Bör allt statinbruk avslutas?

Lars bern skriver om att sänkt kolesterol försämrar infektionsförsvaret. Statiner kan försämra försvaret mot Covid-19.

 

Comments

 1. 1
  Lars Henrik säger

  Mycket bra skrivet av Lars Bern! När han skriver om det medicinindustriella komplexet är han som allra bäst.

  Det påminner mig också om att inhandla mer Q10.

 2. 2
  Eva Lindquist säger

  Detta har kanske inte med inlägget att göra men jag undrar om följande värden är bra?

  Jag äter inte statiner men mitt kolesterol är lågt ändå. Senaste värde är
  2020 2019 2018
  Kolesterol 3,9 4,0 4,5
  triglyceider 0,9 1,2 1,3
  HDL 1,9 1,8 2
  LDL 1,6 1,7 1,9
  Jag äter inte strikt LCHF.

 3. 3
  Erik 2 säger

  Eva, här kan du läsa om kolesterol. https://www.dietdoctor.com/se/kolesterol

 4. 4
  Dick Broman säger

  Ja, jag anser att Lars Bern har rätt, vid en coronaepidemi blir det akut livsviktigt för många att statinerna stoppas.

  Men vid korruption skall man följa pengarna för att förstå vad som pågår och i det perspektivet kan jag tyvärr inte se att Svenska myndigheter kommer att stoppa statinerna, även om det är livsviktigt.

  Var och en som står på statiner bör själv ta ansvar för sitt eget liv och ta del av information och fakta som finns om statinerna och de ekonomiska drivkrafterna som ligger bakom förskrivningen.

  Jag rekommenderar att man läser Lars Berns bok, Den metabola pandemin och ser Lars föreläsningar på Youtube, det kommer att underlätta.
  Om man nu inte redan har gjort detta.

 5. 5
  Hanveden säger

  # 4

  Tummen upp!

  Med LowCarbHelthyFat hälsning .B-) .

  Gick inte att skicka med emojiar…

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  2 Eva Lindquist
  Dina kolesterolvärden är lite låga, men det är inget man kan göra så mycket åt. Det är bara att gilla läget.
  Du behöver absolut inte äta några statiner.

 7. 7
  Ulrika Andersson säger

  Ska jag fortsätta med statiner med dessa värden?
  Triglycerider 2,1
  Apo-kvot 1,48

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  nej, statiner är ej till nytta, tvärtom.

 9. 9
  Lennart säger

  Ang coronaepidemi sluta med statiner, men är det någon som har kunskap om tillskott av zink vid coronaepidemi?
  Hur fungerar zink i kroppen och kan det skydda våra lungor.
  Senaste avsnitt av vetenskap visade att malariamedicin kan hjälpa till så att zink släpps in i smittade celler i lungorna.
  Om det hjälper hur får vi i oss zink på bästa sätt?

 10. 10
  Lars Bern säger

  Lennart du får i dig zink om du äter enl LCHF.

 11. 11
  Georg W säger

  När jag blev vegetarian vid 20 års ålder, så var den första konsekvensen att jag förlorade min hårfärg. Mellan 20 och 27 år, gick håret från svart till vitt. Min mor förklarade att vi har genetiska problem med vårt zinkupptag. Likaså håravfall är zinkproblem. Nu har jag ätit LCHF i 17 år och håret är inte vitt längre! Det håller på att bli rött!!! Nu måste jag skydda mitt guldhår från solens blekning.

  Nu har min pojk skickat mig zink och jag äter det. Därmed minskar jag förhoppningsvis min zinkbrist och förhoppningsvis får mina celler tillgång till zink och får den motståndskraft cellen behöver för att stå emot viruset.

  Sedan är det nödvändigt att meditera på eventuella negativa biverkningar av zinktillskott. Eftersom zink förstör det lim som monterar ihop ensamma RNA-strängar till ett komplett DNA! Det är bra i förhållande till virus och tumörer men kan zink skada friska cellers celldelning??? Det vore ju inte så bra.

  Därför bestämmer vårt hår om vi behöver zink eller inte.

  Håll med om att den info som delas här är analyser av verkligheten? Medan tillgänglig expertinformation från SVT är vaggvisor och desinformation. Endast regeringar som har panik, ger relevant information? Myndigheterna behöver bli metabolt biokemiska medvetna! Dessutom behöver experterna förstå att Big Pharma är kommersiella vinstdrivande superkapitalistiska monsterföretag!!!

 12. 12
  XMargareta säger

  12 Georg

  Grattis till guldhår.:-)
  Kommer du ihåg den video, som du och jag diskuterade för lite sedan om zink och att man in vitro utnyttjat i cellmembranet befintliga jonkanaler för att få in zinken?
  Lite varstans talas om klorokinfosfat, som eventuellt ska underlätta passage in av zink genom jonkanalerna. ( En stackars dåre och hans fru förtärde en kemikalie, som enligt innehållsförteckningen hade bl.a.klorokinfosfat. Han dog av det.)
  Dock finns det biverkningar av medlet,(som har fungerat som antimalariamedel), så det bästa som i alla fall är nog att göra maten till sin medicin.
  Om jag minns rätt använde man EDTA i försöket.
  Så man är inne på tankarna du fick av videon.
  Det kan också vara så, att om man kommer tillrätta med zinkbrist, så är det tillräckligt för coronaskydd.
  Jag tenderar att tänka så och Lars Bern menade också att LCHF-kost gav tillräckligt med zink.
  Våra kroppar är till viss del biokemiska unikum och man får väl komma underfund med hur den funkar efterhand. Jag tror också att LCHF-kost är bra också i detta fall, men man kan ju som du ta tillskott. Det finns att köpa bl.a. på ICA
  .

 13. 13
  Krister säger

  Hej Annika.
  Har lyssnat på Lars Bern om statiner som kan orsaka försämrat skydd mot corona, och att statiner motverkar kolestorol i kroppen, han kräver en utredning av detta, det är alltså inget konstaterande från läkare, utan en fråga Lars Bern undrar över. Jag undrar om du vet någon mat man kan äta för att höja sitt kolestorol-värde. Skulle vilja äta lite mer mat med kolestorol, för många läkare går ju nu ut med att kolestorol inte är farligt för kroppen, verkar som att läkar-vetenskapen har ändrat sig i detta ämne. Vill gärna höra om du vet någon mat eller dylikt som kan höja kolestorolet. Jag tar också Gapapentin för kronisk värk efter en diskbråck-operation. Har tagit Gabapentin länge. Men läser nu i dessa tider på biverkningar av Gabapentin är många, även andnings-svårigheter, lunginflammation mm. Börjar bli lite rädd att ta just Gabapentin nu när just andnings-svårigheter och lunginflammation är några av biverkningarna på denna tablett. Kanske ska försöka fasa ut Gabapentin just nu i dessa corona-tider. Ser fram emot svar.
  M.v.h. Krister.

 14. 14
  Martin säger

  Jag såg denna länken – https://www.evms.edu/media/evms_public/departments/marketing__communications/marketing_and_communications/EVMS_Critical_Care_COVID_19_Protocol_-_3-31-2020_revised.pdf – som är ett protokoll på vad man skall få i sig vid COVID19. Där nämns oväntat nog att när man ligger risigt till (respirator) kan man ge patienten Atorvastatin.

  Det står också att vid milda symptom skall man undvika nebulisator. Det trodde jag skulle vara en bra sak om man laddar det med kolloidalt silver.

  Länken fann jag i Andrew Sauls grupp på mewe.com som det tipsades om i en annan tråd här på bloggen.

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  13 Krister
  Jag tycker inte att man behöver äta någon speciell mat för att enkom höja kolesterolet. Jag tycker att vi ska äta LCHF, sen antar kroppen det kolesterolvärde den finner bäst. Vi behöver inte hålla på och kolla kolesterolet, utan vi kan lita på att kroppen sköter det själv på bästa sätt.

 16. 16
  Dick Broman säger

  Ja, den höga dödligheten i bland gamla människor är med stor sannolikhet orsakad av en överförskrivning av läkemedel.
  Statinerna sticker i detta sammanhanget ut, som speciellt riskbenägna för gamla.

  Men jag anser att det är ett misstag att försöka förringa coronavirusets farlighet.
  Även om gamla har störst risk att dö av coronaviruset så är
  det inte bara gamla människor som dör i covid-19.

  Ett sex veckor gammalt spädbarn i Connecticut har avlidit av covid-19.
  Ett nio månader gammalt barn har avlidit i Illinois av covid-19.
  En 26 årig kvinna har avlidit i covid-19 i Stockholm.
  En 30 årig man i Jönköping har avlidit i covid-19.
  En 12 år gammal flicka i från Belgien har avlidit i civid-19.
  14 åriga Vitor i från Portugal,26 åriga Julie i från Frankrike, 13 årige Ismail i från London har också avlidit i covid-19.

  Och det här är bara en början, förmodligen bara en början av en början.

  Till och med USAs president Donald Trump har fått krypa till korset, han backar nu och verka ha insett allvaret.
  Presidenten förklara nu regeringens inskränkningar till folket med att upp till två miljoner amerikaner kan dö av covid-19, om inte kraftfulla åtgärder sätts in.

 17. 17
  Hans Wöhrman säger

  Hej
  Har sen 4 dagar startat en test, i samråd med min läkare, att sätta ut atorvastatin (40 mg) under 4 veckor för att se om den värk jag ofta har i kroppen kan mildras/upphöra. Nu initialt känner jag en oro i kroppen, mitt blodtryck har ökat från 140/90 till 150/100 och jag har haft hjärtklappning vid flera tillfällen.
  Undrar om mina symptom är vanliga i en övergångsperiod? Hur lång är i så fall denna övergångsperiod?

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  17 Hans Wöhrman
  Jag har inte hört talas om sådana utsättningssymtom efter statiner. Någon annan?

 19. 19

  Det enda jag kan tänka mig är om Hans är orolig för att han satt ut statinerna och oroligheten höjer blodtrycket. Lite typ vita rocken syndromet.

 20. 20
  Hans Wöhrman säger

  Jag är nu inne på 5:e dagen efter utsättningen av atorvastatin och blodtrycket bara fortsätter uppåt, är nu 160/100. Tror inte på ”vita rocken syndromet”. Min kropp är stressad, jag känner skakningar i benen framför allt.

 21. 21
  Annika Dahlqvist säger

  20 Hans Wöhrman
  Om du tror att det är statinutsättningen som gör dig så stressad, så kan du återgå til dosen, och sen göa en långsam utsättning, om du vill.

 22. 22
  Hans Wöhrman säger

  Tack Annika för dina kloka råd. Blodtrycket är bättre nu och jag börjar känna mig lite stabilare. Jag kör på helt utan tabletter så stabiliserar det sig nog efter ytterligare några dagar, jag får tänka på att jag har haft statiner i 25 år.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa