ljuga?

 15. 15
  Jösses säger

  Har just ögnat igenom Nationella diabetesregistrets årsrapport för 2018.
  file:///C:/Volvo%20C/Diverse/Gladiator/Arsrapport_NDR_2018.pdf

  Över 80% av Sveriges typ2 diabetiker är ej normalviktiga (BMI under 25).

  Andelen som behandlas med enbart koståtgärder har de senaste 15 åren sjunkit (!) från ca 30 till knappt 20%.

  75% får lipidbehandling (Statiner).

  Dystra siffror.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  15 Jösses
  Ja det är order som har gått ut till alla Sveriges läkare att alla diabetiker ska ställas på statiner. Oavsett lipidvärden. Det gäller åtminstone typ 2, jag vet inte hur det är med typ 1.
  Men patienten kan förstås låta bli att ta medicinen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa