Drev mot mig i ledarartiklar i hela landet

Igår i Västerbottenskuriren.

Det är flera anmärkningsvärda felaktigheter i artikeln. Att påstå att jag tjänar pengar på att gå ut med information om behandling av Covid-19 är mycket dåligt. En lätt  kontroll av saken hade visat att så inte är fallet. Att påstå att jag är kvacksalvare är dåligt. Det är jag inte. En läkare måste ha yttrandefrihet att skriva om viktiga saker. Jag har ingen ekonomisk vinst av vare sig kolloidalt silver eller intravenöst C-vitamin.
Det finns inga vetenskapliga belägg för att kolloidalt silver ökar risken för antibiotikaresistens. Det är bara fantasier i vissa professorers hjärnor. Tvärtom finns det undersökningar som tyder på att KS verkar förstärkande på antibiotikas verkan, utan resistensutveckling.
Att jag skulle ge rekommendationer om injektion av C-vitamin intravenöst är absurt. Det är behandling som ges på sjukhus, och den ordinerande läkaren är den som har ansvaret, inte jag. Och jag har nyligen länkat till artiklar som visar god effekt av iv C-vitamin på sepsis, och Covid-19.

Vad gäller Expressenartikeln är det uprörande att Björn Olsen beskyller mig för att försöka döda folk. Det borde vara anmälningsbart.  Malins beteckning att jag är en kvacksalvare borde också vara anmälningsbart.  Men jag orkar inte polisanmäla.

 

Comments

 1. 1
  Göran Löwenberg säger

  Fortsätt som vanligt Annika!!

  Du gör skillnad och de är på utdöende!!

 2. 2

  Björn Olsen är en rädd person som inte är öppen för nya rön. Han har tidigare gjort ointelligenta och delvis osakliga uttalanden i andra frågor. Tråkigt att han ska ha så stort inflytande. Man kan dra vem han är ”köpt” av?

 3. 3
  Kristina säger

  Fortsätt, de är förvirrade och okunniga !
  Jag själv blev ju stalkad på varuhus av en konstig karl. Han skrek och gapade : ” Du har ingen sjukvårdskunskap ! ” ingen aning om vad det var för en typ, han såg ut som en typisk Psyk.patient med sjuka ögon.

  Jag jobbade, hade olika utbildning. i Sjukvård i 25 år ,tills jag svimmade p.g.a. arbetssjukdom.

  Du är i gott sällskap, Dr Annika, med oss förtalade !

 4. 4
  Viveca säger

  <3
  Ge inte upp bara!!!

 5. 5
  MARIE LOUISE Rygaard säger

  Ge inte upp Annika !
  Sanningen som du ger ut håller till slut I det långa loppet!
  Vi som tror på dej och vet att dina kunskaper fungerar behöver dej!

 6. 6
  Ulrika säger

  Heija Annika! Vi vet att du har rätt, du har länkar, som går att kontrollera.

  Har de inget viktigare för sig, än att tjäna big farma? Har han/ Expressen och Aftonbladet presstöd, från big farma/ pengar från big farma? Jag börjar misstänka det nästan i alla fall. Jag blir irriterad på all desinformation, som dessa tidningar förlitar sig på.

 7. 7
  Birgitta säger

  Det är mycket som står på spel tydligen annars skulle väl inte en doktor emeritus vara så intressant. Men du är ju fri att säga vad du vill utan att bryta mot någon huvudman eller? Synd att Björn är så kritisk mot all alternativ verksamheter det tyder ju på att han har kopplingar till medicinbolagen. Fast han tagit sådan stark ställning mot Folkhälsan i SARS-CoV-19 åtgärder. Han har ju sagt att det finns inte ett tillstånd som heter kronisk Borrelia? Den ena är tokigare än den andra, emedan de egentligen borde lyssna på sina patienter. Jag föreslår att du fortsätter som vanligt.b

 8. 8
  Sture Luther säger

  Blev så förbannad när jag läste Malin Lernfelts artikel i Västerbottens Kuriren att jag ringde och sa upp min prenumeration på tidningen som jag prenumererat på i över 50 år.
  Tack vare dina råd Annika har min hustru överlevt efter bypass operation och diabetes typ 1.
  Det har nu gått 23 år sen operationen och med hjälp av LCHF kost mår hon fortfarande bra.
  På hjärtcentrum i Umeå påstod man att hon troligen skulle behöva komma tillbaks för ny operation inom 10 år.

 9. 9
  Eva Lena Sörman säger

  Annika, jag är så glad att du ger ditt kunnande så att man inte bara behöver lyssna på läkarnas ordination!
  Läs boken ”Piller och profiter” .
  Mycket bra och skrämmande information!
  PS. Annika du har betytt mycket för mig vad gäller mina psoriasis, Jag har också fått en autoimmun sjukdom då kosten betyder otroligt mycket!

 10. 10
  Antti Heikkilä säger

  Annika, jag vet att det här är stressande men du bör rapportera det. Det finns tydliga tecken på ett brott och be polisen att undersöka det. Samtidigt ser vi om systemet fungerar och på vars sida är samhället.

 11. 11
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Dessa idioter har inget annat att syssla med än att svärta ner sådant som är hälsosamt. Gång på gång bevisar de att utbildning och bildning (i deras fall) inte går hand i hand – medan utbildning och follow-the-money gör! Förr eller senare kommer dessa hjärntvättade ’robotar’ att få betala för sina synder – tölpar!! De har redan grävt sina egna gravar…

  Så du behöver inte ’orka’ Dr Annika – bara fortsätt att stå rak (som en fura)!

 12. 12

  Egentligen tror jag inte att drevet och motståndet varken handlar C-vitamin eller KS… man tar helt enkelt chansen mot kött och fett.!!!

 13. 13
  Robert säger

  Instämmer med tidigare kommentarer och kan även tillägga att jag är inget stort fan av Trump, men nu kan till och med jag hålla med om det han uttrycker mot media ”fejknews” mm!

  Bara fortsätt, du har vårt stöd och de hade aldrig lagt denna energi på artiklar om de nu inte känt sig hotade.

  De har ingen egen vilja utan är bara marionetter som med all säkerhet nu blivit tillsagda att skriva detta.

  Jag skulle aldrig kunna leva med att ha sålt ut mig på det sättet = ingen värdighet och självintegritet.

  Kör på och heja dig Annika!

 14. 14
  Doris Lennerstad säger

  Vi är många som tror på dig.

 15. 15
  Arne Söderback säger

  All heder till Annika.

  Detta är vidrighetsmänniskor som bär sig åt så.

  Har själv varit utsatt för dessa skriverier.

  Påhejad av VoF.

  Följ pengarna så ser ni vilka som är köpta.

 16. 16

  Det är sannerligen bedrövligt att de får vara så okritiska i sin kritk av dig. De faller egentligen på sin egen anklagelse. Som väl är finns det många enskilda i landet som klarar att tänka själv och leta fram till lösningar som fungerar för hälsan. Fortsätt att informera och inspirera! Heja dig!

 17. 17
  Kerstin Leanderz säger

  Tack för att Du finns Annika ! Du gör skillnad.

 18. 18

  Måste man polisanmäla själv? Är det inte någon som kan hjälpa, som är mer insatt och kunnig än jag är, kanske någon juridiskt kunnig? Finns det ingen möjlighet att Medieombudsmannen kan ta upp det?

  Som sagt vi är många som följer och stöttar dig! Håll ut, snart vänder vinden, hoppas vi.

 19. 19

  Håller med Bell att du kanske skulle sätta stopp genom en juridisk process. Men det måste du ha råd av en juridiskt kunnig person. Vi är så många som backar upp dig men det räcker inte.

 20. 20
  Lars Henrik säger

  Västerbottenkuriren har nu låst in skiten bakom betalvägg. Jag hann dock spara ned den i Pocket så som den såg ut tidigare idag. Kan vara bra att ha…

 21. 21
  Maria Wahlberg säger

  Heja dig Annika! Håller med dig och hoppas du orkar fortsätta
  Kan jag göra nåt? Hjälpa till med förtalsanmälan tex?

 22. 22
  Hakan Dahl säger

  Hej Annica.
  Bara att Professor Björn Olsen gör ett sådant uttalande borde leda till att han får sparken och mister sin läkarlegitimation.

  Håkan Dahl

 23. 23
  Maud Johansson säger

  Massor av kramar till dig Annika. Drevet efter dig är inte medicinskt, det är politiskt! Du har retat upp etablissemanget för flera år sedan och det får du lida för nu! Alla har kunskap om C-vitaminets förträfflighet men det skall inte komma från dig! Endera dagen får du rätt!
  Kalle och Maud i Norrtälje

 24. 24
  Rolf Löfgren säger

  Dessa skriverier visar klart hur ful-media fungerar.
  Girigheten o pengarna är deras led-stjärna.
  De är styrda av Big-Pharma.

  Svenska professorn och fd överläkaren Per Arne Öckerman rekommenderar hög dos C-vitamin intravenöst för coronasmittade patienter.
  Behandlingen har visat sig mycket framgångsrik i Kina.

  http://almanova.eu/professorn-ge-livraddande-behandling-mot-coronaviruset/

 25. 25
  I Like Neil Young säger

  Med all respekt för dig Annika – men du borde faktiskt polisanmäla.
  Jag förstå dock om du kanske inte orkar.

 26. 26
  I Like Neil Young säger

  # 8 Sture Luther

  BRA JOBBAT!

 27. 27

  Stå på dig Annika! Låt inte dessa människor sänka dig! Vi är många, många som står bakom dig!
  Jag hoppas också att du orkar göra en anmälan!

  Själv försöker jag skydda mig mot Covid 19 med liposomal c-vitamin, 2 x 2000 mg per dag.
  (Förutom alla rekommendationer, tvätta händer, håll avstånd osv)
  Arbetar som vanligt på fyra grundskolor i Stockholm, åker kommunalt.

  Tiden kommer att visa hur det går…

 28. 28
  Tomas Järhög säger

  Varför fästa något som helst uppmärksamhet på media. Jag kan inte minnas när jag köpte en kvällstidning senast. Kanske 30 år sedan. Du vet att du är en hjälte och att du har rätt. All heder till dig.!

 29. 29
  Barbro N säger

  Jag håller med dem som anser att du borde polisanmäla! En rekommendation är att du även tar kontakt med PO, allmänhetens pressombudsman. Jag förstår inte hur man öht vågar publicera denna sortens oetiska journalistik riktad mot enskild person där det saknas relevanta faktaunderlag!
  Ge inte upp Annika, kräv upprättelse!

 30. 30
  Frida Lind säger

  Jag brukar aldrig skriva på bloggar men jag vill bara visa min tacksamhet över att du delar med dig av din kunskap till oss. Ditt arbete är så viktigt!

 31. 31

  Det är så tråkigt att dessa journalister behandlar dig så orättvist och elakt. Dom sprider lögner så människor som inte är så insatta blir desinformerade. Önskar att någon som prenumererar på Västerbottenskuriren kunde skriva insändare och berätta sanningen. Journalisterna vill ju bara ha rubriker, inte sanningen. Stå på dig Annika. Vi är många som står bakom dig.

 32. 32

  bra skrivet tack!!

 33. 33
  Maj gräddnos säger

  Alla här skall kontakta VK, redaktion@vk.se och ilsket protestera mot detta okunniga och förfärliga övergrepp!!

 34. 34

  Kan inte nån annan anmäla? Detta är ju förtal!

 35. 35

  Ja du, som ”offentlig person” får man vänja sig vid att ta skit från folk som inte har bättre att göra. Men som Wilhelm Moberg sa: ”Dom man inte pratar skit om är det ingenting me”.

 36. 36
  Mayne Sundewall Hopkins säger
 37. 37
  Maud Johansson säger

  Dom borde anmälas för förtal!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa