Anmälan till IVO

För många år sen var jag anmäld till Socialstyrelsen för mina förehavanden. Då kom det en tjänsteman från Umeå och frågade ut mig. I deras bedömning stod det att jag inte fick ge medicinska råd på bloggen. Jag tyckte att det var konstigt eftersom man ger medicinska råd via tidningars doktorsspalter och på radio och TV. Men jag tänkte ett tag på att beakta deras anmodan, och var lite försiktig när jag svarade på frågor i bloggen. Men eftersom åren har gått har jag blivit mer och mer oförsiktig, och svarat som jag tycker på frågor.

Nu efter Expressens artikel om mig den 21 mars har det kommit in flera anmälningar ang mig till IVO, som tydligen är den instans som behandlar sådana ärenden numera. Det är flera lekmän men även flera läkare. Jag har inte läst alla anmälningar noggrant ännu. Risken är att IVO tar ifrån mig min legitimation.
Frågan är då om jag ska avsäga mig legitimationen frivilligt eller låta processen ha sin gång? Jag är ju pensionär sedan flera år, och har ingen patientverksamhet, och tjänar inga pengar på min bloggverksamhet, och inte heller på föreläsningsuppdrag.

Det enklaste är att skriva mina svar på anmälningarna, och överlämna bedömningen till IVO. Men vad är bäst?

 

Comments

 1. 1
  Anti Heikkilä säger

  Polisen är bäst

 2. 2

  Bästa Annika Dahlqvist. De största förlorarna är dessa människor som skriver ner dig, en vacker dag så måste de inse att du hade faktiskt rätt. Har följt dig i många år och litar på det du säger. Är så emot mycket i skolmedicinens erbjudanden. Följer dig och Lars Bern. Håller tummar och tår för dig.

 3. 3
  Kristina säger

  Fråga hos Polisen kanske. Tycker anmälningarna verkar konstiga, Du har ju en vanlig Blogg som alla andra. Man får skriva precis vad man själv vill på en Blogg, tror jag.
  Du har ju heller aldrig skrivit ut något till någon patient. De är avundsjuka på Dina kunskaper, skulle jag tro.

 4. 4
  Robert säger

  Om jag ska prata fritt ur hjärtat så hade jag nog svarat på ev frågor och sedan låtit dem bedöma utifrån det.

  Precis som du skriver så är du numera pensionär och försöker bara hjälpa oss vanliga människor på ett mycket bra sätt.

  Skulle de av någon underlig anledning tycka att du inte ska ha kvar din läkarlegitimation så är det du som har rätt och de fel!

  Känns som att du inte har något att förlora utan vi är många som stöttar dig ändå och du behåller din självrespekt och står fast vid det du och vi tror på.

  Lycka till!

 5. 5
  Martin säger

  Skulle aldrig lämna ifrån mig nåt frivilligt när det är de som har fel.
  Hade ignorerat dem totalt och/eller polisanmält Expressen för förtal.
  Jag hade nog svarat på anmälningarna iofs om jag haft energin. Annars hade jag bara totalignorerat alltihop som sagt o fortsatt mitt liv som vanligt. Placera alla som trakasserar via mejl i spam-filtret.
  Det är ingen idé o ens försöka interagera med gravt hjärntvättade individer när de passerat en viss gräns. Man får lämna de åt sitt öde. Kostar bara massa energi annars till ingen nytta. Fundera på var nånstans energin gör mest nytta istället för din egen del. Ignorera resten.

 6. 6
  Martin Bolms säger

  Hej Annika.Jag tycker mycket om att läsa din blogg. Att råda dej hur du bör göra är svårt. Att slåss mot okunskap är ju svårt och kostar jättemycket kraft så hur du än gör tycker jag att du gör rätt.
  Hälsningar
  Martin

 7. 7

  Jag är legitimerad psykolog och skulle aldrig frivilligt avstå min legitimation. Man vet aldrig när den kan komma till nytta. Säkert skulle jag också skriva ett brev till IVO där jag försökte förklara min ståndpunkt. Men observera att det är vad jag skulle göra. Du måste ju själv hitta hur du vill hantera den här hemska situationen som drivs av mobbingtyper som tror att deras åsikter är de enda rätta.

 8. 8
  Elisabeth G säger

  Behandlingen av dig är skamlig. Enligt min uppfattning ska du INTE avsäga dig din legitimation. Vill de ta den ifrån dig får de skämma ut sig själva. Du har inte gjort något fel.

 9. 9

  Annika stå på dig! Om systemen har svagheter ska de avslöjas. Det är ju inte ok att journalister ljuger och att läsare anmäler dig grundat på felaktiga uppgifter. Är inte artikeln/ledarna förtal?

 10. 10
  Rolf Löfgren säger

  Riksrevisionens rapport RiR 2016:9.
  Säkra och effektiva läkemedel – hur hanterar staten läkemedelsindustrins inflytande?
  Skriver de om de stora riskerna för korruption av myndigheter o sjukvården. Även Regeringen får kritik.
  Ännu har inget gjorts för att rätta till dessa missförhållanden.

  https://www.riksrevisionen.se/rapporter/granskningsrapporter/2016/sakra-och-effektiva-lakemedel—hur-hanterar-staten-lakemedelsindustrins-inflytande.html

 11. 11

  Slå tillbaka polisanmäl expressen Bäsen för att dom inte tar till sig forskning din länk i andra inlägget
  Vi kan snart vara ifatt Italien om det vill sig illa.
  Vi måste ta reda på om intravenöst C-vitamin fungerar.
  För mänsklighetens bästa måste du polisanmäla expressen.

  Det är just nu vi kan göra studier som kan avgöra frågan mängder av patienter med samma sjukdom, ta 100 lotta ut 50 har det effekt märks det direkt.
  Polisanmälan kan få upp frågan på dagordningen.

  Det är nog bäst att bara prata om intravenöst c för där verkar forskningen ge stöd och det är en behandling på sjukhus och ingen får därför pengar på behandlingen.

  Är du passiv slaktar dom dig i media nu, dom behöver inte vinna dom hänvisar bara till anmälan och då blir du skyldig i media.

  Fungerar c mot viruset blir du en hjälte och voff som industibetald lobbygrupp kan gå i graven.

  Conclusions

  Despite varying degrees of statistical significance between the original studies, this meta-analysis reveals a positive correlation between incorporating vitamin C in the treatment of sepsis and favorable patient outcomes, including better survival and shorter duration of vasopressor use; I2 was shown to be insignificant, and therefore corroborates the consistency of evidence. Since this is a quantitative synthesis of a small number of studies, further randomized clinical trials are required to prove a causal relationship. If this relationship is confirmed, vitamin C has enormous potential to improve patient care and reduce mortality rates due to its low cost and wide availability.

 12. 12
  Eva Lena Sörman säger

  Du måste stå för det du tycker är rätt! Jag själv du har väldigt sunda åsikter!
  Du är inte köpt av läkemedels industrin!

  Jag lever enligt lchf efter att du förklarat grunden för den dieten!
  Det har inneburit att jag inte längre har några psoriasis.

  Jag har också fått en autoimun sjukdom – alltså obotlig, men även där har medicinen räddat mig!

  Mvh Eva Lena

  PS. Sokrates sa: Låt maten vara din medicin, så sant@

 13. 13
  kerstin hallert säger

  Du understår dig inte att avsäga dig din legitimation. Du modiga oersättliga. Du mobbas oavbrutet av ett väl sammansvetsat etablissemang i ett litet land med beställsamma okritiska medier som del av sitt mäktiga nätverk. Du har dock stöd för ditt mod alltifrån den -modige- ämbetsman på socialstyrelsen – eller om det var nån annan viktig myndighet – som stick i stäv med den då larmande hopen fastslog att du som läkare ingalunda åsidosätter vetenskap och beprövad erfarenhet.
  Nu har Expressen och ovanpå det den frilansande ledarskribenten Malin Lernfelt publicerat rent förtal av dig i tidningar som abonnerar på distributören den Liberala nyhetsbyrån i Stockholm, i allt en beklämmande påminnelse om andelen ledarsidor som publicerar en text där källkritik är ett tomt ord.
  I svar till IVO behöver du bara ange de undersökningar som du redovisat i din blog om kollodialt silver och C-vitaminer så slinker dina belackare ner i diket. Men det grova förtalet av dig måste påtalas. Du borde kontakta en advokat i tryckfrihetsfrågor. Jag tänker som medlem i Journalistförbundet skriva ett inlägg i medlemstidningen till den verkan det hava kan.

 14. 14

  Expressen får inte ge råd framförallt inte en journalist.
  Påstående intravenöst C- vitamin fungerar inte, det är ett påstående som saknar vetenskapligt stöd.

  Mot sepsis har c använts av läkare och då kan det prövas mot viruset och en del får sepsis pga viruset..
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6685189

 15. 15
  Professor Lars säger

  Har vi någon statistik på hur det går för LCHF-are? Kanske dags att börja samla info. Blir LCHF-are mindre sjuka av Coronaviruset? De blir ju friska från sin metabola sjuka. Särskilt intressant om 80+are hör av sig. Självklart kan man alltid argumentera att urvalet blir skevt av diverse orsaker men sådan vittnesbörd blir ändå ett inlägg i debatten och är hypotesgenererande.

  Du har haft en beundransvärd intuition vad gäller många saker de senaste 10 åren, om alltifrån mammografi till kolesterol. Vi får se vart vi landar denna gång med intravenöst vitamin C och kollodialt silver. Lycka till nu och skit i Expressen.

 16. 16

  Nej nej nej. Stå på dig! Du har så många bakom dig!

 17. 17
  Georg W säger

  Stackars dej, Annika. Jag delar din smärta och hjälplösa vansinne.

  Du har tydligen inte någon juridiskt kunnig person runt dig och rörelsen i sig kan inte heller samla ihop till ett stöd som sträcker sig utanför vår isolerade sfär.

  Du får göra som jag. Börja träna kampsport. Sedan bjuder du in media och säger att du ska krossa näsan på alla lögnare som snackar skit om dig!!! Det imponerar på mig i alla fall.

  Jag kan inte göra så men du kan det! Dina belackare rör sig inte i verkligheten!!! Deras tillvaro är konstruerad. De kallar oss onda. Det är vi som bär kärlek i våra hjärtan. Men eftersom vi har humor så kan du säga det och skriv gärna ett blogginlägg. De läser garanterat din blogg. Get medieval, bli lite primitiv. Du kan och borde göra det. Öppet brev till dina belackare! Där du utelämnar akademisk finess och säger vad du känner.

  Träffar jag dessa människor fysiskt så tänker jag tvinga dem att knäböja och be om din förlåtelse. Jag tänker skrika åt dem, vilka as de är.

  Jag rekommenderar dessa pissråttor att stanna i sin skidstad! Och inte visa sig ute i naturen! För där är jag! Och jag är förbannad!!!

 18. 18
  Karin Haxner säger

  Fy faen! Hur är det med det ”fria ordet”?

 19. 19
  Jösses säger

  Stå på dig Annika. Bemöt anmälningarna. Bäst för dig och bäst för folket.

 20. 20
  Lasse P säger

  Förlåt mitt ordspråk nu och du får välja om du inte vill publicera, men hur i helvete kan Bäääsen o Co välja att bortse ifrån det faktum att Anders Tegnell faktiskt tillstår att KS har effekt på virus och dessutom göra en struts bara för att få publicera sensationsjournalistik vars första syfte är att sälja upplagor är så jävla ynkligt att klockorna stannar.
  Detta finns ju dokumenterat och Tegnells uttalande måste väl vara ett starkt argument till ditt försvar.
  Skulle du fällas för det Expressen anklagar dig för måste ju Tegnell även han få bita i gräset.
  C vitamin intravenöst är ju inte heller något grundlöst påhittat uttalande, utan en behandling som faktiskt existerar och finns även det dokumenterat vilket är helt otroligt att professoridioten inte har kännedom om…ytterligare ett huvud som skall rulla.
  Personligen tror jag att Bäääsen o Co initialt trodde att dom hade på fötterna då dom publicerade artikeln men senare insåg att dom var ute i osotad spis och att med den insikten i stolgången ändra på redan lagda ”fakta” skulle skada deras trovärdighet så mycket att man i stället väljer att fortsätta på den inslagna vägen, dom har nått ”point of no return”.
  Tyvärr är några oskyldiga människors korsfästning det offer Expressen anser det är värt för att få sälja lögner.
  Ärlighet och heder hos dessa sk. journalister är begrepp som saknar innebörd eftersom deras hjärna saknar den del som innehåller funktionen för moral.
  Fy fan på ren svenska.

  .

 21. 21
  I Like Neil Young säger

  Vansinnet vet inga gränser. The Madness of Crowds.

  Om du orkar fortsätta striden:

  # Vad exakt är det dom riktar in sig på – börja med att ringa in det.
  # Är det du förespråkar i linje med korrekt vetenskap?
  # Gjorde inte Socialstyrelsen en avbön och erkände att dina kostrekommendationer var i linje med korrekt vetenskap?
  # Att försöka leda i bevis i domstol att t.ex silver eller vitamin C skulle vara verkningslösa substanser – det tror jag inte ens Big Pharma i dagsläget skulle ge sig på att försöka hävda – Det måste vara en strid som med automatik förloras givet den flod av information (både nutida och historisk) vi har om dessa.

  Kan inte du och Lars Bern göra ett väl genomarbetat inslag hos Swebbtv?

 22. 22
  Roland Johansson säger

  Lyd ditt hjärta !
  Gå på det du tror på !

 23. 23
  I Like Neil Young säger

  Denna video representerar PK-vansinnet i sitt fulla fula tryne.
  Så här jobbar Expressen!
  https://www.youtube.com/watch?v=whSJGz3-Q9M&t=177s

 24. 24
  Lars-Åke Frykholm säger
 25. 25

  Annika,
  Förra anmälan av dig ledde till att Socialstyrelsen nu har LCHF som en alternativ behandlingsmetod vid fetma och diabetes typ 2. Det är stort. Till gagn för oss vanliga människor. En av de saker som ditt arbete resulterat i.
  Vad kan denna anmälan leda till om IVO måste studera det vetenskapliga underlaget för IVC? Ett godkännande och räddade liv till låg kostnad? Den känns troligt med det underlag jag sett. När det gäller KS känner jag inte till evidensläget. Att NASA och Astrid Lindgrens sjukhus använder vet vi men för invärtes bruk? Som ett minimum bör resultatet bli att kunna slå fast att det är ofarligt. Vore faktiskt bra om det slutade där. Om det visar sig vara verksamt blir det ett läkemedel och då får vi inte använda det av den anledningen.
  Två stordåd till som du har inom räckhåll.
  Om du orkar.
  Jag hoppas.
  Något jag inte förstår är att journalisterna inte lärt sig något. Att du har på fötterna.

 26. 26

  Stoppa pressarna nu händer det saker, Bäsen är riktigt illa ute nu.
  ”Nu står det klart att de patienter som utvecklar svårast symtom ofta drabbas av virusframkallad sepsis”
  https://www.svd.se/snabb-behandling-av-sepsis-kan-radda-sjuka

  Sepsis har läkare behandlat med intravenöst C-vitamin
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6685189

  Alla måste läsa SVD artikeln.

  Sepsisfonden informerar
  Sambandet mellan Covid-19 och sepsis

  Det har nu inkommit så pass mycket fakta kring de som blir svårt sjuka i Covid-19 att sjukvården har fått ökad förståelse för vad som händer i dessa fall. Enligt vad sjukvården erfar, verkar de svårast sjuka få en kraftig inflammatorisk reaktion och en så kallad cytokinstorm (cytokiner är en heterogen grupp av lösliga proteiner och peptider som kan reglera immunologiska och inflammatoriska förlopp, vid sepsis utsöndrar ofta kroppen för mycket cytokiner, vilket benämns cytokinstorm). De som är allvarligt sjuka i Covid-19 har en liknande laboratoriebild som vid DIC (disseminerad intravasal coagulopati, en patologisk process där blodet börjar koagulera i kroppens blodkärl), vilket också ses vid allvarlig sepsis.
  https://sepsisfonden.se/covid-19-och-sepsis/

 27. 27

  Sepsis dödar fler än hjärtsjukdom och cancer.
  Alla åldrar och även kärnfriska drabbas, Tyvärr så är inte LCHF nån mirakel kur för det är många friska som drabbas det handlar inte om försvagat immunförsvar det handlar om ett starkt immunförsvar som överreagerar.
  Läs detta det är hemskt
  https://sepsisfonden.se/personliga-berattelser/triathlon-blev-shahrzads-satt-att-komma-tillbaka/

  Barn drabbas även, jag orkar inte länka till det för då kommer tårarna.

  Jag har misstänkt sepsis hela tiden.
  Det finns inga direkta blodprov som visar om personen har sepsis, läkarna letar febrilt efter ett blodprov som kan påvisa sepsis i ett tidigt skede, när sepsisen är på väg att döda personen då syns det i blodet men då är det för sent för en del.
  Alla inbillar sig att sjukvården kan se allt i prover men sepsis syns inte i blodprov, när personen är döende då syns det i dom vanliga proverna.

  Ungefär 20% av dom som får sepsis dör.

  Blodförgiftning är det inte, det är immunförsvaret som förgiftar kroppen, immunförsvaret släpper typ en atombomb över fienden inkräktarna, men atombomben tar även död på landets invånare.

 28. 28
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Kära Dr Annika,

  Jag har följt din blogg i flera år och kan inte se att du någonsin gett medicinska ’oförsiktiga’ konsultationer. Tycker att du alltid har väl avvägda svar och ger bra allmänna råd – och även hänvisar den som ställer frågor att tala med sin läkare. När det gäller kosten säjer du ju alltid att man ska prova sej fram till det som passar en. Du har inte gjort något fel! Dessutom är det ju i regel andras artiklar du länkar till.

  Nu är ju Sverige sedan länge ett laglöst land men det kanske ändå kan vara värt att rådfråga advokat. Hur det än går så har du massor av människor som vet att du är en rakt igenom ärlig och genuin person – så fortsätt du att stå rak (som en fura)!

 29. 29
  Melker säger

  Jag.håller helt med Mayne här. Läget hade varit annorlunda om du hade sagt att människor själva skulle injicera c-vitamin hemma. Nu har du hänvisat till en metod som redan idag används på sjukhus och Expressen är helt ute och cyklar när de i sensationslystnad vrider det till att du försöker ta livet av folk. Jag kan inte förstå hur de törs ta risken att trycka sådana lögner för att sälja några extranummer(klick). Endera gjorde de det av rent slarv eller också chansade de medvetet på att du inte skulle orka svara.

  Både för att stoppa lögnerna och för folkhälsans skull är det därför viktigt att du på ditt vanliga sakliga sätt bemöter Expressen och IVO. När det gäller Expressen vore det bra om du kunde få hjälp av en duktig advokat.

 30. 30
  Lars Henrik säger

  26 Hans:
  Bra information. Tack!

 31. 31
  XMargareta säger

  Jag tror många vill hjälpa till ekonomiskt om det skulle behövas en bra advokat.

 32. 32

  Om du behöver hjälp med yttranden av en jurist kan jag vara dig behjälplig utan kostnad. Dina råd är värdefulla.

 33. 33

  #31 Instämmer! Man can öppna en Crowdfunding på webben som stöd till dig Annika!

 34. 34
  Dick Broman säger

  Dr Annika

  Om jag hade varit Du så hade jag inte lämnat ifrån mig min legitimation frivilligt.
  Jag hade inte heller gjort någon motanmälan, det kostar på för mycket och det är så gott som omöjligt att vinna myndighetsvägen över de som har makten över läkemedelsbolagen, media och korruptionen som finns i Sverige.

  Jag hade svarat på anmälningarna genom att skriva ihop ett heltäckande svar till IVO.
  Sen hade jag suttit lugnt och lagt ut all information på bloggen, visat sanningen och gjort hela de här fula påhoppen transparent för alla.

  Det finns bara ett spel som pågår och det är spelet om sanningen.
  Spelet om sanningen kommer Du att vinna, även om det tar lite tid.

  Tänk också på att i dessa coronatider så lever vi i en mycket labil tid.
  Det som förkastas i dag kan bli en verklighet i morgon.
  Om någon månad kanske sjukvården i Sverige behandlar smittade med askorbinsyra!

 35. 35
  Eila Nirbrant säger

  Bästa Annika !
  Ge inte upp.
  För många år sedan stängde Socialstyrelsen dr Julkes mottagning i Järna. Han behandlade sina patienter med akupunktur. Efter granskningen fick dr Julke återgå till att behandla sina patienter med nålar.
  Prof Björn Olsen uttalade sig i en av kvällstidningarna, att vi inte skulle ha någon pandemi om alla var VEGETARIANER. Men, Zika-viruset kom ju inte från några djur!
  Fortsätt att blogga och komma med råd. Du citerar ju ofta vad andra läkare/forskare världen över kommit fram till. Och du är fortfarande UTBILDAD läkare. Det faktum kan ingen ta ifrån dig.
  Förstår inte att folk har tid att hålla på med dessa påhopp. Vi borde alla försöka hjälpa varandra och lösa världens problem.

 36. 36
  Annika Dahlqvist säger

  32 Erik
  Tack så jättemycket för erbjudandet! Jag återkommer om jag känner att jag behöver det.
  Jag har nu bestämt att jag skriver ett kort svar till IVO, sen inväntar jag nästa drag.

 37. 37
  Anders Jensen säger

  Låt processen ha sin gång. Tar de legitimationen så lär historien döma dem hårt..

 38. 38
  HerrBanan säger

  Intravenöst C-vitamin används på sina håll i landet, Växjö tror jag, men inte för att mota Corona, än. Malaria-medlet, som jag inte lär mig namnet på, klor-något gör man försök med i Stockholm, men det rapporterar man nog inte så gärna om. T.o.m. den enligt, stormedia, elaka presidenten i USA pratar om klormedlet och dess fördelar, men betonar att det finns ingen forskning enligt konstens regler, men folk snappar upp det.

  Stå på dig Annika, nu handlar det om hur länge det svenska etablissemanget orkar stå emot, för det är riktigt skitnödigt i Sverige just nu.

 39. 39
  XMargareta säger

  Jag vet att jag under årens lopp återkommande läst om, att allvarliga sjukdomar vikit undan med hjälp av intravenöst C-vitamin.
  Jag har dock inte funnit dessa artiklar/data igen.
  Jag skulle tycka det vore jättebra, om sådana referenser kunde återfinnas.
  Finns det någon som funnit dem?
  Jag minns ett fall i Australien för några år sedan tex, men det är inte det enda,

 40. 40

  Hej Annika !

  Jag tycker att Sverige är ett konstig land, fullpackat av okunniga personer som anmäler fyllda med avundsjuka.

  Jag känner dig sedan många år jag köpte alla dina böcker för jag hade IBS och Diverticulitis, tack dig jag behövde INTE antibiotika kur tid som täkt. Min Dr specialist i Mag-tarm behövde inte längre be om tillstånd för att skriva recept för mediciner som inte fanns i Sverige.

  Jag var i Matfors en gång och hade tagit mig dina böcker när jag hörde att Njurunda var så nära jag ville besöka dig för att pussa för allt den goda du hade ge till mitt liv.. Grannen till familjen jag var hos kom och berättade att du precis hade räddat hennes mors liv för att hon hade fått fel medicinering. Jag din kunskap och godhet som du delar till alla GRATIS har inge likhet.

  När jag till sist kunde prata med dig i telefon för att tacka dig så mycket du var på ditt arbete.
  Senare samma dag ringde du mig för att höra om min hälsa och du gav stor RÅD.

  Tack kära Annika från mig och alla andra personer och patienter som du gör friska . Gud välsigne dig

  Yvonne Törjék Dr.

  Ordförande i Insamlingsstiftelsen Kunskap för Framsteg

  för Implementation av de Mänskliga Rättigheterna

  Org.nr 802425-4834

  0739-965293

  yvonne_torjek@hotmail.com

  http://www.kpihr.se

 41. 41

  Stå på dig!!

 42. 42
  Maja gräddnos säger

  Protestera med eftertryck: Bjorn.Olsen@medsci.uu.se och anna.basen@expressen.se Det är skamligt att att ge sig på en pensionerad läkare som gjort så mycket gott för så många.

 43. 43
  Lars Bern säger

  Svara på deras frågor. Skulle du berövas din legitimation skapas ett drömläge för att en gång för alla hänga den skolmedicin som går i Big Pharmas ledband. Det som nu sker kommer att leda till att skolmedicinens, Big Pharmas och deras VoF-lobbyisters översitteri kommer att blottas för allmänheten.
  Avsäg dig inte din leg!

 44. 44

  Först kan vi väl konstatera att som legitimerad vårdpersonal så får man inte komma med ogrundade behandlingsalternativ, oavsett om det är på en privat blogg, till grannen etc. Viss försiktighet kan vara bra. Med det sagt så hoppas jag att du kan ta ett djupt andetag och bara se vad som händer. Skulle IVO höra av sig så är det bara att svara på frågorna och se tiden an. Viktigast är att inte gå händelserna i förväg och självmant säga ifrån sig legitimationen. Men så klart en jobbig situation du hamnat i.
  Apropå Björn Olsens artikel så var väl hans tanke att om alla vore vegetarianer så fanns det inga stora djurmarknader i Asien, där influensavirus kan uppstå och spridas från ankor till människor via grisar. Hans åsikt, vad jag kunde läsa mig till, var inte att man inte blev sjuk om man var vegetarian.

 45. 45

  Stå på dig Annika och tack för allt du har gjort och fortfarande gör. Om det behövs crowdfunding för att finansiera rättegångskostnader eller liknande så bidrar jag gärna.

 46. 46

  # 39 XMargareta
  Du menar kanske Nya Zeeland. En fantastisk historia.
  http://vaccin.me/2012/02/06/c-vitamin-botade-svininfluensa-och-leukemi/
  Ve och fasa för läkemedelsbolagen!

 47. 47
  XMargareta säger

  LenaK.
  Tack!
  Jag tror jag läst denna historia tidigare och det kan var den jag åsyftar.
  Jag har läst fler med samma lyckosamma utgång. Det vet jag.

 48. 48

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa