Sture Blomberg har en blogg, bl a om C-vitamin

Sture Blomberg är den läkare som skrev en bra kommentar till Bo H Jonssons artikel om C-vitamin. Han har en blogg: Tro, vetande och vetenskap. Han har skrivit
om C-vitamin vid sepsis , och Om vitamin C .

Jag pratade i telefon med Sture härom dagen. Han berättade att han som intensivvårdsläkare hade behandlat många sepsis-patienter med högdos intravenöst C-vitamin. De patienterna hade samtliga tillfrisknat, i stort sett omgående. Normalt är sepsis en sjukdom med hög dödlighet. Covid-19 ter sig som andra sepsis-tillstånd.

En person med Covid-19 bör aldrig behöva dö utan att ha fått chansen att prova C-vitamin intravenöst!

Det är så många undersökningar som visar att det är bra. Den dubbelt nobelprisbelönade Linus Pauling visade redan på 70-talet att iv C-vitamin var bra mot sepsis, men läkarkåren ignorerade hans rön. De fortsätter att göra det än idag.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  O, så bra !

  Hur mycket C-vitamin kan man ta utan att det blir något problem ?

 2. 2
  XMargareta säger

  Jag läste detta häromdagen, men jag har också läst på annat håll, att visserligen har man mätt att upptaget av C-vitamin via tarmen efter viss kort tid är så som Stig Blomberg anger, men sedan vill jag ha hjälp dels med vad det är jag läst och var.
  Jag läste nämligen något i stil med att om man mäter lite senare så finns mer upptag av C-vitamin och det var via annan mekanism.
  Vad har jag läst och var?

 3. 3
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 1 Kristina

  Ett tecken på för hög dos C-vit. oralt är att man blir ’lös i magen’ – man kan öka dosen lite i taget. Intravenös C-vit. är en helt annan sak.

 4. 4
  XMargareta säger

  Hjälp med en källa.
  Vill förtydliga mitt inlägg nr. 2 ovan.
  I den källa jag söker stod ungefär….Man mätte C-vitaminhalten i blodet efter x timmar och då mätte man bara y, men hade man väntat z hade man mätt mycket högre värde….
  Den källan där detta fanns att läsa finner jag inte igen och det är vad jag önskar hjälp med

 5. 5
  Elisabeth G säger

  # 1 Kristina

  Jag tar 4 g askorbinsyra utrört i ett glas vatten tillsammans med 1 g bikarbonat. Detta dricker jag av vid fyra – fem tillfällen under dagen. På Lars Berns blogg har jag läst att han tar 10 gram i en liter vatten tillsammans med en halv pressad citron. Citronsaften ökar kroppens upptag av askorbinsyran.

 6. 6

  Jag och min man (35 och 40 år) har i 3 v tagit 10 g per dag men har nu börjat få ont i höger sida nertill. Kan vara njursten pga för högt c-vitamin intag läste han? Så nu tar vi 3 g om dagen istället.

 7. 7
  Barbro säger

  6
  Anna

  Livsmedelsverkets rekommendation för vuxna är 75 mg.
  Jag tar också extra, men ”bara” 1 g. Detta är 1000 mg.
  Tar ni verkligen så mycket som 3000 mg om dagen?
  Hur mycket är det i en iv-dos c-vitamin, Annika?

 8. 8
  Erik 2 säger

  Anna. I vilken form tog ni 10 gram per dag?

 9. 9

  Man kan ju undra hur länge de svenska sjukvårdsmyndigheterna orkar stå emot trycket vad gäller C-vitaminbehandling. De kan väl inte vara både blinda och döva utan vara medvetna om resultaten i Kina och New York. C-vitaminbehandling intravenöst är ju tydligen en godkänd behandling även i Sverige och bör då ha genomgått nödvändiga tester även om det inte är just mot coronavirus. Min man fick för några år sedan injektioner som inte var godkända för den sjukdom han fick dem mot, så det tycks ju inte hindra om viljan finns.

 10. 10

  Erik: c-vitamin pulver eller spray 7g, samt flytande liposomal c (3g/dag). Har inte varit hos läkare och fått njursten konstaterat. Får ringa 1177 och se vad de tror. Kanske är levern som är överbelastad iom att man tagit endel naturläkemedel för att försöka få ihjäl viruset.

  LenaK: Håller med dig!!! Om många patienter och anhöriga kräver den behandlingen bör de väl få det när den finns tillgänglig!

 11. 11

  anna 6

  enligt Sture Blomberg är det en myt att man får njursten av höga doser c-vitamin-tvärtom ju
  högre dos c-vit ju lägre risk för njursten. Kolla hans blogg, massor av info om C-vitamin och olika
  behandlingar med häpnadsväckande resultat. Bör läsas av alla . C-vitamin vilken potential!!!
  Billigt, enkelt, utan biverkningar
  Jag har sagt till mina släktingar att får jag corona och sepsis, då skall de ”tvinga” sjukhuset
  till IVC behandling. Det är ju faktiskt godkänt som behandling läste jag just.
  Tack Annika för att du öppnat ögonen på mig om IVC

 12. 12
  Mormor säger

  En otroligt intressant bekantskap…..
  Tack och lov att det finns såna läkare som Bo H. Jonsson och Sture Blomberg!!
  Hoppet börjar återvända…

 13. 13

  Rätta mig om jag har fel. Om tusen personer blir smittade varje dag. Så tar det 15 års ständigt coronakamp, att nå 60 %. Glöm flockimmunitet, det är desinformation!

  Däremot är jag ganska säker på att IV C-vitamin kommer att bli normal praxis inom 2 månader, för de sjuka!?! Annars är någon en massmördare!

  Det kommer att innebära början till slutet för Big Pharma, tror jag. Öppnar sjukvården för att gratis C-vitamin botar alla katastrofala C-vitaminbrister i ödesdigra situationer.

  Sedan blir det klarlagt att kollidalt silver, kan användas som desinfektion. Då rasar illusionen och alla medicinmänniskor ser sjukvården med öppen biokemisk medvetenhet, som vi nu gjort i över ett decennium!

  Vänligen, klicka på mitt namn? Ge mig en tumme och DELA mitt budskap på Facebook och dylikt? Rädda Världen, bjussa på min sång (:

  https://youtu.be/O11nnJBx9hU

 14. 14
  Margareta Rosnäs säger

  I morgon 3/4 kan vi ringa till Ring P1 kl 09.30 och ställa frågor till Magnus Gisslén i direktsändning. Han är professor och överläkare på infektionskliniken , Östra sjukhuset i Göteborg. Janne Josefsson är programledare och telefonnumret är 020-221010.

 15. 15
  Ulf Pohl säger

  Finns det då inga möjligheter att tvinga vården till iv. C-vitaminbehandling av svårt sjuka så de inte dör? Då är ju Covid19- problemet löst. Om officiella riktlinjer åberopas som hindrande så skall de tvingas bort, vägrar vården så skall den polisanmälas för anstiftan till mord. Gruppanmälan kanske? Vi måste få stopp på detta systematiska bedrägeri. Nu. Desinformationen i MSM måste också beivras och straffas med kännbara böter. Jag ser ingen annan väg. Som anhöriga måste vi alla vara påstridiga och KRÄVA iv. C behandling med hot om anmälan för anstiftan till mord. Ingen konsensus och silkesvantar längre! Byken måste tvättas nu innan vi alla dukar under. Nu när adekvat behandling tydligen är godkänd. Tack för den informationen! För egen del är jag inte orolig och bryr mej inte- är uppenbarligen immun, har inte haft någon influensa sedan 12 års-åldern, nu 80+, men omgivningen är ju helt hysterisk.

 16. 16
  Jösses säger

  Lite fel har du nog, 1000 om dan antas rimligen inte vara ett konstant tillstånd. Nu vet jag inte ökningstakten på spridningen och insjuknandet, men om det per dag först är 1000, och sen 2000, 4000, 8000, 16000, 32000, etc, då kommer man nog upp i 60% trots allt.

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  7 Barbro
  I de texter jag har läst har det rört sig om kanske 30 – 50 gram. Jag kommer inte ihåg om det var per gång eller per dygn. I vissa studier tillfrisknade samtliga, utan biverkningar.

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  9 LenaK
  Det finns ett begrepp inom sjukvården att man kan ge icke fullt godkända behandlingar ’på vitalindikation’, när alternativet är döden. Det skulle man kunna använda inom Coronavården.

 19. 19
  Jösses säger
 20. 20
  XMargareta säger

  Smittspridningen blir snabbt vid exponentiell ökning.
  Om varje smittad smittar två ,eller tre, eller fler, ja då når man snabbt höga %-tal smittade.
  Nu vet man inte det rätta talet, men man får liknande kurva för kända smittade,som får besvär.
  Tror man har talat om fördubbling varje dyn för något av länderna Italien eller Spanien.

 21. 21
  Rolf Löfgren säger

  Rekommenderar boken: Varför djur inte får hjärtattacker, men människor dör av dem
  av Matthias Rath
  https://www.bokus.com/bok/9789197880664/varfor-djur-inte-far-hjartattacker-men-manniskor-dor-av-dem/

  Han har forskat länge på C-vitamin.
  Han är vetenskaplig arvtagare till Linus Pauling.

 22. 22

  Mycket bra Rolf Löfgren. Jag fick en fyratimmars intervu med Rath i Berlin häromåret. Och han stryker under det som Sure Blomberg skriver. Det gör också Per.Arne Öckerman ( och Mikael Nordfors) Om man som sjuksköterska vill använda sig av IV C-vitamin så gå hit:
  http://almanova.eu/professorn-ge-livraddande-behandling-mot-coronaviruset/

 23. 23

  Intensivvården i Växjö och Ljungby ser ut att använda C-vitamin, B-vitamin och hydrokortison vid behandling av svår sepsis sedan 2018, att döma av deras riktlinje:
  http://dokpub.regionkronoberg.se/OpenDoc.aspx?Id=118719

 24. 24
  XMargareta säger

  Här är referens till metoden
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30029205

 25. 25

  Höga doser av Vitamin C (50gr+/dygn) är det som rekommenderas av Dr Richard Z Cheng;

  Se paneldiskussion om behandling av Covid-19 patienter med IVC här; https://www.youtube.com/watch?v=I7DjZU4M78c

  ”A panel of international integrative physicians reporting from Thailand, US, and China on clinical trials and treatments of COVID-19 with high doses IV vitamin C.

  (Nemos News Network – With John Michael Chambers, Lior Sher, Dr. Thomas Lodi, MD – Thailand, Dr. Nathan Goodyear, MD – US, and Dr. Richard Z. Cheng MD – China)”

  Följ honom på hans youtube-kanal för senaste info om IVC och covid-19

 26. 26

  Det finns en sak alla måste förstå. Vi har tonsiller längst bak i munnen. Deras uppgift är att göra en snabbanalys av vad som inträder i munnen för att resten av kroppen ska kunna veta vad munnen stoppat i sig och ge ett fullgott svar

  Därför är ALLA intag i kroppen som inte går genom munnen en förbannelse för kroppens immunsystem.
  IV, vacciner, smörjor…

  Kanske inte solen (:

  Tror inte det finns bevis för det jag säger. Ni får tro mig på mitt ord (:

  Likaså är det viktigt att förstå att för höga orala doser C-vitamin omvandlas till oxalsyra (INTE IV) och skadar bland annat njurarna. Likaså det årliga intaget av moderna grönsaker från Afrika, gör att människor får ett ständigt inflöde av oxalsyra i kroppen. Därför stiger njurskadorna nu i moderna tider.

 27. 27

  @28

  Georg W jag tror på ditt ord. Inga vacciner och vi skall inte smörja in vår kropp med skitoljor. Det du inte är beredd att svälja skall du inte smörja din kropp med.

 28. 28
  Peter Wehlin säger

  Jag råkade bliva kunnig om existensen av så kallat liposomalt C-vitamin, som i upptagshänseende är andra former av C-vitamin överlägset. Har Du Annika Dahlqvist eller eljest någon annan något att säga om detta? För övrigt är väl det största problemet som många av oss möter fattigdomen, av att praktiskt taget knappast kunna efterfråga något alls. Det allra mesta är för kostsamt för våra tunna plånböcker. Hur kan problemet bäst lösas? -Finns det någon framkomlig väg?

 29. 29
  Bell säger

  Vi köper från jakobsapotek.com 399:-/500ml. Rekommenderad dos 5ml ger 1000mg C-vitamin. Vi tar lite mer
  och kompletterar med Askorbinsyra (2delar) och Bikarbonat (1del) utrört i vatten, det tror vi på och var och en blir salig på sin tro.

 30. 30

  Jag hittade en studie om c vitamin och covid. Där framgår det att det förmodligen hjälper till att behandla svårt sjuka.

  Däremot om man tar överskott av kosttillskott i förebyggande syfte utan att ha brist kan även det i längden vara farligt och tycks inte hjälpa mot att smittas.

  https://www.imakeyousmile.se/c-vitamin-askorbinsyra/

 31. 31
  kaj genell säger

  Hur vore det om man hänvisade till vetenskapliga studier, och inte till allmänna synpunkter?

 32. 32
  Annika Dahlqvist säger

  31
  kaj genell
  Inom området C-vitamin mot infektioner finns det tydligen ett tabu inom forskarvärlden, likaväl som mot andra behandlingprinciper, utom vaccin. Det finns ett fåtal vetenskapliga undersökningar, men i övrigt får man lita till beprövad erfarenhet. Det är ofarliga behandlingar, så det är upp till var och en att prova själva.

 33. 33
  Lasse P säger

  # 31 kaj g
  Bifogar en länk som kanske hjälper dig att utvidga din horisont.
  Artikeln och de bifogade referenserna är många, men uppfyller möjligen inte dina krav på vetenskap men ger en inblick att det finns ett intresse kring effekter kopplade till c-vitamin.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7172861/

 34. 34
  Lennart säger

  Sture Blomberg, tro vetande och vetenskap
  Hur trovärdig är Sture Blomberg? Han arbetar i ett yrke som bygger på vetenskap men tror på gamla berättelser och myter som står i Bibeln. Heliga andar, änglar, Noaks ark etc.
  Men vi är väl alla hjärntvättade mer eller helst mindre efter grundskola med morgonbön och kristendomskunskap, söndagsskola och konfirmation.

 35. 35
  XMargareta säger

  Att ha en andlig/religiös tro, kan enligt min uppfattning existera bredvid kunskap/vetenskap.
  Det är två helt olika ”grenar.”
  Och i motsats till dig, så anser jag, att man kan vara fullt trovärdig i kunskap/vetenskap inom det området, även med en trosuppfattning man funnit inom andligt område.
  .

 36. 36
  Margareta säger

  Lennart, varför skulle man inte vara trovärdig med så mycket erfarenhet som denne läkare har?
  Du har ju uppenbarligen läst hans blogg.
  Att ha en tro hindrar väl inte att man använder känd vetenskap inom sitt yrke.
  Jag skriver känd för du tror väl inte att man aldrig mer kommer att finna ny vetenskap?
  Hjärntvättade är vi nog alla inte bara genom skolan.

 37. 37

  36 Margareta
  Ang hjärntvätt
  Är det inte fult av kyrkan att hjärntvätta människor med att det finns ett liv efter livet på jorden?
  Och krigar gör folk i Guds namn.
  Man har sett människor ropa Gud är stor och skär sen halsen av en fiende.
  Donald Trump stod ofta med bibeln i handen och uttalade Gud välsignar dig.
  Självmordssprängare hjärntvättas att få ett bättre liv efter att de sprängt sig in i evigheten
  Hur trovärdigt är detta?

 38. 38
  Margareta säger

  37 Lennart

  När det gäller kyrkan och kristendomen är det ditt eget val vad du tror på.

  När det gäller Donald Trump, vet jag att han är kristen, så faktiskt även Vladimir Putin.
  Fundera på vem som skrämmer oss för dem. Kanske politiker och journalister?

  De andra som mördar i Guds namn tror jag också är hjärntvättade.

 39. 39

  38 Margareta
  Jag kände inte till att Putin är Kristen, men jag vet att svenska försvarsmakten gör allt för att skrämma oss för Ryssen för att få stora anslag till försvaret.
  Det kan vara bra att känna till att Ku Klux Klan är kristna protestanter.
  Har du fortroende för dem?

 40. 40
  XMargareta säger

  Jag stötte på en gratis e-bok, att ladda ner.
  Jag måste rekommendera den.
  Den är så mångsidig, att det inte går att kort räkna upp allt den är bra för.
  Den är värdefull och ger svar och klara förklaringar, där jag tex tidigare haft kunskapshål.
  Tex utförligt hur och varför C-vitamin fungerar i olika doser och i samverkan med annat i kroppen.
  Hur en inhalator kan vara ett mycket värdefullt instrument för hälsa.
  Den handlar bl.a. om hur man själv botar tex virusinfektioner, men innehåller mycket mer.

  https://rvr.medfoxpub.com/

 41. 41
  Eva Wahlbeck säger

  Tusen tack till XMargareta, precis vad vi behövde just nu!

 42. 42
  Laila Elisabet Olsson säger

  Undrar över vilket/vilka företag som tillverkar bästa vitaminerna? C,D,zink. Finns något läkemedelsföretag att lita på? Äter dessa vitaminer tillverkade av Gevita.

 43. 43

  Matti Tolonen presenterade i sina vetenskapliga rön 1986 att magnesiumbrist orsakar njursten. Vi borde nog bryta förtrollningen industrin lagt på medvetandet med det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa