Lågt serumkolesterol ökar risken för Covid-19

Lågt serumkolesterol ökar risken för Covid-19 i Kina .

Kolesterol har stor betydelse för infektionsförsvaret.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Tack Dr. Annika !
  Jag har högt serumkolesterol, trots LCHF. ☺.

 2. 2

  Tack. Viktig och intressant information. Man får alltmer information från många håll o källor att lågt totalkolesterol är farligt och ökar risk för sjukdom o död. Kolesterolet har avgörande betydelse för kroppens alla strukturer. Behövs i rätt mängd i alla celler.

 3. 3
  ulrika säger

  Det var en ny vinkel, men det förvånar INTE mig det minsta. Tack Annika att du finns.

 4. 4
  Elisabeth G säger

  Mycket intressant! Lars Bern har skrivit en artikel om att övermedicinering mot bl.a. ”högt” kolesterol skulle kunna öka risken för att drabbas hårt av det kinesiska viruset.
  https://anthropocene.live/2020/03/20/finns-det-ett-samband-mellan-overmedicinering-och-coronadoden/

  Det är då själve den att vi inte kan lita på skolmedicinen utan måste treva oss fram själva. Nu är intravenöst C-vitamin m.m.. hokuspokus enligt somliga. Förr var det akupunktur och kiropraktik som var kvacksalveri, nu används detta inom sjukvården. Att de aldrig lär sig! Självfallet ska man inte hoppa på första bästa alternativmedicin men det får finnas gränser för hur länge man motarbetar nya metoder.

 5. 5
  Ulrika säger

  Pengar!

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  1 Kristina
  Grattis!

 7. 7
  Erik 2 säger

  Frågan är väl vad som är hönan och vad som är ägget. Eller både höna och ägg. Studien visar inte deras ”före virus kolesterol”.
  Är man då mer infektionskänslig med lågt kolesterol (pga medicin eller naturmedel)?
  Eller sjunker/används kolesterol vid bekämpningen av inkräktaren?

 8. 8
  Georg W säger

  Jag fick idag veta att Syrianska föreningen, gått ut med att 6 av 9 döda är afrikaner från Somalia!!!

  Kanske betydelselös info. Men samtidigt fruktansvärt och något alla bör veta! Det spekuleras i trångt generationsboende.

  Jag kan skryta med att jag levt med afrikaner och har god kännedom om de kultur som utgör Afrikas horn.

  Genetiskt ska de vara solbestrålade 12 timmar per dygn och D-vitamin är i get problem. Tills man samlar släkten i Sverige, utan att uppmärksamma dem på att de inte får en bråkdel av det D-vitamin de behöver.

  Likaså brukar de användas, av veganer och kyrkan, som exempel på människor som ödmjukt äter en enkel kost från globala monokulturer, ändå mår utmärkt. Deras tro gör att deras mat är hälsosam. De äter gärna kött, men prioriterar inte sin ekonomi på det. Utan försöker leva billigt.

  Jag vet att många idag informerar afrikaner om vad D-vitaminbrist är och mina egna pojkar äter numera D-vitamintillskott och de är högst funktionella i samhället. Jobbar och har friska familjer.

  Deras mat är suveränt god men fullständigt näringslös vegetarisk skräpmat. Alla verkar dessutom göra samma misstag. Förlåt om något i min text är fördomsfullt? Jag har mycket höga tankar om dessa kulturer. Men maten och fasta 5 ggr/år är fel.

  D-vitamin och högt kolesterol är motkraft till Corona. Den som blundar för det saknar överlevnadsförmåga.

 9. 9

  Men näringsfattig kan väl inte maten vara då grönsaker innehåller mycket vitaminer och mineraler? Arma människor. Vidriga corona! D-vitamin lider vi väl alla brist på i norden?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa